Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Két (három?) hete egy tejfakasztóban voltam MZP-vel, múlt héten meg a deszki falunapon találkoztunk (a lányom bemutatózott Péterék meg főzőversenyen voltak) és beszéltünk pár szót.Ja.
Teljesen jó arc amúgy.
Bazzani
Csak nem NER-kompátibilis, így a második fordulóba se fog bejutni.
több mint 4 éve
Két (három?) hete egy tejfakasztóban voltam MZP-vel, múlt héten meg a deszki falunapon találkoztunk (a lányom bemutatózott Péterék meg főzőversenyen voltak) és beszéltünk pár szót.Teljesen jó arc amúgy.
több mint 4 éve
Jó, akkor Márki-Zayhoz felírhatsz engem isSobri! Mivel online lehet szavazni a weboldal szerint, én is fogok.Itt addig szavazhatsz, amíg a valóságban nem dőlt el, és arra szavazol akire akarsz, amikor akarsz.
Utólag még lehet változtatni a jelöltek vitáit követően?
Heisman
Ne bonyolítsd túl.
Sobri Jóska
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
MZP

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Sobri! Mivel online lehet szavazni a weboldal szerint, én is fogok.Itt addig szavazhatsz, amíg a valóságban nem dőlt el, és arra szavazol akire akarsz, amikor akarsz.
Utólag még lehet változtatni a jelöltek vitáit követően?
Heisman
Ne bonyolítsd túl.
több mint 4 éve
Sobri! Mivel online lehet szavazni a weboldal szerint, én is fogok.Utólag még lehet változtatni a jelöltek vitáit követően?
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Én egyébként nem Orbánt akarom leváltani. Orbán - a képességei vagy mint ember - sem érdekel semennyire sem, Én a NER-t akarom csak leváltani, a társadalomra ráterpeszkedett, széles seggel ráült bolsevik bandát. Mert a NER az ma már ez. Egy bolsevik banda, aki nem elvtársazik, hanem uramozik. Ennyi a különbség köztük és a kádári idők pártsleppje között. Amúgy ugyanolyan arrogánsak, ugyanolyan tehetségtelenek, és ugyanolyan pökhendien "mi úgyse veszthetünk, miénk a világ" attitűddel viszonyulnak a környezetükhöz, a kis magyar hétköznapi valóságban.És pont a NER-t nem fogja leváltani se Dobrev, se Fekete-Győr, se Jakab, se Karácsony, ebből a négyből egy sem, de főleg nem Molnár Zsolt, Tóth Csaba és a rengeteg ellenzéki bolsevik, akik már most betagozódtak a NER-be, legeljebb majd jövőre jelmezt cserélnek 4 évre a fideszesekkel.
Egyébként ha a NER-t ki lehetne rúgni a p*csába úgy is, hogy Orbán marad, akkor tőlem Orbán is maradhatna miniszterelnök. Tökmindegy.
peterk2005
És ezt mantrázza évek óta Puzsér, pár éve Vona és most már MZP is.
Vagyis Orbán bukhat, mint miniszterelnök, de a NER (ami kvázi egy posztmodern és főként kurvára működőképes Kádár-rendszer, mondhatni egy hiperrezisztens társadalmi vírus) az mindenképp marad, ha ez a jelenlegi ellenzék ül majd a kormányzati pozíciókba.
A NER leváltásához kellene egy fél parlamentnyi MZP, aki még ha nem is érti a politikát, de számodra legalább értelmezhető alternatíva lenne, mivel nem a NER része, míg Jakab vagy Fekete-Győr meg igen, ezért érthetetlen számomra amit írsz, hiszen ha nem fidesz-ellenzék tengelyen gondolkodsz, hanem NER-nemNER tengelyen, akkor egyértelmű, hogy csak MZP jöhet szóba.
több mint 4 éve
MINISZTERELNÖKJELÖLTI ELŐVÁLASZTÁS:MZP-hez engem is beírhatsz.
Dobrev Klára:
Fekete-Győr András:
Jakab Péter:
Karácsony Gergely: dancogo, roberto23, Gyurma Pappa
Márki-Zay Péter: Bazzani
Azon ellenzéki szavazók szavazatai jöjjenek, akik ténylegesen fognak is előválasztani.
