Autó- és motorsportok

20 feliratkozó

több mint 8 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 307
Harvick fülére rászóltak, hogy engedje vissza Byront a lead lapbe a competition caution előtt, hogy így belassított?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 8 éve
Akkor nézzük, eljutnak-e addig hogy hivatalos legyen a verseny, mielőtt odaér az újabb eső. Harvick dominanciát várok.

Let's go no.11 and no.12!

több mint 8 éve
Hamar megvan a szezon első olyan versenye, amit halasztanak eső miatt. Ráadásul nagy az esélye, hogy csak holnap tudják megtartani. 😕
Mikey
bazz pedig holnap nincs meló se, remek lett volna
Cowboykarcsi90
9.30-kor megpróbálják elkezdeni.

több mint 8 éve
Cowboykarcsi90 3 523 — …not me…Im in my prime!
Hamar megvan a szezon első olyan versenye, amit halasztanak eső miatt. Ráadásul nagy az esélye, hogy csak holnap tudják megtartani. 😕
Mikey
bazz pedig holnap nincs meló se, remek lett volna

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 8 éve

több mint 8 éve
Egy kérdésem lenne viszont. Hogy fért ez bele Dillontól? Vagy ez a stock car versenyzésnél elfogadott? Egyszerüen kitette Almirolát az utolsó körben. Nem tartanak attól, hogy ez azt szüli, hogy a követekző alkalommal meg ő fogja kilökni Dillont ugyan így? Mondván “Őt sem büntettétek meg a múltkor!” Aztán erre meg megint Dillon “válaszolhat” majd, aztán ennek sosem lesz vége...
Cowboykarcsi90
És ha ez a chase-ben van, akkor season ending is lehet, ami egy picit fájóbb és durvább!
NB2
És egyébként akkor is elengednék a dolgot?

több mint 8 éve
NB2 New England Patriots 28 275 — nabege2@yahoo.com
Egy kérdésem lenne viszont. Hogy fért ez bele Dillontól? Vagy ez a stock car versenyzésnél elfogadott? Egyszerüen kitette Almirolát az utolsó körben. Nem tartanak attól, hogy ez azt szüli, hogy a követekző alkalommal meg ő fogja kilökni Dillont ugyan így? Mondván “Őt sem büntettétek meg a múltkor!” Aztán erre meg megint Dillon “válaszolhat” majd, aztán ennek sosem lesz vége...
Cowboykarcsi90
És ha ez a chase-ben van, akkor season ending is lehet, ami egy picit fájóbb és durvább!
több mint 8 éve
Tavaly is már harcoltak a szakaszgyőzelmekért, de amit most műveltek, az messze túlmutatott a tavalyin. 😀

NASCARban ez benne van, és biztosan vissza is fogja kapni Dillon. Tavaly ugyanez volt Hamlin vs Elliott, azelőtt Logano vs Kenseth vonatkozásban. De amíg Kensethet eltiltották két versenyre törlesztésért, addig tavaly Elliottot nem, mert ő a kis kedvenc. 😀
Mikey
Ne is mond, Elliott és eltiltás, sokszor leirtuk ezt a két szót előző szezonban mi is | bocsi 😀 | Egyébként biztos valami látens dolog a név miatt, de nekem pl nagyon bejön a no. 9 car 😊 majdnem annyira mint Kurt Busch Monsteres gépe 😀 bár régebben egyébként “feketébb” volt nem? Nem volt benne ez a piros rész.

Amugy kis pöcsösként anno emiatt maradt meg bennem először ez a széria. Emlékszem volt Snickers-es autó is. Az M&M is megvolt már akkor is, bár gondolom akkor még nem Busch vezette 😊 De nehogy azt higyjétek, hogy valami zabagép voltam, és csak az édességekkel összefüggő festések hívták fel a figyelmem 😀 volt pl. egy “Army” car, fekete-arany, nagy csillaggal, versenyzőt itt se kérdezzetek de nagyon vagány volt 😊 .

Atlantáról mit kell tudni? 😊 faja mert most szabadnapos leszek hétfőn!
Cowboykarcsi90
Zeke is ligakedvence? Nem tudtam. 😀

Hát elvileg idén is lesz hogy csak a Monster fogja szponzorálni Buscht, így lesz full fekete autója. Most igye a Haas Automation volt a co-sponsor, azért volt félig piros. Snickerses autó is volt tavaly, és elvileg idén is lesz a tesó alatt. 🙂

Atlanta? Hmm. Régi pálya, ezért zabálja az abroncsokat, viszont baromi gyors a meredeksége miatt. Tavaly le akarták cserélni a borítást, de a versenyzők ledumálták róla a NASCAR-t és a pálya tulajdonosait, mert nagyon szeretik hogy ilyen régi.

több mint 8 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 402 — Cowboys fan
volt pl. egy “Army” car, fekete-arany, nagy csillaggal, versenyzőt itt se kérdezzetek de nagyon vagány volt 😊 .
Cowboykarcsi90
nekem Mark Martin rémlik, de mondjuk én már akkor is DuPont-os ottót kerestem a mezőnyben
több mint 8 éve
Közbe bréking: A Tech3 2019től leválik a Yamaha anyahajóról!

