Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 12 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Ugyan más világ, de érdemes elolvasni Bernard Hopkins önéletrajzát. Meg lehet nézni ő mit csinált börtönévei alatt. Az meg elég komikus, hogy van aki védi elítélteket és azért hajtanak, hogy bebizonyítsák ne kelljen benn csinálniuk semmit😀 Nem haláltáborokat kell csinálni börtönökből és nem félholtra kell dolgoztatni őket, de akármilyen más munkát el lehetne végeztetni velük benn, amitől esetleg hasznosabbnak is érezhetik magukat és lehet néhány elgondolkodna, hogy szabadulás után nem ott kellene majd folytatni ahol befejezték. Ugyanúgy némi tanulás sem ártana némelyiknek. Ha már vannak jogaik, akkor ugyanúgy lehetnének kötelességeik is...

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Az éheztetés nem kivitelezhető, ahogy a kínzás, alvásmegvonás vagy gúzsbakötés, kaloda, stb. sem.
Várok érdemi metódust, hogy vennél rá (vagy bárki más) egy olyan üzletre, amit számomra elfogadhatónak érzek, és nekem a munkámat kell adnom.
Szeretek egész nap heverészni, feküdni, ha már 7 év, inkább magánzárka, mint a veszélyes, ostoba, lehangoló agyhalottak, elelmélkedek, guggolgatok, fekvőzgetek, tervezgetem a szabadulás utáni életet magamban, az a 2500 nap meg elhussan, pikk-pakk. (2007 is mintha ma lett volna...)Sobri Jóska
Kíváncsivá tettél, miért nem? Simán meg lehet oldani, hogy 7 évig mócsingot egyél, lásd iskolai menza/közétkeztetés. Csak egy törvény kell rá, amit a jobban teljesítő Magyarország semmi perc alatt meg tudna oldani. Ha a büntetési tételeket fokozatokra lehet osztani, minősíteni, semeddig sem tart ezt kiegészíteni. Az emberek nagy részének sem írja elő semmi, hogy egy hétig csak farhátat egyen. Többet, jobbat akar? Dolgozzon meg érte, ez ugye evidens. De csak a törvénytisztelő polgárnak. Aki meg azt a keveset is elveszi tőle, az kapjon meg mindent, mert neki vannak jogai. Eleve embere válogatja, hiszen a szegény emberek túlnyomó része valami miatt nem részesíti előnyben a rablást akár mások élete árán is. A baj az hogy sokan, főleg a norvég fakitermelő kisebbségből ezt így, ilyen lazán képzeli, mint te. És sajnos igazuk van.
több mint 12 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Azokat az embereket magánnyal büntetik a börtönben és nem munkával. Amadeus91
Hogy mivel büntetik?
Látom, büntetőjog általános rész meg kriminológia nem volt még.
Át kellene gondolnod elküldés előtt, miket irkálsz; ha meg már feszengsz a jogászképzésedre, akkor utána is nézhetnél, mekkora a magyar bv-intézmények kihasználtsága (kiindulópontnak vegyük: 100 % = minden, eredetileg tervezett férőhely kihasználva).