Sobri Jóska
Benne látom hogy talán ő más lehet mint a többi. Lehet hogy 2. Orbán lesz belőle, de az esélyt megérdemli. Számomra a többi jelölt érdektelen, inkább szavazok majd a kutya pártra ha úgy alakul.
több mint 4 éve
Értem én, fontos dolog, hogy a rablóbanda helyett inkompetens bagázs lesz-e jövőre a pole pozicióban a közpénz kincstár kapuja előtt amikor majd zsákokban kell kihordani a szajrét de talán az is megérne pár gondolatot, hogy a nagy orvosi béremeléses reform semmit sem ért el, és hiába mondta a sok naplopó dísz szakértő, hogy csak a pénz hiányzik itt a nyugati színvonalhoz...A Fidesz kb. 2016 óta nem kormányoz. Napi hatalmi manőverezés folyik, ami nem koncepciókon alapuló stratégia. Valamikor volt az is nekik, de a második ciklus felére elfogyott. Ma kb. úgy néz ki a NER - nem véletlenül írtam a "bolsevik" jelzőt -, mint a késő kádári idők létező szocializmusa. A falon még Brezsnyev elvtárs képe van, alá még az van kiírva, hogy legyőzzük a hanyatló kapitalizmust, de a kép/szöveg alatt ülő "bizottságnak" már egy tagja sem hisz el belőle semmit. Csak azért ülnek ott, hogy ha osztanak, akkor jusson.
Sehol egy közép és hosszú távú koncepció, csak a levegőbe beszélés és pénz kunyerálás, miközben évek óta működnie kéne egy magánbiztosítói rendszernek az alap TB mellett, üresen kongó támogatás lehúzó osztályokat kéne bezárni, egységes orvosi idő és beosztás monitorozó rendszert kéne üzemeltetni vagy mondjuk a területi ellátást folyamatosan a live adatok és leterheltség alapján módosítgatni. És ez csak pár példa.... Vicc az egész
FLZOLI
Amúgy nincs ebben semmi különleges. Minden túl sokáig berendezkedett rendszer íde jut, így végzi. Hogy jövőre vagy négy év múlva, az majd kiderül, de így végzi.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
A tömeg mindig is az egyszerű gyökér szintjére volt kalibrálva, ez nem most fog megváltozni, de ahol adott lenne a szellemi tőke ahhoz, hogy végtelenül leegyszerűsített kétbites fröcsögésen kívűl más is történjen vétek a proli szint.Értem én, fontos dolog, hogy a rablóbanda helyett inkompetens bagázs lesz-e jövőre a pole pozicióban a közpénz kincstár kapuja előtt amikor majd zsákokban kell kihordani a szajrét de talán az is megérne pár gondolatot, hogy a nagy orvosi béremeléses reform semmit sem ért el, és hiába mondta a sok naplopó dísz szakértő, hogy csak a pénz hiányzik itt a nyugati színvonalhoz...ez a tömegeket n em érdekli
Sehol egy közép és hosszú távú koncepció, csak a levegőbe beszélés és pénz kunyerálás, miközben évek óta működnie kéne egy magánbiztosítói rendszernek az alap TB mellett, üresen kongó támogatás lehúzó osztályokat kéne bezárni, egységes orvosi idő és beosztás monitorozó rendszert kéne üzemeltetni vagy mondjuk a területi ellátást folyamatosan a live adatok és leterheltség alapján módosítgatni. És ez csak pár példa.... Vicc az egész
FLZOLI
Negritis
több mint 4 éve
Értem én, fontos dolog, hogy a rablóbanda helyett inkompetens bagázs lesz-e jövőre a pole pozicióban a közpénz kincstár kapuja előtt amikor majd zsákokban kell kihordani a szajrét de talán az is megérne pár gondolatot, hogy a nagy orvosi béremeléses reform semmit sem ért el, és hiába mondta a sok naplopó dísz szakértő, hogy csak a pénz hiányzik itt a nyugati színvonalhoz...ez a tömegeket n em érdekli
FLZOLI
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Értem én, fontos dolog, hogy a rablóbanda helyett inkompetens bagázs lesz-e jövőre a pole pozicióban a közpénz kincstár kapuja előtt amikor majd zsákokban kell kihordani a szajrét de talán az is megérne pár gondolatot, hogy a nagy orvosi béremeléses reform semmit sem ért el, és hiába mondta a sok naplopó dísz szakértő, hogy csak a pénz hiányzik itt a nyugati színvonalhoz... Sehol egy közép és hosszú távú koncepció, csak a levegőbe beszélés és pénz kunyerálás, miközben évek óta működnie kéne egy magánbiztosítói rendszernek az alap TB mellett, üresen kongó támogatás lehúzó osztályokat kéne bezárni, egységes orvosi idő és beosztás monitorozó rendszert kéne üzemeltetni vagy mondjuk a területi ellátást folyamatosan a live adatok és leterheltség alapján módosítgatni. És ez csak pár példa.... Vicc az egész
több mint 4 éve
Nekem az a bajom, hogy én szívem szerint MZP-re szavaznék, de a végelszámolásnál sejtésem szerint ő nem lesz ott, így meg értelmét nem látom.Érdekel a véleményem? Rém egyszerű: tök mindegy. 😊 Illetve annyiban nem, hogy az nyerjen, akivel az ellenzéknek a legtöbb az esélye. Ez nálam Karácsony, neki a legkisebb az elutasítottsága szerintem, ami fontos egy szivárvány szavazásnál. De ha Jakabbal is lehet nyerni, tőlem lehet ő is.
