Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 953
Lényeg a lényeg, nincs jó ellenzéki jelölt, de valaki mögé be kell állni, aztán egy esetleges sikeres választás után meg majd 4 év múlva lehet megint újrázni vagy komolyabb jelölteket kiállítani.
Solymi
Te úgy látod, hogy 4 hatalomban töltött év a politikust jobbá teszi, vagy okosabbá, belátóbbá, kompromisszumkészebbé, esetleg együttműködőbbé, olyanná, aki ha azt kívánja a haza, akkor hátrébb lép és maga elé tessékeli a komolyabb jelölteket?
Sobri Jóska
Ööö....Igen.
Solymi
Mondasz rá egyetlen példát az elmúlt 31 évből?
Sobri Jóska
Ott írtam lentebb. Sztem az ellenzéki összefogás már magában egy jó példa.
De ha akarsz egy példát, akkor ott van Fletó őszödi beszéde, amikor is belátta, hogy ezt elkúrták és muszáj változtatni.

Solymi
Szerintem nem értetted meg amit írtam.
"4 hatalomban töltött év..."
Sobri Jóska
Ja, így már érthető.
Magyarországgal kapcsolatban nem nagyon tudok kit mondani, csak Fletót, de talán ott is inkább csak azt realizálták, hogy el lesznek picsázva mint a fene.

Meglátjuk, hogy a mostani ellenzék (persze csak ha hatalomra kerülnek) képes lesz-e változtatni és arra az útra lépni amit hangoztatnak. Az emberek jelen vannak ehhez, de az is kell, hogy végig kitartsanak.
Ami igazából nehezebb lesz, mindenkinek, nekünk is.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 778 — #NoStress
Lényeg a lényeg, nincs jó ellenzéki jelölt, de valaki mögé be kell állni, aztán egy esetleges sikeres választás után meg majd 4 év múlva lehet megint újrázni vagy komolyabb jelölteket kiállítani.
Solymi
Te úgy látod, hogy 4 hatalomban töltött év a politikust jobbá teszi, vagy okosabbá, belátóbbá, kompromisszumkészebbé, esetleg együttműködőbbé, olyanná, aki ha azt kívánja a haza, akkor hátrébb lép és maga elé tessékeli a komolyabb jelölteket?
Sobri Jóska
Ööö....Igen.
Solymi
Sobri Jóska
De ha akarsz egy példát, akkor ott van Fletó őszödi beszéde, amikor is belátta, hogy ezt elkúrták és muszáj változtatni.

Solymi
Szerintem nem értetted meg amit írtam.
"4 hatalomban töltött év..."

több mint 4 éve
Solymi
Sobri Jóska
Ööö....Igen.
Solymi
Sobri Jóska

Tehát aki elárulja a hazánkat az nem hazaáruló. Értem. Akkor mi a tököm?
csebi
Rájött, hogy ez egy kicsit erős volt és nem most kellene ilyeneket tolnia, főleg a "szövetségesei" felé.
Kell még egy kis kompromisszumkészséget tanulnia, bár érdekes, hogy ennyi idő alatt ez nem jött meg neki vagy csak beragadt a lemez...
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 505 — Lucas Scott
Tehát aki elárulja a hazánkat az nem hazaáruló. Értem. Akkor mi a tököm?

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Solymi
Sobri Jóska
Ööö....Igen.
Solymi

