Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 423
 telex.hu/belfold/2021/09/06/palinkas-jozsef-elovalasztas-jeloles

Picit nevettem. Najó, nagyon
Gyurma Pappa
Nem tartom viccesnek, hogy egy Pálinkás intellektusú emberre 20.000 embernek sincs igénye ebben az országban. Ellenben, ha MZP lesz a közös jelölt, akkor a fideszre szavazok. Szarra nem váltom le a szart.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 433 — zászló zászló szív
 telex.hu/belfold/2021/09/06/palinkas-jozsef-elovalasztas-jeloles

Picit nevettem. Najó, nagyon

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 115 — Cowboys fan
A Mustang pólós csaj miatt a végén még elmegyek vmi MZP-rendezvényre 😀

empty taxi
Én az egyik iskolai tornatanárnővel kapcsolatban gondolok hasonlókat 😊
(Kettő is volt, de az egyik szerintem házasodott és szült is másfél év zárás alatt)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Sobri Jóska
Tudod jól, hogy erre csak naív, idealista gondolatokat tudok megfogalmazni. Hiszek abban, hogy megélem, hogy nem lesz igazad ebben a kérdésben.
Szokol
Az nem naív idealizmus, hogy valaki rendelkezzen a politikusi kvalitásokkal ÉS emellé ne legyen egy gennyláda. A kettő nem zárja ki egymást, vannak tehetséges ÉS nem korrumpálható, emberileg is normális politikusok. Csak a jelenlegi viszonyok között az ilyenek nehezen adják a fejüket politizálásra. A anyázós iszapbírkózásba a "normálisabb" nem szeret beszállni. Ezért is gyakori, hogy ha valahol a politikai térkép egyik fele meghülyül, az magával rántja a másik felét is, mert onnan is elmenekülnek a "normálisabbak".

Volt a rendszerváltás óta nálunk is kevésbé gennyláda politikai elitünk, vissza lehet ahhoz térni. Anélkül, hogy vissza kéne hozni azt a kezdő amatórizmust is, ami törvényszerűen része volt a rendszerváltás utáni éveknek, hiszen a kádárista másodvonalon kívül mindenki másnak teljesen új terep / szakma volt.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
Sobri Jóska
Tudod jól, hogy erre csak naív, idealista gondolatokat tudok megfogalmazni. Hiszek abban, hogy megélem, hogy nem lesz igazad ebben a kérdésben.
Szokol
Komolyan kérdeztem.
Egy politikus hasznos működéséhez bizonyos skillek kellenek.
A görög poliszoktól kezdve, a Napkirály udvarán át a huszadik, huszonyegyedik századig bezárólag.
Ezek a skillek nem sokat változtak az évezredek alatt, integrációs képesség, szimpátiakeltés, megfelelő, hatékony kommunikáció, karizma, szövetségépítési képesség, és még sorolhatnám, te is tudod ezeket.
MZP ezekkel nem rendelkezik, vagy csak nagyon limitáltan.
Miért lenne jó neked, nekem, az országnak, ha ő érdemi vezetői pozícióban lenne, illetve ha hozzá hasonló politikai dilettánsok a nagypolitikában dolgoznának?
És szerintem ő nem még csak nem is idealista, szerintem cégvezetőként vagy városvezetőként kimondottan gyakorlatias, pragmatikus, csak nem érzékeli, hogy a nagypolitika az minőségi változás is, nem csak mennyiségi.
És kérdezem ezt úgy, hogy az elmúlt hónapokban kimondottan megkedveltem MZP-t, szimpatikus embernek tűnik számomra, csak emellett teljesen alkalmatlannak látom politikusnak, nem tartom alkalmasnak a politizálásra.
Sobri Jóska
mongya ezt egy trumpista
hiszijapiszi

