Koronavírus 2024

33 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 386 — #NoStress
valahol ez ugyanolyan gesztusértékű kérés lenne, mint az, hogy a nagyvezír írja bele a veszélyhelyzeti törvénybe azt az egy kurva mondatot, hogy "és a veszélyhelyzet fennállását minden 30/90 nap után felülvizsgálják". képesek voltak rá? ugyan dehogy. sokba került volna? lényegében semmibe, és a rendelkezés abszolútértékén sem változtat.
slowmotion
Ha te vagy a miniszterelnök, beleírod?

több mint 4 éve
Zacher szerint pozitív intézkedések az osztálylezárások.

youtu.be/jS83uTGwgz0
8:16-nál.

Csak ő ugye nem aktívan politizál, így nem kötelessége mindenért szídni a kormányzatot.
Sobri Jóska
mindenre lehet valamit felhozni. Zacherről azt hallottam, hogy szegről-végről a vezír rokonságának számít (de minimum számított, ezt kb négy éve hallottam olyanoktól, akik személyesen dolgoztak vele) - ezért is kapta meg a Honvéd SBO-t anno.

a másik, ez egy kb egy hetes felvétel. az átcsoportosítások, osztálylezárások lehetnek racionálisak, vagyis Zacher szavával pozitívak, de az igazán nagy polémia azután következett - a lényegében magatehetetlen emberek rászabadítása a családtagokra ennek folyományaként.

a harmadik rész pedig az (nem ebben a kilenc percben hangzik el, hanem a következőben), hogy az esetlegesen kényes, és csak negatívan megválaszolható kérdések elől hanyag eleganciával tér ki. amikor ugyanis szóba hozzák, hogy Karigeri kérte, hogy csak a negatívra tesztelt időseket vigyék vissza a kórházakból az otthonokba, akkor azt élből leüti, merthogy arra nincs garancia, hogy amúgy nincs már a szervezetében a kórokozó.
valóban baszki, simán lehet álnegatív a visszaszállított, de lehet tényleges negatív is, a pozitívra előszűrt időseket viszont kurvára pozitív, és ha őt nem viszik vissza (teszt nélkül simán visszaszállítanák), akkor legalább esélyt adnak arra, hogy kisebb valószínűséggel jusson vissza a vírus az otthonba, ahol per pillanat nincsenek meg a feltételek az elkülönített kezelésre, ahogy azt egy másik kérdésre vonatkozóan ki is fejti.
slowmotion
Mivel szerinte az idősotthonokba kellene orvost küldeni, nem az ottani fertőzötteket széthordani és korházba vinni a nem fertőzött betegek közé.
Csodás, hogy ugyanazt nézed, hallod, de máris a saját narratívádba illeszted, átfogalmazod.

Azt meg én személy szerint leszarom, hogy ki kinek a rokona, mivel nekem még életemben nem befolyásolta egy tettemet, döntésemet sem, hogy ki a nagynénem vagy az unokatesóm férje.
Ahogy Gulyás Marci apja Gulyás Gyula. És? Akkor ő nem legitim szélsőbalos, ert az apja jobbos?
Vagy Ungár Pétert az anyja alapján ítéled meg? Ehh...
Sobri Jóska
nyugodj meg, pontosan értem, mit mondott. és ennek ellenére mondom azt, hogy amit mond, az logikus, de ebben a pillanatban esetleg elképzelhető, hogy téved.
valóban azt tartja célravezetőnek, hogy ott kezeljék az időseket. de most van ott orvos? nincs. a most visszaküldöttekkel együtt lehet azonnal orvosi stábot telepíteni? az már kicsit nehézkesebb. ha meg nincs meg a feltétele annak, amit ő szeretne, akkor sajnos marad a jelenlegi eljárásrend, és ott nettó felelőtlenség ellenőrizetlenül visszaengedni az embereket.

nézd, nem tudom, hogyan lehetne a Te nyelvedre lefordítani, talán az lenne a megfelelő, hogy ha elmész kurvázni, és látod ott helyben, hogy viszket a picsája, akkor még gumival sem próbálkozol, hanem azonnal eljössz. minden más esetre meg ott van az óvszer, ami aztán még persze el is szakadhat, de attól még ad egy bizonyos mértékű biztonságérzetet.
slowmotion
Azért van pár opció még, és a hülye kockáztat nemibeteg kurvánál.

