NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

69 feliratkozó

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 741 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/belfold/2023/01/20/debrecen-catl-akkumulatorgyar-kozmeghallgatas

Jó buli lehetett 😄
warr_b
pedig

www.portfolio.hu/gazdasag/20230120/megjott-a-katasztrofavedelmi-igazgatosag-dontese-nem-veszelyezteti-a-debrecenben-es-kornyeken-elok-biztonsagat-a-kinai-akkumulatorgyar-591640#
Negritis, a vajda
Meglepő. Az hogy senki nem hiszi el őket nem érdekli.
Nemes samu09
És ebből van még vissza út?
Vagy a gyár megépül és kész
sapka
Szerintem a NER már abban a fázisában jár, amikor igen. Ilyen helyi ellenállásoknak már nincs hatásuk. Meglepne, ha lenne.
peterk2005 udvari bolond
Őszintén. Messze van 2026, most is 200 fő ment el, nem tényező ez. A NER nagyon jól megtanította már a magyar lakosságot h Debrecen 90%t nem érdekli, “nem hagyjak hogy hatással legyen ez az életükre.”
csebi
Én egyébként nem értem. Az, hogy lesz valamilyen szintű talaj szennyezés, a kormányt és a nert sose érdekelte. Ez nem is Debrecen gondja lesz elsősorban, hanem azoké a településeké amikhez közelebb lesz a gyár. A víz felhasználás pedig évről évre nő. Most leraknak ide egy gyárat, aminek az éves víz felhasználása majdnem matcheli az egész varosét. A 2010-es években Debrecenben kiszáradt a vekeri, a fancsika, ezek mind horgász es fürdő helyek voltak. Macsibalcsi már akkor eltűnt mikor én gyerek voltam. Tehát ez a gyár, plusz a BMW akksi gyára, a növekvő lakossági víz felhasználás és a szárazság belátható időn belül gondot okozhat, még a ner idejében. Tehát nem értem, hogy nem látják hogy ez rájuk is hatással lehet?
Nemes samu09
$$$ most >>> esetleges probléma 10-20 év múlva
warr_b
De ez 10 éven belül okozna problémát.
Nemes samu09
Megmondta Viktor, hogy 2030-ig tervez. Hol érdekli?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 217

Jó buli lehetett 😄
warr_b
pedig

www.portfolio.hu/gazdasag/20230120/megjott-a-katasztrofavedelmi-igazgatosag-dontese-nem-veszelyezteti-a-debrecenben-es-kornyeken-elok-biztonsagat-a-kinai-akkumulatorgyar-591640#
Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka
Szerintem a NER már abban a fázisában jár, amikor igen. Ilyen helyi ellenállásoknak már nincs hatásuk. Meglepne, ha lenne.
peterk2005 udvari bolond
Őszintén. Messze van 2026, most is 200 fő ment el, nem tényező ez. A NER nagyon jól megtanította már a magyar lakosságot h Debrecen 90%t nem érdekli, “nem hagyjak hogy hatással legyen ez az életükre.”
csebi
Én egyébként nem értem. Az, hogy lesz valamilyen szintű talaj szennyezés, a kormányt és a nert sose érdekelte. Ez nem is Debrecen gondja lesz elsősorban, hanem azoké a településeké amikhez közelebb lesz a gyár. A víz felhasználás pedig évről évre nő. Most leraknak ide egy gyárat, aminek az éves víz felhasználása majdnem matcheli az egész varosét. A 2010-es években Debrecenben kiszáradt a vekeri, a fancsika, ezek mind horgász es fürdő helyek voltak. Macsibalcsi már akkor eltűnt mikor én gyerek voltam. Tehát ez a gyár, plusz a BMW akksi gyára, a növekvő lakossági víz felhasználás és a szárazság belátható időn belül gondot okozhat, még a ner idejében. Tehát nem értem, hogy nem látják hogy ez rájuk is hatással lehet?
Nemes samu09
warr_b
Nemes samu09
Megmondta OV, annak is örülni kell majd, hogy lesz munkád.
Hogy milyen áron? Ne érdekeljen. Ha nem ő lenne, akkor rosszabb lenne, mindig ez a lényeg.
több mint 3 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 612 — I like the Texans, I like who we are

