Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 4 éve
Klaci79
22 208
Azóta, hogy kijött az infó a kórházi ágyak 60 százalékának „felszabadításáról”, próbálok minden hírmorzsát/véleményt begyűjteni, hogy rájöjjek, mi értelme volt ennek. Valamelyik portálon felsoroltak három lehetséges okot, ennél közelebb nem jutottam.Nem tudom, hogy ez egy 4.-e, de én azt gondolom, hogy felmérték, amennyiben csak 2-300 ember kerül gépre már nem lesz elég orvosi személyzet, aki intenzív ellátásban tud kezelni embereket, ezért mindenkit majd oda lehet irányítani, ahol a covid betegek vannak és akkor amúgy sem maradna személyzet ezekben az intézményekben.
1. Nagyon durván kozmetikázzák az adatokat, még az egészségügyi szakma elől is titkolják a valós járványhelyzetet.
2. Egyszerűen káros és rossz döntést hoztak (ami ki tudja hány emberéletbe kerül).
3. A kormány a vírust használja fel arra, hogy átalakítsa az ellátórendszert, drasztikusan csökkentse az aktív kórházi ágyak számát.
nagylaza
több mint 4 éve
Azóta, hogy kijött az infó a kórházi ágyak 60 százalékának „felszabadításáról”, próbálok minden hírmorzsát/véleményt begyűjteni, hogy rájöjjek, mi értelme volt ennek. Valamelyik portálon felsoroltak három lehetséges okot, ennél közelebb nem jutottam.Sztem, a három egyszerre! Is!
1. Nagyon durván kozmetikázzák az adatokat, még az egészségügyi szakma elől is titkolják a valós járványhelyzetet.
2. Egyszerűen káros és rossz döntést hoztak (ami ki tudja hány emberéletbe kerül).
3. A kormány a vírust használja fel arra, hogy átalakítsa az ellátórendszert, drasztikusan csökkentse az aktív kórházi ágyak számát.
nagylaza
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
YoungZeeZee
8 552
Jol olvastam h azt mondtak h a virus magyarorszagon meg felfutoban van ugy hogy az intezkedesek kb akkor kezdodtek mikor mindenhol mashol.par orszag mar lassan de mennek vissza a normalis eletdbe😶
több mint 4 éve
Off. Úgy veszem észre, Tatabányán sem teljes a nyugalom:A Magyar Orvosi Kamara sem érti, mi folyik (tegnapi, de csak most látom):Sorosbérenc migránssimogató libsi hazaáruló mind!!!
"Kérjük Kásler Miklóst, hogy magyarázza el, mi történik
Az elmúlt két hét eseményeire nem kaptunk eddig sehonnan racionális érveket, sem tényeket, sem valós indoklást. Nemcsak az elmúlt események okát nem ismerjük, de a jövőre vonatkozó terveket sem.
A kormányzat adós a magyarázattal, mivel a jelenlegi intézkedések és a jelenlegi epidemiológiai adatok egyáltalán nincsenek összhangban.
(...)
A MOK megpróbálja a jelen járványhelyzetet szakpolitikaként, az egészségügy ügyeként kezelni - csak épp a védekezést a belügyminiszter irányítja, a védőfelszereléssel érkező repülőket a külügyminiszter vagy az innovációs és technológiai miniszter fogadja, a kórházakat és a lélegeztetőgép-gyárat a miniszterelnök látogatja, a védekezésről rendőrök és katonák tájékoztatnak."
mok.hu/hirek/mokhirek/kerjuk-kasler-miklost-hogy-magyarazza-el-mi-tortenik
nagylaza
Mikey
24.hu/belfold/2020/04/19/agyonvertek-egy-ferfit-tatabanyan/
több mint 4 éve
Azóta, hogy kijött az infó a kórházi ágyak 60 százalékának „felszabadításáról”, próbálok minden hírmorzsát/véleményt begyűjteni, hogy rájöjjek, mi értelme volt ennek. Valamelyik portálon felsoroltak három lehetséges okot, ennél közelebb nem jutottam.1. Nagyon durván kozmetikázzák az adatokat, még az egészségügyi szakma elől is titkolják a valós járványhelyzetet.
több mint 4 éve
Mikey
18 717
A Magyar Orvosi Kamara sem érti, mi folyik (tegnapi, de csak most látom):Sorosbérenc migránssimogató libsi hazaáruló mind!!!
Az elmúlt két hét eseményeire nem kaptunk eddig sehonnan racionális érveket, sem tényeket, sem valós indoklást. Nemcsak az elmúlt események okát nem ismerjük, de a jövőre vonatkozó terveket sem.
A kormányzat adós a magyarázattal, mivel a jelenlegi intézkedések és a jelenlegi epidemiológiai adatok egyáltalán nincsenek összhangban.