És persze, lehet, hogy téved Zacher doki, de
1, az tény, hogy szerinte például nem ördögtől való az ágyfelszabadítás, eü-dolgozó tehermentesítés. Vagyis nem csak egy narratíva létezik, amit vészmadárként értetlenül mantrázni kell, felhasználva a kormányzat szapulására, mintha minden rossz lenne amit a vírus ellen tesznek. (Szerintem eleve elbaszták, és a gazdasági hatásokba belebuknak, de azért érvek nélkül, ellenzéki politikai aktorok baromságait tényként ismételgetni szükségtelen.)
2, az is tény, hogy nem függ össze a származása, a szegről-végről rokonsága azzal, hogy téved vagy sem. Tévedhet rokonként, nemrokonként, lehet igaza rokonként, nemrokonként. Én speciel hiszek neki, pedig éhséglázadásokat is mondott. Mégiscsak ő az orvos, ő van terepen, de valahogy nem arról szóltak a megnyilvánulásai, hogy aktuálpolitikai orbánellenes kirohanásokat intézzen minden alkalommal, amikor nála volt a szó.

Nekem ez a két állításom volt.
Olyat nem kell megcáfolj, amit nem írtam, mivel nem írtam.
Írok eleget, tippelek is, túlzok, sarkítok, opponálok, van bőven ami cáfolható, nem kell, hogy olyan mondatokkal hadakozz, amit nem írtam le.

több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 371 — Do Your Job
Egyébként, hol vannak a katonák? Én hetente egyszer bemegyek a céghez kocsival. Eljárok boltba (nem halmoztam fel babkonzervet). Csütörtökön el kellett mennem bankba, mert nem tudtam máshogy elintézni.
De katonát még nem láttam az utcán.
Biztos terepszínű gyakorló van vannak és jól rejtőznek. 😄
zemanla
Az ellenzéki pánikkommunikációban és a dobozgyárakban.
Sobri Jóska
Értem. Akkor azért nem látom!

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 624 — Cowboys fan

youtu.be/jS83uTGwgz0

Csak ő ugye nem aktívan politizál, így nem kötelessége mindenért szídni a kormányzatot.
Sobri Jóska
mindenre lehet valamit felhozni. Zacherről azt hallottam, hogy szegről-végről a vezír rokonságának számít (de minimum számított, ezt kb négy éve hallottam olyanoktól, akik személyesen dolgoztak vele) - ezért is kapta meg a Honvéd SBO-t anno.

a másik, ez egy kb egy hetes felvétel. az átcsoportosítások, osztálylezárások lehetnek racionálisak, vagyis Zacher szavával pozitívak, de az igazán nagy polémia azután következett - a lényegében magatehetetlen emberek rászabadítása a családtagokra ennek folyományaként.

a harmadik rész pedig az (nem ebben a kilenc percben hangzik el, hanem a következőben), hogy az esetlegesen kényes, és csak negatívan megválaszolható kérdések elől hanyag eleganciával tér ki. amikor ugyanis szóba hozzák, hogy Karigeri kérte, hogy csak a negatívra tesztelt időseket vigyék vissza a kórházakból az otthonokba, akkor azt élből leüti, merthogy arra nincs garancia, hogy amúgy nincs már a szervezetében a kórokozó.
valóban baszki, simán lehet álnegatív a visszaszállított, de lehet tényleges negatív is, a pozitívra előszűrt időseket viszont kurvára pozitív, és ha őt nem viszik vissza (teszt nélkül simán visszaszállítanák), akkor legalább esélyt adnak arra, hogy kisebb valószínűséggel jusson vissza a vírus az otthonba, ahol per pillanat nincsenek meg a feltételek az elkülönített kezelésre, ahogy azt egy másik kérdésre vonatkozóan ki is fejti.
slowmotion
Egy ideje olvasom: ez a kórházból visszaküldött buli, ez kitől ered? Karigeri tudja, hogy ők voltak a hunyók? Bele lát a vesékbe is? Egy mozgó röntgen?
Charlie Firpo
nem tudja, csak azt szeretné - mint fenntartó - hogy az ésszerű keretek között maradva a lehető legjobban leszorítsák a kívülről jövő fertőzéseket.
ez logikusan tesztet jelentene mindenkinek, minden belépéskor, személyzetnek és visszaszállított lakónak is, de nyilván ez azért kivitelezhetetlen, szóval marad az, hogy legalább ott és azokat a személyeket leteszteljék, akik olyan helyről térnek vissza, ahol az általánosnál gyakrabban előfordulhat a vírus, és ahol egyébként megvan az infrastruktúra a tesztelésre.