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 378 — #NoStress
Adok egy új nézőpontot:
De szívesen elolvasom bárkinek a konkrét metódusát, hogy pl. ha én bötönbe kerülök, mondjuk 7 évre, ugyan mivel tudnak rávenni, hogy dolgozzak, ha úgy döntök, hogy nem fogok. (Azért 7, mert alapvetően nem az 1-2 évre bekerülőkről beszélünk, nem rájuk haragszunk, nem ők tettek olyat, ami szándékos, kegyetlen, stb. és nem is azokról, akiknek 20-30 éveik vannak, hisz ők már "elvesztek" a társadalom szempontjából, más világban élnek, megtehetnek bármit, technikailag a mi világunk számára már nem léteznek, befolyásolhatatlanok.)
Ha annyi a tervem, hogy egész nap ülök, ha hoznak kaját megeszem, nem akarok edzeni menni, nem akarok kártyázni, nem érdekel se könyv, se újság, se tévé, nem akarok semmi "luxus"-t, nem fogadok látogatót, szép nyugiban leülöm a büntetésemet.Sobri Jóska
Elméletben lehetséges, de kétlem hogy erre sokan képesek lennének. Főleg ha mondjuk a kajának minden nap ugyanazt kapod és csak annyit, hogy ne halj éhen és mellé mondjuk magánzárka, a külvilággal való kapcsolattartás lehetőségének minimalizálása. Sok sikert, annak aki mondjuk ilyen körülmények közt letud húzni 7 évet, azzal valóban nem lehet mit csinálni. A többi fogvatartottól való elkülönítés nélkül viszont megvalósíthatatlan az egész, mert ha a társai közt van, akkor meg tudja oldani csicskáztatással meg mások lehúzásával a dolgot. Magánzárkába vágni őket nyilván költséges, de pár hónap kényszerű magány és minimális ételadagok mellett valószínűleg a 90%-a önként jelentkezne munkára.Dub
Az éheztetés nem kivitelezhető, ahogy a kínzás, alvásmegvonás vagy gúzsbakötés, kaloda, stb. sem.
Várok érdemi metódust, hogy vennél rá (vagy bárki más) egy olyan üzletre, amit számomra elfogadhatónak érzek, és nekem a munkámat kell adnom.
Szeretek egész nap heverészni, feküdni, ha már 7 év, inkább magánzárka, mint a veszélyes, ostoba, lehangoló agyhalottak, elelmélkedek, guggolgatok, fekvőzgetek, tervezgetem a szabadulás utáni életet magamban, az a 2500 nap meg elhussan, pikk-pakk. (2007 is mintha ma lett volna...)

több mint 12 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Adok egy új nézőpontot:
De szívesen elolvasom bárkinek a konkrét metódusát, hogy pl. ha én bötönbe kerülök, mondjuk 7 évre, ugyan mivel tudnak rávenni, hogy dolgozzak, ha úgy döntök, hogy nem fogok. (Azért 7, mert alapvetően nem az 1-2 évre bekerülőkről beszélünk, nem rájuk haragszunk, nem ők tettek olyat, ami szándékos, kegyetlen, stb. és nem is azokról, akiknek 20-30 éveik vannak, hisz ők már "elvesztek" a társadalom szempontjából, más világban élnek, megtehetnek bármit, technikailag a mi világunk számára már nem léteznek, befolyásolhatatlanok.)
Ha annyi a tervem, hogy egész nap ülök, ha hoznak kaját megeszem, nem akarok edzeni menni, nem akarok kártyázni, nem érdekel se könyv, se újság, se tévé, nem akarok semmi "luxus"-t, nem fogadok látogatót, szép nyugiban leülöm a büntetésemet.Sobri Jóska
Elméletben lehetséges, de kétlem hogy erre sokan képesek lennének. Főleg ha mondjuk a kajának minden nap ugyanazt kapod és csak annyit, hogy ne halj éhen és mellé mondjuk magánzárka, a külvilággal való kapcsolattartás lehetőségének minimalizálása. Sok sikert, annak aki mondjuk ilyen körülmények közt letud húzni 7 évet, azzal valóban nem lehet mit csinálni. A többi fogvatartottól való elkülönítés nélkül viszont megvalósíthatatlan az egész, mert ha a társai közt van, akkor meg tudja oldani csicskáztatással meg mások lehúzásával a dolgot. Magánzárkába vágni őket nyilván költséges, de pár hónap kényszerű magány és minimális ételadagok mellett valószínűleg a 90%-a önként jelentkezne munkára.
több mint 12 éve
Adok egy új nézőpontot:
Van egy csomó ember, aki baszik dolgozni, pedig szabad, elvileg azt csinálhat amit csak akar.
Sőt, olyannyira baszik, hogy inkább elveszi azt, ami a másé.
Na ha ezek az emberek börtönbe kerülnek, ugyan mitől jönne meg a kedvük a munkához, ha már eleve nem volt?
Attól, hogy börtönbe kerülnek?
Hogy még szórakozás, pina vagy semmiféle cél sincs, ami motiválja?

