Esti friss - 11/16

Írta: Löfli — 2015. november 17., 00:42

A tegnapi játéknap sem múlt el sérülések nélkül.

Az egyik legfontosabb hír, hogy Peyton Manning lábsérülése miatt biztosan kihagyja a hétvégi Chicago Bears elleni mérkőzést, a kezdő irányító Brock Osweiler, a cseréje pedig Trevor Siemian lesz.

Egy másik sztárjátékos is kidőlt, Julian Edelman, a New England Patriots elkapójának egy csont tört el a lábában, minimum hat hetet kell kihagynia, a rájátszásra valószínűleg visszatérhet.

Sam Bradford, a Philadelphia Eagles irányítója vállsérülés és agyrázkódás miatt minimum egy, de valószínűleg két mérkőzést is kihagy, a kezdő Mark Sanchez lesz. Közben Bradford volt csapata, a Rams is QB-t váltott, Nick Foles gyenge játéka miatt ezentúl Case Keenum az első számú irányító.

Nem volt egyszerű hétvégéje a Tennessee Titansnek: Jason McCourty (CB) sérültlistára került ágyékműtéte után, az elkapó Kendall Wright játéka pedig erősen kérdéses a Jaguars ellen. Bokasérülés miatt IR-re került Justin Hunter, Al Woods, a csapat NT-je szintén bokasérülés miatt nem játszhat pár hétig, akár IR-re is kerülhet.

A Jacksonville Jaguars sem úszta meg a vasárnapot: TJ Yeldon (RB) játéka erősen kérdéses a csütörtök esti rangadóra, lábsérülést szenvedett. Allen Hurns (WR) hasüregi sérülés, Brian Walters (WR) agyrázkódás miatt szintén erősen kérdéses. Sen’Derrick Marks (DT) számára pedig szinte biztosan befejeződött a szezon, tricepsz-szakadás miatt.

Case Keenum lesz a kezdőirányítója a St. Louis Ramsnek a Baltimore Ravens ellen, Nick Foles a cserepadra került. Jamon Brown, újonc falember lábát törte a Bears ellen, IR-re került.

Victor Cruz (WR, New York Giants) számára befejeződött a szezon (igaz, neki el sem kezdődött), miután vádli műtétet végeznek rajta.

A délutáni órákban felröppent egy pletyka, hogy a New Orleans Saints megvált védő-koordinátorától, Rob Ryantől, később azonban Sean Payton cáfolta ezeket a híreszteléseket, végül késő este hivatalosan is kirúgták a DC-t.

Tony Romo felépült sérüléséből, és elvileg a hétvégén a Miami Dolphins ellen már játszani fog a Dallas Cowboys irányítója.

Bruce Irvin (LB, Seahawks) MCL-ficam miatt nem játszhat pár hétig.

Ismét harmadik számú irányító lesz Landry Jones, miután a Browns ellen bokaficam miatt le kellett cserélni, Michael Vick lesz Big Ben elsőszámú cseréje.

Mike Iupati az Arizona Cardinals guardja a Seattle ellen elszenvedett agyrázkódása után mindent rendben találtak az orvosok, akár a hétvégén is játszhat a Bengals ellen, de inkább kérdéses az állapota. Szintén kérdéses Michael Floyd (WR), hamstring sérülése miatt.

Junior Galette (OLB, Redskins) két meccses eltiltást kapott pályán kívüli ügyei miatt. Mivel Galette Achilles-szakadás miatt IR-en van, két meccsnyi pénzzel kevesebbet utalnak majd a számlájára.

Andrew Hawkins (WR, Browns) agyrázkódás miatt került kórházba, hétfő reggel kiengedték.

A New York Jets kezdő irányítója, Ryan Fitzpatrick, és első számú elkapója, Brandon Marshall sem edzett hétfőn, mindkettejük állapota kérdéses a Texans ellen.