Jó buli lehetett 😄
warr_b
pedig

Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka
peterk2005 udvari bolond
csebi
Nemes samu09
warr_b
több mint 3 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
Tehát nem értem, hogy nem látják hogy ez rájuk is hatással lehet?
Nemes samu09
Minden döntésüket úgy nézd, hogy semmi más céljuk nincs, mint a következő választást megnyerni és addig is a lehető legtöbbet kisajtolni az országból.

Hosszú távú koncepció sehol nincs, csak a kátyúk betöméséhez kell a forrás, hogy a biztos másfélmilliós bégető szavazótáboruk a békemenet közben ne essen pofára, ennyi a lényeg (de ugye ez is csak átvitt értelemben, hiszen a gyakorlatban lehetne hibáztatni miatta karácsonyt/sorost/a gyíkembereket).

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 741 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Jó buli lehetett 😄
warr_b
pedig

Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka
peterk2005 udvari bolond
csebi
Nemes samu09

több mint 3 éve

Jó buli lehetett 😄
warr_b
pedig

Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka
peterk2005 udvari bolond
csebi
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 362 — Lucas Scott

Jó buli lehetett 😄
warr_b
pedig

Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka
peterk2005 udvari bolond

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 801 — The only discipline that lasts, is self discipline

Jó buli lehetett 😄
warr_b
pedig

Negritis, a vajda
Nemes samu09
sapka

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 801 — The only discipline that lasts, is self discipline
A katonai kiadásokon nem lehet spórolni.
Egyrészt NATO tagok vagyunk, ez jár egyfajta erőforrásbeli (anyagi) kötelezettséggel, mondjuk úgy ez a belépőjegyünk.
Másrészt ne higyjük azt -főleg az ukrajnai események tükrében-, hogy azért van béke Európában, mert mindenki okos, bölcs, belátó, humánus pacifista lett.
Amint egy ország katonai potenciálja egy bizonyos szint alá csökken (aminek része a NATO tagság is) kiszolgáltatottá válik, és csak idő, és egy szomszédos agyhalott felbukkanásának kérdése, hogy oda a biztonsága.
Tehát csökkenteni nem lehet, a stagnálás optimalizálása túl bonyolult lenne, ergo csak növekedni lehet. Még akkor is, ha ránézésre sokaknak csak a szarkupac mérete növekszik.
"Si vis pacem, para bellum!"
Őszentsége Sobri Jóska
Mást sem tett eddig Magyarország (ill EU nagyrésze) eddig, mint spórolt a katonai kiadásokon. De most Orbán szerinted hirtelen megvilágosodott, és az ország érdekeit kezdi nézni a sajátja helyett 😀
ender1112
Spec a katonai ktgvetést Trump fenyegetése óta az összes Nato tagország, köztük mi is, növeli.
vpi
Ez így van, a NATO (nem amerikai tagjai) rájött(ek), hogy nem lehet agyonspórolni a dolgot. Nem csak Ukrajna nyitotta fel a szemüket, de Jóskának igaza van, az ukrán történések erősen motiválják a megemelkedett költségvetéseket sok országban.

