Kérdések bármiről

31 feliratkozó

több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 931 — Cowboys fan
villanyos nem vagyok, csak másfél-két éve újítottunk fel egy régi lakást plusz ugye a a ház is társasház, szóval némi általános tudás rám is ragadt, szóval:
nem árt megnézni, hogy milyen a vezetékezés, mert ha ilyen régiek a megszakítók, akkor az is lehet, hogy nem feltétlenül bírja el a nagyobb terhelést a rendszer önmaga sem. azt meg gondolom nem szeretnéd, ha egyszer csak kiégnének a falból a vezetékek. egy mérnök simán meg tudja oldani, nekünk az egész rendszert (víz-villany-gáz) egy ember tervezte meg számolta, szóval akkor csak villannyal is mennie kell.

és ha már itt tartunk, ugyanezt érdemes az egész házban is megnézni, mert a régi házakban hajlamos úgyszintén elavult elektromos rendszer lenni, és ha esetleg túlzottan megnő a hálózatszintű terhelés (pl nyáron a légkondik miatt), akkor abból is problémák lehetnek. (nekünk pl. idén és jövőre cserélik le a teljes méretlen fővezetéket, mert nem kimondottan korszerű, a gyerekeknek meg lehet hogy tetszik a szirénázó tűzoltóautó, csak az nem annyira vicces, amikor nem másik házat oltanak, hanem a sajátot)
több mint 10 éve
peach Atlanta Falcons 15 612 — a new hope (again)
Ha bérlemény a lakás, csak szólj az önkormányzatnak, minden ilyen jellegű probléma az ő költségükre tartozik. Amúgy sztem bármelyik szaki akinek van is ipara megcsinálja, a papír munkát meg intézheted magad is vagy rábízod. ( ha kell egyáltalán ) amúgy nálam az első eset állt fent, a másodikra csak tippeltem 😊

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
villanyosok help!

egy régi építésű társasáházban lakunk (ii. ker) és lakásban még olyan biztosítéki rendszer van, hogy egy kerámia gyertya szerűt kell nekem becsavarni minden alkalommal, mikor lebassza a csajom a mosás hajszárítás kombóval a rendszert. két kör van egy 6A-os meg egy 10A-os. na most ezt hogy lehetne kiváltani egy olyan rendszerre aminél nem kell csavargatni csak visszakapcsolni egy kapcsolót, ahogy pl az újépítési lakásomban van ?

mert egyrészt jó lenne lecserélni, másfelől bővíteni is az Ampert, mert szereném a gázsütőt villanyra cserélni, ami a jelenlegi helyzetben nem kivitelezhető mert nem bírná már el. a kérdés, hogy az én problémám az ELMŰ vagy villanyszerelő szakember kérdése ? találtam némi infot a neten, de nem egyértelmű, meg akkora satu vagyok a témában, hogy nem is értek mindent.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Dohanyos/tubakos szelencet szeretnek venni (ajandekba)

Nincs valakinek valami egyeb tippje esetleg? (Pesten helyileg)Igor
kristof dolgozott ilyen helyen, ő lehet tud segíteniempty taxi
én a Sobri által ajánlott Cigar Towerben voltam, de nálunk csak humidor van :-/
több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 081 — Lájkold a zsűrit!
Ha jól tudom, az nfl-nek van valami programja is erre, hogy az újoncokat felkészítse a nagy dohányra.Hatásos lehet...laccoo74
Rookie Symposiumon vannak előadások a veteránoktól, ott meg szokták említeni a dolgot, kérdés kinél mennyi ragad meg a fejekben...JSanyo
sutianap

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Ha jól tudom, az nfl-nek van valami programja is erre, hogy az újoncokat felkészítse a nagy dohányra.Hatásos lehet...laccoo74
Rookie Symposiumon vannak előadások a veteránoktól, ott meg szokták említeni a dolgot, kérdés kinél mennyi ragad meg a fejekben...JSanyo

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Rookie Symposiumon vannak előadások a veteránoktól, ott meg szokták említeni a dolgot, kérdés kinél mennyi ragad meg a fejekben...

több mint 10 éve
dcsicsak Chicago Bears 1 553
A swag-gel meg yolo-val egyetlen program sem versenyezhet.
több mint 10 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Ha jól tudom, az nfl-nek van valami programja is erre, hogy az újoncokat felkészítse a nagy dohányra.Hatásos lehet...
több mint 10 éve
dcsicsak Chicago Bears 1 553
Szeretnék választ kapni arra a nálam felkészültebb fórumtárstól, hogy mi az oka annak, hogy a volt nfl játékosok jelentős része csődöt jelent pár évvel karrierje befejezése után?laccoo74
Ez csak tipp, de az, hogy a játékosok a húszas éveik elejére már milliárdos vagyon felett rendelkeznek - ráadásul sokuk eleve rossz körülmények között nőnek fel - nem kifejezetten segít a felelős gondolkodás kialakulásában.
Elég csak megnézni őket twitteren, instagram-on. Azonnal két kézzel szórják a pénzt.