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 750 — #NoStress
Sobri Jóska
Szokol
Komolyan kérdeztem.
Egy politikus hasznos működéséhez bizonyos skillek kellenek.
A görög poliszoktól kezdve, a Napkirály udvarán át a huszadik, huszonyegyedik századig bezárólag.
Ezek a skillek nem sokat változtak az évezredek alatt, integrációs képesség, szimpátiakeltés, megfelelő, hatékony kommunikáció, karizma, szövetségépítési képesség, és még sorolhatnám, te is tudod ezeket.
MZP ezekkel nem rendelkezik, vagy csak nagyon limitáltan.
Miért lenne jó neked, nekem, az országnak, ha ő érdemi vezetői pozícióban lenne, illetve ha hozzá hasonló politikai dilettánsok a nagypolitikában dolgoznának?
És szerintem ő nem még csak nem is idealista, szerintem cégvezetőként vagy városvezetőként kimondottan gyakorlatias, pragmatikus, csak nem érzékeli, hogy a nagypolitika az minőségi változás is, nem csak mennyiségi.
És kérdezem ezt úgy, hogy az elmúlt hónapokban kimondottan megkedveltem MZP-t, szimpatikus embernek tűnik számomra, csak emellett teljesen alkalmatlannak látom politikusnak, nem tartom alkalmasnak a politizálásra.

több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 373 — Steelers fan
Sobri Jóska
több mint 4 éve
empty taxi
Ez a faszi amúgy önmagában magasan a legjobb jelölt, kár, hogy nincs érdemi esélye.
Szokol
MZP teljesen körön kívül van, ha megnézed a Hollikos Tranzit Garázsvitát, akkor egyertelmű lesz. Igazi outsider, nulla eséllyel.
Ráadásul nem is politikusmatéria, hisz érzelemvezérelt, azt mondja, amit gondol, nem beszél a politika nyelvén, mindenkivel harcol, senkivel sincs jóban, megy a saját feje után arrogánsan, nulla a stratégiai érzéke, nem tud kooperálni, együttműködni, szövetségeket kötni, ignorálja mások érdekeit, teljesen alkalmatlan a posztmodernben politikusnak.
Vesd össze Jakabbal vagy akár egy Varjúval, Kunhalmival, Molnár Zsolttal, Tóth Csabával. Ne emberileg, hanem politikai kvalitások alapján. MZP a megtestesült civil, aki teljesen idegenül mozog a nagypolitika világában. Még a saját hódmezővásárhelyi győzelmét se tudja értelmezni.
Teljesen sansztalan a top3-ba jutása is.
Nem lehet más a politika.
Sobri Jóska
Hát ezt mondom én is! Csak szerintem ez sajnos, szetinted meg ez a normális.
Szokol
Igen.
Elárulod, hogy egy eléggé specifikált szakmában miért sajnálnivaló valaki, aki a szakma alapvető skilljeivel nem rendelkezik és nem elég okos ezt belátni?
Én utálnám ha a taxisofőr bár jó ember lenne, de vezetni nem tudna, és felkenne egy villanyoszlopra vagy egy jószándékú, művelt pincér az ölembe szervírozná a penne arrabiatát.
A jó politikus az Orbán, Gyurcsány vagy egy Tóth Csaba.
Ami nincs fedésben azzal, hogy ők jóemberek is lennének. De ez ilyen szakma.
Vagy ha félreértem, akkor azt áruld el, hogy mit sajnálsz MZP dilettánsságában?

több mint 4 éve
empty taxi
Ez a faszi amúgy önmagában magasan a legjobb jelölt, kár, hogy nincs érdemi esélye.
Szokol
MZP teljesen körön kívül van, ha megnézed a Hollikos Tranzit Garázsvitát, akkor egyertelmű lesz. Igazi outsider, nulla eséllyel.
Ráadásul nem is politikusmatéria, hisz érzelemvezérelt, azt mondja, amit gondol, nem beszél a politika nyelvén, mindenkivel harcol, senkivel sincs jóban, megy a saját feje után arrogánsan, nulla a stratégiai érzéke, nem tud kooperálni, együttműködni, szövetségeket kötni, ignorálja mások érdekeit, teljesen alkalmatlan a posztmodernben politikusnak.
Vesd össze Jakabbal vagy akár egy Varjúval, Kunhalmival, Molnár Zsolttal, Tóth Csabával. Ne emberileg, hanem politikai kvalitások alapján. MZP a megtestesült civil, aki teljesen idegenül mozog a nagypolitika világában. Még a saját hódmezővásárhelyi győzelmét se tudja értelmezni.
Sobri Jóska
Hát ezt mondom én is! Csak szerintem ez sajnos, szetinted meg ez a normális.
több mint 4 éve
empty taxi
Szokol

