Kérdések bármiről
31 feliratkozó
több mint 10 éve
Nagyon megköszönném, ha valaki egyszerű paraszti ésszel tudna válaszolni a most következő kérdéseimre digitális műsorszórással kapcsolatban. (az esetleges hülyeségeket nem kiröhögni 😊 )Milyen szolgáltató?
Tervezzük itthon családdal, hogy analógról átnyergelünk digire, több okról is,de ezt hagyjuk... Az analóg kábelen jön be a házba. Padláson van elosztva 4 helyre, tesómhoz, anyuékhoz, hozzám, meg szomszédba mamához. Jól tudom, ha váltunk digitálisra, az is jöhet kábelen? Mamám TV-je nem új, amikbe belevannak építve a dekódolók, így oda biztos kell olyan eszköz, elvileg a többibe nem. Ezenkívül még kell valamilyen eszköz stb.?
Köszi a választ előre is.tüsi91
több mint 10 éve
Nagyon megköszönném, ha valaki egyszerű paraszti ésszel tudna válaszolni a most következő kérdéseimre digitális műsorszórással kapcsolatban. (az esetleges hülyeségeket nem kiröhögni 😊 )Ez szerintem azon múlik, hogy milyen csomag. Hozzánk pont holnap jönnek bekötni a HD csomagot. Eddig sima sat tv volt itthon, ami ugye parabolás, a hagyományos antenna vezetékkel és set top boxxal szétszórva a házban. Viszont a hd már ugye ip, ami ha jól tudom már utp kábelen érkezik egy másik dekóderrel. (Valaki javítson ki ha tévedek, de fatert már készítem lélekben, hogy nagy melójuk lesz holnap a munkásoknak 😀)
Tervezzük itthon családdal, hogy analógról átnyergelünk digire, több okról is,de ezt hagyjuk... Az analóg kábelen jön be a házba. Padláson van elosztva 4 helyre, tesómhoz, anyuékhoz, hozzám, meg szomszédba mamához. Jól tudom, ha váltunk digitálisra, az is jöhet kábelen? Mamám TV-je nem új, amikbe belevannak építve a dekódolók, így oda biztos kell olyan eszköz, elvileg a többibe nem. Ezenkívül még kell valamilyen eszköz stb.?
Köszi a választ előre is.tüsi91
Szóval ha sat tv lesz nálatok akkor szerintem jók a vezetékek. Ha pedig ip, akkor eljön az utp vezetékek kora. Jártasabb ember azért erősítsen/cáfoljon meg.
Ja és nekünk tök mindegy milyen tv-re ment az adás, mindegyik dekóderen keresztül, de azt adja a szolgáltató (legalábbis a T biztosan)
több mint 10 éve
Nagyon megköszönném, ha valaki egyszerű paraszti ésszel tudna válaszolni a most következő kérdéseimre digitális műsorszórással kapcsolatban. (az esetleges hülyeségeket nem kiröhögni 😊 )Tervezzük itthon családdal, hogy analógról átnyergelünk digire, több okról is,de ezt hagyjuk... Az analóg kábelen jön be a házba. Padláson van elosztva 4 helyre, tesómhoz, anyuékhoz, hozzám, meg szomszédba mamához. Jól tudom, ha váltunk digitálisra, az is jöhet kábelen? Mamám TV-je nem új, amikbe belevannak építve a dekódolók, így oda biztos kell olyan eszköz, elvileg a többibe nem. Ezenkívül még kell valamilyen eszköz stb.?
Köszi a választ előre is.
több mint 10 éve
van egy pdf dokumentumom. hogy tudom lekódolni, hogy ne tudjanak belőle másolgatni mondatokat?VenturaTalán PDF Creator-ral ingyen is megoldható. Acrobar Writerrel biztos, de az fizetős.
Ha egy dokumentumot pdf-ben mentesz el, hogy lehet egyáltalán abból mondatokat másolgatni?!?Ha a pdf-et úgy képezték, hogy egy képet (.jpg, .tif) mentettek pdf-be, akkor nem lehet szövegrészeket másolni, ha viszont pl. word fájlból, akkor lehet. Utóbbi tartalmában szavakra, karakter-sorozatra is lehet keresni.
Engem ez érdekelne, mert a pdf olyan, mint a jpg, nem lehet belőle kikopizni lófaszt se.
Viszont ha a kérdésed arra irányul, hogy ne lehessen egyáltalán elolvasni, akkor simán jelszóval levéded.Sobri Jóska
Simán lehet másolni pdf-ből szöveget, sőt akár képet is és pl wordbe betenni. Simán kijelölöd, ctrlC, majd ctrlV. ennyidiverdocA pdf fájlban sok minden szabályozható. Pl. hogy csak jelszó megadása után olvasható, le lehet tiltani a szövegrész exportálását, a nyomtatást.
