Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 4 éve
itt nincs kupaoklás vagy buzgálkodás!!!"Májusban jön a koronavírus-teszt, ami kimutatja, hogy már átestünk-e a fertőzésen""Mintavétel után a vércseppeket egy laborba továbbítják" kár lenne kilocsolni a vérvételi csőből, jobb ha egyben marad, kupakolva
www.szeretlekmagyarorszag.hu/majusban-jon-a-koronavirus-teszt-ami-kimutatja-hogy-mar-atestunk-e-a-fertozesen/
nagylaza
JSanyo
www.youtube.com/watch?v=nc7mNCYmzro
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nem én engedtem be. 😊Oké rendben van. De akkor miért nem volt érzelmi téma mikor beengedtuk h elkolthesse nálunk a milliókat? Mert hat megint ott vagyunk h hipokratak vagyunk, ami undorító sztem.Ez megint alapvetően egy érzelmi téma.Kis üröm a nagy ürömben, hogy Gulyás Marci egyre gyengébb videókat csinál.az iráni videón gondolkoztam, hogy linkeljem-é, azt láttam.
Amilyen jókat csinált két hete, az utolsó néhány olyan silányra sikerült, mind téma- mind beszélgetőpartner-választás tekintetében.
A legutóbbi két Társalgó, az alapjövedelmes (Szabó Tímea?!), az iráni diákok mosdatása, Gődény egyébként jogos, bár sértettséget se nélkülöző fikázása, a Cseh Katalinos (wtf?!) mind mind nagyon gyengék.
Még a Krekó péteres sikerült jól, de ott is kihagyott egy csomó evidens kérdést
Sobri Jóska
ott is Gáborral rengeteget tárgyaltam, ismerem személyesen. szerintem olyan szempontból igen is érdekes lehet, hogy milyen szakmai színvonalon dolgozik manapság a rendőrség, az országos idegenrendészeti főigazgatóság és a bíróság is. az ítéletet hozó bírónak is számtalan döntését olvastam menekültügyben. azon nem lepődtem meg, hogy mennyire szakmaiatlan érveléssel hozta a döntést és mennyire nem ért hozzá, hanem az ítélet végkimenetelén, nem rá vall.
az ténylegesen aggodalomra ad okot, hogy ha ma egy Magyarországon jogszerűen tartózkodó személlyel szemben vádat - akár koholt vádakat is - emelnek (még bírósági tárgyalásig sem jutott el a történet) akkor minden különösebb indoklás és következmény nélkül ki lehet toloncolni bárhova. persze majd két éve múlva megint hallani fogjuk ahogy OV elmondja egy péntek reggel a Kossuthban h a renitensvírusgazdamigránsbiznisz miatt fizethetünk 10000 eurót egy olyan személynek, akit a soroshoz köthető bizottság képviselte (amely szervezet annó képviselte OVt is, de ez részletkérdés már).
itt ténylegesen emberi életekről van szó. örök példám erről a Hirsi Jamaa ügy, amelynek két felperesét azért törölték a felperesi listáról, mert az egyiket Líbiában megölték a másik pedig akkor halt meg mikor újból próbált Európába eljutni egy lélekvesztőn. Miután az olaszok az EJEB által megállapítottan is jogszerűtlen eljárás keretében küldték vissza őket Líbiába. Tudom, hogy már a papír is mindent elbír, de bele kell gondolni, hogy ez ténylegesen ember életekről szól.
csebi
Függetlenül a vírustól, Orbántól, a PC-től én azt gondolom, hogy az idegen kultúrák találkozása mindig erőszakba, meg nem értésbe, konfliktusokba torkollik.
(Rómaiak vs. mindenki, germánok vs. rómaiak, mongolok vs. európaiak, európaiak vs. mindenki, /amerikai, ausztrál őslakosok, afrikai, ázsiai bennszülöttek/, muszlimok vs. nyugati zsidó-keresztény kultúrkör, stb.)
Lehet ebben jogilag vagy idealista szempontból nincs igazam, de érzelmileg “menjenek a kecskebaszók a kurva anyjukba” módon érzek szocializációm következtében, és amikor diverdoc írta, hogy a muszlimoknál dolgozott, vele szemben így éreztek, viselkedtek ott.