Hiába ért mindenki egyet azzal, hogy a szarháziak bűnhődjenek, dolgozzanak, ne mi etessük őket, és hasonló irányelvekkel, ha ezek kivitelezhetetlenek.
Azzal is egyetért mindenki, hogy legyen minden ember boldog. Az is kivitelezhetetlen.

Ha annyi a tervem, hogy egész nap ülök, ha hoznak kaját megeszem, nem akarok edzeni menni, nem akarok kártyázni, nem érdekel se könyv, se újság, se tévé, nem akarok semmi "luxus"-t, nem fogadok látogatót, szép nyugiban leülöm a büntetésemet.

több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 567
a komolyabb bűnözők sztem nem árnyal egyáltalán semmit. ki dönti el és hogyan, hogy ki számít annak? Amúgy a bűncselekmények közötti súlyokat jó pár éven át tanították az egyetemen, néha vizsgáztam is, talán ragadt rám valami. Nem véletlen, hogy a munkatábor, mint olyan az összes emberi jogi nyilatkozatban tiltott, mint a halálbüntetés is. Látható, hogy - radikális példával élve - Észak-Koreában is a mennyire komoly bűnözők vannak munkatáborban. Én ez alapján sem támogatnám a munkatáborokat. csebi
Tehát az igazságosabb hogy a börtönben ülő emberek nem dolgoznak semmit, és gyakorlatilag INGYEN kapnak kaját, szállást. Értem. Tehát gyakorlatilag ingyen szállás és kaja SENKINEK sem jár ebben az országban, csak a bűnözőknek. Ez aztán igazságos 😊
Nem vagyok bennfentes, de azt tartanám igazságosnak, hogyha normális szállást és kaját kapnak, akkor legalább azért dolgozzanak meg. Keményen.eaglesmcnabb
igazság? Kié? a tiéd? Azokat az embereket magánnyal büntetik a börtönben és nem munkával. Elég szar tud lenni, 0-24 a falat bámulni 40 éven át. Kissé idegőrlő, az őrök elmondásai szerint.
Azt meg már leírtam egyszer, hogy bármilyen hülye dolog is, de az elítélteknek is vannak jogaik.Amadeus91
Fejlett országokban a nem olyan veszélyes bűnözőket értsd pl. aki csak azért van ott hogy ne fagyon meg az utacán, elviszik közmunkára.
Bár mondjuk Magyarországon ez nem megoldás mert mindenhol tisztaság van, tökéletes minden és nem nagyon lehet már mit javítani.
Egyébként biztos szar börtönbe lenni,de azért vannak olyanok akiket simán lehetne munkára fogni.Toca
mióta bűn hajléktalannak lenni? Hál isten az AB is eltörölte ezt a hülyeséget, más kérdés, hogy önkormányzati szinten szabnak meg hajléktalan-mentes zónahatárokat.
Nem azt mondom, hogy minden jó és tökéletes és fasza és angyalok vagyunk, de egyetértek - már megint - Sobrival, hogy nem látom a módját annak, hogy ez mégis milyen úton lenne kivitelezhető a törvényesség keretein belül. Márpedig mérvadó a törvényesség - szerintem - mert anélkül sajnos mi sem lennénk különbek a büntetetteknél.
több mint 12 éve
Toca Minnesota Vikings 20 342 — Vikings fan
a komolyabb bűnözők sztem nem árnyal egyáltalán semmit. ki dönti el és hogyan, hogy ki számít annak? Amúgy a bűncselekmények közötti súlyokat jó pár éven át tanították az egyetemen, néha vizsgáztam is, talán ragadt rám valami. Nem véletlen, hogy a munkatábor, mint olyan az összes emberi jogi nyilatkozatban tiltott, mint a halálbüntetés is. Látható, hogy - radikális példával élve - Észak-Koreában is a mennyire komoly bűnözők vannak munkatáborban. Én ez alapján sem támogatnám a munkatáborokat. csebi
Tehát az igazságosabb hogy a börtönben ülő emberek nem dolgoznak semmit, és gyakorlatilag INGYEN kapnak kaját, szállást. Értem. Tehát gyakorlatilag ingyen szállás és kaja SENKINEK sem jár ebben az országban, csak a bűnözőknek. Ez aztán igazságos 😊
Nem vagyok bennfentes, de azt tartanám igazságosnak, hogyha normális szállást és kaját kapnak, akkor legalább azért dolgozzanak meg. Keményen.eaglesmcnabb
igazság? Kié? a tiéd? Azokat az embereket magánnyal büntetik a börtönben és nem munkával. Elég szar tud lenni, 0-24 a falat bámulni 40 éven át. Kissé idegőrlő, az őrök elmondásai szerint.
Azt meg már leírtam egyszer, hogy bármilyen hülye dolog is, de az elítélteknek is vannak jogaik.Amadeus91
Fejlett országokban a nem olyan veszélyes bűnözőket értsd pl. aki csak azért van ott hogy ne fagyon meg az utacán, elviszik közmunkára.
Bár mondjuk Magyarországon ez nem megoldás mert mindenhol tisztaság van, tökéletes minden és nem nagyon lehet már mit javítani.
Egyébként biztos szar börtönbe lenni,de azért vannak olyanok akiket simán lehetne munkára fogni.
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 567
Azt meg már leírtam egyszer, hogy bármilyen hülye dolog is, de az elítélteknek is vannak jogaik.
több mint 12 éve
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 180 — je suis poloska
Nem vagyok bennfentes, de azt tartanám igazságosnak, hogyha normális szállást és kaját kapnak, akkor legalább azért dolgozzanak meg. Keményen.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
Mindenki annyit ehessen amennyit dolgozik....na ja, a sitteken van bolt szal valszeg mindenki aki dolgozik bent ( + akinek küldik kintről a lóvét ) elég jól élne....peach
Már arra gondolsz ami az okozott kár megtérítésén felül megmarad? 😛
több mint 12 éve
peach Atlanta Falcons 15 815 — a new hope (again)
Mindenki annyit ehessen amennyit dolgozik....na ja, a sitteken van bolt szal valszeg mindenki aki dolgozik bent ( + akinek küldik kintről a lóvét ) elég jól élne....