Persze minden megkerülhető több-kevesebb energiával.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
Simán lehet másolni pdf-ből szöveget, sőt akár képet is és pl wordbe betenni. Simán kijelölöd, ctrlC, majd ctrlV. ennyivan egy pdf dokumentumom. hogy tudom lekódolni, hogy ne tudjanak belőle másolgatni mondatokat?VenturaHa egy dokumentumot pdf-ben mentesz el, hogy lehet egyáltalán abból mondatokat másolgatni?!?
Engem ez érdekelne, mert a pdf olyan, mint a jpg, nem lehet belőle kikopizni lófaszt se.
Viszont ha a kérdésed arra irányul, hogy ne lehessen egyáltalán elolvasni, akkor simán jelszóval levéded.Sobri Jóska

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
van egy pdf dokumentumom. hogy tudom lekódolni, hogy ne tudjanak belőle másolgatni mondatokat?VenturaBiztosan van valami netes konvertáló, de tapasztalatból tudom, hogy visszafele könnyen megy a dolog, azaz védett pdf-ből tudsz nemvédett-t csinálni, így tulajdonképpen aki akar másolni a szövegből, az másolni is fog.
több mint 10 éve
Van olyan pdf amiből lehet copypastelni (pl. www.budapestbank.hu/common/letoltes/lakossag/lakossag_munkaltatoi_hit-pk.pdf ), azt mondjuk nem tudom mitől függ hogy lehet-e vagy nem. Gyanúm szerint a konvertálthól nem lehet.van egy pdf dokumentumom. hogy tudom lekódolni, hogy ne tudjanak belőle másolgatni mondatokat?VenturaHa egy dokumentumot pdf-ben mentesz el, hogy lehet egyáltalán abból mondatokat másolgatni?!?
Ventura: ha megnyitod, és egy pdfcreatorral benyomtatod egy másik pdf-be szerintem jó lesz.
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 10 éve
van egy pdf dokumentumom. hogy tudom lekódolni, hogy ne tudjanak belőle másolgatni mondatokat?VenturaHa egy dokumentumot pdf-ben mentesz el, hogy lehet egyáltalán abból mondatokat másolgatni?!?
Viszont ha a kérdésed arra irányul, hogy ne lehessen egyáltalán elolvasni, akkor simán jelszóval levéded.
több mint 10 éve
van egy pdf dokumentumom. hogy tudom lekódolni, hogy ne tudjanak belőle másolgatni mondatokat?
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 10 éve
Biztos az időeltolódás!nagyon sokszor a filmeknél is orosz forrásra teszik rá a szinkront a releaserek, mert sokkal hamarabb kint van jó minőségben arrafelékaszoaz oroszok ekkora torrentesek?Én zenei albumokat töltök ruszki oldalról, de megjelenés előtt 1 héttel már fenn vannak.
hamarabb fent vannak az orosz oldalon a mérkőzések, mint a noonkicken, youtubeon, 10yardon?Ventura
Király. 😊danyly
több mint 10 éve
nagyon sokszor a filmeknél is orosz forrásra teszik rá a szinkront a releaserek, mert sokkal hamarabb kint van jó minőségben arrafeléaz oroszok ekkora torrentesek?Én zenei albumokat töltök ruszki oldalról, de megjelenés előtt 1 héttel már fenn vannak.
hamarabb fent vannak az orosz oldalon a mérkőzések, mint a noonkicken, youtubeon, 10yardon?Ventura
Király. 😊danyly
több mint 10 éve
az oroszok ekkora torrentesek?Én zenei albumokat töltök ruszki oldalról, de megjelenés előtt 1 héttel már fenn vannak.
Király. 😊
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 10 éve
az oroszok ekkora torrentesek?hamarabb fent vannak az orosz oldalon a mérkőzések, mint a noonkicken, youtubeon, 10yardon?
