Baker Mayfield a Panthersnél!

Hall of Famers 2014 - Walter Jones

Írta: Höri — 2014. augusztus 1., 23:16

Egy első bálozó rögtön bekerült.

Hall of Famers 2014 - Walter Jones

16 dolog, amit Walter Jones-ról tudni érdemes.

 

1. Az 1997-es draft 1/6-os választottja, a Seahawks csere útján jutott hozzá a választási joghoz. A Florida State és a Holmes Community College korábbi hallgatója. Első meccsén rögtön kezdőként számolt vele a Seattle Seahawks, és az év újoncválogatottjába is mindenhol beválasztották.

2. Tinédzserként tight endet is játszott, 19 évesen 265 fontot nyomott, így az NCAA nagycsapatai nem keresték. Profiként a versenysúlya 325 fontra emelkedett.

3. Újoncként Warren Moon vak oldalát védte, a Seahawks pedig első helyen végzett az NFL-ben passzolt yardokban.

4. Mikor Steve Hutchinson volt a társa left guard poszton, az NFL történelem egyik legmegbízhatóbb párosát alkották a támadófal ba oldalán.

5. Három edzőtábort hagyott ki holdout miatt és míg az ügynöke tárgyalt, ő otthon, Alabamában tologatta a Cadillac Escaladejét, hogy alsó teste erős maradjon. Középiskolás csapata nem volt túl jól felszerelve annak idején, és az ott bevált módszert alkalmazta immár profiként is. A súlyemelést nem szerette, mert fájt tőle a háta.

6. 2005-ben elévülhetetlen érdemeket szerzett Shaun Alexander MVP-kampányában, ahol a running back 1880 yardot futott. Ebben az szezonban játszotta Jones az egyetlen Super Bowlját, ahol a Pittsburgh Steelers kifogott a csapatán.

7. 2008-ban egy Hálaadás napi meccsen sérült meg a térde a Cowboys ellen, és több mint egy évig próbálkozott a visszatéréssel, végül twitteren jelentette be, hogy abbahagyja a futballt.

8. A bejelentés másnapján Washington állam kormányzója közzétette, hogy április 30. onnantól kezdve a „Walter Jones-nap“ az államban, a Seahawks pedig visszavonultatta a 71-es mezt. A Panthers elleni meccsen került sor a ceremóniára, Jones a Seahawks 3. játékosa, aki ezen megtiszteltetésben részesült.9. A 2000-res évek álomcsapatának tagja. Hatszoros All-Pro választott, és kilencszeres pro bowler, igaz háromszor lemondta a részvételt. A Hall of Fame-be idén először lehetett beszavazni, és ezt meg is tették.

10. 180 mérkőzés után hagyta el Seattle-t 2008-ban, ekkor a klub történetének második legtöbb alapszakasz- és legtöbb rájátszás-meccsén volt kezdő.

11. 12 éves NFL karrierje alatt 23 sacket engedélyezett (tehát 248 passz-kísérletenként egyet) és 9 holding szabálytalanságot fújtak rá.

12. 2004-ben John Madden számos hétfő esti közvetítésben Walter Jones-t nevezte meg a liga legjobb játékosaként.

13. A 2014-es Super Bowlon tiszteletbeli kapitányként ott volt a kezdőkörben a Denver Broncos ellen és segédkezett a pénzfeldobásnál.

14. Aliceville-ben született, de most Huntsville-ben él, Alabamában, egy fia és egy lánya van. Mindössze 40 évesen kerül be a halhatatlanok közé. Érdekesség, hogy John Stallworth, korábbi Steelers legenda is a környéken lakik. Hálaadás előtt mindig megrendezi a jótékonysági flag-foci meccsét.

15. Egy interjúban elmondta, hogy a HoF beavatás kapcsán érkező népszerűség elég újszerű számára, támadófalemberként nem nagyon érdekelte a médiát játékos korában.

16. BigWalt71 néven a twitteren is elérhető.