De pontosítsuk azért azt, amit Jóska írt: a katonai költségvetésen nem lehet spórolnia ... a NATO-nak. Ebben a tekintetben mi nem számítunk. Megtehetjük azt is, hogy mi is emeljük a kiadásainkat meg azt is, hogy nem. A NATO is olyan, mint az EU sok dologban, hogy elvileg megegyezés van róla, hogy mennyit kell minimum költeni, de ha nem tartod be, akkor sincs semmi. Sőt, még nagyobb a semmi, mint sok EU-s dologban. Másrészt mi akármennyit is költünk, olyan haderőt képtelenek vagyunk összerakni, ami hatékonyan képes lenne bármilyen véletlenszerű agyhalott agresszióját elhárítani. A mi méreteinkben egy Svájcnak, Finnországnak van erre esélye, mert egyrészt az egyik több száz, a másik hetven éve csinálja, készül rá, és emellé olyanok a földrajzi adottságaik is, hogy ha háborút nyerni nem is tudnának, annyira kényelmetlenné tudják tenni az ellenük esetlegesen támadó számára a helyzetet, hogy nem éri meg belekezdeni. A mi Kárpát medencénk időjárási szempontból nagyon szerencsés hely, de katonai szempontból védhetetlen, átsétál bárki rajtunk. Mi csak a NATOI ernyő alatt vagyunk biztonságban, az is fog bennünket megvédeni, ha akadna egy agyhalott. Ergó nincs jelentősége, hogy katonai szempontból mit dontünk.

(Nem azt mondtam ezzel, hogy ne költsünk semmit. Illetve az előző postomban tulajdonképpen ezt. 😀 De szimplán amiatt, mert jelenleg ablakon kidobott pénznek látok mindent. Ha minden forintból hatvan fillér veszik, akkor inkább dobjuk ki az ablakon olyanra a pénzt, amiből a 40 legalább nem rozsdásodik valahol. De amúgy nem vagyok haderő fejlesztés ellenes, feltéve ha praktikus, hasznos, használható irányba fejlesztjük. Ehhez viszont nem értek, így csak laikusként gondolkodom, és gondolom azt, hogy ez semmiképpen nem valami "tankos, tüzérséges" hagyományos értelemben vett klasszikus hadsereg kéne, hogy legyen, hanem az adottságainkra szabott. Tudomisén például valami területvédelmi elvű, a svájci, finn, norvéghoz hasonló valami, tankok helyett inkább területvédelemre alkalmas felszereléssel - könnyebb fegyverek, óvóhelyek, egyéb ingatlanok, kommunikáció, satöbbi, amik ugyanúgy lehetnek high techek, mint a tankok vagy a bombázó repülők. De legfőképpen jól átgondolt és nagyon jól szervezett, hogy működjön is. Másrészt ha ezen felül marad erő, akkor rámenni valamire, amit mi tudunk adni a NATO-nak, és jók lehetünk benne. Tudomisén logisztika, javító háttér, speciális alakulatok amik katasztrófa elhárításban, aknátlanításban, antiterror feladatokban ésatöbbi tudnak annyit, hogy NATO szinten is hasznosak. Ezzel piros pontokat is szerezhetnénk, és még gazdaságilag is hasznos lehet időnként akár.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
sapka Washington Commanders 6 668 — sapka

Jó buli lehetett 😄
warr_b
pedig

Negritis, a vajda
Nemes samu09

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 624 — Patriot
Egyrészt NATO tagok vagyunk, ez jár egyfajta erőforrásbeli (anyagi) kötelezettséggel, mondjuk úgy ez a belépőjegyünk.
Másrészt ne higyjük azt -főleg az ukrajnai események tükrében-, hogy azért van béke Európában, mert mindenki okos, bölcs, belátó, humánus pacifista lett.
Amint egy ország katonai potenciálja egy bizonyos szint alá csökken (aminek része a NATO tagság is) kiszolgáltatottá válik, és csak idő, és egy szomszédos agyhalott felbukkanásának kérdése, hogy oda a biztonsága.
Tehát csökkenteni nem lehet, a stagnálás optimalizálása túl bonyolult lenne, ergo csak növekedni lehet. Még akkor is, ha ránézésre sokaknak csak a szarkupac mérete növekszik.
Őszentsége Sobri Jóska
Mást sem tett eddig Magyarország (ill EU nagyrésze) eddig, mint spórolt a katonai kiadásokon. De most Orbán szerinted hirtelen megvilágosodott, és az ország érdekeit kezdi nézni a sajátja helyett 😀
ender1112
Spec a katonai ktgvetést Trump fenyegetése óta az összes Nato tagország, köztük mi is, növeli.

Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 773 — Víí veeer dö cseempjönsz.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 776 — #NoStress

több mint 3 éve

Jó buli lehetett 😄
warr_b
pedig

Negritis, a vajda
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 945 — The Mathematician

Jó buli lehetett 😄
warr_b
pedig

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve

Jó buli lehetett 😄

több mint 3 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 258
 telex.hu/belfold/2023/01/20/tovabb-dagad-a-gyurcsany-kisgomboc-kocsis-cake-olivio-is-a-dk-ban-folytatja
warr_b
Jobb későn, mint soha.😊 | Éljen Fletó, az ALTERNATÍVA! |
nagylaza, főpohárnok
Én azt hittem, h az ő nevében a Cake egy becenév, ami arra utal, hogy nagyon-nagyon szereti a sütit. "AZ olyan sütit"
több mint 3 éve
Hogyne lehetne 😊 elméletileg, papíron bármit lehet. Nem lesz, nyilván, de ez azért van, mert se a 2010 előtti rendszernek nem volt elképzelése arról, hogy mit akar a Honvédséggel tenni és tulajdonképpen ennek a rezsimnek se volt, van valódi elképzelése róla. Egy kicsi, preiférikus, tulajdonképpen érdektelen ország ami viszont a NATO tehát a legerősebb és legnagyobb katonai szervezet tagja - na ennek milyen hadsereg kell?
Ez egyébként egy fontos, egész társadalmat érintő kérdés amiről lehetne és kellene sokat beszélgetni, mert én tudnék érveket mondani a nagyobb létszámú, jól felfegyverezett hadsereg mellett és ellen is, de tudnék a kicsi, specializálódott mellett és ellen is. Na ezt a beszélgetést nem ejtik meg '90 óta, vagy ha meg is ejtették, akkor nem döntöttek vagy ha döntöttek, nem hajtották végre. A rendszerváltás után hagyták magától szétrohadni a hadsereget, majd ezt eladták, mint tudatos haderőfejlesztési stratégia (nem a páncélosok rohadtak szét, mi építettük le őket) a mostaniak meg minden szart megvesznek "képességfejlesztés" címszóval, de minek? Mi az irány? Veszünk Leopardokat, oké, de minek? (Nyilván politika, tudom, de a németek árulnak kurva jó lokátor rendszert is, miért nem építünk ki egy kurvajó közép-európai légvédelmi központot, amúgy is a Gripenekkel mi látjuk el egy csomószor a környező országok légtérvédelmét, ez adott lenne - de ezt csak random mondtam) Az átlagszavazónak teljesen mindegy, hogy fejlett légvédelmi rendszert, Leopardot vagy péncélozott csapatszállítókat vesz az aktuális rezsim, lopni mindenből lehet, és ennek még értelme is lenne. Én azt várom, hogy mikor rendelünk elő a B-21-esekre, a Leopardok mellett simán elfér néhány nehézbombázó...
MC12
Nekem ezzel kapcsolatban az a hozzáállásom (hozzáteszem, laikus, nem értek a katonasághoz, nem tudom, hogy mi és mennyi kéne, hogy méretarányosan legyen egy funkcionáló haderőnk), szóval az a hozzáállásom, hogy amíg a befektetett pélnz felét/kétharmadát ellopják, addig bármibe fognak, abból értelmes dolog nem lesz. Akkor pedig inkább basszák el a pénzt mondjuk kórházfejlesztésre, és lopják abból ki a pénzt. Az se csinál jó egészségügyet, de a rozsdásodó, félig működő tank helyett még mindig jobb egy a szükségesnél jóval drágábban/gyengébben berendezett műtő, amiben legalább megmentenek pár embert, ha kevesebbet is, mint lehetne.

A műtő helyére behelyettesíthető iskola, tornaterem, könyvtár, út, vasút, ésatöbbi.

