Kérdések bármiről
31 feliratkozó
több mint 10 éve
Autoba szeretnenk GPS-t venni, milyet erdemes? Nezegettem sok oldalt, olyan 15-25 ezerert mar lehet eleg jokat kapni. Vagy erdemesebb ilyen tabletszerut venni egyebb csomo funkcioval (wifi, zenehallgatas, filmnezes) valamennyivel dragabbert mar ami GPS is egyben, vagy ezek feleslegesek ha csak egy ujabb, modern, jo GPS-t akarunk az autoba?
több mint 10 éve
És a pages mennyire teljes értékű a már fentebb említett formázás szempontjából rajta? Dolgoznék rajta, azért kérdem.használ valaki iPadet billentyűzettel? Illetve azt kérdezném még, hogy iPaden a word az a PC-s verzióhoz hasonlít (ergo lehet mindent szerkeszteni stb..), vagy inkább arra, ami iPhone-on fut?iPaden word? 😊
KösziAmadeus91
Persze rátöltheted, de ha van pages, ki az aki wordöt használ egy apple terméken? És ugyan miért?
Én használtam billentyűzetet, de nem jött be, túl kicsinek találtam.Sobri Jóska
több mint 10 éve
használ valaki iPadet billentyűzettel? Illetve azt kérdezném még, hogy iPaden a word az a PC-s verzióhoz hasonlít (ergo lehet mindent szerkeszteni stb..), vagy inkább arra, ami iPhone-on fut?iPaden word? 😊
KösziAmadeus91
Persze rátöltheted, de ha van pages, ki az aki wordöt használ egy apple terméken? És ugyan miért?
Én használtam billentyűzetet, de nem jött be, túl kicsinek találtam.
több mint 10 éve
használ valaki iPadet billentyűzettel? Illetve azt kérdezném még, hogy iPaden a word az a PC-s verzióhoz hasonlít (ergo lehet mindent szerkeszteni stb..), vagy inkább arra, ami iPhone-on fut? Köszi
több mint 10 éve
Két éve az amerikai urologusok társaságának kongresszusán egy teljes szekció azzal foglalkozott, mik a veszélyei a laikusok interneten szerzett tudásának, és hogy lehet ezeket kezelni? Sokszor tényleg nagyon komoly probléma.diverdocegyszer beszélgettem jó anyámmal telefonon, akkor mondta, hogy valami ismerősének lánya volt vérvizsgálaton, és hogy voltak értékei, amik nem voltak benn a tartományban, anyuka este kiguglizta, teljesen kétségbeesett, hogy milyen beteg a gyerek. anyukának nem tűnt fel, hogy nem a fiatalkorúakra, hanem a felnőttekre vonatkozó referenciatartományokat nézi 😊 ha mást nem, legalább a leleten lévő egyéb szöveget (99%, hogy volt) érdemes lett volna elolvasnia.
A parát szerencsére már hétvégén orvosolták fórumtársak. Legközelebb már biztos, hogy ha nem jutok el a dokimhoz és bennem van a "bugi", akkor itt érdeklődöm hozzáértőktől, minthogy még egyszer a neten kutakodjak.laborosként (ami talán az egyik leglenézettebb/utált szakma az eü-ben) sokszor volt, leletkiadásnál megkérdezték a T. páciensek, hogy: ezek az eredmények most akkor jók? most akkor beteg vagyok? mi ez a kis csillag itt? vissza kell menni kontrollra? szedjek rá valamit? és hasonlók.. erre mindig az a válaszom, amit előbb is írtam 😊 saját tapasztalatom alapján az esetek nagy százalékában a beutaló orvosok (működéstől függ nyilván, de általában a körzeti házi) nem adtak elegendő tájékoztatást, hogy miért küldik a beteget, milyen vizsgálatokat kérnek, mit várnak a vizsgálattól tőle, csak adtak egy beutalót a laborba, aztán találkozunk valamikor. Mari néni meg Pista bácsi meg feszült, meg a múltkori 2 kiscsillag helyett most 4 volt a leleten. A páciensek nagy része pedig magától nem tudja vagy nem érti, mivel soha nem tanulta, náluk a csillagok száma egyenesen arányos a betegség súlyosságával. jobb esetben utána tudnak nézni neten, mint ahogy te is, csak ennek sajnos megvan ez a ráparázós hátulütője, ha van egy hasonló tünet-eredmény páros 😊
Az én hibám, hogy negatívabb lelki állapotban a netet kezdtem bújni, viszont az orvosi oldalaknak is lehetne annyi eszük, hogy 1-1 laboros cikknél megközelítőleg leírják, hogy mely értékek együttes elváltozásánál lehet gond.
Oké, hogy az én értékem minimálisan eltérő volt, de azért amikor olyat olvas valaki, hogy gerincvelőrák is okozhatja az alacsonyabb értéket és e mellé hátfájással is küzd az ember, nem épp volt megnyugtató. 😀Tony
több mint 10 éve
Két éve az amerikai urologusok társaságának kongresszusán egy teljes szekció azzal foglalkozott, mik a veszélyei a laikusok interneten szerzett tudásának, és hogy lehet ezeket kezelni? Sokszor tényleg nagyon komoly probléma.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
remek, remélem a para is elmúlt 😊 legközelebb majd dobj dm-et a dokinak vagy nekem az kicsit gyorsabb talán 😊JSanyoA parát szerencsére már hétvégén orvosolták fórumtársak. Legközelebb már biztos, hogy ha nem jutok el a dokimhoz és bennem van a "bugi", akkor itt érdeklődöm hozzáértőktől, minthogy még egyszer a neten kutakodjak.
Az én hibám, hogy negatívabb lelki állapotban a netet kezdtem bújni, viszont az orvosi oldalaknak is lehetne annyi eszük, hogy 1-1 laboros cikknél megközelítőleg leírják, hogy mely értékek együttes elváltozásánál lehet gond.
Oké, hogy az én értékem minimálisan eltérő volt, de azért amikor olyat olvas valaki, hogy gerincvelőrák is okozhatja az alacsonyabb értéket és e mellé hátfájással is küzd az ember, nem épp volt megnyugtató. 😀
több mint 10 éve
remek, remélem a para is elmúlt 😊 legközelebb majd dobj dm-et a dokinak vagy nekem az kicsit gyorsabb talán 😊jawohl, de úgy látom elkéstem 😊 bár én laborosként mindig azt mondom, hogy nem kell megijedni, csak vissza kell menni a beutaló orvoshoz konzultálni 😊JSanyoMa már az is megvolt. Köszönöm mindenkinek a segítséget és a segítő szándékot is.Tony
több mint 10 éve
Tony
885
885
jawohl, de úgy látom elkéstem 😊 bár én laborosként mindig azt mondom, hogy nem kell megijedni, csak vissza kell menni a beutaló orvoshoz konzultálni 😊JSanyoMa már az is megvolt. Köszönöm mindenkinek a segítséget és a segítő szándékot is.
több mint 10 éve
Green screen vászonja (és állványa) van itt valakinek? Ha kölcsön is tudja adni, az lenne a legjobb 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Tony
885
Köszönöm szépen a segítséget!
885
több mint 10 éve
Sziasztok!Mi a kérdés?
Van olyan fórumtárs, aki ért a teljes vérkép laborleletekhez? Két érték magyarázata érdekelne.
Linkelt honlappal nem vagyok kisegítve, mert azon túl, hogy beparáztatott érdemben nem jutottam előrébb.Tony