Dobrevre nem fogok szavazni az tuti
Karácsonyra sem, ő csak maradjon polgármester
Jakab vidéki támogatottsága ugyan elég impozáns, de az ő stílusa annyira nyers, hogy én nem tudom komolyan gondolni, hogy ő lenne a legjobb miniszterelnök jelölt.
Számomra ez nagyon nehéz kérdés, ezért szeretném megismerni mások véleményét is ebben a témában.
Bruce
A tehetségeket a vállalkozásomba keresem, alkalmazottnak. 😊 A jó embereket meg a baráti körömbe. 😊 Én még Fegyőr miniszterelnök úrral is elégedett lennék, legfeljebb gyakrabban röhögnék / átkozódnék utána. Harmadlagos. Csak azért nem akarom, hogy ő nyerjen, mert szerintem vele az ellenzék sem nyerne.
Én egyébként nem Orbánt akarom leváltani. Orbán - a képességei vagy mint ember - sem érdekel semennyire sem, Én a NER-t akarom csak leváltani, a társadalomra ráterpeszkedett, széles seggel ráült bolsevik bandát. Mert a NER az ma már ez. Egy bolsevik banda, aki nem elvtársazik, hanem uramozik. Ennyi a különbség köztük és a kádári idők pártsleppje között. Amúgy ugyanolyan arrogánsak, ugyanolyan tehetségtelenek, és ugyanolyan pökhendien "mi úgyse veszthetünk, miénk a világ" attitűddel viszonyulnak a környezetükhöz, a kis magyar hétköznapi valóságban.
Egyébként ha a NER-t ki lehetne rúgni a p*csába úgy is, hogy Orbán marad, akkor tőlem Orbán is maradhatna miniszterelnök. Tökmindegy.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
okés, csak ez a rész kétértelmű volt számomra.Valóban, a "szavazzon" a helyes kifejezés.
"2) illetve olyan tippeljen, aki ténylegesen szavazni is fog az előválasztáson, vagyis beregisztrált és valódi ellenzéki előválasztó."
Mondjuk miért ne tippelhetne bárki? 😀 na mindegy, téma lezárva, hajrá karigeri
dancogo
És azért csak olyan szavazzon, aki ténylegesen is előválasztani fog, hogy ne torzuljon a kép, valós legyen a minta.
(Most én pl. hiába írnám be, hogy MZP vagy Dobrev, ha nem fogok az előválasztáson szavazni, akkor indifferens, hogy nekem ki szimpi vagy ki kevésbbé. És ezesetben az is mindegy, hogy azért nem előválasztok mert fidesz-szavazó vagyok, vagy azért, mert ellenzéki, csak nem megyek el előválasztani.
Ez ugyanaz, mint hogy egy választásnál is lényegtelen, hogy az kire szavazott volna, aki el sem ment, vagy kire szavazna, ha elmenne, de nem megy el.)