Amíg az emberek “otthon” nem jutnak el egy bizonyos fejlettségi szintre, addig “máshol” se fognak tudni együttélni.
És míg az emberek “otthon” nem jutnak el egy bizonyos fejlettségi szintre, addig másokkal se fognak tudni együttélni.
Sobri Jóska
csebi
Aki beengedte, lehet annak ez akkor üzleti kérdés volt.
Ez a tipikus “akkor jó ötletnek tűnt” szitu.
Hipokrata, ja.
De a hipokrataság csak egy érzelmi térben pozitív vagy negatív. Önmagában csak egy olyan tulajdonság, mint a kerekség vagy a hangosság. A relációtól függ, hogy zavar, hasznos vagy irreleváns.
több mint 4 éve
"Májusban jön a koronavírus-teszt, ami kimutatja, hogy már átestünk-e a fertőzésen""Mintavétel után a vércseppeket egy laborba továbbítják" kár lenne kilocsolni a vérvételi csőből, jobb ha egyben marad, kupakolva
www.szeretlekmagyarorszag.hu/majusban-jon-a-koronavirus-teszt-ami-kimutatja-hogy-mar-atestunk-e-a-fertozesen/
nagylaza
több mint 4 éve
twitter.com/etherealspirits/status/1248701368124071936
több mint 4 éve
Tesóm azt mondja, hogy nálunk már fertötlenitik a sulit. Nagy hülyeségnek tartanám ha az egész újranyitna.
több mint 4 éve
Mondjuk az iskolákat most már nem nyitnám újra, max a végzősöknek ált s gimibe adnám meg a búcsú lehetőségét. Meg esetleg rövid tanévzárók.
több mint 4 éve
"Májusban jön a koronavírus-teszt, ami kimutatja, hogy már átestünk-e a fertőzésen"www.szeretlekmagyarorszag.hu/majusban-jon-a-koronavirus-teszt-ami-kimutatja-hogy-mar-atestunk-e-a-fertozesen/
több mint 4 éve
Szerintem akkorra már itt is mehetsz...Románok már iskola megnyitásról beszélnek május 15 után....A csehek lépcsőzetesen nyitnak újra mindent, június 8-án már étterembe is mehetsz ott, csak jelzem
dande
r.baggio
több mint 4 éve
Románok már iskola megnyitásról beszélnek május 15 után....A csehek lépcsőzetesen nyitnak újra mindent, június 8-án már étterembe is mehetsz ott, csak jelzem
dande
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
~2600 új eset, 650 halott és 3200 gyógyult franciaországbanez alapján zsinórban a 2. nap lenne hogy csökken az aktív esetek száma
több mint 4 éve
Oké rendben van. De akkor miért nem volt érzelmi téma mikor beengedtuk h elkolthesse nálunk a milliókat? Mert hat megint ott vagyunk h hipokratak vagyunk, ami undorító sztem.Ez megint alapvetően egy érzelmi téma.Kis üröm a nagy ürömben, hogy Gulyás Marci egyre gyengébb videókat csinál.az iráni videón gondolkoztam, hogy linkeljem-é, azt láttam.
Amilyen jókat csinált két hete, az utolsó néhány olyan silányra sikerült, mind téma- mind beszélgetőpartner-választás tekintetében.
A legutóbbi két Társalgó, az alapjövedelmes (Szabó Tímea?!), az iráni diákok mosdatása, Gődény egyébként jogos, bár sértettséget se nélkülöző fikázása, a Cseh Katalinos (wtf?!) mind mind nagyon gyengék.
Sobri Jóska
ott is Gáborral rengeteget tárgyaltam, ismerem személyesen. szerintem olyan szempontból igen is érdekes lehet, hogy milyen szakmai színvonalon dolgozik manapság a rendőrség, az országos idegenrendészeti főigazgatóság és a bíróság is. az ítéletet hozó bírónak is számtalan döntését olvastam menekültügyben. azon nem lepődtem meg, hogy mennyire szakmaiatlan érveléssel hozta a döntést és mennyire nem ért hozzá, hanem az ítélet végkimenetelén, nem rá vall.
