Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 4 éve
Erről ennyit. (Engem se zavar, ha gyurcsányista vagy.)Szerintem hagyd a picsába.
nagylaza
Nehéz mit kezdeni azzal, ha valaki mindig, minden témában, mindenkinél okosabb.
több mint 4 éve
Valamit kifelejtettem: 2007-ben alapító tagja és alelnöke volt a Magyar-Piréz Baráti Társaságnak.Nem a legitimációját kérdőjeleztem meg."Az orvosi diploma megszerzése után fül-orr-gégész szakorvosként dolgozott. Kincses Gyula 1990 és 1994 között országgyűlési képviselő volt az MDF színeiben. 1998 és 2000 között az első Orbán-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatalban, a Kormányzati Stratégiai Elemző Központban, majd a miniszteri kabinetben a kormányfő tanácsadója volt. 2007 októbere és 2008 májusa között a második Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkára volt. 2001 és 2010 között ő vezette az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet.Megint egy idézet az orvosi kamarától:Ha mondjuk 5 év múlva egy Dobrev-kormány idején egy válság kezelésekor egy orvosszakmai testületet vezetője, Kásler Miklós, egykori fidesz-politikus kommunikál valamit, azt mennyire kezeled szakmai okoskodásként és mennyire politikaiként?
...
nagylaza
A MOK vezetője Gyurcsány államtitkára volt, most is DK-s politikus.
Engem nem zavar, ha gyurcsányista vagy, csak erősen elfogultnak látom egy ellenoldali politikus negatív nyilatkozatát szakmai megnyilvánulásként kezelni.
Sobri Jóska
A Magyar Orvosi Kamarán belül szerveződött Újratervezés orvoscsoport tagja és képviselője lett. 2019. november 30-án a Magyar Orvosi Kamara elnökévé választották. Kincses 202 szavazatot kapott, a 16 év után leköszönő Éger István pedig 120-at."
Erről ennyit. (Engem se zavar, ha gyurcsányista vagy.)
nagylaza
Pusztán feltettem egy kérdést, amire nem válaszoltál.
Vagyis annyiban igen, hogy látványosan ignoráltad, amit megértek.
Amit bemásoltál -forrás nélkül- pedig csak alátámasztja azt, hogy Kincses egy karrierpolitikus, aki most pusztán politikai okokból harsogja a butaságait, és a kormányzatellenes attitűdöt választotta jó komcsiként, hogy a víz fölött maradjon.
De tipikus, hogy a saját kutyád kölyke ha politizál is szakmai, míg az ellenoldal ha szakmai, akkoris politizál.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ettől még a szociktól -vagy pont ezért- egyetlen jogos opció van, ha elhúznak az anyjukba mindenhonnan, ahol érdemi munka folyik, és nem kenik össze saját magukkal.Ne feledd, ez itt már Extrémisztán! A vonal után vagyunk!😊Azért az jogos kérdés a szociktól: ha OV-nak igaza van, és május 3-án tetőzik a járvány, akkor hogyan akarják május 4-én megkezdeni az érettségit?Elővigyázatosan.
nagylaza
Van még jogos kérdes a “szociktól”?
Sobri Jóska
nagylaza
Molnár Zsolt, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan, Bangóné.... csodacsapat...
több mint 4 éve
Nem a legitimációját kérdőjeleztem meg."Az orvosi diploma megszerzése után fül-orr-gégész szakorvosként dolgozott. Kincses Gyula 1990 és 1994 között országgyűlési képviselő volt az MDF színeiben. 1998 és 2000 között az első Orbán-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatalban, a Kormányzati Stratégiai Elemző Központban, majd a miniszteri kabinetben a kormányfő tanácsadója volt. 2007 októbere és 2008 májusa között a második Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkára volt. 2001 és 2010 között ő vezette az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet.Megint egy idézet az orvosi kamarától:Ha mondjuk 5 év múlva egy Dobrev-kormány idején egy válság kezelésekor egy orvosszakmai testületet vezetője, Kásler Miklós, egykori fidesz-politikus kommunikál valamit, azt mennyire kezeled szakmai okoskodásként és mennyire politikaiként?