több mint 4 éve
Solymi
Sobri Jóska
Ööö....Igen.
Ha a nyugaton sikerült akkor talán itt is meglehet próbálni.
Illetve látszik is, hisz mégiscsak létrejött egy ellenzéki összefogás...tudom, tudom, biztos azért mert O.V. nem engedi őket oda a húsosfazékhoz, mikor most már az ő idejüknek kellene jönnie.
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
Van itt esetleg pszichiáter?
HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: KALANDOROK KÍMÉLJENEK!
Márki-Zay Péter öt gyerekével Kanadába repült, onnan az USA-ba ment, ahol telefon ügynökként dolgozott (közben Finnországban is próbálkozott), néhány év múlva 7 gyerekkel (szegény felesége) haza somfordált. Nem találta a helyét sehol. Politizálni kezdett, nekirontott riválisainak, felküzdötte magát Hódmezővásárhely polgármesterének. Kilencen élnek fix fizetésből: nem semmi! Kell a pénz. Ellenfelei figyelik a kezét. Zavaros életút, M-ZP miniszterelnök lenne. Már csak ez hiányzik Magyarországnak, akkor már inkább a Dobrev-klán. Rossz arcú ellenzéki politikusokkal el vagyunk látva. De nincs veszély! Az előrejelzések szerint az Orbán-kormány jövőre ismét 2/3-al fog nyerni. Az ellenzék őrjöngeni fog: utcai zavargásokat kezdeményezhet, ám, a magyarok dolgozni akarnak, nyugalmat szeretnének, akárcsak a közleményt kiadó civil szervezet.
Kiadó: Honfoglalás 2000 Egyesület

nagylaza
vs. 1 év MÉM, azakkorkaptokpénzthadolgoztok 58 évesen
vs. 2.év egyetemtől politikai asszisztens 49 évesen, jaj vót fénymásoló-marketinges szakmai gyakorlata

a magyarok csak szavazzanak olyanra, aki még hírből sem ismeri a munkát

ajrámogyororszá ojrámogyoró

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 716
Márki-Zay Péter öt gyerekével Kanadába repült, onnan az USA-ba ment, ahol telefon ügynökként dolgozott (közben Finnországban is próbálkozott), néhány év múlva 7 gyerekkel (szegény felesége) haza somfordált. Nem találta a helyét sehol. Politizálni kezdett, nekirontott riválisainak, felküzdötte magát Hódmezővásárhely polgármesterének. Kilencen élnek fix fizetésből: nem semmi! Kell a pénz. Ellenfelei figyelik a kezét. Zavaros életút, M-ZP miniszterelnök lenne. Már csak ez hiányzik Magyarországnak, akkor már inkább a Dobrev-klán. Rossz arcú ellenzéki politikusokkal el vagyunk látva. De nincs veszély! Az előrejelzések szerint az Orbán-kormány jövőre ismét 2/3-al fog nyerni. Az ellenzék őrjöngeni fog: utcai zavargásokat kezdeményezhet, ám, a magyarok dolgozni akarnak, nyugalmat szeretnének, akárcsak a közleményt kiadó civil szervezet.

nagylaza
Jogos…Ehhez képest gyurcsókék egy fáklyás menet. Tiszta átlátható múlt, kiszámítható jövő…
Sok ilyet még.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 734 — Chiefs GM
“Hmmm, srácok, kit nem szopattunk meg mostanában értelmetlen rendeletekkel?
Mondjuk a vendeglatosokat, Főnök!
Az igaz, akkor nesztek:

telex.hu/gazdasag/2021/10/11/kijott-egy-a-vendeglatosok-90-anak-betarthatatlan-uj-szabaly-ettermek-meleg-hideg-etel-csak-szakkepzett-dolgozok

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 174 — beers & Packers
több mint 4 éve
Solymi