az ténylegesen aggodalomra ad okot, hogy ha ma egy Magyarországon jogszerűen tartózkodó személlyel szemben vádat - akár koholt vádakat is - emelnek (még bírósági tárgyalásig sem jutott el a történet) akkor minden különösebb indoklás és következmény nélkül ki lehet toloncolni bárhova. persze majd két éve múlva megint hallani fogjuk ahogy OV elmondja egy péntek reggel a Kossuthban h a renitensvírusgazdamigránsbiznisz miatt fizethetünk 10000 eurót egy olyan személynek, akit a soroshoz köthető bizottság képviselte (amely szervezet annó képviselte OVt is, de ez részletkérdés már).
itt ténylegesen emberi életekről van szó. örök példám erről a Hirsi Jamaa ügy, amelynek két felperesét azért törölték a felperesi listáról, mert az egyiket Líbiában megölték a másik pedig akkor halt meg mikor újból próbált Európába eljutni egy lélekvesztőn. Miután az olaszok az EJEB által megállapítottan is jogszerűtlen eljárás keretében küldték vissza őket Líbiába. Tudom, hogy már a papír is mindent elbír, de bele kell gondolni, hogy ez ténylegesen ember életekről szól.
csebi
Függetlenül a vírustól, Orbántól, a PC-től én azt gondolom, hogy az idegen kultúrák találkozása mindig erőszakba, meg nem értésbe, konfliktusokba torkollik.
(Rómaiak vs. mindenki, germánok vs. rómaiak, mongolok vs. európaiak, európaiak vs. mindenki, /amerikai, ausztrál őslakosok, afrikai, ázsiai bennszülöttek/, muszlimok vs. nyugati zsidó-keresztény kultúrkör, stb.)
Lehet ebben jogilag vagy idealista szempontból nincs igazam, de érzelmileg “menjenek a kecskebaszók a kurva anyjukba” módon érzek szocializációm következtében, és amikor diverdoc írta, hogy a muszlimoknál dolgozott, vele szemben így éreztek, viselkedtek ott.
Amíg az emberek “otthon” nem jutnak el egy bizonyos fejlettségi szintre, addig “máshol” se fognak tudni együttélni.
És míg az emberek “otthon” nem jutnak el egy bizonyos fejlettségi szintre, addig másokkal se fognak tudni együttélni.
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Románok már iskola megnyitásról beszélnek május 15 után....
több mint 4 éve
twitter.com/BenjAlvarez1/status/1250563198081740800
több mint 4 éve
twitter.com/HAbdolhossein/status/1250330374011375618Süti!!!!! 😀
több mint 4 éve
a film jó voltAttól még, hogy diagnosztizálták vagy sem, számára is, számomra is nyilvanvaló, hogy aspergeres.sosem diagnosztizálták avval, csak miután a fiát aspergerrel diagnosztizálták maga mike burry úgy vélte h önmaga is az, még mindig, mert ugye még bőven él. És valóban elég visszafogták magukat az igazihoz képest.Mike Burry aspergeres volt, nem autista, és a valódi karakterét Bale aluljátszotta. 😊biztos hogy nem fogom elolvasnimivel haverék nem jöttek ma (az egyik az index cikk alapján túl rizikósnak ítélte meg hogy ma kimozduljon mivel gecisokan mozdultak ki a városban) így ma is filmezek ( jobban neki kéne feküdnöm a pathfinder: kingmaker-nek hogy ne szívjak mint jelenleg alkalmas vagyok 😀) a The Big Shortban vicces mikor Miami-nál nézik a házakat és elhangizk : "this looks like chernobyl" 😀Mivel kevés jobban megcsinált film van a Big Shortnál, érdemes a könyvet is elolvasni, mert az még a filmnél is áfogóbb, szemléletesebb, jobb.
a film amúgy fent van netflixen
Negritis
Sobri Jóska
nem tudom rászánni magam Chinese Webnovelek olvasásán kívül jelenleg semmire, ha megint napi 2x 70 percet tömegközledek munkába akkor látok rá esélyt
a film amúgy jó, bár Bale nekem túltolja az autistát
viszont Pitt megint elég más karaktert alakít mint amit láttam tőle mostanában (12 monkeys, se7en)
sőt nem is tudtam konkrétan hogy a filmben van
Max Greenfield-ről meg elsőre azt hittem hogy billy mcfarland
Negritis
Sobri Jóska
briareos
Egyébként az ilyen diagnózisok nem olyan egzakt módon történnek, mint egy vérvétel vagy teszt elkészítése.