...
nagylaza
Engem nem zavar, ha gyurcsányista vagy, csak erősen elfogultnak látom egy ellenoldali politikus negatív nyilatkozatát szakmai megnyilvánulásként kezelni.
Sobri Jóska
A Magyar Orvosi Kamarán belül szerveződött Újratervezés orvoscsoport tagja és képviselője lett. 2019. november 30-án a Magyar Orvosi Kamara elnökévé választották. Kincses 202 szavazatot kapott, a 16 év után leköszönő Éger István pedig 120-at."
nagylaza
Pusztán feltettem egy kérdést, amire nem válaszoltál.
Vagyis annyiban igen, hogy látványosan ignoráltad, amit megértek.
Amit bemásoltál -forrás nélkül- pedig csak alátámasztja azt, hogy Kincses egy karrierpolitikus, aki most pusztán politikai okokból harsogja a butaságait, és a kormányzatellenes attitűdöt választotta jó komcsiként, hogy a víz fölött maradjon.
De tipikus, hogy a saját kutyád kölyke ha politizál is szakmai, míg az ellenoldal ha szakmai, akkoris politizál.
több mint 4 éve
Ne feledd, ez itt már Extrémisztán! A vonal után vagyunk!😊Azért az jogos kérdés a szociktól: ha OV-nak igaza van, és május 3-án tetőzik a járvány, akkor hogyan akarják május 4-én megkezdeni az érettségit?Elővigyázatosan.
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 4 éve
"Az orvosi diploma megszerzése után fül-orr-gégész szakorvosként dolgozott. Kincses Gyula 1990 és 1994 között országgyűlési képviselő volt az MDF színeiben. 1998 és 2000 között az első Orbán-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatalban, a Kormányzati Stratégiai Elemző Központban, majd a miniszteri kabinetben a kormányfő tanácsadója volt. 2007 októbere és 2008 májusa között a második Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkára volt. 2001 és 2010 között ő vezette az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet.Megint egy idézet az orvosi kamarától:Ha mondjuk 5 év múlva egy Dobrev-kormány idején egy válság kezelésekor egy orvosszakmai testületet vezetője, Kásler Miklós, egykori fidesz-politikus kommunikál valamit, azt mennyire kezeled szakmai okoskodásként és mennyire politikaiként?
...
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Azért az jogos kérdés a szociktól: ha OV-nak igaza van, és május 3-án tetőzik a járvány, akkor hogyan akarják május 4-én megkezdeni az érettségit?Elővigyázatosan.
nagylaza
több mint 4 éve
M. Cecília két hete (ápr. 5-én) beszélt arról, „nagyon nagy a kockázata annak”, hogy Budapesten „berobban a járvány”. Egyelőre azonban még csak "felszálló ágban" vagyunk.2012-ben világvége.
OV ma május 3-ára prognosztizálta a tetőzést. Gulyás Gergely március 26-án június-júliusra hajlott. Emődy Zsolt adatelemző ápr. 9-én azt írta, hogy a tetőzés április 15. és április 25. között a legvalószínűbb. Nepusz Tamás bioinformatikus hétfőn (ápr. 13-án) nyilatkozta, hogy júliusra várható a tetőzés.
Valamelyik csak bejön.
nagylaza
Ja bocs, lemaradtam 😊
több mint 4 éve
A regisztrált Fertőzöttek / Elhunytak = Halálozási arány (%):Ez egy teljesen haszontalan adatsor.
