Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 711 — no es importante
nem tudom. azt tömeges szinten elmagyarázni, hogy menj el szavazni a gyurcsányista ellenzékre?
nem mondom, hogy lesznek páran, de tömeges szinten ez inkább visz.
csebi
100%-ig életszerűtlen

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 434 — zászló zászló szív
 24.hu/kulfold/2021/09/07/nemetorszag-valasztas-cdu-csu/
Amadeus
Szűnni nem akaró taps!

"Scholz packt das an"

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott
Szerintem a Fidesz nem fogja megtrollkodni az előválasztást, ahogy a főpolgármesterválasztást se tette. Egyrészt leszarják, mindegy ki nyer, úgyis mind "Gyurcsány-show" -kivéve MZP-, másrészt fideszes potentát ismerősöktől se hallottam ilyen szándékról.
Sobri Jóska
Szerinted az a fidesz, amelyik nem hagy ki, lehajol lényegében minden esélyért, hogy biztosíthassa a további hatalmát, az nem fogja megpróbálni valahogy úgy alakítani az előválasztás végeredményét, amiről úgy gondolja, hogy nekik a legjobb lenne? Szerintem ez naivitás. Meg fogják próbálni. Hogy aztán van-e még olyan aktivista bázis mögöttük, ami 6-8-10-12 éve még megvolt, és amivel sikerrel meg is lehet ilyesmit csinálni, az egy másik kérdés. Ebben már nem vagyok biztos. Illetve inkább hajlok afelé, hogy már nincs. Nem lehet mindent pénzért megvenni, az aktivistát szerintem nehezebb, mint a konkrét választási szavazót.
peterk2005
nem tudom. azt tömeges szinten elmagyarázni, hogy menj el szavazni a gyurcsányista ellenzékre?
nem mondom, hogy lesznek páran, de tömeges szinten ez inkább visz.

amúgy helyi szinten már jönnek a hülyeségek is a fidesztől:

egerinfo.com/2021/09/02/polgarmesteri-jobbegyenes-szetesett-fidesz-atlathatatlan-onkormanyzat/

"Ekkor következett a szavazás. Ez volt az a pont, amikor a kormánypárti frakció összeomlott, ugyanis a napirend szavazásához érve, az a váratlan helyzet állt elő, hogy a Fidesz-frakció hátsó sora, tehát Kovács-Csatlós Tamás, Bódi Zsolt és Juhász Ádám igennel szavazott az előterjesztésre, az első sorból ketten, Oroján Sándor és Lombeczki Gábor elutasították az indítványt, Orosz Lászlóné pedig egész egyszerűen még szavazni is elfelejtett.

Ezután Oroján Sándor frakcióvezetőn teljesen eluralkodott az érthetetlenség, olyannyira, hogy jelezte az ülést éppen vezető Minczér Gábor alpolgármesternek, hogy nem jó a szavazás eredménye, mert eltűnt 4 igen szavazat, hiszen a 6 fős Fidesz frakció nemet nyomott a szavazáson. Annyira ragaszkodott az álláspontjához, miszerint ő pontosan tudja hogy frakciótársai mind nemet nyomtak, hogy még egy megerősítő ellenőrzést is kért az informatikus kollégáktól az alpolgármester segítségével. Ott aztán megerősítésre került, hogy a hat fős frakcióból ketten NEM-et nyomtak, volt 3 IGEN és egy NEM SZAVAZÁS. "

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 939 — The Mathematician
Ebbe csak úgy belefutottam 😊

444.hu/2021/09/06/dunai-monika-a-buszra-varva-odalepett-hozzam-egy-kedves-rakosmenti-fiatal-hogy-tamogatni-szeretne-alairasgyujto-akcionkat

Szóval vannak lelkes, aktív, Karácsony- és Gyurcsány-gyűlölő fiatalok, a józsefvárosi Fidelitas keresztény-konzervatív fiataljai 😀😀
warr_b
és mit ad Isten, Moncsi ott ült full parádéban, fotóssal..dehát ilyenek ezek a véletlenek 😀
petey
mondjuk ezt a képet egy jobb telefonnal is simán lehet csinálni