Meglepne, ha nem lenne az.
Sobri Jóska
nekem Pitt alakítása ült a legjobban
és igen, hányhatnékom van a bankrenszertől még mindig
több mint 4 éve
twitter.com/DjembaDjemba123/status/1251358156686491648
több mint 4 éve
Attól még, hogy diagnosztizálták vagy sem, számára is, számomra is nyilvanvaló, hogy aspergeres.sosem diagnosztizálták avval, csak miután a fiát aspergerrel diagnosztizálták maga mike burry úgy vélte h önmaga is az, még mindig, mert ugye még bőven él. És valóban elég visszafogták magukat az igazihoz képest.Mike Burry aspergeres volt, nem autista, és a valódi karakterét Bale aluljátszotta. 😊biztos hogy nem fogom elolvasnimivel haverék nem jöttek ma (az egyik az index cikk alapján túl rizikósnak ítélte meg hogy ma kimozduljon mivel gecisokan mozdultak ki a városban) így ma is filmezek ( jobban neki kéne feküdnöm a pathfinder: kingmaker-nek hogy ne szívjak mint jelenleg alkalmas vagyok 😀) a The Big Shortban vicces mikor Miami-nál nézik a házakat és elhangizk : "this looks like chernobyl" 😀Mivel kevés jobban megcsinált film van a Big Shortnál, érdemes a könyvet is elolvasni, mert az még a filmnél is áfogóbb, szemléletesebb, jobb.
Negritis
Sobri Jóska
nem tudom rászánni magam Chinese Webnovelek olvasásán kívül jelenleg semmire, ha megint napi 2x 70 percet tömegközledek munkába akkor látok rá esélyt
viszont Pitt megint elég más karaktert alakít mint amit láttam tőle mostanában (12 monkeys, se7en)
Negritis
Sobri Jóska
briareos
Egyébként az ilyen diagnózisok nem olyan egzakt módon történnek, mint egy vérvétel vagy teszt elkészítése.
Meglepne, ha nem lenne az.
több mint 4 éve
sosem diagnosztizálták avval, csak miután a fiát aspergerrel diagnosztizálták maga mike burry úgy vélte h önmaga is az, még mindig, mert ugye még bőven él. És valóban elég visszafogták magukat az igazihoz képest.Mike Burry aspergeres volt, nem autista, és a valódi karakterét Bale aluljátszotta. 😊biztos hogy nem fogom elolvasnimivel haverék nem jöttek ma (az egyik az index cikk alapján túl rizikósnak ítélte meg hogy ma kimozduljon mivel gecisokan mozdultak ki a városban) így ma is filmezek ( jobban neki kéne feküdnöm a pathfinder: kingmaker-nek hogy ne szívjak mint jelenleg alkalmas vagyok 😀) a The Big Shortban vicces mikor Miami-nál nézik a házakat és elhangizk : "this looks like chernobyl" 😀Mivel kevés jobban megcsinált film van a Big Shortnál, érdemes a könyvet is elolvasni, mert az még a filmnél is áfogóbb, szemléletesebb, jobb.
Negritis
Sobri Jóska
Negritis
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ez megint alapvetően egy érzelmi téma.Kis üröm a nagy ürömben, hogy Gulyás Marci egyre gyengébb videókat csinál.az iráni videón gondolkoztam, hogy linkeljem-é, azt láttam.
Sobri Jóska
csebi
több mint 4 éve
Mike Burry aspergeres volt, nem autista, és a valódi karakterét Bale aluljátszotta. 😊biztos hogy nem fogom elolvasnimivel haverék nem jöttek ma (az egyik az index cikk alapján túl rizikósnak ítélte meg hogy ma kimozduljon mivel gecisokan mozdultak ki a városban) így ma is filmezek ( jobban neki kéne feküdnöm a pathfinder: kingmaker-nek hogy ne szívjak mint jelenleg alkalmas vagyok 😀) a The Big Shortban vicces mikor Miami-nál nézik a házakat és elhangizk : "this looks like chernobyl" 😀Mivel kevés jobban megcsinált film van a Big Shortnál, érdemes a könyvet is elolvasni, mert az még a filmnél is áfogóbb, szemléletesebb, jobb.