1. Szlovákia: 1161 / 12 = 1,04 %= legalacsonyabb
2. Szerbia: 5994 / 117 = 1,95 %
3. Horvátország: 1832 / 39 = 2,13 %
4. Ukrajna: 5449 / 141 = 2,59 %
5. Csehország: 6657 / 181 = 2,72 %
6. Ausztria: 14 681 / 443 = 3,02 %
7. Lengyelország: 9082 / 350 = 3,85 %
8. Románia: 8746 / 434 = 4,96 %
9. Szlovénia: 1317 / 70 = 5,32 %
10. MAGYARORSZÁG: 1916 / 189 = 9,86 %....
Vrij6
Lehet, hogy valójában ötvenszeres, nyolcvanszoros a tünetmentes fertőzöttek száma.
De már tízszeres szorzóval is mindenhol 1% alatt van.
qubit.hu/2020/04/18/megvan-az-elso-bizonyitek-arra-hogy-a-fertozottek-valos-szama-tobb-tizszerese-lehet-a-hivatalosnak
több mint 4 éve
Megint egy idézet az orvosi kamarától:Ha mondjuk 5 év múlva egy Dobrev-kormány idején egy válság kezelésekor egy orvosszakmai testületet vezetője, Kásler Miklós, egykori fidesz-politikus kommunikál valamit, azt mennyire kezeled szakmai okoskodásként és mennyire politikaiként?
...
nagylaza
több mint 4 éve
Azért az jogos kérdés a szociktól: ha OV-nak igaza van, és május 3-án tetőzik a járvány, akkor hogyan akarják május 4-én megkezdeni az érettségit?
több mint 4 éve
Nem kell eldugni a halottakat.A regisztrált Fertőzöttek / Elhunytak = Halálozási arány (%):Mi a kérdés? A fertőzötteket el lehet dugni, a halottakat nehéz.
Vrij6
Ahol nem tesztelsz, ott is meghalnak a betegek, csak sokkal nagyobb "arányban".
Lecsó
Mivel valamilyen alapbetegségben majd mindenki szenved, ezért bármire rá lehet fogni halálukat.
több mint 4 éve
Van élő számlálóUSA ban ma 6500an haltak meg... Kemény.Basszus, nem találom. Te nézed valahol?
Trump egyébként ezekben a percekben tart sajttájt
Chargers LT
nagylaza
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
A környékünkön (VI. kerület) szombaton öltek meg egy férfit, olyan házban, ahol lakik ismerősünk. Egy 41 éves nőt gyanúsítanak:Off. Úgy veszem észre, Tatabányán sem teljes a nyugalom:A helyszíntől kb. 300 m-re lakok, és a képen látható ház előtt szoktunk esténként elsétálni a kutyámmal. 🙄 Várható volt, hogy előbb-utóbb történni fog valami ilyen a környékünkön az elmúlt 1-2 év folyamatait figyelembe véve, maradjunk annyiban.
24.hu/belfold/2020/04/19/agyonvertek-egy-ferfit-tatabanyan/
nagylaza
Mikey
www.atv.hu/belfold/20200418-elfogtak-a-terezvarosi-gyilkossag-feltetelezett-elkovetojet/hirkereso
több mint 4 éve
M. Cecília két hete (ápr. 5-én) beszélt arról, „nagyon nagy a kockázata annak”, hogy Budapesten „berobban a járvány”. Egyelőre azonban még csak "felszálló ágban" vagyunk.OV ma május 3-ára prognosztizálta a tetőzést. Gulyás Gergely március 26-án június-júliusra hajlott. Emődy Zsolt adatelemző ápr. 9-én azt írta, hogy a tetőzés április 15. és április 25. között a legvalószínűbb. Nepusz Tamás bioinformatikus hétfőn (ápr. 13-án) nyilatkozta, hogy júliusra várható a tetőzés.
Valamelyik csak bejön.
több mint 4 éve
Mikey
18 717
Off. Úgy veszem észre, Tatabányán sem teljes a nyugalom:A helyszíntől kb. 300 m-re lakok, és a képen látható ház előtt szoktunk esténként elsétálni a kutyámmal. 🙄 Várható volt, hogy előbb-utóbb történni fog valami ilyen a környékünkön az elmúlt 1-2 év folyamatait figyelembe véve, maradjunk annyiban.