(...)
A MOK megpróbálja a jelen járványhelyzetet szakpolitikaként, az egészségügy ügyeként kezelni - csak épp a védekezést a belügyminiszter irányítja, a védőfelszereléssel érkező repülőket a külügyminiszter vagy az innovációs és technológiai miniszter fogadja, a kórházakat és a lélegeztetőgép-gyárat a miniszterelnök látogatja, a védekezésről rendőrök és katonák tájékoztatnak."
nagylaza
több mint 4 éve
Arányaiban rettentő sok a halott... 😕A közleményhez csatolt levelet is érdemes elolvasni. Ilyenek vannak benne (kiemelés az orvosi kamarától):
És mint ahogy lentebb is leírták, senkinek nincs fingja arról, hogy mi miért történik, találgat mindenki. Nem mi, egyszerű földi halandók, hanem szakemberek is.
gabokocka
"A mindennapi betegellátásban küzdő kollégák tömeges visszajelzése szerint az ellátórendszerben fokozódik a bizonytalanság és a feszültség, mert számukra ad hoc utasítások alapján, a célállapot és az odavezető folyamat ismerete nélkül zajlik az egészségügyi rendszerjárványhelyzet miatti szükségszerű átszervezése."
több mint 4 éve
Arányaiban rettentő sok a halott... 😕És mint ahogy lentebb is leírták, senkinek nincs fingja arról, hogy mi miért történik, találgat mindenki. Nem mi, egyszerű földi halandók, hanem szakemberek is.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
A Magyar Orvosi Kamara sem érti, mi folyik (tegnapi, de csak most látom):Gyurcsanyista ellenfulkeforradalmarok
(...)
nagylaza
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
pont az utolsó bekezdést hagytad le, ami a legjobb az egészben:Hagytam gyöngyszemeket azoknak is, akik rákattintanak😊
Az ember tud áldozatot hozni, ha van miért. A járványt mi is komolyan vesszük, és látjuk a végső célt is, de az odavezető út teljes homályba vész.
és ezt nem itt a bowl.hu-n írta valaki, hanem a MOK
ha az volt a cél, hogy magát a vírust diszkreditálják, komolytalanná tegyék a járványhelyzetet, akkor tökéletes munkát végeztek
r.baggio
több mint 4 éve
pont az utolsó bekezdést hagytad le, ami a legjobb az egészben:Az ember tud áldozatot hozni, ha van miért. A járványt mi is komolyan vesszük, és látjuk a végső célt is, de az odavezető út teljes homályba vész.
és ezt nem itt a bowl.hu-n írta valaki, hanem a MOK
ha az volt a cél, hogy magát a vírust diszkreditálják, komolytalanná tegyék a járványhelyzetet, akkor tökéletes munkát végeztek, végülis ehhez értenek a legjobban
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
A Magyar Orvosi Kamara sem érti, mi folyik (tegnapi, de csak most látom):"Kérjük Kásler Miklóst, hogy magyarázza el, mi történik
(...)
több mint 4 éve
rokaur
869
82 új fertőzött, 17 halott. 😕Igy nezki a 189 halott, kor szerinte felosztva:
Beki
0-29: 0
30-39: 1 => ot pedig nyilvan akkor ismerjuk is (alkoholos májkárosodás)
40-49: 5
50-59: 7
60-69: 30
70-79: 58
80+: 88
UI: csinalhatnanak igazan egy API-t a koronavirus.gov-hoz.
Szerkesztette: rokaur
több mint 4 éve
"Ha valakit lélegeztetőgépre tesznek, akkor sincs semmi oka kétségbeesni..." Értem, mit akar mondani, de ahogyan mondja, az valami egészen szörnyű. Elkezd egy nem túl bonyolult mondatot, és képtelen kikeveredni belőle. Kíváncsi voltam, fejlődött-e valamit az elmúlt hetekben. Hát: nem. Legfeljebb vissza.
több mint 4 éve
Már nem nézem.Na, ennyi elég is volt Cecíliából.De minek nézed??
nagylaza
zemanla
több mint 4 éve
Na, ennyi elég is volt Cecíliából.De minek nézed??
nagylaza
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Na, ennyi elég is volt Cecíliából.
több mint 4 éve
hden
339
index.hu/kulfold/2020/04/18/tuntetesek_szervezodnek_az_usa-ban_a_karanten_ellen/Michiganben többezres, fegyveres tüntetés volt szerdán...
😂😂😂
Újra és újra meg tudnak lepni, mekkora gyökerek.
LIBERATE VIRGINIA!