több mint 4 éve
De ezek nevet változtattak, és odatettek photoshoppal nagyon-nagyon hasonló fotókat. 😊Azért van meg itthon perspektíva a kamupartok mellett… 😊vótmá
telex.hu/kulfold/2021/09/06/harom-ugyanolyan-nevu-es-kinezetu-jelolt-indul-oroszorszagban-hogy-az-ellenzeki-szavazok-ne-tudjak-melyikuk-az-igazi-ellenzeki
somoskovig
hvg.hu/itthon/20180612_Miskolcon_elindul_meg_egy_Erdei_Sandor_nem_csak_az_ellenzek_altal_tamogatott_Erdei_aki_Rokker_Zsolti
dancogo
több mint 4 éve
Azért van meg itthon perspektíva a kamupartok mellett… 😊vótmá
telex.hu/kulfold/2021/09/06/harom-ugyanolyan-nevu-es-kinezetu-jelolt-indul-oroszorszagban-hogy-az-ellenzeki-szavazok-ne-tudjak-melyikuk-az-igazi-ellenzeki
somoskovig
hvg.hu/itthon/20180612_Miskolcon_elindul_meg_egy_Erdei_Sandor_nem_csak_az_ellenzek_altal_tamogatott_Erdei_aki_Rokker_Zsolti
több mint 4 éve
Azért van meg itthon perspektíva a kamupartok mellett… 😊telex.hu/kulfold/2021/09/06/harom-ugyanolyan-nevu-es-kinezetu-jelolt-indul-oroszorszagban-hogy-az-ellenzeki-szavazok-ne-tudjak-melyikuk-az-igazi-ellenzeki
több mint 4 éve
Sobri Jóskamin. elnöknek egy visszafojtott hányingerrel Kari Geri. Szar és szar közül azt választom, akinek a legtöbb esélye van nyerni (szerintem) - igen, nekem ezek is mind szarok, igen, de még mindig kevésbé szarok mint az OV féle uradalom
Te két dolgot mosol össze 😊MC12
CSAAK? Gyenge napom van. Szerintem nem mosom össze, szerintem te vagy biased. De ezt ennyivel le is zárhatjuk 😀
Másrészről a fentebbi korlátozottan igaz. Egyelőre egyáltalán nem uralja le a téma a közbeszédet - maximum az ellenzéki véleménybuborékokat - , benne van, beszélnek róla de azért messze van a dominanciától. Volt itt egy olimpia, egy EB, egy komolyabb inflációs-hiszti, pegazus-ügy, aug 20. - ezek simán annulálták az előválasztást amíg témák voltak. MC12Sőt, tavaly sem erről beszélt mindenki, de jövő ilyenkor sem erről fog.
Az előválasztás most kezdődik, csak mondom. Eddig csak a petting volt. Most, hogy TÉNYLEG elkezdődött az előválasztás, már ez uralja a közbeszédet. Nem az elmúlt 3 hónapról beszéltem, én a MOSTRÓL beszéltem.
Az, hogy a Fidesz reagál rá, hát nyilván reagál, ez a dolga, ettől politika meg kampány. '18-ban is reagált rá, meg '19-ben is. És 22-ben is fog. MC12Vagy nem érted vagy nem akarod érteni, hogy évek óta ez az első olyan narratíva, amit 1) az ellenzék politikusai indítottak 2) senki nem dug benne egy yachton 3) és mégis dominálja a közbeszédet. Nem három hónapja, nem két hete, EZ MOST zajlik.
Harmadrészt had ne essek hasra és tartsam valaki "élete politikai teljesítményének" hogy valamit, amit meg lehet csinálni kiválóan - jól - közepesen - fapadosan - szarul, abból Ő (ők, az ellenzék) sikeresen összehozott egy fapados verziót. Úgy, hogy nem agysebészetről van szó meg atommagkutatásról. Vitát kellett volna szervezni. Ennyi. Egyelőre ez nem jött össze. Hátha a min.elnök jelölti jobb lesz.A vélemény nyilvánítás szabadsága iránti maximális elköteleződésem mellett továbbra is fenntartom, hogy attól esel hasra, amitől szeretnél. Ettől még tényleg ez az elmúlt 11 év legjobb teljesítménye az ellenzéktől. Bármennyire szomorú is ez.
MC12
Egyébként a post-truth korszakban már nem vitatkoznak (btw. nem akartam mélyen belemenni, de ha szépen nekiállsz elemezni az elmúlt 2 elnöki ciklus USA előválasztásait, fel tudod benne fedezni, hogy bizony vita már nincs).

több mint 4 éve
Nekem az a bajom, hogy én szívem szerint MZP-re szavaznék, de a végelszámolásnál sejtésem szerint ő nem lesz ott, így meg értelmét nem látom.De veszíteni valód nincs az MZP-re való szavazással, és legalább neki is megadod az esélyt.
Dobrevre nem fogok szavazni az tuti
Jakab vidéki támogatottsága ugyan elég impozáns, de az ő stílusa annyira nyers, hogy én nem tudom komolyan gondolni, hogy ő lenne a legjobb miniszterelnök jelölt.
Számomra ez nagyon nehéz kérdés, ezért szeretném megismerni mások véleményét is ebben a témában.
Bruce
Amúgy engem be lehet húzni Karácsonyhoz, én biztosan rá fogok szavazni.
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 4 éve
"de a végelszámolásnál sejtésem szerint ő nem lesz ott, így meg értelmét nem látom."A demokrácia továbbra sem egyenlő a sportfogadással, ahol akkor nyersz, ha a győztesre teszel...