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
empty taxi

Tegnap este nézegettem Jakab utcai megjelenéseit és annyira jól szónokol, annyira jól megfogja és leegyszerűsíti a témakat, hogy attól félek, ő lesz a közös jelölt. Azt viszont nem látom, hogy ez a stílus hogyan tudná legyőzni Vityát és a gépezetét.

Én most egy nagyon szoros Fidesz-győzelmet látok jönni 22-ben.
Szokol
MZP szerintem az egyetlen fazon aki ha nem mond valami nagyon nagy faszságot a kampányban, akkor a Fidesz média gépezet számára egy angolna. Alig tudnának rajta fogást találni. Mindegyik másikon - beleértve Karácsonyt is - sokkal könnyebb.

Mindenesetre, bár nem tudom, hogy mit tanácsol az ellenzéknek a híres-hirhedt kampánytanácsadói "szakértő", aki állítólag mindig tudja, hogy mivel lehet megverni az ellenfelet, én azt tanácsolnám, hogy ne üljenek bele a Gyurcsány témába. Látszik, hogy a Fidesz erre készül, Gyurcsányozni fognak ezerrel a következő 8 hónapban. Ha az ellenzék beszáll és elkezd ellen-Gyurcsányozni, akkor csak azt a saját tábort bizonytalanítja el, amelyik az ellenzékre szavazna, de érzékeny a Gyurcsány témára. A jó taktika, hogy ki kell röhögni. MZP hitelesen ki tudja röhögni, de Karácsony is nyugodtan kiröhögheti. Ő már kevésbé hitelesen teszi, de ezerszer jobb, mint bizonygatni, hogy nem áll mögöttem a patásördög. Akkor van baj, ha az asszony nyeri az előválasztást, de mivel megjósoltam, hogy nem ő fogja, így ez a verzió nem fog bekövetkezni. 😊 Ha mégis, akkor úgy jártam mint Sobri Jóska a tavalyi NFL szezonnal. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 465 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Bulvárrovat:

Fletó két oltás után elkapta a covidot

Lölő fogyása mögött állítólag hasnyálmirigyrák áll

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
empty taxi

Tegnap este nézegettem Jakab utcai megjelenéseit és annyira jól szónokol, annyira jól megfogja és leegyszerűsíti a témakat, hogy attól félek, ő lesz a közös jelölt. Azt viszont nem látom, hogy ez a stílus hogyan tudná legyőzni Vityát és a gépezetét.

Én most egy nagyon szoros Fidesz-győzelmet látok jönni 22-ben.
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 209 — Lájkold a zsűrit!
A Mustang pólós csaj miatt a végén még elmegyek vmi MZP-rendezvényre 😀

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 936 — The Mathematician
"Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll. Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján. Van mit."
Elmondhatjuk, hogy Mariska megihlette az internet népét. 17 óra leforgása alatt 7,6 ezer hozzászólás.
 www.facebook.com/thm.schmidtmaria/posts/4658072964226346
(Azt hiszem, jobb helye van itt, mint a soccer topikban.)
nagylaza
Bennem az merült fel, hogy vajon hogy a fenében jutott eszébe pont egy foci balhé margóján beleállni azokba a britekbe, akiket a brexit óta egyébként kedvelni illik? Nem tűnik egy foci szurkoló alkatnak, akkor meg mi akaszthatta ki?
peterk2005
onnan indult hogy penge bárisz beszólt nekünk

hvg.hu/itthon/20210903_Boris_Johnson_magyar_angol_meccs
Negritis
Ah, szóval sz*rdobálás. Akkor világos, a sz*rt nem lehet hagyni, azt vissza kell dobni. 😊
peterk2005
kakadu is tolt egy ilyet

www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/vb-2022-a-kulugyminiszter-felhaborodott-futyulo-angolokra-utal-2847851