(Zárójelben hozzáteszem, hogy a lélegeztetőgép féle beszerzések azért elbizonytalanítanak, mert ha lehet 300 milliárdot úgy is elbaszni az egészséügyben, ahogy a lélegeztetőgépekre sikerült, akkor az a műtő se fog egy embert se megmenteni .... akkor meg tökmindegy.)

több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 578 — beers & Packers
 telex.hu/belfold/2023/01/20/tovabb-dagad-a-gyurcsany-kisgomboc-kocsis-cake-olivio-is-a-dk-ban-folytatja
warr_b
Jobb későn, mint soha.😊 | Éljen Fletó, az ALTERNATÍVA! |
több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 429 — balazs.t85@gmail.com
Erre mit lehet mondani? 2026-ig Budapest semmit nem fog fejleszteni...gratulálok

444.hu/2023/01/20/a-kovetkezo-evtizedben-nem-lesz-mit-megvalositani-budapesten-es-kornyeken?fbclid=IwAR0bdMDB0fy_GGMj4AVBUJMVfWCTP6uCsZucCIYEnpt2sCCyI6AU3W7mvLk
több mint 3 éve

több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 690
 theins.ru/en/uncategorized/98262

érdemes neki ugrani angolul
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 690
Az elmúlt években mást se olvastam a katonasággal foglakozó szaksajtóban, csak hogy a magyar honvédség mennyire vízfejű, teljesen értelmetlen számú vezérkari tiszt, tábornok, felső vezető van, akik azon kívül, hogy isznak, más hozzáadott értékük nincs, egyszerűen itt ragadtak.
Teszem hozzá, ugyanezt mondta a honvédségnél dolgozó törzsőrmester barátom is. Erre most megy a sírás, hogy kibaszkodják őket. Nagyon helyes. Lesz olyan akit a politikai nézete miatt tesznek ki? Lesz. A maradék 98%-ot meg kinevezni se szabadott volna. Egyszerűen annyira gyenge a magyar tisztikar minősége, hogy nehéz volna rossz embert kirúgni - bárkit dobsz ki, nagy valószínűséggel alkalmatlan volt a munkájára. (Nem mindenki, én is ismerek elhivatott alezredest de ők a kivétel, és szerinte is egyébként gond nélkül ki lehet baszni a tisztek nagyrészét - a honvédség meg se fogja érezni, illetve kevesebb idő megy el felesleges protokoll látogatásokra és berúgásokra a vezérőrnagyúrral)

Egyébként ez a “100-as nagyságrendben rúgnak ki tiszteket” - ez kevés. Remélem ez csak a kezdet. 30 ezer fős hadseregre 6 ezer körüli tiszti létszám - nevetséges.
MC12
Hát igen, szegény Horty most pöröghet a síjában, hogy végre sikerült szétverni az utolsó szervezeti egységet is, ami néhány megbaszott rendszert azért túlélt - nem mellesleg a mindenen áthúzott nagyszerű trianon-érzés is ugye csak addig számít, amíg politikai munícióban lehet vele lövöldözni, dehogy hagyomány, gerinc meg ijenek.. felejcsdel. Szóval elérkezik az utsó független elem felszámolása is, kezdődhet a fideszesítés, pénzes melók, beszerzések, folyamatos lendültbe, mindenmegváltoztatása... jólesz higgyétek el. Igaz nagyon magas volt mindig is a NH tisztiállomány, de a kövült vízfej néha jó, hogy olyan körülményes és kívülálló számára átlálthatatlan mechanizmusok működnek, amiben nem mondanak nemet, viszont a jólmeggondolt erős döntéshez szükséges időt kivárták, mer mire a mamelukok megmozdulnak, addigra lehet már máshogy fújtak a szelek, És persze gratulálhatunk SZBK szerencselovagnak majd mikor úgy fognak lepattani a nato-logisztikáról, mint kanári az F15ösről. Baszki egy kényszersorozásos gárdából kinőve, túlcsúszva az antant-előírásokon a német vezérkaron az orosz megszálláson, rendszerváltáson, nátósításon de ez a viharvert lassú mamut vette az akadályokat, na most ki kellett lőni, mer pénz van benne. Csak most mondom a NATO nem fog annyit szőrözni a pénzcsapok levágásával, mint a punijó.
Gróf de sutianap
Általában meg nem jó. És szerintem a HM-nél sem jó, egy kicsi ország, kicsi hadseregében ne legyen megkövült vízfej, ezzel azt mondjuk, hogy a kisgyerek nem baj, ha kövér, hát legalább nem fut gyorsan, tehát nem is eshet nagyot 😊