24.hu/belfold/2020/04/19/agyonvertek-egy-ferfit-tatabanyan/
nagylaza
több mint 4 éve
Lecsó
3 112
A regisztrált Fertőzöttek / Elhunytak = Halálozási arány (%):Mi a kérdés? A fertőzötteket el lehet dugni, a halottakat nehéz.
Vrij6
Ahol nem tesztelsz, ott is meghalnak a betegek, csak sokkal nagyobb "arányban".
Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
A regisztrált Fertőzöttek / Elhunytak = Halálozási arány (%):1. Szlovákia: 1161 / 12 = 1,04 %= legalacsonyabb
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 4 éve
"Orbán Viktor: a kórházi ágyak felszabadítása a legrosszabb lehetőség főpróbája"infostart.hu/belfold/2020/04/19/orban-viktor-a-korhazi-agyak-felszabaditasa-a-legrosszabb-lehetoseg-foprobaja
több mint 4 éve
Lecsó
3 112
Pont úgy nincs semmi értelme. Mert ha nem lesz tele a 10%, akkor nehéz megmagyarázni a huszat meg a harmincat. Ha 60-al kezdesz, legfeljebb túlreagáltad. Visszaengeded a harmadát, máris lefelezted a kórházi ágyakat, és még jó fej is leszel.Ha a 3. akkor nem mondok konkrét szamot hanem elkezdem lépcsőzetesen. 10% majd 20 stb.Azóta, hogy kijött az infó a kórházi ágyak 60 százalékának „felszabadításáról”, próbálok minden hírmorzsát/véleményt begyűjteni, hogy rájöjjek, mi értelme volt ennek. Valamelyik portálon felsoroltak három lehetséges okot, ennél közelebb nem jutottam.Én arra gyanakszom, hogy a harmadik a valós ok. Annyira nem lehet gáz a helyzet, ennyi ágyra az olaszoknál, spanyoloknal sincs szükség, ennyire elszámolni nem lehet, marad a harmadik.
1. Nagyon durván kozmetikázzák az adatokat, még az egészségügyi szakma elől is titkolják a valós járványhelyzetet.
2. Egyszerűen káros és rossz döntést hoztak (ami ki tudja hány emberéletbe kerül).
3. A kormány a vírust használja fel arra, hogy átalakítsa az ellátórendszert, drasztikusan csökkentse az aktív kórházi ágyak számát.
nagylaza
gabokocka
Ez így érthetetlen.
gordon
Ne menj politikusnak! 😉
több mint 4 éve
Lecsó
3 112
A valós ok a 3. Elég nyilvánvaló. Békeidőben közfelháborodást okozott volna. Most elsikkad. Bingo.Azóta, hogy kijött az infó a kórházi ágyak 60 százalékának „felszabadításáról”, próbálok minden hírmorzsát/véleményt begyűjteni, hogy rájöjjek, mi értelme volt ennek. Valamelyik portálon felsoroltak három lehetséges okot, ennél közelebb nem jutottam.Sztem, a három egyszerre! Is!
1. Nagyon durván kozmetikázzák az adatokat, még az egészségügyi szakma elől is titkolják a valós járványhelyzetet.
2. Egyszerűen káros és rossz döntést hoztak (ami ki tudja hány emberéletbe kerül).
3. A kormány a vírust használja fel arra, hogy átalakítsa az ellátórendszert, drasztikusan csökkentse az aktív kórházi ágyak számát.