valahol ez ugyanolyan gesztusértékű kérés lenne, mint az, hogy a nagyvezír írja bele a veszélyhelyzeti törvénybe azt az egy kurva mondatot, hogy "és a veszélyhelyzet fennállását minden 30/90 nap után felülvizsgálják". képesek voltak rá? ugyan dehogy. sokba került volna? lényegében semmibe, és a rendelkezés abszolútértékén sem változtat.
több mint 4 éve
Egyébként, hol vannak a katonák? Én hetente egyszer bemegyek a céghez kocsival. Eljárok boltba (nem halmoztam fel babkonzervet). Csütörtökön el kellett mennem bankba, mert nem tudtam máshogy elintézni.
zemanla
Az ellenzéki pánikkommunikációban és a dobozgyárakban.

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 624 — Cowboys fan

youtu.be/jS83uTGwgz0

Sobri Jóska

slowmotion
Mivel szerinte az idősotthonokba kellene orvost küldeni, nem az ottani fertőzötteket széthordani és korházba vinni a nem fertőzött betegek közé.
Csodás, hogy ugyanazt nézed, hallod, de máris a saját narratívádba illeszted, átfogalmazod.

Azt meg én személy szerint leszarom, hogy ki kinek a rokona, mivel nekem még életemben nem befolyásolta egy tettemet, döntésemet sem, hogy ki a nagynénem vagy az unokatesóm férje.
Ahogy Gulyás Marci apja Gulyás Gyula. És? Akkor ő nem legitim szélsőbalos, ert az apja jobbos?
Vagy Ungár Pétert az anyja alapján ítéled meg? Ehh...
Sobri Jóska
nyugodj meg, pontosan értem, mit mondott. és ennek ellenére mondom azt, hogy amit mond, az logikus, de ebben a pillanatban esetleg elképzelhető, hogy téved.
valóban azt tartja célravezetőnek, hogy ott kezeljék az időseket. de most van ott orvos? nincs. a most visszaküldöttekkel együtt lehet azonnal orvosi stábot telepíteni? az már kicsit nehézkesebb. ha meg nincs meg a feltétele annak, amit ő szeretne, akkor sajnos marad a jelenlegi eljárásrend, és ott nettó felelőtlenség ellenőrizetlenül visszaengedni az embereket.

nézd, nem tudom, hogyan lehetne a Te nyelvedre lefordítani, talán az lenne a megfelelő, hogy ha elmész kurvázni, és látod ott helyben, hogy viszket a picsája, akkor még gumival sem próbálkozol, hanem azonnal eljössz. minden más esetre meg ott van az óvszer, ami aztán még persze el is szakadhat, de attól még ad egy bizonyos mértékű biztonságérzetet.
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 229 — beers & Packers
zemanla
Én már láttam. Kettesével járnak, morcosan néznek, minden vírus menekül előlük. Biztonságban érzem magam.
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 371 — Do Your Job

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Pokorni Zoltán:
"Mi jártunk úgy, hogy megrendeltünk Vietnámból 5000 maszkot és a repülőtéren lefoglalta a katasztrófavédelem. Mondták, hogy kórházi dolgozóknak jobban kell, mi várjunk a sorunkra. Nem vehettük át. És egyébként persze rosszul esett, de azt kell mondanom, hogy igazuk van. Végül a szállítmányt az állam fizette ki."
 index.hu/belfold/2020/04/19/maszk_onkormanyzat_rendeles/
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 336 — capitaine du château de Vienne 1487