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 12 éve
Életszerűtlen, megvalósíthatatlan.
Nem kényszeríthetsz senkit, pláne nem egy bűnözőt a munkára, önellátásra.

Ha elveszed a szabadságát, akkor gondoskodnod is kell róla.
És ez vonatkozik az élet minden területére, párkapcsolatra, üzletre egyaránt, konkrétan, és átvitt értelemben is.Sobri Jóska
Ugyan, miért? A büntetés mértékétől és fokozatától függő alapellátás. Ez olyan bonyolult? Ha többet akar, dolgozzon meg érte. Életfogytosok? Alapellátás + sose lásson mást, csak magát a tükörben. Kiváncsi lennék mikor jelentkezne munkára.
több mint 12 éve
toxique Las Vegas Raiders 1 440 — A Cowboys szimpatizáns
Állítólag kimutatták, hogy a halálbüntetésnek sincs visszatartó ereje - bár nem olvastam a hivatalos tanulmányt, leírást, ami ezt igazolja. Őszintén szólva nekem ezzel a dologgal így látatlanban is igen komoly fenntartásaim vannak, hogy miért nem működik visszatartó erőként...., de az biztos, hogy nem állapot, hogy marci hevesen, úgy élnek a sittes gecik.kishaszi
Nekem is rémlik valami hasonló adat valamelyik "Ross Kemp vs mindenféle maffia" sorozatból; bár ott mintha arról beszéltek volna, hogy nincs összefüggés a halálbüntetés gyakorlata és az erőszakos bűnesetek száma és súlyossága között. Leginkább az állampolgárok "lelki világának" tesz jót ez az egész, a valós kivégzések nagyon is ritkák.

