Hírek kapunyitáskor

Írta: Höri — 2014. július 26., 02:24

Lassan minden NFL csapat berendezkedik saját komplexumába, hogy a felkészülés flottul menjen, így számos releváns hírt lehet olvasni.

 

Visszavonul Carl Nicks ideiglenesen, ami könnyen végelegessé válhat. A 29 éves guard közös megegyezéssel távozik Tampából, ahol 9 meccsen tudott bizonyítani mielőtt a vírusos fertőzés kivonta volna a játékból. 2012-ben 5 éves, 47.5 millió dolláros szerződést írt alá a New Orleans-t elhagyó támadó, és ebből huszonötöt ki is fizetett már neki a Buccaneers. Nicks távollétében az OG posztra Jamon Meredith, Oniel Cousins, Patrick Omameh és az újonc Kadeem Edwards pályázik. Akárkik is nyerik a párharcokat, a Tampa Bay jelentős visszaesésben lesz ezen a poszton.

Holdout útján kíván Marshawn Lynch több pénzhez jutni. A Seahawks futója 5.5 millió dolláros fizetéssel gazdagodna 2014-ben, és még két éves szerződése van. A hírek szerint Seattleben abba belemennének, hogy módosítsák a 28 éves running back szerződését, de hosszabbítani nem akarnak. Mivel Robert Turbin és Christine Michael is a keretben van, nem jósolnak Lynch-nek hosszú huza-vonát.

Szintén a bajnokot érintő hír, hogy visszavonult Sidney Rice. A 27 éves elkapó számos agyrázkódás után egy szalagszakadással is meg kellett, hogy küzdjön, és most feladta a harcot. Legjobb éve a 2009-es volt és egyszer a Pro Bowlba is eljutott.

Két meccsre tiltotta el a liga Ray Rice-t, a Ravens futóját a holtszezon elején történt családon belüli erőszak bűntette miatt. Általánis meglepetéssel hadott a döntés, hogy ilyen olcsón megúszta.

A Baltimore eközben szerződtette Will Hill safety-t, akinek szintén nem idegen az eltiltás jelensége, a 7. héttől kezdve lehet pályára küldeni. A Giants-ből kitett safety tavaly a PFF adatai szerint a 3. legjobb játékos volt a posztján.

A Raiders megvált belső linebackerétől, Kevin Burnettől. Tavaly ilyenkor 2 éves, 5.25 millió dolláros szerződésben egyeztek meg a felek és Burnett végig is játszotta az évet, most viszont egészségügyi okok miatt bocsátotta el a Raiders. A 31 éves ILB a futás ellen most is jól muzsikál, így ha felépül, várhatóan találni fog csapatot magának.

Új szerződést kapott Atlantában Roddy White, egy három éves hosszabbításnak köszönhetően. A 2017-ig a Falcons-hoz láncolt elkapó a következő két évben 18 millió dollárral gazdagodik majd.

Minden újonc aláírta a szerződését, az utolsó alany Taylor Lewan volt, a Titans első köröse. Érdekesség, hogy tavaly is Tennessee-ben volt az utolsó aláíró (Chance Warmack), azelőtt pedig Kendall Wright az utolsó előtti volt. Ettől függetlenül mindenki ott van az edzőtáborban, ennyi a lényeg.

A Texans bővítette opcióit Tackle poszton, Derek Newton új ellenlábasa Tyson Clabo lesz. Mindkét játékos borzasztó szezont zárt RT-ként, Newton 37, Clabo 31 QB siettetést engedélyezett, így várhatóan bagy harc lesz a kezdő helyért.