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Nekem az a bajom, hogy én szívem szerint MZP-re szavaznék, de a végelszámolásnál sejtésem szerint ő nem lesz ott, így meg értelmét nem látom.Dobrevre nem fogok szavazni az tuti
több mint 4 éve
magasan ez a legátfogőbb
legőszintébb
kampánydal
m.youtube.com/watch?v=o7ogceCF7pw
váteszek, váteszek mindenütt

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
okés, csak ez a rész kétértelmű volt számomra.Nem teljesen egyértelmű, hogy tippelni kell, hogy ki áll majd ki Orbán ellen, vagy én kit szeretnék?Hogy te az előválasztáson kire fogsz szavazni, igen.
Karácsonyra fogok előszavazni, de Jakabra tippelnék, mint végső győztes.
dancogo
Ez nem foci EB vagy darts VB, ahol kívülről nézzük és próbáljuk eltalálni a győztest, itt az ellenzéki szavazók saját maguk döntik el, hogy ki lesz a győztes.
MINISZTERELNÖKJELÖLTI ELŐVÁLASZTÁS:
Dobrev Klára:
Fekete-Győr András:
Jakab Péter:
Karácsony Gergely: dancogo
Márki-Zay Péter:
Sobri Jóska
"2) illetve olyan tippeljen, aki ténylegesen szavazni is fog az előválasztáson, vagyis beregisztrált és valódi ellenzéki előválasztó."
Mondjuk miért ne tippelhetne bárki? 😀 na mindegy, téma lezárva, hajrá karigeri
több mint 4 éve
MINISZTERELNÖKJELÖLTI ELŐVÁLASZTÁS:Dobrev Klára: petey
Fekete-Győr András:
Jakab Péter: deyell
Karácsony Gergely: dancogo, roberto23, Gyurma Pappa, Klaci79
Márki-Zay Péter: Bazzani, Nomac, r.baggio, Heisman, nagir, sutianap, akdestroyer, Bruce, dawyd728, Löfli, Sobri Jóska*, rokaur, clbass*, RedFive
Azon ellenzéki szavazók (*és nem ellenzéki előválasztók) szavazatai jöjjenek, akik ténylegesen fognak is előválasztani.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 4 éve
Nem baj, attól még így vélem.Nem tudok ezzel egyetérteni. Sehol - ahol tartanak - nem ez a lényege, ugyanis az ilyen típusú kommunikáció értelmetlen pénzégetés, már szakmai oldalról is.Más: megnéztem a 2 Partizán ellenzékjelölti “vitát”. Nem volt semmilyen vita szinte, a Zala megyésben kérdezett bele egy jót Gulyás, de nem mertek egymásnak menni még itt se. Inkább Fidesz szidalmazásról szól. Csak így meg semmi értelme a vitáknak, ezt eddig is tudtuk. 90%-ban ugyanazt említi mindenki. Inkább pártnépszerűsítés mintsem vita.Ez az előválasztás lényege. Hogy plusz médiafelület, plusz tematizálási lehetőség, plusz választói figyelem.
Heisman
Most mit pusztítsák egymást, ők a Fidesz ellen mennek, szerintem logikus, hogy a Fideszt basztatják, ez várható tőlük.
Sobri Jóska
MC12
Az, hogy az ellenzéki nevek pörögnek, ez nekik jó, nem csak a fideszes narratíva szerint pörögnek, ez nekik még jobb, az előválasztás magasan a legtöbb, amit az anyagi- és szellemi forráshiányos ellenzék ki tudott erre az időszakra találni.
Te objektívan az összes lehetőséget figyelembevéve ítéled meg, és nem tartod sokra, én meg az ellenzék elmúlt 11 évének tükrében, a saját képességeikhez viszonyítva ítélem meg és sokra tartom.
És nyilván én is szeretném, engem is szórakoztatna ha egy bűnöző és egy NER kisherceg egymás torkának esne, de ennyire ők sem hülyék.
Majd talán a Tóth Csaba vs. Hadházyn elgurul utóbbi gyógyszere, meg még abban bízok, hogy valami ismeretlen vidéki páros alakít nagyot valami régi sérelem miatt, amiről most így előzetesen nem tudunk.
Illetve gondolom te se fogsz az ellenzékre szavazni, én se, így azért be kell látni, hogy nem mi vagyunk ezen viták elsődleges célcsoportja, és te is kommunikációs szakember vagy, én is, így pláne nem ránk igyekeznek hatni az ellenzéki előválasztáson vitázók.