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 037 — Csodabogár

444.hu/2021/09/06/dunai-monika-a-buszra-varva-odalepett-hozzam-egy-kedves-rakosmenti-fiatal-hogy-tamogatni-szeretne-alairasgyujto-akcionkat

Szóval vannak lelkes, aktív, Karácsony- és Gyurcsány-gyűlölő fiatalok, a józsefvárosi Fidelitas keresztény-konzervatív fiataljai 😀😀
warr_b
és mit ad Isten, Moncsi ott ült full parádéban, fotóssal..dehát ilyenek ezek a véletlenek 😀

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 495 — Lucas Scott
Amadeus
Hatalmas hiba volt Laschet jelölése szerintem. Nyilván erőltetni akarták, hogy a nagyobb testvérpárt adja a kancellárjelöltet, de Söder-t kellett volna indítani.
roberto23
bukni is fognak. de meg is érdemlik amúgy.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
rob3r7o Denver Broncos Ole Miss Rebels 4 867
Amadeus
Hatalmas hiba volt Laschet jelölése szerintem. Nyilván erőltetni akarták, hogy a nagyobb testvérpárt adja a kancellárjelöltet, de Söder-t kellett volna indítani.

Szerkesztette: rob3r7o

„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 423
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szerintem a Fidesz nem fogja megtrollkodni az előválasztást, ahogy a főpolgármesterválasztást se tette. Egyrészt leszarják, mindegy ki nyer, úgyis mind "Gyurcsány-show" -kivéve MZP-, másrészt fideszes potentát ismerősöktől se hallottam ilyen szándékról.
Sobri Jóska
Szerinted az a fidesz, amelyik nem hagy ki, lehajol lényegében minden esélyért, hogy biztosíthassa a további hatalmát, az nem fogja megpróbálni valahogy úgy alakítani az előválasztás végeredményét, amiről úgy gondolja, hogy nekik a legjobb lenne? Szerintem ez naivitás. Meg fogják próbálni. Hogy aztán van-e még olyan aktivista bázis mögöttük, ami 6-8-10-12 éve még megvolt, és amivel sikerrel meg is lehet ilyesmit csinálni, az egy másik kérdés. Ebben már nem vagyok biztos. Illetve inkább hajlok afelé, hogy már nincs. Nem lehet mindent pénzért megvenni, az aktivistát szerintem nehezebb, mint a konkrét választási szavazót.
peterk2005
Ha nem MZP az ellenzék jelöltje, az nekik egykutya, a választás az egyénikben dől el, azok közül is kb. 10-20-ban, nem a miniszterelnökjelölt személyén.
Nem MZP lesz a jelölt, az meg, hogy Ungár vagy Czeglédy, esetleg Kálmán Olga vagy Tordai szerinted nem mindegy?
Kb. 1-2 körzetben múlhat azon az ellenzéki győzelem, hogy ki a konkrét jelölt, de most azt se tudhatják melyik az az 1-2 körzet, és ki lenne ott a jobb, rosszabb.
Egy Varjú, Kunhalmi, Szabó Tímea eleve nem is előválaszt.
Mit trollkodnál ha fideszes lenni? Kivel nyeretnéd meg ki ellen és hol? Vagy melyik miniszterelnökjelöltet választanád, ha te lennél Orbán?
Szerintem túlmisztifikálod a Fidesz jövőlátását.
Lesz egy felállás jövő márciusra, és lényegében akkor fog eldőlni egy aktuális Tocsik vagy Borkai szerű ügyön, addig fej-fej mellett mennek, minden felmérés, prognózis azt mutatja, Fudan ide, Pegazus oda, Gyurcsány Show, járványkezelés, Lölő, angol nyevtudás vagy parizerek amoda.
Sobri Jóska
Ez mind igaz, és én is így gondolom. Azzal is egyetértek, hogy manapság már nagyon ritkán vannak hosszabb távra stratégiailag felépített témák. Inkább az van, hogy ami éppen kipottyan a nagy közös ötletgyárból, azt végigtolják (lásd buzitörvény). Viszont ez az előválasztás egy jó alkalom a Kubatov féle akciócsoportoknak hogy bekopogtasson egy kis pénzért. "Kéne pár mllliárd főni, hogy rendbe szedjük magunkat és megmozgassuk az embereket jövő április előtt". És fognak kapni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 023 — Слава Україні! Героям слава!
Két (három?) hete egy tejfakasztóban voltam MZP-vel, múlt héten meg a deszki falunapon találkoztunk (a lányom bemutatózott Péterék meg főzőversenyen voltak) és beszéltünk pár szót.
Teljesen jó arc amúgy.
Bazzani
Tejfakasztón? Húha, ezt a kommentet lenyomozza valami ner-kommandó, aztán ráfogják, hogy alkoholista...
slowmotion
Nem ivott csak berugott.
Kb fél órát volt ott amúgy.
Bazzani
szerk.:

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
dawyd728 4 061
MZP
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 115 — Cowboys fan
Két (három?) hete egy tejfakasztóban voltam MZP-vel, múlt héten meg a deszki falunapon találkoztunk (a lányom bemutatózott Péterék meg főzőversenyen voltak) és beszéltünk pár szót.
Teljesen jó arc amúgy.
Bazzani
Tejfakasztón? Húha, ezt a kommentet lenyomozza valami ner-kommandó, aztán ráfogják, hogy alkoholista...
slowmotion
Nem ivott csak beugrott.
Bazzani
Akkor meg veszélyezteti a gyerekek egészséges fejlődését. Ha van rajta sapka, ha nincs...
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 079 — Axel Foley
Teljesen jó arc amúgy.
Bazzani
slowmotion
Nem ivott csak beugrott.

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 754 — #NoStress
Sobri Jóska
peterk2005
Ha nem MZP az ellenzék jelöltje, az nekik egykutya, a választás az egyénikben dől el, azok közül is kb. 10-20-ban, nem a miniszterelnökjelölt személyén.
Nem MZP lesz a jelölt, az meg, hogy Ungár vagy Czeglédy, esetleg Kálmán Olga vagy Tordai szerinted nem mindegy?
Kb. 1-2 körzetben múlhat azon az ellenzéki győzelem, hogy ki a konkrét jelölt, de most azt se tudhatják melyik az az 1-2 körzet, és ki lenne ott a jobb, rosszabb.
Egy Varjú, Kunhalmi, Szabó Tímea eleve nem is előválaszt.
Mit trollkodnál ha fideszes lenni? Kivel nyeretnéd meg ki ellen és hol? Vagy melyik miniszterelnökjelöltet választanád, ha te lennél Orbán?
Szerintem túlmisztifikálod a Fidesz jövőlátását.
Lesz egy felállás jövő márciusra, és lényegében akkor fog eldőlni egy aktuális Tocsik vagy Borkai szerű ügyön, addig fej-fej mellett mennek, minden felmérés, prognózis azt mutatja, Fudan ide, Pegazus oda, Gyurcsány Show, járványkezelés, Lölő, angol nyevtudás vagy parizerek amoda.

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Én egyébként nem Orbánt akarom leváltani. Orbán - a képességei vagy mint ember - sem érdekel semennyire sem, Én a NER-t akarom csak leváltani, a társadalomra ráterpeszkedett, széles seggel ráült bolsevik bandát. Mert a NER az ma már ez. Egy bolsevik banda, aki nem elvtársazik, hanem uramozik. Ennyi a különbség köztük és a kádári idők pártsleppje között. Amúgy ugyanolyan arrogánsak, ugyanolyan tehetségtelenek, és ugyanolyan pökhendien "mi úgyse veszthetünk, miénk a világ" attitűddel viszonyulnak a környezetükhöz, a kis magyar hétköznapi valóságban.

Egyébként ha a NER-t ki lehetne rúgni a p*csába úgy is, hogy Orbán marad, akkor tőlem Orbán is maradhatna miniszterelnök. Tökmindegy.
peterk2005
És pont a NER-t nem fogja leváltani se Dobrev, se Fekete-Győr, se Jakab, se Karácsony, ebből a négyből egy sem, de főleg nem Molnár Zsolt, Tóth Csaba és a rengeteg ellenzéki bolsevik, akik már most betagozódtak a NER-be, legeljebb majd jövőre jelmezt cserélnek 4 évre a fideszesekkel.
És ezt mantrázza évek óta Puzsér, pár éve Vona és most már MZP is.
Vagyis Orbán bukhat, mint miniszterelnök, de a NER (ami kvázi egy posztmodern és főként kurvára működőképes Kádár-rendszer, mondhatni egy hiperrezisztens társadalmi vírus) az mindenképp marad, ha ez a jelenlegi ellenzék ül majd a kormányzati pozíciókba.