Senkisetudja, kuss van. Annyit tudunk, hogy több esetben is küldtek haza később koronásnak bizonyult idős embert családokhoz, rokonokhoz. Hogy volt-e olyan idős ember akit idős otthonba küldtek vissza megfertőződve, arra nincs adat. (Én legalábbis nem tudok róla). Tedd meg a tippjeidet, hogy mi a valószínűbb. Hogy az ápolók kapták el szerte az országban az utcán/boltban/parkban és vitték be több idősotthonba is, vagy ezekben az esetekben is a visszaküldött betegek vitték vissza.
peterk2005
Meglepődnél, meglepődnétek, a kisdemszki meglepődne, ha mondjuk kiderülne, hogy az ott lévő kisöregek ki-be járkáltak a pesti úti intézménybe a lezárást követően is, mint kurvában a fasz? Boltba, hivatalba, mindenhova? (Ez persze nem mindenidők legokosabb főpolgármesterének róható fel, csak mégis elgondolkodtató.)
Ez is egy szcenárió, egy ismerősöm mesélte, aki a közelben dolgozik.

De persze az is lehet, és ez tényleg valószínűbb, hogy a főnácitömeggyilkos főgeciorbán küldi vissza mindenhová a kezelkés után az öregeket, mint mikor annak idején, a pestist felhasználva lövöldözték be az ellenséges várakba a hullákat.
Charlie Firpo
Ez Kaffa és a kipcsakok!

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
NB2 New England Patriots 24 900 — nabege2@yahoo.com
Alternatív gyógymód 😊

Hiába a világot térdre kényszerítő koronavírus-járvány, egyes ázsiai országokban úgy gondolják, hogy a kutya- és macskahús evése kifejezetten jó a vírus ellen, mert „melegíti” a szervezetet. Vietnámban és Kambodzsában egyenesen orvosok javasolják ezt, és azt állítják, hogy véd a hideg időtől, megkönnyíti a műtét utáni felépülést, sőt, gyógyítja az asztmás betegségeket – írja az Independent brit lap.
több mint 4 éve
Megint egy idézet az orvosi kamarától:
...
nagylaza
Ha mondjuk 5 év múlva egy Dobrev-kormány idején egy válság kezelésekor egy orvosszakmai testületet vezetője, Kásler Miklós, egykori fidesz-politikus kommunikál valamit, azt mennyire kezeled szakmai okoskodásként és mennyire politikaiként?

A MOK vezetője Gyurcsány államtitkára volt, most is DK-s politikus.
Engem nem zavar, ha gyurcsányista vagy, csak erősen elfogultnak látom egy ellenoldali politikus negatív nyilatkozatát szakmai megnyilvánulásként kezelni.
Sobri Jóska
"Az orvosi diploma megszerzése után fül-orr-gégész szakorvosként dolgozott. Kincses Gyula 1990 és 1994 között országgyűlési képviselő volt az MDF színeiben. 1998 és 2000 között az első Orbán-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatalban, a Kormányzati Stratégiai Elemző Központban, majd a miniszteri kabinetben a kormányfő tanácsadója volt. 2007 októbere és 2008 májusa között a második Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkára volt. 2001 és 2010 között ő vezette az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet.
A Magyar Orvosi Kamarán belül szerveződött Újratervezés orvoscsoport tagja és képviselője lett. 2019. november 30-án a Magyar Orvosi Kamara elnökévé választották. Kincses 202 szavazatot kapott, a 16 év után leköszönő Éger István pedig 120-at."
Erről ennyit. (Engem se zavar, ha gyurcsányista vagy.)
nagylaza
Nem a legitimációját kérdőjeleztem meg.
Pusztán feltettem egy kérdést, amire nem válaszoltál.
Vagyis annyiban igen, hogy látványosan ignoráltad, amit megértek.
Amit bemásoltál -forrás nélkül- pedig csak alátámasztja azt, hogy Kincses egy karrierpolitikus, aki most pusztán politikai okokból harsogja a butaságait, és a kormányzatellenes attitűdöt választotta jó komcsiként, hogy a víz fölött maradjon.
De tipikus, hogy a saját kutyád kölyke ha politizál is szakmai, míg az ellenoldal ha szakmai, akkoris politizál.
Sobri Jóska
Azt felejted ki a dologból, hogy akár komcsilibsi, akár nácigeci, ez a dolga. Orvoskamarai elnökként is. Meg amúgy ellenzékiként is, ha tényleg az. Hogy a) javaslatokat tegyen, b) kérdezzen, ha valami olyan történik amit nem ért a nép vagy a szakma. A kormánynak meg amellett, hogy cselekszik az is dolga lenne, hogy válaszoljon. Legalább úgy körülbelül, nagyjából.