Mikey
Fegyveres, bazmeg... FEGYVERES... Remelem szétlőtték ezt a Covidot vagy mit.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
82 új fertőzött, 17 halott. 😕
több mint 4 éve
Igen az rohadtul nem segitett h péntek reggel a kossuthban azt kommunikaljuk h hülyeség az iskola bezárás majd este fbn bejelentkezek liveban hogy ja mégis és aki ezzel ellentétesen gondolkozott vmikor is az sorosberenc és lépjen be az open society be.Még, ha csak így lett volna, de gyakorlatilag megfenyegette OV a tanárokat és a diákokat, hogy akkor fizetés nélküli szabadság illetve évismétlés lesz.
csebi
Aztán bejöttek a közvélemény kutatás eredményei.
több mint 4 éve
Igen az rohadtul nem segitett h péntek reggel a kossuthban azt kommunikaljuk h hülyeség az iskola bezárás majd este fbn bejelentkezek liveban hogy ja mégis és aki ezzel ellentétesen gondolkozott vmikor is az sorosberenc és lépjen be az open society be.Lehetett rá számítani, az más kérdés hogy az utolsó péteken egyesek nem vittek haza különböző tankönyveket. Én közegemben viszont a családok főleg ahol idősebbek a gyerekek és tájékozottabak a világ híreiről már arra vártak mikor zárják be, sőt én egy héttel előrébb vártam speciel ezt a bejelentését Viktor urunknakEttől még lehetett rá számítani. Az hogy az adott suli hogy kezelte az másik kérdés.???Lehetett erre készülni hogy be fogják zárni az iskolákat, szóval ezt nem értem. Egyes helyeken ezt a gyerekek szorgalmazták.a kolléganőm gyerkőce 8.-os, egyik napról a másikra rakták ki a gyerekeket, nekik még fura érzés, hogy úgy néz ki nem tudnak elbúcsúzni egymástól és egyszercsak vége lett az egésznekSztem egyébként se sok 😊 csak, hogy mégis legyen vmi lezárás... De csak felvetés volt 😊Mondjuk az iskolákat most már nem nyitnám újra, max a végzősöknek ált s gimibe adnám meg a búcsú lehetőségét. Meg esetleg rövid tanévzárók.tanévzárónak pont semmi értelme jelenleg sztem
dande
Negritis
dande
NB2
Heisman Trophy
Péntek reggel úgy mentek el a suliba, hogy nem zárják be majd egyszercsak péntek este a nagyvezír bezáratta a sulikat. Sok gyerek utólag ment be a holmijáért!
NB2
Toca
Heisman Trophy
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Mikey
18 717
index.hu/kulfold/2020/04/18/tuntetesek_szervezodnek_az_usa-ban_a_karanten_ellen/😂😂😂
Újra és újra meg tudnak lepni, mekkora gyökerek.
LIBERATE VIRGINIA!
több mint 4 éve
Lehetett rá számítani, az más kérdés hogy az utolsó péteken egyesek nem vittek haza különböző tankönyveket. Én közegemben viszont a családok főleg ahol idősebbek a gyerekek és tájékozottabak a világ híreiről már arra vártak mikor zárják be, sőt én egy héttel előrébb vártam speciel ezt a bejelentését Viktor urunknakEttől még lehetett rá számítani. Az hogy az adott suli hogy kezelte az másik kérdés.???Lehetett erre készülni hogy be fogják zárni az iskolákat, szóval ezt nem értem. Egyes helyeken ezt a gyerekek szorgalmazták.a kolléganőm gyerkőce 8.-os, egyik napról a másikra rakták ki a gyerekeket, nekik még fura érzés, hogy úgy néz ki nem tudnak elbúcsúzni egymástól és egyszercsak vége lett az egésznekSztem egyébként se sok 😊 csak, hogy mégis legyen vmi lezárás... De csak felvetés volt 😊Mondjuk az iskolákat most már nem nyitnám újra, max a végzősöknek ált s gimibe adnám meg a búcsú lehetőségét. Meg esetleg rövid tanévzárók.tanévzárónak pont semmi értelme jelenleg sztem
dande
Negritis
dande
NB2
Heisman Trophy
Péntek reggel úgy mentek el a suliba, hogy nem zárják be majd egyszercsak péntek este a nagyvezír bezáratta a sulikat. Sok gyerek utólag ment be a holmijáért!
NB2
Toca
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Klaci79
22 208
a repülőteret is minden nap kötelezően fertőtlenítik, miközben ma már nagyjából nincs is utas az egész területen (a vasárnapi londoni ryanair 0 utassal ment el, és ez már nem egyedi eset)Most majd kiderül mennyire kell a kormánynak a reptér...tuti nem fogjak egyhamar ezt a karantén meg külföldi szabályt eltörölni, hátha pár 100 milliárddal olcsóbb lesz a reptér...
r.baggio