Azt gondolom, hogy visszatartó ereje az önvédelemnek / tulajdonvédelemnek lehet; ha joga van a tulajdonosnak keresztüllőni a támadóját, akkor máris kisebb a valószínűsége, hogy kirabolják a kecót. Az igaz, hogy ha puskára számítanak, akkor puskákkal készülnek a bűnözők; de most komolyan! Ki akarná az Ő és a családja életét egy éppen praktizáló, fegyveres rablást elkövető fegyveres bűnöző jóindulatára bízni? Ha már döntött, hogy elköveti (sőt! fegyverrel követi el) a bűncselekményt, akkor magában az elkövetésben is legyen benne rizikó a számára. Nekem ez a véleményem erről...
több mint 12 éve
kishaszi Pittsburgh Steelers 6 193 — Steelers fan
Ezzel az erővel ki dönti el, hogy 4 év a jogos, vagy 8. Ki dönti el, hogy bűn bakker. Attól még az igenis eldönthető, hogy mi a komolyabb. Ehhez semmilyen végzettség nem kell, ez egyetemes kéne, hogy legyen, hogy egy fizikai erőszakot alkalmazó bűnöző nem ugyanaz, mint aki meglop - pl. nem úgy tekintek arra a rektes, mocskos cigányra, aki fényes nappal eltörte a testvérem orrát és még meg is akarta késelni, amikor iskolába ment, mint aki ellopta az autót tőlem (mindkettő valós példa). Nem hinném, hogy épeszű ember ugyanúgy tekint valakire mindkét esetben, ha megöli a gyerekét, mondjuk, vagy meglopja. Ez igenis differenciálható, és igenis külön szankcionálandó. Az pedig számomra elfogadhatatlan, hogy ennek az a normális büntetése, hogy nem 4 évet kap, hanem 15-öt... Az erőszakos bűnözők azok maradnak 2 év után is, 15 év után is. Nah, az ilyen törje a követ egész nap, amíg bele nem döglik.
A munkatábort sem úgy kell érteni, hogy napi egy kenyéren, 18 órás fizikai melóval.
Jó, hogy említed a munkát, mint időtöltést: jobban leterhelt ember gondolatai sem aberráltak annyira, hidd el, kevesebbet töri a fejét az ember deviáns dolgokon, ha mondjuk durva szóval "szarni sincs ereje". (Csak mondom, hogy főiskolásként volt, hogy 1 hónap fizikai melón/épp halasztanom kellett a suliban/ olyan terhelést kaptam, hogy épp csak annyi energiám volt, hogy hazamenjek. Szó szerint. ...és ennek volt olyan fizikai tünete is, ami "durva" volt, de annyira személyes, hogy nem beszélnék.)
Készséggel elhiszem, hogy nem a Hilton egy börtön, de hadd ne sajnáljam őket, jó?

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 12 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 911 — Lucas Scott
a komolyabb bűnözők sztem nem árnyal egyáltalán semmit. ki dönti el és hogyan, hogy ki számít annak? Amúgy a bűncselekmények közötti súlyokat jó pár éven át tanították az egyetemen, néha vizsgáztam is, talán ragadt rám valami. Nem véletlen, hogy a munkatábor, mint olyan az összes emberi jogi nyilatkozatban tiltott, mint a halálbüntetés is. Látható, hogy - radikális példával élve - Észak-Koreában is a mennyire komoly bűnözők vannak munkatáborban. Én ez alapján sem támogatnám a munkatáborokat. Eleve azt tudod, hogy jelenleg a munkára bőven túljelentkezés van a börtönökben? Nem a pénz miatt, hanem azzal joban telik az idő, több emberrel találkozik az elítélt, nem egy cellában kuksol egész nap stb... Kényszermunkát én sosem tudom támogatni, bármilyen komoly bűnözőről is van szó...