Nem mintha manapság nagy különbség lenne. Nekem úgy tűnik átmentünk harci metodikába, ebben a pillanatban a megmukkanni merő fideszeseket is úgy lövöldözik ki, mint a dezertőröket. Itt most nincs helye se kérdésnek, se ellenvéleménynek, fideszen belül se.
peterk2005
Szerinted ez a dolga.
A kormányzat szerint meg nem.
Ezt illene akceptálnod, hogy ők a saját értelmezésük szerint reagálnak, nem a tied szerint.
Sobri Jóska
Nem csak szerintem, hanem az alkotmány és a munkaköri leírása szerint is.

Abba nem akarok belemenni - mert undorít -, hogy de ettől még a politika ilyen. Igen, a gazdaság meg olyan, hogy az olajvállalat millió tonna olajat enged a tengerbe, cementfüstöt ereget a levegőbe amitől tüdőrákos leszel. Arra is vállat vonsz? Vagy azt elítéled, hogy ha előfordul, akkor el kell kapni és megbüntetni?
peterk2005
Jó kérdés.
Ha engem nem érint leszarom.
Ha érint felbosszant.
És mindket esetben vagy teszek ellene, vagy nem.
De azért lássuk be a legtöbb esetben azon kívül, hogy “odébállok” nem sok mindent tehetek egy erőmű, vagy egy olajvállalat ellen. Ha majd a kormányzat zavar, akkor odébbállok.
De a jelenlegi (és ‘93 óta ez mindegyikre igaz) számomra kiszámítható, tervezhető, kalkulálható. Vannak szabályok, logikák, metodikák. Könnyen megtanulom, nem ördöngősség, és használom, kihasználom. Valószínűleg te is pont ugyanezt teszed. És mindenki aki dolgozni, keresni, boldogulni akar.
Aki meg vartyogni akar, az az elmúlt 30 évet végignyígta.
Szerintem százszor inkább bármilyen szabály, rend, “diktatúra”, mint a kezelhetetlen káosz.
Sobri Jóska
Ismerek egy 30 körüli fickót. Vékonydongájú, szemüveges srác (vastag, fekete keret). Minél többet iszik, annál inkább osztja az észt. A vége az szokott lenni, hogy a kocsmában benyomnak neki egyet. Ilyenkor csodálkozik. Józsefnek hívják.
több mint 4 éve
...
nagylaza
Ha mondjuk 5 év múlva egy Dobrev-kormány idején egy válság kezelésekor egy orvosszakmai testületet vezetője, Kásler Miklós, egykori fidesz-politikus kommunikál valamit, azt mennyire kezeled szakmai okoskodásként és mennyire politikaiként?