Kb 20-22 éve olvasom az ezzel foglalkozó írásokat, én ugyan nem dolgoztam a HM-ben, de barátaim igen, és komolyan mondom, hogy mióta az eszemet tudom, mindenki - de tényleg, mindenki - azon pörgött hogy a tiszt/nem tiszt arány milyen borzalmas nálunk, mert nem lehet kibaszni senkit, eltartunk öreg, alkoholista ezredesekből egy rakatot. És egyébként tényleg eltartunk. Miközben képzett tiszthelyettesek meg nagyon kellenének - de nincsenek. Merthogy a Leopardot nem az ezredes úr fogja vezetni. Én egy szóval nem mondtam, hogy ettől az MH valami képzett, modern hadsereg lesz, de hogy feltűnni sem fog, hogy pár száz tisztettel kevesebb van, na abban egészen biztos vagyok.

A "vette az akadályokat" enyhén szólva is költői túlzásnak érzem. Bizonyos tisztek kiemelkedtek a magyar átlagból és értelmezhető NATO karriert futottak be (egyébként a V4 országok közül messze a legkevesebb ilyen tisztünk van, nyelvtudás say hello). Bizonyos egységeink nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket és büszkék lehetünk rájuk. Na, ezek a kivételek. Az összes többi meg maximum papíron létező "képesség" amit úgy berhelnek össze, ha jön valamelyik inspektor, akiket azért igyekszünk jó hosszan ebédeltetni a Kártpátiában a belvárosban, hogy bizonyos dolgok átérjenek egyik laktanyából a másikba, hogy úgy nézzen ki, mintha ott is lenne (megtörtént eset).
MC12
látszik, hogy nem szagoltal hugyos iboját se..
a HM egy politikai szerv, mindig az volt - a MH meg azt csinalta, hogy a legkőagyúbb, macerásabb hisztiket benyomta a HMbe azok voltak a kavics, ami lelassította politika zúgó folyóját
teccik kapisgálni he????
és ugyan mina faszomat spóroltak, ígyis ki kell perkálni neki a 70%ot, ezt mindenféle megkötés nélkül szabadok - Pintér fölszívja őket, vagy határrendészet?
ekk faszom SzBKba meg RSzRbe most aztan olyan fasza lesz minden hogy csuhajj
Gróf de sutianap

azon agyaltam, hogy vajon a KNBSZ-t + Kat.ügyész + Kat.bíró állományt is érinti-e ez a nagy fiatalítási hullám.
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 801 — capitaine du château de Vienne 1487
Az elmúlt években mást se olvastam a katonasággal foglakozó szaksajtóban, csak hogy a magyar honvédség mennyire vízfejű, teljesen értelmetlen számú vezérkari tiszt, tábornok, felső vezető van, akik azon kívül, hogy isznak, más hozzáadott értékük nincs, egyszerűen itt ragadtak.
Teszem hozzá, ugyanezt mondta a honvédségnél dolgozó törzsőrmester barátom is. Erre most megy a sírás, hogy kibaszkodják őket. Nagyon helyes. Lesz olyan akit a politikai nézete miatt tesznek ki? Lesz. A maradék 98%-ot meg kinevezni se szabadott volna. Egyszerűen annyira gyenge a magyar tisztikar minősége, hogy nehéz volna rossz embert kirúgni - bárkit dobsz ki, nagy valószínűséggel alkalmatlan volt a munkájára. (Nem mindenki, én is ismerek elhivatott alezredest de ők a kivétel, és szerinte is egyébként gond nélkül ki lehet baszni a tisztek nagyrészét - a honvédség meg se fogja érezni, illetve kevesebb idő megy el felesleges protokoll látogatásokra és berúgásokra a vezérőrnagyúrral)