Ami még érdekesebbé teszi a dolgot, hogy ez Poncharal döntése volt, nem a hangvillások nem akarnak tovább dolgozni a francia kiscsapattal. Szinte tényként kezelik már most, hogy a KTM-től kapott egy “visszautasíthatatlan” ajánlatot a Tech3. Ezért nem éltek a 2018 utáni, hosszabbítási opcióval.

Gyári támogatás? Élet hosszig ingyen Red Bull kupon? Mi lehet az? Vagy úgy baziroznak, hogy így megtarthatják Zarcot, mert így ők is gyári ülést tudnak kínálni neki?

A Yamaha se sokat fog szerintem gondolkodni, hogy ki lesz az új fiókcsapat | VR46 racing | meg azon se hogy ki lesz a csapatfőnök | ezt már le se kell írni 😛 |

Szerkesztette: Cowboykarcsi90

több mint 8 éve
Tavaly is már harcoltak a szakaszgyőzelmekért, de amit most műveltek, az messze túlmutatott a tavalyin. 😀

NASCARban ez benne van, és biztosan vissza is fogja kapni Dillon. Tavaly ugyanez volt Hamlin vs Elliott, azelőtt Logano vs Kenseth vonatkozásban. De amíg Kensethet eltiltották két versenyre törlesztésért, addig tavaly Elliottot nem, mert ő a kis kedvenc. 😀
Mikey
Ne is mond, Elliott és eltiltás, sokszor leirtuk ezt a két szót előző szezonban mi is | bocsi 😀 | Egyébként biztos valami látens dolog a név miatt, de nekem pl nagyon bejön a no. 9 car 😊 majdnem annyira mint Kurt Busch Monsteres gépe 😀 bár régebben egyébként “feketébb” volt nem? Nem volt benne ez a piros rész.

Amugy kis pöcsösként anno emiatt maradt meg bennem először ez a széria. Emlékszem volt Snickers-es autó is. Az M&M is megvolt már akkor is, bár gondolom akkor még nem Busch vezette 😊 De nehogy azt higyjétek, hogy valami zabagép voltam, és csak az édességekkel összefüggő festések hívták fel a figyelmem 😀 volt pl. egy “Army” car, fekete-arany, nagy csillaggal, versenyzőt itt se kérdezzetek de nagyon vagány volt 😊 .

Atlantáról mit kell tudni? 😊 faja mert most szabadnapos leszek hétfőn!

több mint 8 éve

több mint 8 éve
@Cowboykarcsi90 Daytona 500-at nézted?
Mikey
Néztem jaja 😊 Az utolsó 10 kör valami eszméletlen volt 😀 Pattanásig feszülnek az idegek, látod hogy mindenki helyezkedik ezerrel, ki-kit tuda blokkolni, kit segíteni, milyen iven stb. stb. . Meg ugye arról a tétről nem is beszélve, hogy egy hangyapöcsnyi hiba, és az előző 190 kör mehet a kukába. Ez a stage rendszer is tettszik. Bár nem tudom hogy a versenyzők mindig ennyire vérre mennek egy egy stage megnyeréséért? 😊

több mint 8 éve
@Cowboykarcsi90 Daytona 500-at nézted?

több mint 8 éve
Én Dovitól visszaesést várok idén. Nem tudom megindokolni miért, egyszerű megérzés.

több mint 8 éve
Coolearie San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 5 467 — . . .
@Sobri: Rendben. 😉
@Cowboy: Doviziosoban. Illetve a két KTMtől baszottsokat várok.
több mint 8 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 329 — #NoStress
Amúgy szerintem idén egy új bajnokot fogunk avatni.
Coolearie
Fogadok veled 1:1-ben, hogy nem.
Sobri Jóska
Mibe?
Coolearie
10-20ezer forintba. Mibe másba? 😊
Írj PM-t, megbeszéljük a részleteket.

több mint 8 éve
Coolearie
Kiben bízol ennyire Cool?

több mint 8 éve
Coolearie
Sobri Jóska
Mibe?
több mint 8 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 329 — #NoStress
Coolearie

több mint 8 éve
több mint 8 éve
Amugy ha már felhoztad, nehéz megitélni a Honda teljesítményét is. Mert ha csak 2013 óta kiveszük Marquez teljesítményét, csak Pedrosa meg a félgyári/privát csapatok motorosait nézzük, eléggé nagy a szakadék. Még egy olyan szezonban is, mint mondjuk a 2014-es volt, ahol Marquez hülyére nyerte magát. Most csak fejből írom, de nem emlékszem hogy az lett volna az általános hogy Pedrosa is, meg ugy amblok a többi Hondás ott lett volna versenyről versenyre a dobogón vagy annak környékén. Mig mondjuk pl. a Doohan féle Repsol Hondánál anno, egyértelműen látszott, hogy maga a gép is fényévekre van a riválisokétól. Szoval, nem tudni szerintem mennyire látunk most Repsol Honda dominanciát és mennyire inkább Marquez dominanciát.