Engem nem zavar, ha gyurcsányista vagy, csak erősen elfogultnak látom egy ellenoldali politikus negatív nyilatkozatát szakmai megnyilvánulásként kezelni.
Sobri Jóska
"Az orvosi diploma megszerzése után fül-orr-gégész szakorvosként dolgozott. Kincses Gyula 1990 és 1994 között országgyűlési képviselő volt az MDF színeiben. 1998 és 2000 között az első Orbán-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatalban, a Kormányzati Stratégiai Elemző Központban, majd a miniszteri kabinetben a kormányfő tanácsadója volt. 2007 októbere és 2008 májusa között a második Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkára volt. 2001 és 2010 között ő vezette az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet.
A Magyar Orvosi Kamarán belül szerveződött Újratervezés orvoscsoport tagja és képviselője lett. 2019. november 30-án a Magyar Orvosi Kamara elnökévé választották. Kincses 202 szavazatot kapott, a 16 év után leköszönő Éger István pedig 120-at."
nagylaza
Amit bemásoltál -forrás nélkül- pedig csak alátámasztja azt, hogy Kincses egy karrierpolitikus, aki most pusztán politikai okokból harsogja a butaságait, és a kormányzatellenes attitűdöt választotta jó komcsiként, hogy a víz fölött maradjon.
De tipikus, hogy a saját kutyád kölyke ha politizál is szakmai, míg az ellenoldal ha szakmai, akkoris politizál.
Sobri Jóska
Azt felejted ki a dologból, hogy akár komcsilibsi, akár nácigeci, ez a dolga. Orvoskamarai elnökként is. Meg amúgy ellenzékiként is, ha tényleg az. Hogy a) javaslatokat tegyen, b) kérdezzen, ha valami olyan történik amit nem ért a nép vagy a szakma. A kormánynak meg amellett, hogy cselekszik az is dolga lenne, hogy válaszoljon. Legalább úgy körülbelül, nagyjából.

Nem mintha manapság nagy különbség lenne. Nekem úgy tűnik átmentünk harci metodikába, ebben a pillanatban a megmukkanni merő fideszeseket is úgy lövöldözik ki, mint a dezertőröket. Itt most nincs helye se kérdésnek, se ellenvéleménynek, fideszen belül se.
peterk2005
Szerinted ez a dolga.
Ezt illene akceptálnod, hogy ők a saját értelmezésük szerint reagálnak, nem a tied szerint.
Sobri Jóska

Abba nem akarok belemenni - mert undorít -, hogy de ettől még a politika ilyen. Igen, a gazdaság meg olyan, hogy az olajvállalat millió tonna olajat enged a tengerbe, cementfüstöt ereget a levegőbe amitől tüdőrákos leszel. Arra is vállat vonsz? Vagy azt elítéled, hogy ha előfordul, akkor el kell kapni és megbüntetni?
peterk2005
Jó kérdés.
Ha engem nem érint leszarom.
Ha érint felbosszant.
És mindket esetben vagy teszek ellene, vagy nem.
De azért lássuk be a legtöbb esetben azon kívül, hogy “odébállok” nem sok mindent tehetek egy erőmű, vagy egy olajvállalat ellen. Ha majd a kormányzat zavar, akkor odébbállok.
De a jelenlegi (és ‘93 óta ez mindegyikre igaz) számomra kiszámítható, tervezhető, kalkulálható. Vannak szabályok, logikák, metodikák. Könnyen megtanulom, nem ördöngősség, és használom, kihasználom. Valószínűleg te is pont ugyanezt teszed. És mindenki aki dolgozni, keresni, boldogulni akar.
Aki meg vartyogni akar, az az elmúlt 30 évet végignyígta.
Szerintem százszor inkább bármilyen szabály, rend, “diktatúra”, mint a kezelhetetlen káosz.

több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 010

Senkisetudja, kuss van. Annyit tudunk, hogy több esetben is küldtek haza később koronásnak bizonyult idős embert családokhoz, rokonokhoz. Hogy volt-e olyan idős ember akit idős otthonba küldtek vissza megfertőződve, arra nincs adat. (Én legalábbis nem tudok róla). Tedd meg a tippjeidet, hogy mi a valószínűbb. Hogy az ápolók kapták el szerte az országban az utcán/boltban/parkban és vitték be több idősotthonba is, vagy ezekben az esetekben is a visszaküldött betegek vitték vissza.
peterk2005
Meglepődnél, meglepődnétek, a kisdemszki meglepődne, ha mondjuk kiderülne, hogy az ott lévő kisöregek ki-be járkáltak a pesti úti intézménybe a lezárást követően is, mint kurvában a fasz? Boltba, hivatalba, mindenhova? (Ez persze nem mindenidők legokosabb főpolgármesterének róható fel, csak mégis elgondolkodtató.)