több mint 4 éve
Azért azzal tisztában kellene lenni ellenzéki oldalon, hogy ez egy választás. A versengő politikusok győzni akarnak. Ezt pedig nem lehet úgy, hogy szépeket mondunk egymásról és csókolgatjuk a másik lábnyomát. Akkor már lehet, ha kiszálltunk a versenyből, de ha versenyt vállalunk, akkor politikai eszközökkel nyerni kell. Aztán ha vége a versenynek, be lehet állni a sorba és lehet mondani, hogy Klárika milyen aranyos, meg MZP milyen kiváló szónok.
Aki hátrányban van, mindig többet kell kockáztatnia, mindig jobban kell harcolnia és mindig nagyobbat kell mondania. Ez másképp nem működik.
Az más kérdés, hogy mi történik majd egy esetleges DK győzelem után MZP-vel, vagy fordítva, de igazából ott derül majd ki, hogy ki az aki igazán komolyan gondolja az összefogást, vagy csak össze akar fogni, de ha ő vezeti a listát.
Bármelyik is nyer, szerintem alkalmas jelölt lesz, egyéni szempontom, hogy Klárika nem lesz Magyarországon m.elnök(nő), különösen férje áldásos tevékenysége miatt. De MZP-nek kötelessége harcolni, ha már vállalta a jelöltséget, azt pedig nem lehet szép szavakkal.
Klaci79
Teljesen igazad van.
Én is ilyen pragmatikusan szoktam magyarázni azt, hogy Orbán miért geci, miért lép át itt-ott egy kissé a határokon, változtatgat a szabályokon, helyezi a hatékonyságot az etika vagy erkölcs elé.
Ez ugyanaz a logika.
Ha másra nem is, de arra jónak tűnik ez a Dobrev-MZP csörte, hogy ellenzéki emberek is elkezdjenek logikusan, pragmatikusan, haszonelvűen gondolkodni, és ne olyan ostobaságokkal jöjjenek, hogy ki mit mond, csinál, mi az ország érdeke vagy mi az erkölcsös.
A politika a hatalomtechnikáról, a győzelemről , a hasznosságról és a hatékonyságról szól, nem az igazságról, eszmékről, jóról-rosszról.

több mint 4 éve
Kéne egy kis vírus, meg gazdasági szopás úgy januártól, és akkor valóban faszmindegy…
több mint 4 éve
pfefe8 Pittsburgh Steelers 1 278
Szerintem túl sok jelentőséget gondoltok ennek az előválasztásnak és hogy ki fogja vezetni az "ellenzéket" a közelgő választáson. Én megint csak a környezetemből tudom levonni a következtetésem: 1 vs 1- be lesz egy fideszes és egy ellenzéki a papíron. Egyébként a két név majdhogynem mindegy lesz. Valaki Viktorra fog szavazni és valaki elellne. Programokról és valódi politikáról szó sem lesz. Aki a fideszre fog leszavazni annak teljesen mindegy hogy mit csinálnak Viktorék, ha a zsebéből veszi ki a tárcáját és ellopja akkor is oda fog szavazni. Aki pedig nem a fideszre fog szavazni, annak adhat akármennyi nyugdíj kiegészítést, krumplit, 6 havi "fegyverpénzt" akkor sem fog odaszavazni. Csak egy vélemény de én így látom ez lesz a döntő faktor, nem az hogy ki fogja vezetni az ellenzéket.

Steelers fan
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
A Párbeszéd társelnöke (Karácsony Gergely) bejelenti, hogy visszalép az előválasztástól, a megmaradt két jelölt (Dobrev Klára és MZP) közül az utóbbit támogatja. Aztán Karácsony közösen szerepel MZP-vel a második fordulót felvezető kampányrendezvényen.
Közben a Párbeszéd szóvivője (Barabás Richárd) szükségesnek tartja nyilvánosságra hozni, hogy márpedig ő Dobrevet támogatja. Ugyanígy tesz a Párbeszéd egyik elnökségi tagja is (Erőss Gábor).
Mi a fasz?
Több szoci is demonstratív módon Dobrev mögé áll, holott Karácsony az MSZP által támogatott jelölt volt, az MSZP és a Párbeszéd elvileg pártszövetségként működik a parlamentben (a DK viszont sorra szipkázza el a politikusokat az MSZP-től).
Aláírom, hogy MZP-nek nem kellene baromságokat beszélnie, de az éremnek van másik oldala is.
nagylaza
főleg ha lezongorázod, hogy Piroskanéni szülinapján egészen nagy sűrűséget érhetnek el a III csoportfőnökség extagjai

tényleg csodáxunk, hogy az mszp beugrott klárika mögé?

utyammá elvtársak

menjenek a picsába

.....
tényleg kezditek elérni azt az állapotot, mintmikor beléptem a fideszbe, az horngyula megválasztása volt
sutianap
Miért, szerinted a Pintér Sándor búcsúbulin nem lesz ott a néhai III/III krémje?

