Houston Texans - Jacksonville Jaguars

2016. január 3., 14:52

Houston Texans – Jacksonville Jaguars
2016. január 3., 19:00 (NRG Stadium, Houston)

Houston Texans

- Mi történt a múlt héten: Kivégezték a Tennessee-t, és menetelnek tovább a rájátszás felé.

- Hiányzók: Cecil Shorts (WR) és Jadeveon Clowney (OLB) sokat hiányoztak idén, és most sem hadrafoghatók, de rajtuk kívül mindenki egészséges.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Brian Hoyer visszatér, és hatalmas felelőssége lesz. Távollétében sok volt a futás a Houstonnál, de most újra előtérbe kerülhet a passzjáték a Jaguárok gyenge passzvédelme ellen

 

Jacksonville Jaguars

- Mi történt a múlt héten: A Saints ellen csak a második félidőben ébredtek fel, a védelem pedig szabadnapot vett ki, így viszonylag sima vereséget szenvedtek.

- Hiányzók: TJ Yeldon hiánya érződik a futójátékon, de Telvin Smith-t (LB) sem könnyű pótolni, ráadásul sérült Abry Jones (DT) is, és kérdéses Jeremy Parnell (OT) és Hayes Pullard (LB) játéka.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Allen Robinson jól játszott a két csapat első találkozásakor, de azóta sokat keményedett a houstoni passzvédelem, ezért érdekes lesz megnézni, hogy tud-e ismételni.

 

Érdekességek:
- A két csapat mérkőzéseiből tizenhatot a Houston, tizenkettőt a Jacksonville nyert, ráadásul a Texans nyolcat húzott be az előző tíz összecsapásból.
- Blake Bortles 179 passzolt yarddal megdöntheti Mark Brunell klubrekordját az egy szezonban passzolt yardok tekintetében.
- JJ Watt egy fél sackre van a 15-től idén, és ha eléri ezt a számot, akkor Reggie Whit után ő lesz a második játékos a liga történetében, aki első öt szezonjából háromszor is 15 fölé jut.


Legutóbbi találkozásuk:

Hoyer októberben szétszedte a Jaguars védelmét, így Bortles remek meccse is kevés volt a sikerhez; a Houston 31--20 nyert.


Mi történhet most?
A képlet egyszerű: ha a Houston nyer, megnyeri a csoportot, és bejut a rájátszásba. Ez elég motivációt jelenthet ahhoz, hogy a remekül hajrázó Texans simán behúzza ezt a meccset. A Jacksonville passzvédelme múlt héten is szörnyű volt, így nehéz elképzelni, hogy DeAndre Hopkinsék ezúttal ne szerezzenek sok pontot. Bortles és bandája persze képes tartani a lépést bárkivel pontszerzésben, de kérdéses, hogy mennyi motivációjuk maradt egy olyan szezon végére, amiben több volt, mint amennyit kihoztak belőle. Ha Gus Bradley képes lelket önteni fiaiba, akkor ez egy izgalmas és pontgazdag meccs lehet, ha nem, akkor a Texans kivégzéssel masírozhat a playoffba.