De ha továbbgondolod: 3 tengerparti nyaraló, egy new york-i kecó, 15 luxusautó fenntartási költségei is hamar eszkalálódnak, ha pedig a ligából kiesve eltűnik a bevételed nagy része, észrevétlenül ömlik továbbra is a kezeid közül kifelé a pénz, anélkül, hogy levegőt is vennél. Könnyű hozzászokni a luxus-életvitelhez, amihez elengedhetetlen a folyamatos bevétel. Egy átlag NFL játékosnak nincs folyamatos bevétele, csak pár éven keresztül...
több mint 10 éve
Szeretnék választ kapni arra a nálam felkészültebb fórumtárstól, hogy mi az oka annak, hogy a volt nfl játékosok jelentős része csődöt jelent pár évvel karrierje befejezése után?
több mint 10 éve
 olx.hu/hirdetes/tubakos-szelence-ezust-hatasu-fembol-ID2XnCn.html

Valami ilyenre gondoltál?
több mint 10 éve
Dohanyos/tubakos szelencet szeretnek venni (ajandekba) - nem fa szivardobozt/humidort - hanem a regebbi tipusu otvosmunkaszeru targyat..

Bongeszgettem a guglit mindenfele modon, de az aukcios oldalakon (vatera, teszvesz) van egy-ketto elvetve, illetve csak szivar- es pipakiegeszitoket talalok.. meg szivarboltokat, de ott ugy latom ilyen nincs.

kristof
dolgozott ilyen helyen, ő lehet tud segíteni

Madden hates me.
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Dohanyos/tubakos szelencet szeretnek venni (ajandekba) - nem fa szivardobozt/humidort - hanem a regebbi tipusu otvosmunkaszeru targyat..

Bongeszgettem a guglit mindenfele modon, de az aukcios oldalakon (vatera, teszvesz) van egy-ketto elvetve, illetve csak szivar- es pipakiegeszitoket talalok.. meg szivarboltokat, de ott ugy latom ilyen nincs.

Cigar Tower a Kempinski hátuljában, és ha már ott vagy, akkor van a József Attilán két Nemzeti Dohánybolt egymás mellett az Erzsbet téri kutyafuttatóval szemben. A bal oldaliban nagy a választék.
Valamint ha szembe állsz az Operával, akkor a bal oldalán lévő utcácska végén, az Opera bal oldalára nézően van valami "füves" bolt, ott vannak ilyen kiegészítők.
Vagy ki lehet ugrani Bécsbe, ott tudok pár jó dohányboltot, nagy választékkal. 😊

több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487

FalkMiksa séta kotorás...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 602 — No 1 Lijiao Gong fan

Nincs valakinek valami egyeb tippje esetleg? (Pesten helyileg)

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 106 — Invisible man
Instagramon hogy tudom megnézni valakinek a régebbi képeit telefonról úgy hogy nen jelentkezek be? Most csak az utolsó 12-t látom meg egy Follow gombot.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 10 éve
Van valakinek tapasztalata, hogyha az összes iratod eltűnt/ellopták akkor hogy működik a pótlás?
Anyakönyvi kivonat kell mindenhez, azt megtudom BPn is igényelni vagy muszáj a szűlőhelyemen?Toca
Meg tudod igényelni itt is, az adataidat a helyi anyakönyvvezető megkéri a születési helyeden lévő anyakönyvvezetőtől, amint az megérkezik, kiállítja a kivonatot.empty taxi
Ideiglenes személyivel tudok utazni EUn belül ?Toca
Igen tudsz.