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 11 éve
Sajátgépről nem megy,total commanderrel meg nem tudom hogy kell 😕JoeyPorterírok inkább PM-et
több mint 11 éve
Sajátgépről nem megy,total commanderrel meg nem tudom hogy kell 😕Nem. Lennie kell NTFS-nek is. Milyen programmal próbálod? Ha véletlen sajátgép/total commanderrel nem megy, akkor le kell szedni egy másik programot. De elvileg ezeknek is tudniuk kell.dugo1993Amikor rámegyek,hogy formázom,akkor nincs olyan beállítási lehetőség,hogy NTFS csak ex FAT.Az lenne az?JoeyPorterVan egy 16 gigás pendriveom,amire szeretnék felmásolni egy 12 gigás filmet,de amint rányomok a másolás gombra rögtön kiírja,hogy a lemez megtelt.Kipróbáltam ugyanezt az eljárást egy 8 gigás filmmel is annál is ugyanez a probléma.Előtte direkt leformáztam.Ilyen 2-3-4 gigás cuccokat simán rá lehet másolni,de a nagyobbakkal valamiért makacskodik.Tudja valaki,hogy miért van ez?JoeyPorterAzért nem megy rá, mert FAT32-re formáztad a fájlrendszert. Ez pedig nem kezel 4gb-nál nagyobb fájlokat. Nyisd meg a formázás menüpontot, majd a fájlrendszernél a FAT32-t állítsd át NTFS-re. Ezt követően simán rá tudod tenni a 12 gigás filmet.dugo1993
több mint 11 éve
Nem. Lennie kell NTFS-nek is. Milyen programmal próbálod? Ha véletlen sajátgép/total commanderrel nem megy, akkor le kell szedni egy másik programot. De elvileg ezeknek is tudniuk kell.Amikor rámegyek,hogy formázom,akkor nincs olyan beállítási lehetőség,hogy NTFS csak ex FAT.Az lenne az?JoeyPorterVan egy 16 gigás pendriveom,amire szeretnék felmásolni egy 12 gigás filmet,de amint rányomok a másolás gombra rögtön kiírja,hogy a lemez megtelt.Kipróbáltam ugyanezt az eljárást egy 8 gigás filmmel is annál is ugyanez a probléma.Előtte direkt leformáztam.Ilyen 2-3-4 gigás cuccokat simán rá lehet másolni,de a nagyobbakkal valamiért makacskodik.Tudja valaki,hogy miért van ez?JoeyPorterAzért nem megy rá, mert FAT32-re formáztad a fájlrendszert. Ez pedig nem kezel 4gb-nál nagyobb fájlokat. Nyisd meg a formázás menüpontot, majd a fájlrendszernél a FAT32-t állítsd át NTFS-re. Ezt követően simán rá tudod tenni a 12 gigás filmet.dugo1993
több mint 11 éve
Az más, de az exFAT is kezeli a nagy fájlokat.Amikor rámegyek,hogy formázom,akkor nincs olyan beállítási lehetőség,hogy NTFS csak ex FAT.Az lenne az?JoeyPorterVan egy 16 gigás pendriveom,amire szeretnék felmásolni egy 12 gigás filmet,de amint rányomok a másolás gombra rögtön kiírja,hogy a lemez megtelt.Kipróbáltam ugyanezt az eljárást egy 8 gigás filmmel is annál is ugyanez a probléma.Előtte direkt leformáztam.Ilyen 2-3-4 gigás cuccokat simán rá lehet másolni,de a nagyobbakkal valamiért makacskodik.Tudja valaki,hogy miért van ez?JoeyPorterAzért nem megy rá, mert FAT32-re formáztad a fájlrendszert. Ez pedig nem kezel 4gb-nál nagyobb fájlokat. Nyisd meg a formázás menüpontot, majd a fájlrendszernél a FAT32-t állítsd át NTFS-re. Ezt követően simán rá tudod tenni a 12 gigás filmet.dugo1993
több mint 11 éve
Amikor rámegyek,hogy formázom,akkor nincs olyan beállítási lehetőség,hogy NTFS csak ex FAT.Az lenne az?Van egy 16 gigás pendriveom,amire szeretnék felmásolni egy 12 gigás filmet,de amint rányomok a másolás gombra rögtön kiírja,hogy a lemez megtelt.Kipróbáltam ugyanezt az eljárást egy 8 gigás filmmel is annál is ugyanez a probléma.Előtte direkt leformáztam.Ilyen 2-3-4 gigás cuccokat simán rá lehet másolni,de a nagyobbakkal valamiért makacskodik.Tudja valaki,hogy miért van ez?JoeyPorterAzért nem megy rá, mert FAT32-re formáztad a fájlrendszert. Ez pedig nem kezel 4gb-nál nagyobb fájlokat. Nyisd meg a formázás menüpontot, majd a fájlrendszernél a FAT32-t állítsd át NTFS-re. Ezt követően simán rá tudod tenni a 12 gigás filmet.dugo1993
több mint 11 éve
Van egy 16 gigás pendriveom,amire szeretnék felmásolni egy 12 gigás filmet,de amint rányomok a másolás gombra rögtön kiírja,hogy a lemez megtelt.Kipróbáltam ugyanezt az eljárást egy 8 gigás filmmel is annál is ugyanez a probléma.Előtte direkt leformáztam.Ilyen 2-3-4 gigás cuccokat simán rá lehet másolni,de a nagyobbakkal valamiért makacskodik.Tudja valaki,hogy miért van ez?JoeyPorterAzért nem megy rá, mert FAT32-re formáztad a fájlrendszert. Ez pedig nem kezel 4gb-nál nagyobb fájlokat. Nyisd meg a formázás menüpontot, majd a fájlrendszernél a FAT32-t állítsd át NTFS-re. Ezt követően simán rá tudod tenni a 12 gigás filmet.