De persze az is lehet, és ez tényleg valószínűbb, hogy a főnácitömeggyilkos főgeciorbán küldi vissza mindenhová a kezelkés után az öregeket, mint mikor annak idején, a pestist felhasználva lövöldözték be az ellenséges várakba a hullákat. Ez egyeseknek persze jobban tetsző változat.

- OV: Lajos bácsi! Most visszamegy, és már a portán elkezd köhögni!
- Lajos bácsi: De jól vagyok! Hú de jól vagyok!
- OV: Nem baj! Bemegy, köhög, tüsszent! Meg tudja jegyezni?
- Lajos bácsi: Mit?
- OV: Hát tudja, bemegy, köhög, tüsszent! Na?
- Lajos bácsi: Mit ja? Ja, értem már! Ha tüsszentek, akkor hova?
- OV: Mindegy, mindenhova. Majd Cilike néni mutatja!
- Lajos bácsi: De jó! Ki az a Cilike néni?
- OV: Feladom, menjen a dolgára...
- Lajos bácsi: Hova? És ott mit kell csinálnom??Charlie Firpo
[/quote][/quote][/quote]Közvetve ja, mert ugye csak kijárási korlátozás van, meg szépenkérés.
Szép dolog, hogy vannak mán katonákok is az utcákon, monnyuk idősotthonok mellé nem lehetett volna állítani valami szervet, hogy biztosan nyugiba maradjanak?

Jó, tudom, nem gondolta senki se...csak tudnám mi a fenének van akkor a sok okos ottan meghatározni mivel kell számolni és mit kell cselekedni.

Örülhetünk, hogy az emberek többségének volt esze és otthon maradt...

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 4 éve
...
nagylaza

Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska

peterk2005
Szerinted ez a dolga.
Sobri Jóska
Miért kéne akceptálnia?
Te se akceptálod az ő állítását.
Te és a kormány politikai érdekek melletti döntést preferálod.
Ebben a helyzetben sok mindenki szerint, nem ennek mentén kéne dönteni, mert ember életek fognak rámenni.
Én amondó vagyok, hogy most kellene összeállni, nem pedig kisöpörni a terveket és a maradék pénzt.

Persze felfogtam, hogy ezt csinálják kurva régóta és mivel bukás közelbe vannak ez a logikus lépés számukra.
Attól még nem akceptálom hiszen undorító görény dolog és most nem csak pénzügyileg vágják tönkre az embereket hanem az életükkel játszanak.
Toca
Én nem preferálom.
Elfogadom a valóság részeként.
Ha én döntenék, nem így tenném.
(Leírtam korábban mi lett volna az optimális döntés - szerintem.)
De nem én döntök (erről én döntöttem, ahogy itt egyikünk se akart politikus, döntnök lenni), így az örökös vartyogásnak, nyígásnak, a századik “hú de szemeteknek”, vagy az iróniának tűnő erőltetett orbánozásnak, bezzegezésnek se látom a hasznát, értelmét, célját.

És azért kell akceptálni a kormányzat döntéseit, peterk vagy az én vélemenyemet meg nem, mert az a valóság, azzal dolgozunk a való életben, itt meg csak tét nélkül írogathatunk, ötletelünk, agyalunk.

több mint 4 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 569

peterk2005

De persze az is lehet, és ez tényleg valószínűbb, hogy a főnácitömeggyilkos főgeciorbán küldi vissza mindenhová a kezelkés után az öregeket, mint mikor annak idején, a pestist felhasználva lövöldözték be az ellenséges várakba a hullákat. Ez egyeseknek persze jobban tetsző változat.

- OV: Lajos bácsi! Most visszamegy, és már a portán elkezd köhögni!
- Lajos bácsi: De jól vagyok! Hú de jól vagyok!
- OV: Nem baj! Bemegy, köhög, tüsszent! Meg tudja jegyezni?
- Lajos bácsi: Mit?
- OV: Hát tudja, bemegy, köhög, tüsszent! Na?
- Lajos bácsi: Mit ja? Ja, értem már! Ha tüsszentek, akkor hova?
- OV: Mindegy, mindenhova. Majd Cilike néni mutatja!
- Lajos bácsi: De jó! Ki az a Cilike néni?
- OV: Feladom, menjen a dolgára...
- Lajos bácsi: Hova? És ott mit kell csinálnom??[/quote][/quote][/quote]