Jártam már igen. Nem, mint elítélt, hanem munkám jellege miatt, és szoktam beszélni az ügyfeleimmel a viszonyokról. Nemcsak a telítettség a probléma, hanem sok más (láttam már a kaját is pl, vagy a cellák, közös használatú helyek állapotát). Nem azt mondom, hogy hiteles lennék, de azért tapasztaltam jó pár dolgot.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 12 éve
Pont ez a baj, Sobri.
Ha már szabályokat, törvényeket kell állítanunk a társadalmi együttéléshez, és azt VALAKI önként sutba dobja, leszarja => bűnöző lesz, bűncselekményeket követ el, akkor annak a jogai is legyenek korlátozva - még hozzá ezt is differenciálva - de komolyan. Meglátásom szerint a sima szabadságtól való megfosztás egy nagyon enyhe, nem jó megoldás ebben a formában.

"Mi az a 4-5 év? Leüli a vétén..."kishaszi
Ha lenne jobb, már kitalálták volna.
Valamint látom, te nem értékeled sokra a szabadságodat - szíved joga.
Engem jobban zavarna, ha ettől megfosztanának, mintha örökké dolgoznom kéne - végtére is most is ezt teszem, örökké dolgozok, hogy a szabadságomat finanszírozni tudjam.

több mint 12 éve
Az meg, hogy milyen körülmények között tölti valaki a büntetését:
A büntetés szabadságvesztés. Nem megkínoztatás, kiéheztetés, kényszermunka, stb.
Sobri Jóska
Ez esetben még logikusabb, hogy lássa el magát. Ha dolgozik, kap pénzt. Ha van pénze, tud magának venni, amit akar. Adni kell nekik lehetőséget a munkára. Aki meg nem dolgozik, nem is eszik. Ennyi. Pont úgy működne, mint a való életben. Csak itt nem tud lopni, ha nem akar dolgozni menni. Ha meg nem dolgozik, majd éhendöglik.
Semmi másban nem kell korlátozni őket, csak a szabadságban.GRAFI
Életszerűtlen, megvalósíthatatlan.
Nem kényszeríthetsz senkit, pláne nem egy bűnözőt a munkára, önellátásra.
Ha elveszed a szabadságát, akkor gondoskodnod is kell róla.
És ez vonatkozik az élet minden területére, párkapcsolatra, üzletre egyaránt, konkrétan, és átvitt értelemben is.

több mint 12 éve
Pont ez a baj, Sobri.
Ha már szabályokat, törvényeket kell állítanunk a társadalmi együttéléshez, és azt VALAKI önként sutba dobja, leszarja => bűnöző lesz, bűncselekményeket követ el, akkor annak a jogai is legyenek korlátozva - még hozzá ezt is differenciálva - de komolyan. Meglátásom szerint a sima szabadságtól való megfosztás egy nagyon enyhe, nem jó megoldás ebben a formában.

"Mi az a 4-5 év? Leüli a vétén..."

