Friss hírek - 09/11

2015. szeptember 11., 16:28

Lejátszották az első meccset az NFL alapszakaszában, de nem ez volt az egyetlen fontos történés csütörtökön.

Pittsburgh Steelers @ New England Patriots 21-28
(videó-összefoglaló)

A mérkőzés embere: Rob Gronkowski (TE, Patriots) - 3 TD-elkapás, 94 yard

Akkor ért véget, amikor: Gronkowski megszerezte harmadik, Tom Brady negyedik TD-jét, 28-14-re alakítva az állást (Gronk pedig előtte egy fumble-t is összeszedett)

A mérkőzés jelenete: a Steelers WR, Markus Wheaton elkapása

A mérkőzés száma/statisztikája: 2 - 1970 óta fordult először elő, hogy egy pittsburghi rúgó a szezon első két kísérletét egyaránt kihagyja (az elkövető ezúttal Josh Scobee, aki nemrég került csere útján Jacksonville-ből az acélvárosiakhoz)

A mérkőzés edzői húzása: Dion Lewis "megtalálása" - nem nyújtott felejthetetlen teljesítményt, ám Bill Belichick újfent bebizonyította, az ő rendszerében már bárki képes elkaristolni (Lewis-nak az elmúlt két évben az előszezonokat leszámítva nem volt futókísérlete, a Steelers elleni győzelemhez 15 cipelésből 69 yarddal és további 51 elkapott yarddal járult hozzá)

Hogyan tovább? A New Englandet egyedül a meghibásodott head seat-ek miatt érheti támadás - fejlődni nyilván játékban is van még hova, elvégre az első fordulóban járunk csak -, a Pittsburgh-nél a támadóoldaltól lehetett talán többet várni (és kissé érthetetlen volt a szintén cserével érkezett CB, Brandon Boykin mellőzése)

 


 

A pályán kívül főleg több megaszerződés jelentett beszédtémát. A sort a Bills nyitotta, akik a védőfalember Marcell Dareus-szal hosszabbítottak hat évre 108 millió dollárért. A 60 millió dollár garantált pénz a legnagyobb összeg az NFL történetében a nem irányítóposzton szereplő játékosok között. A Carolina Panthers belső LB-jét, Luke Kuechly-t tette pozíciója legjobban fizetett emberévé, miután Kuechly aláírta az öt évre szóló 62 millió dolláros szerződéshosszabbítást. A Colts közben vakodlali tackle-jével, Anthony Castonzo-val egyezett meg, aki újabb öt évre kötelezte el magát közel 50 millió dolláros kompenzációért. Ma ráadásul pont kerülhet az Eli-Giants huzavona végére is, mikor az irányító Eli Manning leszignózza csapata extra négy évre szóló, 84 millió dolláros ajánlatát. 

Ezenkívül kiemelhető még két kezdő center kiválása, a Patriots-os Brian Stork (aki már a Steelers ellen sem játszhatott) és a minnesotai John Sullivan egyaránt "visszatérős" IR-re került, előbbi komoly agyrázkódás, utóbbi hátműtétje okán. Illetve két futóval kapcsolatos hír, miszerint a houstoni Adrian Foster akár már a 2-3. hétre visszatérhet, míg a Browns Terrelle Pryor-t kivágva csinált helyet Robert Turbinnek némiképp meglepő módon, mivel Turbin is sérült jelenleg (pár hét kell még a felépéséhez).