Szerkesztette: Charlie Firpo

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 112
A regisztrált Fertőzöttek / Elhunytak = Halálozási arány (%):

1. Szlovákia: 1161 / 12 = 1,04 %= legalacsonyabb

2. Szerbia: 5994 / 117 = 1,95 %

3. Horvátország: 1832 / 39 = 2,13 %

4. Ukrajna: 5449 / 141 = 2,59 %

5. Csehország: 6657 / 181 = 2,72 %

6. Ausztria: 14 681 / 443 = 3,02 %

7. Lengyelország: 9082 / 350 = 3,85 %

8. Románia: 8746 / 434 = 4,96 %

9. Szlovénia: 1317 / 70 = 5,32 %

10. MAGYARORSZÁG: 1916 / 189 = 9,86 %....
Vrij6
Mi a kérdés? A fertőzötteket el lehet dugni, a halottakat nehéz.
Ahol nem tesztelsz, ott is meghalnak a betegek, csak sokkal nagyobb "arányban".
Lecsó
Nem kell eldugni a halottakat.
Mivel valamilyen alapbetegségben majd mindenki szenved, ezért bármire rá lehet fogni halálukat.
kittli
Nem mondtam hogy el kell dugni. Ezt hol olvastad?
Azt mondtam, hogy nehéz, ellenben a fertőzöttekkel, akiket nem tesztelnek, így nem azok. De ha el lehetne, hidd el, hogy eldugnák a halottakat is.
Attól hogy senki nem lesz papíron a COVID áldozata (ami faszság) attól még valamiért mégis nőnek a halott számok nálunk is.
Na erről ennyit.
Lecsó
Ezek szerint nem voltam elég érhető, pedig még egyet is értettem veled. 😊
Pont nem arra gondoltam, hogy nálunk matekoznak a halottak számával.
De ebben a topicban volt linkelve (talán egy hete) az, hogy vannak helyek ahol igen.
Na erről ennyit.
kittli
Ja olyanok vannak, persze...
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 706 — The only discipline that lasts, is self discipline
...
nagylaza

Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska

peterk2005
Szerinted ez a dolga.
Sobri Jóska

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
 magyarhang.org/belfold/2020/04/19/rogan-cecilia-szepsegversenyet-a-jarvany-ellenere-is-megtartjak/

mindenki nyugodjon le a p*csába
gamerkr
Nah, eljött Sobri ideje!
😄😄😄😄
zemanla
A múltam miatt nem indulhatok.
Sobri Jóska
pedig a fürdőruha jól áll 😉

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 706 — The only discipline that lasts, is self discipline

youtu.be/jS83uTGwgz0

Sobri Jóska

slowmotion
Egy ideje olvasom: ez a kórházból visszaküldött buli, ez kitől ered? Karigeri tudja, hogy ők voltak a hunyók? Bele lát a vesékbe is? Egy mozgó röntgen?
Charlie Firpo

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 569

youtu.be/jS83uTGwgz0

Sobri Jóska

slowmotion

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 17 692 — StuG Life
sobri itt van amiről beszéltünk korábban:
 totalcar.hu/magazin/kozelet/2020/04/17/hogyan_lehet_most_uj_autot_venni/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
briareos
Mondjuk nekem ebből a cikkből sok minden nem jön ki.
Most igazából nem lettek olcsóbb az új autók csak még készlet sincs. Vagy csak elvesztem valahol ?
Toca
ha készleten lévő autót veszel olcsóbban kapod meg ahogy több példával be is mutatták

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 44 992 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 19 362 — Vikings fan
sobri itt van amiről beszéltünk korábban:
 totalcar.hu/magazin/kozelet/2020/04/17/hogyan_lehet_most_uj_autot_venni/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
briareos
Mondjuk nekem ebből a cikkből sok minden nem jön ki.
Most igazából nem lettek olcsóbb az új autók csak még készlet sincs. Vagy csak elvesztem valahol ?
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 289
 www.youtube.com/watch?v=mfJki_hCAvU