Naugye.

Kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, azzal kell megoldanunk mindent.
Amadeus
kezded kapisgálni mér kardinális ez az elszámoltatás dolog

több mint 4 éve
MZP Szombathelyen kért bocsánatot. Itt a felvétel, ezzel kezdődik, de - ha valakit érdekel - az is elég, ha csak az 5. perctől néz bele:
 www.facebook.com/markizaypeter/videos/1331515580633639
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 423
A Párbeszéd társelnöke (Karácsony Gergely) bejelenti, hogy visszalép az előválasztástól, a megmaradt két jelölt (Dobrev Klára és MZP) közül az utóbbit támogatja. Aztán Karácsony közösen szerepel MZP-vel a második fordulót felvezető kampányrendezvényen.
Közben a Párbeszéd szóvivője (Barabás Richárd) szükségesnek tartja nyilvánosságra hozni, hogy márpedig ő Dobrevet támogatja. Ugyanígy tesz a Párbeszéd egyik elnökségi tagja is (Erőss Gábor).
Mi a fasz?
Több szoci is demonstratív módon Dobrev mögé áll, holott Karácsony az MSZP által támogatott jelölt volt, az MSZP és a Párbeszéd elvileg pártszövetségként működik a parlamentben (a DK viszont sorra szipkázza el a politikusokat az MSZP-től).
Aláírom, hogy MZP-nek nem kellene baromságokat beszélnie, de az éremnek van másik oldala is.
nagylaza
főleg ha lezongorázod, hogy Piroskanéni szülinapján egészen nagy sűrűséget érhetnek el a III csoportfőnökség extagjai

utyammá elvtársak

menjenek a picsába

.....
tényleg kezditek elérni azt az állapotot, mintmikor beléptem a fideszbe, az horngyula megválasztása volt
sutianap
Miért, szerinted a Pintér Sándor búcsúbulin nem lesz ott a néhai III/III krémje?

Naugye.

Kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, azzal kell megoldanunk mindent.
több mint 4 éve
Mi a fasz?
nagylaza

utyammá elvtársak

menjenek a picsába

.....

Szerkesztette: sutianap

több mint 4 éve
Egy éve a
Kékszalagon már megmondta a fideszes komám a szerintük frankót, és szerintem anno ezt meg is írtam.
Addig nem kell aggódniuk /nekik/
amíg a zsidók egymást kinyírják az eléjük dobott gyöngyök fényében. Újságírók, TV-k, social média pipa.

Mindig lesz elég petíció aláíró, Batthyány mécses előtt tüntizgető, meg a
Piócák nemi életét vizsgáló piszis csúnya beszédén felháborodó mozgósítható barom.
Ezek simán leuralnak egy ellenzéki előválasztást, csak a rendes dolgos ember, aki meg szarik rájuk, és mikor elmenne szavazni a
Hivatalos választáson hirtelen rájön, hogy megint kevesen vannak.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
MZP bocsánatot kért (nem tudom pontosan, melyik fórumon, de most játszották be a felvételt a Klubrádióban).
több mint 4 éve
andree Arizona Cardinals 1 785
nyilván itt is a régi baloldal a hibás, mert kényszerítette MZP-t hogy ilyeneket mondjon:

24.hu/belfold/2021/10/11/dobrev-klara-marki-zay-peter-elovalasztas-masodik-fordulo-hazaarulo/
csebi
Nem fogom mentegetni ezt a nyilatkozatot, mert szerintem is gáz, meg nekem is kényszerítenem kell magam MZP-re, de az ahogy Karácsony visszalépése után a baloldal is beindult, és minden fórum meg hatalmi kör elkezdte nyomni a bukjunk Klárival és a baloldali gondolattal dumát azt is érdekes volt látni. Mármint kampány van, nincs ezzel nagy gond, de akkor ne sírjunk azon, hogy a másik oldal is kampányol. Személy szerint még tisztelem is azt, akinek van valami ideálja, világnézete, és ahhoz ragaszkodik, de akkor valaki mutassa már meg nekem a DK működésében, szellemiségében a baloldaliságot, meg magyarázza meg mit keres a jobbikos képviselők neve mögött a DK mint támogató. A hazaárulózás köreit meg az MSZP-s DK-s kör is lefutotta, mikor az LMP nem adta oda nekik 90-10 arányban a körzeteteket meg persze vele a töredékszavazatokat, és ők lettek a gonosz 2/3 csinálók. Most MZP karakterét is kezdik totál eltúlzott jelzőkkel illetni, ami gondolom pont elég lesz ahhoz, hogy a Klári által nyert előválasztás után végleg leépítsék.
több mint 4 éve
Mi a fasz?
több mint 4 éve
Na, pont azt néztem én is, hogy mi megy most.
Abban logikailag igaza van MZP-nek, hogy agi Dobrevet támogatja, az Orbánt támogatja, hisz akkor tálcán nyújtja neki a Gyurcsányozás lehetőségét.

Egyébként meg nincs itt probléma, ha MZP mondjuk behúzza, utána még mindig lehet a háttérben durcizni, de akkor is be kell állni mögé és majd később lerendezni a vitát.

Mindenesetre ez érdekes menet lesz...
Vajon véletlen, hogy a Demokratikus Koalíció kezdőbetűi kiadják Dobrev Klára monogramját? 😀

Lehet, hogy Dobrev jó politikus, de ott van mögötte a férje, ami meg ugyanolyan szájhúzós mint az, hogy Jakab Péter Jobbikos...
MZP-nél meg a stílusa az ami szájhúzós, mert tényleg olyan mint Orbán, habár eddig mutat kompromisszumképességre utaló jeleket...az is igaz, hogy KariGerit beszántotta amint lehetett.

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 861
Azért azzal tisztában kellene lenni ellenzéki oldalon, hogy ez egy választás. A versengő politikusok győzni akarnak. Ezt pedig nem lehet úgy, hogy szépeket mondunk egymásról és csókolgatjuk a másik lábnyomát. Akkor már lehet, ha kiszálltunk a versenyből, de ha versenyt vállalunk, akkor politikai eszközökkel nyerni kell. Aztán ha vége a versenynek, be lehet állni a sorba és lehet mondani, hogy Klárika milyen aranyos, meg MZP milyen kiváló szónok.
Aki hátrányban van, mindig többet kell kockáztatnia, mindig jobban kell harcolnia és mindig nagyobbat kell mondania. Ez másképp nem működik.
Az más kérdés, hogy mi történik majd egy esetleges DK győzelem után MZP-vel, vagy fordítva, de igazából ott derül majd ki, hogy ki az aki igazán komolyan gondolja az összefogást, vagy csak össze akar fogni, de ha ő vezeti a listát.
Bármelyik is nyer, szerintem alkalmas jelölt lesz, egyéni szempontom, hogy Klárika nem lesz Magyarországon m.elnök(nő), különösen férje áldásos tevékenysége miatt. De MZP-nek kötelessége harcolni, ha már vállalta a jelöltséget, azt pedig nem lehet szép szavakkal.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 505 — Lucas Scott
Na látom továbbra is működik az a remek baloldali művelet, hogy annyira engedjük közel az új ellenzéki szereplőket, hogy le tudjuk őket gyilkolni. Nem vagyok túlzottan oda MZP-ért, de azért szépen elkezdődött az a folyamat, ami az utóbbi választások előtt/közben is lezajlott és az ismert eredményeket hozta. Mindig vannak ezek a pártok, személyek, akikről úgy gondoljuk a Fidesz majd nehezen mozgósít ellenük, de ezt megteszi helyettük ez az elit. Nekik tényleg elég csak Ferivel foglalkozni.
andree
nyilván itt is a régi baloldal a hibás, mert kényszerítette MZP-t hogy ilyeneket mondjon:

24.hu/belfold/2021/10/11/dobrev-klara-marki-zay-peter-elovalasztas-masodik-fordulo-hazaarulo/

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.