több mint 11 éve
Van egy 16 gigás pendriveom,amire szeretnék felmásolni egy 12 gigás filmet,de amint rányomok a másolás gombra rögtön kiírja,hogy a lemez megtelt.Kipróbáltam ugyanezt az eljárást egy 8 gigás filmmel is annál is ugyanez a probléma.Előtte direkt leformáztam.Ilyen 2-3-4 gigás cuccokat simán rá lehet másolni,de a nagyobbakkal valamiért makacskodik.Tudja valaki,hogy miért van ez?
több mint 11 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Szerintem is simán jó. A második labdám, hanem is pont ilyen, de hasonló kaliber. Egész jól néz ki, jó a fogása, mérete. Jól is bírja, bár ez már nincs úgy kinyírva, mint az első volt.Köszi neked is. Youtube-ot már néztem, aztán valóban szenvedek majd. 😀 Nincs ki tanítson, sőt, szerintem vak vezet világtalant alapon megy majd jövőre a dobálás, mivel a "kör" egyáltalán nem néz NFL-t. 😀
Aztán ha megjött lehet youtuberól tanulni a dobást, 😀 azzal lehet szenvedni egy darabig. Már ha nincs senki aki megtanítson. 😀dugo1993
Tegnap óta találtam egy ilyet is, ha szerencsém van posta nélkül el tudom hozatni, ha nem, akkor marad az Extreme.
teamzone.eu/american-football/baelle/kunstleder-und-trainingsbaelle/381/wilson-nfl-duke-replica
több mint 11 éve
Sziasztok!Szerintem is simán jó. A második labdám, hanem is pont ilyen, de hasonló kaliber. Egész jól néz ki, jó a fogása, mérete. Jól is bírja, bár ez már nincs úgy kinyírva, mint az első volt.
Tanácsot szeretnék kérni labdavásárlás ügyben. Hirtelen feltámadt bennem az ötlet, hogy jövőre meglepném magam egy football labdával. Nagyrészt "szobadísznek", de ha haver/rokon is benne lenne kerti főzés közben kipróbálnám a dobálást is.
Na most itt jön a tanácstalanság, találtam a Decathlon webshopjában egy WILSON NFL Extreme nevezetű labdát. Kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a labdával (kinézet, méret, mennyire kelt gagyi hatást), érdemes-e megvenni (mert gyanúsan olcsó) vagy inkább vegyek egy "The Duke" game ballt $100 körüli árért, a Wilson webshopjából?
Melyik érné meg úgy, hogy dobálva lehet soha nem lenne vagy évente párszor és lakásban dísztárgy szerepet töltene be?
A válaszokat előre is köszönöm!Tony
Aztán ha megjött lehet youtuberól tanulni a dobást, 😀 azzal lehet szenvedni egy darabig. Már ha nincs senki aki megtanítson. 😀
több mint 11 éve
Tony
885
885
Köszönöm a gyors választ! Leírások alapján kezdésnek jó labda lesz.Na most itt jön a tanácstalanság, találtam a Decathlon webshopjában egy WILSON NFL Extreme nevezetű labdát. Kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a labdával (kinézet, méret, mennyire kelt gagyi hatást),Tonywww.amazon.co.uk/product-reviews/B000RHT16Abaggio
több mint 11 éve
Na most itt jön a tanácstalanság, találtam a Decathlon webshopjában egy WILSON NFL Extreme nevezetű labdát. Kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a labdával (kinézet, méret, mennyire kelt gagyi hatást),Tonywww.amazon.co.uk/product-reviews/B000RHT16A

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Tony
885
Sziasztok!
885
Tanácsot szeretnék kérni labdavásárlás ügyben. Hirtelen feltámadt bennem az ötlet, hogy jövőre meglepném magam egy football labdával. Nagyrészt "szobadísznek", de ha haver/rokon is benne lenne kerti főzés közben kipróbálnám a dobálást is.
Na most itt jön a tanácstalanság, találtam a Decathlon webshopjában egy WILSON NFL Extreme nevezetű labdát. Kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a labdával (kinézet, méret, mennyire kelt gagyi hatást), érdemes-e megvenni (mert gyanúsan olcsó) vagy inkább vegyek egy "The Duke" game ballt $100 körüli árért, a Wilson webshopjából?
Melyik érné meg úgy, hogy dobálva lehet soha nem lenne vagy évente párszor és lakásban dísztárgy szerepet töltene be?
A válaszokat előre is köszönöm!