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 12 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
A büntetés szabadságvesztés. Nem megkínoztatás, kiéheztetés, kényszermunka, stb.
Sobri Jóska
Ez esetben még logikusabb, hogy lássa el magát. Ha dolgozik, kap pénzt. Ha van pénze, tud magának venni, amit akar. Adni kell nekik lehetőséget a munkára. Aki meg nem dolgozik, nem is eszik. Ennyi. Pont úgy működne, mint a való életben. Csak itt nem tud lopni, ha nem akar dolgozni menni. Ha meg nem dolgozik, majd éhendöglik.
Semmi másban nem kell korlátozni őket, csak a szabadságban.
több mint 12 éve
Elbeszélsz mellettem.
Nem az ilyen férgekről van szó. Ezek sose lesznek semminek se a hasznos tagjai.
Hanem azokról a nemférgekről, akikre rá lehet fogni, rá lehet bizonyítani, végre lehet hajtani, majd nincs lehetőség orvosolni a tévedést.
Ha pl. a halálbüntetés létezne, és mondjuk adható lenne államellenes szervezkedésért, lehet mindkettőnket kivégezhetnének pusztán mert beszélgetünk, és 4 másik úgy ítéli meg, hogy ez már államellenes szervezkedés.
És miután elítéltettünk, és ki lettünk végezve, hiába derül ki 10 év múlva, hogy koncepciós volt a per, már baszhatjuk.
Próbáld ezt így megközelíteni.
Azért etetjük a férgeket, hogy nehogy véletlenül megöljünk egy nemférget.
Ez az ára.Sobri Jóska
Én? Életellenes bűncselekményről van szó, nem politikairól. Azért tisztázzuk, mindezt lehetne törvényben szabályozni, szépen, tisztán. Azt is tudjuk, hogy a magyar bíróságok nem éppen a szigorukról híresek ilyen esetekben, kivéve ha címlapos sztorit csinálnak belőle. Lásd a Cozma ügyet, ahol még a bíróságot is megfenyegette üvöltve a nemhiába született minden következmény nélkül. Másodfokon kaptak pár évet, és ott folytatják ahol abbahagyták. Azért valahol kéne már valami határ, mert egyre fiatalabbak az erőszakos bűnözők, és miért ne tehetnének bármit, ha enyhe ítéletben reménykedhetnek?apeszos
Én csak a halálbüntetésről beszélek.
És ugyanúgy meg lehet vádolni valakit életellenes bűncselekménnyel hamisan, mint bármi mással.
És ugyanúgy kiderülhet, hogy tévedés volt.
Biztos láttad a Hurricane c. filmet.
Biztos lehetne sok mindenen változtatni, szigorítani, és még ha a halálbüntetés visszaállítása lenne is a megoldás, akkorse lehet az a megoldás.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy nincs tévedhetetlen igazságszolgáltatás, és a halálbüntetéssel elveszne a jogorvoslat lehetősége.
Ezt kéne megértened,a többi dologban nem hiszem nagyon mást gondolnánk, bár azok irrelevánsak is.Sobri Jóska
Viszont nem is fűtött cellákban, napi 3 étkeztetéssel kellene tartani a komolyabb bűnözőket, hanem munkatáborba, kőfejtőbe, nehéz fizikai munka bármely változatára bőven befoghatnák. Csökkentett fejadagokkal, hogy ha már, nehogymár jól tápláljuk őket, annyira, hogy akár meg is erősödhessenek...
Lenne autópálya, ami építeni lehetne😛kishaszi
Jelenleg a börtön nem büntetés Magyarországon. Nincs semmilyen visszatartó ereje szvsz.vandeminek
Ez úgy pontos, hogy a büntetésnek nincs visszatartó ereje.
Börtön, pénz, halál, mindegy.
Egy bűnöző nem mérlegeli a következményeket.

És amíg a büntetés szabadságvesztés, addig illene a körülményeknek az alapvető emberi normákhoz igazodniuk.
Lehet van olyan ember, akinek a börtönkörülményei jobbak, mint ahogy kint élt, nekem, vagy neked tuti rosszabbak lennének.
Ha majd a büntetés nehéz fizikai munka vagy sanyarú életkörülmények prezentálása lesz, akkor számon lehet kérni a büntetésvégrehajtástól ha nem ez történik.
De amíg a büntetés, amit a bíróság kirótt szabadságvesztés, addig pont a méltatlan körülményeket illendő számonkérni.

több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 960 — no es importante
A halálbüntetés témaként való előkerülésénél mindig elő kell hozni ezt az apró, elfeledett tényt:

"Death penalty cases are, from start to finish, more expensive than other criminal cases including those that result in life without parole."

www.forbes.com/sites/kellyphillipserb/2011/09/22/death-and-taxes-the-real-cost-of-the-death-penalty/
 www.foxnews.com/us/2010/03/27/just-cost-death-penalty-killer-state-budgets/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
így van nyissuk meg újra Recsket, mennyire jó ötlet... aztán majd az fog a legjobban ugrálni, akinek egy rokonát/ismerősét odaküldik jogtalanul, aki meg ki van akadva a "normális" börtön elhelyezésen. amúgy ha már valaha jártál volna magyar börtönben, nem hiszem, hogy ezen a véleményen lennél, hogy mennyire jó ott nekik...

Ha börtönnek nincs visszatartó ereje, akkor a halálbüntetésnek lenne... ezt már a 16. században bebizonyították, hogy miközben a tolvajt akasztották a haverok loptak a tömegben... végülis azóta csak 600 év telt el, nem olyan rég volt az, hogy az ellenkezőjét bebizonyították...csebi
Te magadtól vagy ilyen, vagy segítenek? Árnyalatokban tudsz gondolkozni? Charles Manson pl. nem egyenlő a Whiskeys rablóval.
Azt tudod-e, hogy van különbség egy adócsalás között, meg a nyilvánvalóan haszonszerzés céljából, brutálisan agyonvert öreg nénike és annak kifosztása, megerőszakolása között, mint humán cselekményi súly???? Csak kérdezem.
Egy bolti tolvajt nem kell még börtönbe zárni sem, mivel nem olyan horderejű dolog, ráadásul az meg egy másik tanulmány eredménye, hogy 2 év sitt után kvázi esélytelen, hogy valaki "értelmes" legyen kint.......

A sittek jelenleg is abból a helyzetből adódóan lehetnek kényelmetlenek sok szempontból, hogy sokkal több bebörtönzött van, mint amennyi férőhely (Pesty Lászlónak volt erről a 90-es években dokumentum filmje), ugyanakkor az igazi kemény fiúk sok esetben elég jól el vannak.

Te jártál börtönben? Elismerem, én nem, én csak dokumentum filmekből láttam dolgokat, de kíváncsi vagyok ki a hiteles ebben úgy, hogy még nem volt bebörtönözve.😛

több mint 12 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Hát az pl sokkal visszatartóbb ha tudod, hogy egész életedben a sitten kell megrohadnod és lehúzol akár 30-40 évet is ott mintha egyből kinyírnak. Elhangzottak már az érvek amik az egyik és a másik mellett szólnak, most nem fogok ezeknek még egyszer nekimenni. De az egyszer biztos, hogy ez a halálbüntetés is egy olyan téma mint pl. az abortusz és az eutanázia, sosem fog az emberiség döntő többsége egyetérteni akármelyik témában is. Leginkább ez az amit fel kéne fogni...
Börtönök hááááát. Azt én sem hiszem, hogy 3 csillagos szálloda lenne, de az azért fura, hogy egy sittesre többet költ az állam mint egy egyetemistára. Még akkor is, ha utóbbiak közül nagyon soknak nem egyetemen lenne a helye.

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 12 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 911 — Lucas Scott
így van nyissuk meg újra Recsket, mennyire jó ötlet... aztán majd az fog a legjobban ugrálni, akinek egy rokonát/ismerősét odaküldik jogtalanul, aki meg ki van akadva a "normális" börtön elhelyezésen. amúgy ha már valaha jártál volna magyar börtönben, nem hiszem, hogy ezen a véleményen lennél, hogy mennyire jó ott nekik...

Ha börtönnek nincs visszatartó ereje, akkor a halálbüntetésnek lenne... ezt már a 16. században bebizonyították, hogy miközben a tolvajt akasztották a haverok loptak a tömegben... végülis azóta csak 600 év telt el, nem olyan rég volt az, hogy az ellenkezőjét bebizonyították...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.