több mint 10 éve
Tony
885
Köszönöm!
885
több mint 10 éve
Sziasztok!
Van olyan fórumtárs, aki ért a teljes vérkép laborleletekhez? Két érték magyarázata érdekelne.
Linkelt honlappal nem vagyok kisegítve, mert azon túl, hogy beparáztatott érdemben nem jutottam előrébb.Tony
diverdoc
több mint 10 éve
Tony
885
Sziasztok!
885
Linkelt honlappal nem vagyok kisegítve, mert azon túl, hogy beparáztatott érdemben nem jutottam előrébb.
több mint 10 éve
köszönöm

több mint 10 éve
Jó pdf olvasónak még a Kobo Aura-t és a Sony PRS-T3-at írják

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Akkor nem feltétlen ez az te ebook olvasód (amúgy akinek nem érzékeny a szeme, és nem akar nagyon tökölni a formátumokkal, inkább ajánlanék egy táblagépet - az ipad2-esemmel txt-től pdf-en át interaktív képregényekig bármit tudok olvasni). Tesóm is eléggé megszenvedett vele, bár úgy olvasom, mintha azóta dobtak ki már hozzá update-etSzerk.: ebben az útmutatóban azt írják, hogy semmi baja nincs már az egynek sem a pdf-ekkel
www.ebookolvaso.com/upload/kindle-paperwhite-utmutato.pdf
viszont itt a kontra: "During our review session, we were actually having having storage issues with a three larger PDF files and a number of sideloaded eBooks. The e-reader kept on running out of memory, which is problematic."
goodereader.com/blog/electronic-readers/review-of-the-amazon-kindle-paperwhite-2

---
több mint 10 éve
Köszönöm. Paperwhite II tűnik ezek alapján számomra a legjobbnak. A táblázat szerint kezeli a pdf-et, de a szöveges résznél, csak a kindle5-nél írja is az összefoglaló, hogy elboldogul vele "bár fapadosan". PWII használ esetleg vki? sok könyvet pdf-ben tudok egyszerűen letölteni, ezeket kezeli?Köszi

több mint 10 éve
Kindle-vel nem lehet mellényúlni

---
több mint 10 éve
Tudom, hogy volt mar itt szo a kulonbozo e-book olvasokrol. De nem talalom. Most vagyok ott, hogy vennek vmit. Osszefoglalna vki guru, hogy melyiket vegyem? Koszonom

több mint 10 éve
ha összeraktam 2010-es powerpointban egy ppt-t, amiben van minden animáció és video, akkor ezek változatlanul fognak funkcionálni a 2013-as verzióban is, vagy van rá esély, hogy szétveri a diát a verziókülönbség?Amadeus91Esély természetesen van rá, de hivatalosan működnie kell ugyanúgy mindennek.