A spanyoloknak meg vagy egyszerűen nagy szerencséje van/volt az elmult 2-3 generációval, vagy nagyon jol összerakott az utánpótlás rendszerük. Vagy mindkettő egyszerre.

több mint 8 éve
dawyd728 4 141
Nem tudom, de én már a Repsol Hondától vagyok rosszul, pedig az elmúlt 7 szezonból a tavalyit követtem csak szorosan végig. Egyszerűen amióta az eszemet tudom ők a team to beat. U-NAL-MAS, 😀 de tényleg. Már a motor színétől kivagyok. Jönnek a csapatok, mennek a csapatok, de egy örök, az a Repsol Honda. Meg úgy egyébként minden, ami a vb-n a spanyolokhoz köthető abból is elegem van. 😀 Annyian vannak, mint az oroszok. Úgy tudnék egy ilyen "visszaesést" élvezni a Hondánál, mint amit predesztináltál a Yamahánál..
több mint 8 éve
Egyre érdekesebb ez a mizéria a két gyári Yamahással. Rossi már most legutoljára azt is mondta, hogy igazából mindegy min kínlódnak el fél napokat egy egy teszten, 16’-os váz vagy az idei, vagy az elektronikával. A fő probléma maga a hátsó abroncs, mert azt nem tudják hatékonyan munkára fogni.
Aki csavar még egyet a történeten az Zarco. Aki egy félgyári géppel, ki lehet mondani, hogy az utolsó 6 hónapban majdhogynem konstans veri a két gyári márkatársat. Tavaly még ugye a fő magyarázat az volt, hogy mivel Ő a 2016-os gépet használja, nem kell a 2017-es modell betegségeivel közködnie, úgy mint Rossinak és Vinalesnek. Közeledtek az első idei tesztek, várta is mindenki, hogy Zarco - idén már a kényes 17’-es Yamahával - majd ugyanúgy szenved mint egy szezonnal korábban Maverick és Rossi.
Ehhez képest a francia szépen mondott egy merci-t a japán gyárnak a biztosított bringáért, és az eddigi teszteken is konzisztensen a két gyári, már 2018-as fejlesztésű márkatárs előtt van. Na erre varrjatok gombot! Pedig ugye, egyen gumi egyen eletronika van, évek óta.
Oké az látszott már a kisebb kategóriákban is, hogy Zarco nagyon ott van. De akkor is fura, hogy egy elvileg technikai fölényben lévő gyári csapat, az egyik legjobb fiatal tehetségnek tartott motorossal illetve a sportág élő legendájával a soraiban, ennyire képtelen kikászálódni az erdőből.
Nem tudom így mennyi kedve lesz az Öregnek hosszabbítani, mert jelenleg ez egy több éves projektnek tűnik. Ha lemegy mondjuk az első öt-hat futam úgy, hogy a két kék valahol a top10 hátsóbbik felén bogarászik - ahogy a tavalyi szezon második felében egyre többször előfordult - számomra egyértelmű hogy Rossi visszavonul 2018 végén.
Vinales valamelyest jobb helyzetben van. Mondjuk amugy se nagyon ugrálhat hiszen pont most hosszabbított két évre. Viszont ő még szemtelenül fiatal, 23 éves. Van ideje. Ugyanakkor Ő is megunhatja a banánt, ha mondjuk azt látja, hogy reménytelen a helyzet. Azt mondja majd, “oké, fiatal vagyok, de pont ezért nem is akarom a legjobb éveimet egy zsákutcában tölteni, miközben MM nyer még két három, ki tudja mennyi címet!”
Azért kicsit ijesztő belegondolni, hogy akár egy nem is annyira földttől elrugaszkodott forgatókönyvben, mondjuk 2019 után a Yamaha ott áll Vinales és (már rég) Rossi nélkül. Ez könnyen a Rainey-Rossi korszak között datált Yamahás mélypontot hozzhatja vissza. Ez 12 év böjt volt, és nem azt jelentette hogy sorra bukták a szoros VB-ket, hanem kb. teljesen eltűntek a “sülyesztőben”. Nekem nagyon furcs lenne egy ilyen, “erős Yamaha” nélküli mezőny. Én azon szocializálódtam, hogy ha még nem is mindig az Öreg, de volt legalább egy egy hangvillás a mezőnyben, akit a szezonok elején, igenis oda kellett sorolni a kontender motorosok közé.

De nagyon előre szaladtam. Meglátjuk mi lesz.

több mint 8 éve
Peyton vót a pacemaker carban. Egyszer csak megkéne nézni egy ilyen versenyt 😊