Egyébként ez a “100-as nagyságrendben rúgnak ki tiszteket” - ez kevés. Remélem ez csak a kezdet. 30 ezer fős hadseregre 6 ezer körüli tiszti létszám - nevetséges.
MC12
Hát igen, szegény Horty most pöröghet a síjában, hogy végre sikerült szétverni az utolsó szervezeti egységet is, ami néhány megbaszott rendszert azért túlélt - nem mellesleg a mindenen áthúzott nagyszerű trianon-érzés is ugye csak addig számít, amíg politikai munícióban lehet vele lövöldözni, dehogy hagyomány, gerinc meg ijenek.. felejcsdel. Szóval elérkezik az utsó független elem felszámolása is, kezdődhet a fideszesítés, pénzes melók, beszerzések, folyamatos lendültbe, mindenmegváltoztatása... jólesz higgyétek el. Igaz nagyon magas volt mindig is a NH tisztiállomány, de a kövült vízfej néha jó, hogy olyan körülményes és kívülálló számára átlálthatatlan mechanizmusok működnek, amiben nem mondanak nemet, viszont a jólmeggondolt erős döntéshez szükséges időt kivárták, mer mire a mamelukok megmozdulnak, addigra lehet már máshogy fújtak a szelek, És persze gratulálhatunk SZBK szerencselovagnak majd mikor úgy fognak lepattani a nato-logisztikáról, mint kanári az F15ösről. Baszki egy kényszersorozásos gárdából kinőve, túlcsúszva az antant-előírásokon a német vezérkaron az orosz megszálláson, rendszerváltáson, nátósításon de ez a viharvert lassú mamut vette az akadályokat, na most ki kellett lőni, mer pénz van benne. Csak most mondom a NATO nem fog annyit szőrözni a pénzcsapok levágásával, mint a punijó.
Gróf de sutianap
Általában meg nem jó. És szerintem a HM-nél sem jó, egy kicsi ország, kicsi hadseregében ne legyen megkövült vízfej, ezzel azt mondjuk, hogy a kisgyerek nem baj, ha kövér, hát legalább nem fut gyorsan, tehát nem is eshet nagyot 😊

Kb 20-22 éve olvasom az ezzel foglalkozó írásokat, én ugyan nem dolgoztam a HM-ben, de barátaim igen, és komolyan mondom, hogy mióta az eszemet tudom, mindenki - de tényleg, mindenki - azon pörgött hogy a tiszt/nem tiszt arány milyen borzalmas nálunk, mert nem lehet kibaszni senkit, eltartunk öreg, alkoholista ezredesekből egy rakatot. És egyébként tényleg eltartunk. Miközben képzett tiszthelyettesek meg nagyon kellenének - de nincsenek. Merthogy a Leopardot nem az ezredes úr fogja vezetni. Én egy szóval nem mondtam, hogy ettől az MH valami képzett, modern hadsereg lesz, de hogy feltűnni sem fog, hogy pár száz tisztettel kevesebb van, na abban egészen biztos vagyok.

