Atlétika
Férfi 200on is brutális idővel győztek. 19.63 a kajmán-szigeteki Jaiden Reidtől.
JAIDEN REID 🇰🇾 CLOCKS 19.63 (1.5) TO BREAK THE NCAA 200M RECORD!!!
— Track & Field Gazette (@TrackGazette) June 13, 2026
The fastest time in the world this year, taking down the Collegiate Record held by Walter Dix since 2007.pic.twitter.com/2cm3qeylyA
Férfi 400on meg a világ valaha volt 4. legjobb idejét futotta a nigériai Samuel Ogazi, 43,38. Csak az elmúlt 3 világcsúcs tartó futott gyorsabban nála. Csávókám tavaly még 46ot futott a vb-n.
Watch Samuel Ogazi (Alabama) 🇳🇬 run a blazing 43.38s to win the men's 400m NCAA title!
— Track & Field Gazette (@TrackGazette) June 13, 2026
World Lead ☑️
NCAA Record ☑️
Nigerian Record ☑️
4th fastest man in history ☑️ pic.twitter.com/buXCWn5dQ4
Azért még várjunk az eredménnyel, bár még csak most töltötte a 20at, 2 éve 1.5 évre bannolták kokszolás miatt. Elvették tőle az U20as vb címét és ezüstérmét is. Fura módon az olimpiai eredményét meghagyták.
FIFTH FASTEST WOMAN IN HISTORY!!!🤯🤯
— Track & Field Gazette (@TrackGazette) June 12, 2026
10.63 (1.9)
Adaejah Hodge (Georgia) 🇰🇾 runs 10.63s (1.9) to win 100m prelim at the NCAA Championships in Eugene.
NCAA Record & World Leadpic.twitter.com/kPGUJN11mW
Hú, az a 110 gát WR... nem emlékszem még hasonlóra sem...Most már nőihez hasonlóan, a férfi WR is előfutás során született. Mondjuk a női 100as WR óta nekem ezek az amerikai házi futások mindig kérdőjelesek. Legyen az válogató vagy egyetemi bajnokság.
esz-ki-mo
Watch Ja'Kobe Tharp 🇺🇸 storm to a World Record of 12.75s (1.0) in the men's 110mH prelims at the NCAA Championships!
— Track & Field Gazette (@TrackGazette) June 11, 2026
Aries Merritt held the previous record at 12.80s.pic.twitter.com/pHt8zq7L2P
Hmmm.... akkor jó sokan jutnának be a ranglistákról, szintidő teljesítés nélkül...olyanok, akikkel én nem is számolok2 éve Rómában 62en voltunk, szerintem valami ilyesmi szám lesz. Lehet valamivel kevesebb, de ilyen 50 körüli én betippelnék."Pap Kristóf - magyar atlétától több mint húsz éve nem látott eredménnyel - 8,11 méteres óriási egyéni csúccsal megnyerte a Mariborban rendezett challenger kategóriájú versenyt, egyúttal biztosította helyét az augusztusi birminghami Európa-bajnokságon."Kíváncsi vagyok, mekkora csapattal megyünk majd az EB-re. Igazából ez jobban megmutatja a magyar atlétika jelenlegi erejét, az esetleges fejlődést, mint egy VB kvalifikáció.
Sixo
Böngészgettem a kvali jelenlegi állását, nyilván kint lesz a lányok közül Bogi, Kozák Luca és Tóth Anna, Mátó Sára, Bánhidi Petra, Klekner Hanga, talán Bátori Lilianna, meg a hétpróbázó és maratoni futó lányok is, a fiúk közül jó esélye van a kalapácsvetőkön és Molnár Attilán és ugye Pap Kristófon felül Illovszky Dominiknak. S ranglistáról még páran bekerülhetnek, pl. dobószámokban és hosszabb futótávokon.
Összességében a váltókkal együtt kb. 25-30 atlétát tippelek, ami nem rossz, de azért átütő előrelépést nem mutat.
esz-ki-mo
Sixo
2 éve Rómában 62en voltunk, szerintem valami ilyesmi szám lesz. Lehet valamivel kevesebb, de ilyen 50 körüli én betippelnék."Pap Kristóf - magyar atlétától több mint húsz éve nem látott eredménnyel - 8,11 méteres óriási egyéni csúccsal megnyerte a Mariborban rendezett challenger kategóriájú versenyt, egyúttal biztosította helyét az augusztusi birminghami Európa-bajnokságon."Kíváncsi vagyok, mekkora csapattal megyünk majd az EB-re. Igazából ez jobban megmutatja a magyar atlétika jelenlegi erejét, az esetleges fejlődést, mint egy VB kvalifikáció.
Sixo
Böngészgettem a kvali jelenlegi állását, nyilván kint lesz a lányok közül Bogi, Kozák Luca és Tóth Anna, Mátó Sára, Bánhidi Petra, Klekner Hanga, talán Bátori Lilianna, meg a hétpróbázó és maratoni futó lányok is, a fiúk közül jó esélye van a kalapácsvetőkön és Molnár Attilán és ugye Pap Kristófon felül Illovszky Dominiknak. S ranglistáról még páran bekerülhetnek, pl. dobószámokban és hosszabb futótávokon.
Összességében a váltókkal együtt kb. 25-30 atlétát tippelek, ami nem rossz, de azért átütő előrelépést nem mutat.
esz-ki-mo
"Pap Kristóf - magyar atlétától több mint húsz éve nem látott eredménnyel - 8,11 méteres óriási egyéni csúccsal megnyerte a Mariborban rendezett challenger kategóriájú versenyt, egyúttal biztosította helyét az augusztusi birminghami Európa-bajnokságon."Kíváncsi vagyok, mekkora csapattal megyünk majd az EB-re. Igazából ez jobban megmutatja a magyar atlétika jelenlegi erejét, az esetleges fejlődést, mint egy VB kvalifikáció.
Sixo