Madden hates me.
több mint 10 éve
Toca Minnesota Vikings 20 127 — Vikings fan
Van valakinek tapasztalata, hogyha az összes iratod eltűnt/ellopták akkor hogy működik a pótlás?
Anyakönyvi kivonat kell mindenhez, azt megtudom BPn is igényelni vagy muszáj a szűlőhelyemen?Toca
Meg tudod igényelni itt is, az adataidat a helyi anyakönyvvezető megkéri a születési helyeden lévő anyakönyvvezetőtől, amint az megérkezik, kiállítja a kivonatot.empty taxi
Ideiglenes személyivel tudok utazni EUn belül ?
több mint 10 éve
Meg tudod igényelni itt is, az adataidat a helyi anyakönyvvezető megkéri a születési helyeden lévő anyakönyvvezetőtől, amint az megérkezik, kiállítja a kivonatot.

Madden hates me.
több mint 10 éve
Toca Minnesota Vikings 20 127 — Vikings fan
Anyakönyvi kivonat kell mindenhez, azt megtudom BPn is igényelni vagy muszáj a szűlőhelyemen?
több mint 10 éve
yooker New York Giants 7 460 — Expect the Best !
nyaralóépítés lesz, vagyis bővítés. és bekerül egy fűtési rendszer is, szóval nem a primér lokációra kell, ahol éjjel nappal menne, csak ha párszor kimennénk télen, akkor legyen vmi megoldás.

alsó szinten kandalló lesz, a felső szintre keresek vmi egyszerű és alacsony kiépítési költségű megoldást, és ez a fűtőkábel/fűtőszőnyeg szimpatikusnak tűnt. gázcsonk van az utcában, de én utálom a gázt, szóval ha egy mód van rá nem hoznám be, és feleslegesnek is tartanám a beruházást, hogy télen 3x-4x beröffentsük. illetve tervezek napkollektorokat pár éven belül, és akkor az le is tudhatná ezt a fajta költséget. csak érdekelne mások tapasztalata, hogy jó szigetelés mellett mit tud ez a fajta fűtés.gabtsi
ilyen kevés alaklomra lehet még az elektromos radiátor is (egész szépek is vannak) megteszi! falra szerelhető 1 darab konnektor kell hozzá.. 20-30 ezerért már kapni darabját...yooker
Na ja, csak 3 db-nál ez 100 000 ft, annyiból röhögve kész a központi fűtés is, ha már ígyis-úgyis vesznek kandallót 😊peach
alapból csak 1 helységre gondoltam, de látom tényleg 3 van de így is megoldható azért inkább 60-70 ezer körül . Míg a kandallót folyamatosan rakni kell hogy adogasson , főleg ha az egész házat arról nyomatod...
+ ha jól tudom elég komoly gépészet is kell ilyenkor az egyéb radiátorok stb mellé az emeletre ...
szóval sztem elég bonyolult megoldás évi 3-4 alkalomra!
több mint 10 éve
peach Atlanta Falcons 15 612 — a new hope (again)
nyaralóépítés lesz, vagyis bővítés. és bekerül egy fűtési rendszer is, szóval nem a primér lokációra kell, ahol éjjel nappal menne, csak ha párszor kimennénk télen, akkor legyen vmi megoldás.

alsó szinten kandalló lesz, a felső szintre keresek vmi egyszerű és alacsony kiépítési költségű megoldást, és ez a fűtőkábel/fűtőszőnyeg szimpatikusnak tűnt. gázcsonk van az utcában, de én utálom a gázt, szóval ha egy mód van rá nem hoznám be, és feleslegesnek is tartanám a beruházást, hogy télen 3x-4x beröffentsük. illetve tervezek napkollektorokat pár éven belül, és akkor az le is tudhatná ezt a fajta költséget. csak érdekelne mások tapasztalata, hogy jó szigetelés mellett mit tud ez a fajta fűtés.gabtsi
ilyen kevés alaklomra lehet még az elektromos radiátor is (egész szépek is vannak) megteszi! falra szerelhető 1 darab konnektor kell hozzá.. 20-30 ezerért már kapni darabját...yooker
Na ja, csak 3 db-nál ez 100 000 ft, annyiból röhögve kész a központi fűtés is, ha már ígyis-úgyis vesznek kandallót 😊

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
yooker New York Giants 7 460 — Expect the Best !

ilyen kevés alaklomra lehet még az elektromos radiátor is (egész szépek is vannak) megteszi! falra szerelhető 1 darab konnektor kell hozzá.. 20-30 ezerért már kapni darabját...
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 931 — Cowboys fan
lesz közös Super Bowl nézés?Amadeus91
persze.
mindenki otthon, a tévé előtt egyszerre nézi a meccset 😊