A "vette az akadályokat" enyhén szólva is költői túlzásnak érzem. Bizonyos tisztek kiemelkedtek a magyar átlagból és értelmezhető NATO karriert futottak be (egyébként a V4 országok közül messze a legkevesebb ilyen tisztünk van, nyelvtudás say hello). Bizonyos egységeink nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket és büszkék lehetünk rájuk. Na, ezek a kivételek. Az összes többi meg maximum papíron létező "képesség" amit úgy berhelnek össze, ha jön valamelyik inspektor, akiket azért igyekszünk jó hosszan ebédeltetni a Kártpátiában a belvárosban, hogy bizonyos dolgok átérjenek egyik laktanyából a másikba, hogy úgy nézzen ki, mintha ott is lenne (megtörtént eset).
MC12
látszik, hogy nem szagoltal hugyos iboját se..
a HM egy politikai szerv, mindig az volt - a MH meg azt csinalta, hogy a legkőagyúbb, macerásabb hisztiket benyomta a HMbe azok voltak a kavics, ami lelassította politika zúgó folyóját
teccik kapisgálni he????
és ugyan mina faszomat spóroltak, ígyis ki kell perkálni neki a 70%ot, ezt mindenféle megkötés nélkül szabadok - Pintér fölszívja őket, vagy határrendészet?
ekk faszom SzBKba meg RSzRbe most aztan olyan fasza lesz minden hogy csuhajj

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 362 — Lucas Scott
Három kategóriába sorolni az finoman szólva elnagyolt eredményhez vezet, egy jövedelmi kategorizálás minimum 9 rétegű, de szociológiában 15 meg, 21 rétegű csoportosítással is találkoztam, de mindegy, oké az OECD így látja.
MC12
nyilvan, de te is igy hasznaltad alapvetoen, ha emlekem nem csal

Az emberek valóságérzékelése viszont más és a politikát elsősorban ez érdekli, nem az, hogy gazdasági szervezetek egyébként éppen milyen szempontrendszer szerint osztják fel az alsó-közép - felső rétegeket.
Nehezen tudtad volna megmagyarázni ennek a rétegnek 2019-ben, aki bejelentett munkával lakik a saját lakásában, házában, amit hitelből vett - elsősorban vidéken - , mert a bejelentett munkájára kap hitelt, beül a használt autójába és elmegy vásárolni, hogy Ő tulajdonképpen az OECD szerint szegény. A fidesz pedig tökéletesen játszott rá arra, hogy ezt neki köszönheti ez a réteg.
MC12
ebben sincs vita kozottunk.

A szegény rétegek valóban feljebb léptek egy szinttel - mégegyszer: a saját korábi jövedelmi szintjükhöz képest - , de nem a középosztályba (értsd: alsó-közép, felső-közép, közép-közép) hanem a közepesen-szegény réteg, akik egyébként elég sokan vannak, ők léptek a szegénység felső kategóriájába, sőt bizonyos csoportok főleg Pest megyében és nyugat-magyarországon az alsó középosztályban is megjelentek.

Szerinted véletlen, hogy a fidesz pest megyében agyonnyerte magát? Még az olyan vk-kban is, ahol elvileg minden az ellenzéknek állt? Elég ránézni a választókerületek részletes bontásaira - a szegény rétegek nagyjából egységesen a fideszre szavaztak (75-25), de ami meglepő volt, hogy azok a települések ahol robbanásszerűen nőtt a lakosság, elsősorban a kitelepülő budapestiek miatt, ott is nyert. Láttam több vk-elemzést, pest megyében azokon a település-részeken vesztett a fidesz ahol: eleve jómódúnak, drágának számít maga a környék, magas az átlagkereset, középkorú a lakosság - tehát ahol jóval az átlag felett élnek az emberek. Az összes többi helyen vagy nyert vagy nagyon szoros eredményt hozott és ez '18-ra is igaz, nem csak '22-re. Ez pedig azért van, mert az emberek egy jelentős csoportja "odalennt" úgy érezte, hogy ez a kormány gazdaságilag jobb helyzetbe hozta őket. Hogy ez az OECD szerint nincs így, hát, izé. Emiatt nem fog álmatlanul forgolódni senki.
MC12
es ez az, amibol tanulni kell(ene) az ellenzeknek vagy annak, aki itt le akarja gyozni a fideszt. az is erdekes lesz, hogy amikor ez a szegeny-felso reteg most majd lecsuszik ujra szegeny-kozepsobe, azt hogyan tudja bki is elmeselni nekik. hogy ezert egy szemelyben felelos OV (meztelenne kell tenni a kiralyt) stb. na ez az, amire sztem senki sem lesz kepes.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.