nagylaza
zemanla
több mint 4 éve
Klaci79
22 208
Pont annyira értem, hogy mi történik a kórházakban, mint amennyire a gazdaságban értem.Megint egy idézet az orvosi kamarától:Azóta, hogy kijött az infó a kórházi ágyak 60 százalékának „felszabadításáról”, próbálok minden hírmorzsát/véleményt begyűjteni, hogy rájöjjek, mi értelme volt ennek. Valamelyik portálon felsoroltak három lehetséges okot, ennél közelebb nem jutottam.Nem tudom, hogy ez egy 4.-e, de én azt gondolom, hogy felmérték, amennyiben csak 2-300 ember kerül gépre már nem lesz elég orvosi személyzet, aki intenzív ellátásban tud kezelni embereket, ezért mindenkit majd oda lehet irányítani, ahol a covid betegek vannak és akkor amúgy sem maradna személyzet ezekben az intézményekben.
nagylaza
Klaci79
"Az egészségügy dolgozói egy-egy miniszteri levélből tudják meg a következő lépést, de nem tudják milyen ütemezésben, mire kell felkészülniük. Nem ismert, hogy milyen járványterjedési dinamika esetén milyen forgatókönyvhöz kell igazodniuk, számolniuk kell-e esetleges kirendelésükkel. A szakmailag nem indokolhatóan rövid határidejű átszervezések komoly orvosetikai-lelkiismereti problémákhoz vezettek."
nagylaza
Nem vagyok elégedett...de biztos ezzel kisebbségben vagyok.
több mint 4 éve
Ha a 3. akkor nem mondok konkrét szamot hanem elkezdem lépcsőzetesen. 10% majd 20 stb.Azóta, hogy kijött az infó a kórházi ágyak 60 százalékának „felszabadításáról”, próbálok minden hírmorzsát/véleményt begyűjteni, hogy rájöjjek, mi értelme volt ennek. Valamelyik portálon felsoroltak három lehetséges okot, ennél közelebb nem jutottam.Én arra gyanakszom, hogy a harmadik a valós ok. Annyira nem lehet gáz a helyzet, ennyi ágyra az olaszoknál, spanyoloknal sincs szükség, ennyire elszámolni nem lehet, marad a harmadik.
nagylaza
gabokocka
Ez így érthetetlen.
több mint 4 éve
Megint egy idézet az orvosi kamarától:Azóta, hogy kijött az infó a kórházi ágyak 60 százalékának „felszabadításáról”, próbálok minden hírmorzsát/véleményt begyűjteni, hogy rájöjjek, mi értelme volt ennek. Valamelyik portálon felsoroltak három lehetséges okot, ennél közelebb nem jutottam.Nem tudom, hogy ez egy 4.-e, de én azt gondolom, hogy felmérték, amennyiben csak 2-300 ember kerül gépre már nem lesz elég orvosi személyzet, aki intenzív ellátásban tud kezelni embereket, ezért mindenkit majd oda lehet irányítani, ahol a covid betegek vannak és akkor amúgy sem maradna személyzet ezekben az intézményekben.
nagylaza
Klaci79
"Az egészségügy dolgozói egy-egy miniszteri levélből tudják meg a következő lépést, de nem tudják milyen ütemezésben, mire kell felkészülniük. Nem ismert, hogy milyen járványterjedési dinamika esetén milyen forgatókönyvhöz kell igazodniuk, számolniuk kell-e esetleges kirendelésükkel. A szakmailag nem indokolhatóan rövid határidejű átszervezések komoly orvosetikai-lelkiismereti problémákhoz vezettek."
több mint 4 éve
Azóta, hogy kijött az infó a kórházi ágyak 60 százalékának „felszabadításáról”, próbálok minden hírmorzsát/véleményt begyűjteni, hogy rájöjjek, mi értelme volt ennek. Valamelyik portálon felsoroltak három lehetséges okot, ennél közelebb nem jutottam.Én arra gyanakszom, hogy a harmadik a valós ok. Annyira nem lehet gáz a helyzet, ennyi ágyra az olaszoknál, spanyoloknal sincs szükség, ennyire elszámolni nem lehet, marad a harmadik.
nagylaza
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.