HIVATALOS: Ebben a fordulóban nem lesz Titans-Steelers mérkőzés!

Green Bay Packers - Minnesota Vikings

Írta: Löfli — 2016. január 3., 14:53

Green Bay Packers - Minnesota Vikings
2016. január 4., 2:30 (Lambeau Field, Green Bay)

Green Bay Packers

- Mi történt a múlt héten: A támadófal nem védte meg Rodgerst, akit nyolcszor sackeltek, és sima 8-38-as vereség lett az arizonai túrából.

- Hiányzók: Eddie Lacy (RB), David Bakhtiari (LT), Mike Neal (DE), BJ Raji (DT), és Sam Shields (CB) is kérdéses besorolást kapott, a meccs előtt dől el, hogy játszanak-e.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: A támadófal játéka most is kulcsfontosságú lesz, ha egy picivel jobb játékot nyújtanak a múlt heti borzalom után, Rodgers talán épségben fejezi be a mérkőzést.

 

Minnesota Vikings

- Mi történt a múlt héten: A vasárnap esti futball keretein belül alázták meg a New York Giants csapatát, 49-17-re nyertek.

- Hiányzók: Linval Joseph még mindig lábsérüléssel küszködik, nem lesz bevethető, rajta kívül mindenki egészséges.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Az első mérkőzésen nem sikerült Petersonnal beindítani a futójátékot (13 futás/45 yard), most is ezen múlhat a támadójáték sikeressége.

Érdekességek:
- A 109. mérkőzésük lesz ez az alapszakaszban, 1961 óta gyűrik egymást évente kétszer.
- Az örökmérleg 58-48-2 a Packersnek, a Vikings utoljára 2012 decemberében tudott nyerni.
- Teddy Bridgewater remek formában van, az utolsó három meccsén 123.2-es irányító mutatója van, hat TD-t passzolt, és egyszer sem adta el a labdát.


Legutóbbi találkozásuk:

Eddie Lacy 100 yardot futott, Rodgers pedig két TD-t passzolt, 30-13-ra nyertek a 11. héten.


Mi történhet most?
Kétarcú csapatát mutatta idén mind a két együttes, így igazából nehéz megjósolni a találkozó kimenetelét. A Packers gyenge támadófalát mindenképp ki kell használnia a vendégeknek, különben Rodgers sokáig lesz a pályán, és Lacy is remek formában van az utóbbi időben. A Vikingsnak is hasonló gameplannel kell készülnie, de Zimmernek sem árt valami meglepőt húznia már a meccs elején, mert az első meccsen nagyon hamar hatástalanították Peterson futásait. A kevesebbet hibázó támadófalak fognak dönteni, a tét pedig a hazai pályás rájátszás meccs, érdemes lesz fent maradni az alapszakasz utolsó mérkőzésére.