A NER leváltásához kellene egy fél parlamentnyi MZP, aki még ha nem is érti a politikát, de számodra legalább értelmezhető alternatíva lenne, mivel nem a NER része, míg Jakab vagy Fekete-Győr meg igen, ezért érthetetlen számomra amit írsz, hiszen ha nem fidesz-ellenzék tengelyen gondolkodsz, hanem NER-nemNER tengelyen, akkor egyértelmű, hogy csak MZP jöhet szóba.
Sobri Jóska
Én ezt máshogy gondolom. A NER-hez kell egy kádári / fidesz kétharmad szintű, minden fronton dominanciával bíró egypártrendszer vagy másfél-párt rendszer. Anélkül messze nem olyan hatékony, nem tud úgy összezárni, ahogy ezekben a rendszerekben. Ha meg is próbálja az ellenzék, esélyük nem lesz ilyen szintre fejleszteni. És úgyis megbuknak azelőtt (remélhetőleg egy már orbántalanított, sokkal fogatlanabb fidesszel szemben) mielőtt ki tudnák építeni.

több mint 4 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 719 — Salus populi suprema lex esto
Akkor írj be MZP-hez engem is
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 466 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 754 — #NoStress
Ha az érdekel a valódi ellenzéki szavazók választása alapján ki nyerne, miért nem várod meg a végét?

Ha a fórumon levők közül akarod megtudni ki a legnépszerűbb akkor meg bárki szavazhat.

Plusz szerintem a Fidesz rengeteg saját embert fog küldeni hogy torzítsák a képet.
samu09
Minek a végét?

Nem értek egyet veled, ha valaki tênylegesen nem fog előválasztani, akkor annak a szavazata "fing a szélben", csak torzítaná a valós képet, itt se szavazzon, ha amúgy nem fog előválasztani. (Amit úgyse tudok leellenőrizni, szóval én bízok az itt szavazókban, hogy tényleg fognak előválasztani.)

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 861
KariGeri
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 514 — I like the Texans, I like who we are
okés, csak ez a rész kétértelmű volt számomra.

"2) illetve olyan tippeljen, aki ténylegesen szavazni is fog az előválasztáson, vagyis beregisztrált és valódi ellenzéki előválasztó."

Mondjuk miért ne tippelhetne bárki? 😀 na mindegy, téma lezárva, hajrá karigeri
dancogo
Valóban, a "szavazzon" a helyes kifejezés.
És azért csak olyan szavazzon, aki ténylegesen is előválasztani fog, hogy ne torzuljon a kép, valós legyen a minta.

(Most én pl. hiába írnám be, hogy MZP vagy Dobrev, ha nem fogok az előválasztáson szavazni, akkor indifferens, hogy nekem ki szimpi vagy ki kevésbbé. És ezesetben az is mindegy, hogy azért nem előválasztok mert fidesz-szavazó vagyok, vagy azért, mert ellenzéki, csak nem megyek el előválasztani.
Ez ugyanaz, mint hogy egy választásnál is lényegtelen, hogy az kire szavazott volna, aki el sem ment, vagy kire szavazna, ha elmenne, de nem megy el.)
Sobri Jóska
Ha az érdekel a valódi ellenzéki szavazók választása alapján ki nyerne, miért nem várod meg a végét? Ha a fórumon levők közül akarod megtudni ki a legnépszerűbb akkor meg bárki szavazhat. Plusz szerintem a Fidesz rengeteg saját embert fog küldeni hogy torzítsák a képet.
több mint 4 éve
akdestroyer Seattle Seahawks 4 895
MZP

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 115 — Cowboys fan
Teljesen jó arc amúgy.
Bazzani
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
mzp

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 460 — Bla, bla, bla
Mivel online lehet szavazni a weboldal szerint, én is fogok.
Heisman
Akkor én is:
MZP

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!