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"

Gout Gout de rondán fut 😅

Tudom, csak nem biztos, hogy a rendezők szeretnék, ha hazai pályán ellopná a svájci a show-t... (pláne esetleg a világcsúcsot...)Mind2en meg vannak hívva.Kíváncsi vagyok, tényleg elindulnak-e mindketten Londonban. (attól tartok, hogy a mai után nem, pedig a WR-re így lenne a legnagyobb esély)Nőknél így idén elején elég durva eredmények születnek. Gerelye valaha volt 2. legnagyobb hajítás, 100 gáton a valaha volt 2. leggyorsabb futás, és most 800 a valaha volt 3. leggyorsabb.800-on a wr óta (43 éve) nem mentek 1:54 alá... de Keely Hodgkinson ideje is a hatodik legjobb evör.
Sixo
warr_b
esz-ki-mo
Sixo
Mind2en meg vannak hívva.Kíváncsi vagyok, tényleg elindulnak-e mindketten Londonban. (attól tartok, hogy a mai után nem, pedig a WR-re így lenne a legnagyobb esély)Nőknél így idén elején elég durva eredmények születnek. Gerelye valaha volt 2. legnagyobb hajítás, 100 gáton a valaha volt 2. leggyorsabb futás, és most 800 a valaha volt 3. leggyorsabb.800-on a wr óta (43 éve) nem mentek 1:54 alá... de Keely Hodgkinson ideje is a hatodik legjobb evör.
Sixo
warr_b
esz-ki-mo
Kíváncsi vagyok, tényleg elindulnak-e mindketten Londonban. (attól tartok, hogy a mai után nem, pedig a WR-re így lenne a legnagyobb esély)Nőknél így idén elején elég durva eredmények születnek. Gerelye valaha volt 2. legnagyobb hajítás, 100 gáton a valaha volt 2. leggyorsabb futás, és most 800 a valaha volt 3. leggyorsabb.800-on a wr óta (43 éve) nem mentek 1:54 alá... de Keely Hodgkinson ideje is a hatodik legjobb evör.
Sixo
warr_b
Nőknél így idén elején elég durva eredmények születnek. Gerelye valaha volt 2. legnagyobb hajítás, 100 gáton a valaha volt 2. leggyorsabb futás, és most 800 a valaha volt 3. leggyorsabb.800-on a wr óta (43 éve) nem mentek 1:54 alá... de Keely Hodgkinson ideje is a hatodik legjobb evör.
Sixo