Negritis
Sobri Jóska
Negritis
több mint 4 éve
Kis üröm a nagy ürömben, hogy Gulyás Marci egyre gyengébb videókat csinál.az iráni videón gondolkoztam, hogy linkeljem-é, azt láttam.
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Mint múlt hétvégén, megint csak le lehet írni, hogy az emberek elengedték ezt a vírust, akár újra is lehetne nyitni mindent, nagy változás nem lenne. Azok az üzletek, cégek (majd hamarosan országok, mert a halálos ölelésből nincs menekvés, ha enyhítenek a németek, másnak is muszáj lesz) szívnak, melyek elővigyázatosak, különösebb támogatást nem fognak kapni, a potenciális bevételt meg akkor elköltik máshol az emberek.leírtam korábban a héten már, de megteszem újra (sobri is megtette)
És amúgy hány hete is halljuk a híreket, hogy a social distancing ellenére hatalmasak a sorok? Ehhez képest milyen számoknál is tartunk papíron még mindig? Hogy is lehetne a kéréseket még igazán komolyan venni?
r.baggio
el kell engedni azzal foglalkozni hogy a "tömeg" mit csinál
csak nehezebbé teszed azt hogy felelős állampolgárként működj
ha az emberek fele nagyjából betartja a kéréseket már előrébb vagyunk, sokkal
a görbe laposításához 25%al kell csökkenteni a szociális interakciókat, bőven efölött vagyunk
több mint 4 éve
Mint múlt hétvégén, megint csak le lehet írni, hogy az emberek elengedték ezt a vírust, akár újra is lehetne nyitni mindent, nagy változás nem lenne. Azok az üzletek, cégek (majd hamarosan országok, mert a halálos ölelésből nincs menekvés, ha enyhítenek a németek, másnak is muszáj lesz) szívnak, melyek elővigyázatosak, különösebb támogatást nem fognak kapni, a potenciális bevételt meg akkor elköltik máshol az emberek.És amúgy hány hete is halljuk a híreket, hogy a social distancing ellenére hatalmasak a sorok? Ehhez képest milyen számoknál is tartunk papíron még mindig? Hogy is lehetne a kéréseket még igazán komolyan venni?
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
deliklinika.hu/koronavirus/ 35, 63 vagy 70Máltán is elég sokba kerül asszem közel 300 euróEmirates mielőtt boardingol valaki vértesztet csinálnak veleItthon 50 a teszt a magáneü-ben. Végülis plusz szolgáltatás.
Így is szűrik a covid-19-et...
edition.cnn.com/travel/article/emirates-passengers-blood-test-covid-19/index.html?utm_source=fbbusiness&utm_medium=social&utm_term=link&utm_content=2020-04-17T09%3A00%3A23&fbclid=IwAR11Vs1lL86iWw6lfRnzhUPZGZOOdl_AtrINjMQUpnRVGECD87XMwcUli-g
Klaci79
vpi
csebi
robertkorhaz.hu/leiras/koronavirus-gyorsteszt 30
emineo.hu/covid-19-teszt-tajekoztato/ 9
www.affidea.hu/covid-19-szures/ 18
www.partnermedical.hu/vizsgalatok/covid-19-szurovizsgalat 20+1.3
otszonline.hu/cikk/az_affidea__is_elinditotta_a_gyorstesztes_covid19_szurest 14-18
így elsőre, szóval az 50 enyhe túlzás
több mint 4 éve
Máltán is elég sokba kerül asszem közel 300 euróEmirates mielőtt boardingol valaki vértesztet csinálnak veleItthon 50 a teszt a magáneü-ben. Végülis plusz szolgáltatás.
Így is szűrik a covid-19-et...
edition.cnn.com/travel/article/emirates-passengers-blood-test-covid-19/index.html?utm_source=fbbusiness&utm_medium=social&utm_term=link&utm_content=2020-04-17T09%3A00%3A23&fbclid=IwAR11Vs1lL86iWw6lfRnzhUPZGZOOdl_AtrINjMQUpnRVGECD87XMwcUli-g
Klaci79
vpi