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 358
"Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll. Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján. Van mit."
Elmondhatjuk, hogy Mariska megihlette az internet népét. 17 óra leforgása alatt 7,6 ezer hozzászólás.
nagylaza
Bennem az merült fel, hogy vajon hogy a fenében jutott eszébe pont egy foci balhé margóján beleállni azokba a britekbe, akiket a brexit óta egyébként kedvelni illik? Nem tűnik egy foci szurkoló alkatnak, akkor meg mi akaszthatta ki?
peterk2005
Szerintem nincs ő kiakadva. Sőt. Boldog, hogy jól beszólhatott valakinek.
Tegnap szerettük a briteket, ma utáljuk, holnap megint szeretjük. Az elvtelenség már csak ilyen praktikus.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
nagylaza
peterk2005

Negritis
Ah, szóval sz*rdobálás. Akkor világos, a sz*rt nem lehet hagyni, azt vissza kell dobni. 😊

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 936 — The Mathematician
nagylaza
peterk2005

Szerkesztette: Negritis, a vajda

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
nagylaza

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 465 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 infostart.hu/belfold/2021/09/03/nevvel-arccal-jelentkezett-az-ordog-ugyvedje#
warr_b
De akkor miert Czegledy fizette a FB oldal hirdeteseit?
undisputedly
Én is szívesen fizettem volna ha megkérnek.
ozibozi
Ok, gondolom nem vagy egyedul, de egy elvileg titkolt szemelyazonossagu, jol szitualt ugyved aki izraelben el, miert nem tudja a FB promociot sajat maga kifizetni?

Valoszinuseg szerint nalam ez a 3 forgatokonyv:

Legvaloszinubb: Ez egy kollektiv projekt volt a DK-n belul, Czegledy meg ez az ugyved is reszeskent vallalt szerepet

Valamivel kevesbe valoszinu: Czedgledy az, de bevallalta helyette ez az ugyved.

Legkevesbe valoszinu: Ez az uj arc az.
undisputedly
Hehe

index.hu/belfold/2021/09/04/daniel-peter-az-ordog-ugyvedje-hazugsag-czegledy-csaba-borkai-botrany/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 173 — beers & Packers
ez a Dániel Péter nem az az ürge, aki vörös festékkel öntött le valami szobrot vagy mit?
slowmotion
 nol.hu/belfold/daniel_peter_ujra_akciozik-1309939
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 173 — beers & Packers
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/471228002_9342329199134009_1746146681709375934_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx2000x1333&ctp=p600x600&_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=b96d88&_nc_ohc=LCe838TrffMQ7kNvwG7bAKv&_nc_oc=AdnCT_aJbserSs-nW938Mf4gss_104zvLZ2Qv6tBOCY3lbHqFknJxC08t9a2IgRuJxY&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=Hzcl11kz2NHWsA8OcEiLKg&oh=00_Afo5CYtBba9zHTGGAXn9Fwhkf7-ZeiXTCw-aPlGBp7wtLQ&oe=697DB5F6
Schmidt Mária
Nyílt levél Boris Johnsonnak Tisztelt Miniszterelnök Úr! Megdöbbentett az az érzéketlen és a szokásos brit gyarmatosító attitűdről tanúbizonyságot tevő bejegyzése, ami elítéli a magyar...

több mint 4 éve
dancogo Minnesota Vikings Indiana Hoosiers 2 470 — Big Penix Energy
warr_b
undisputedly
ozibozi
Ok, gondolom nem vagy egyedul, de egy elvileg titkolt szemelyazonossagu, jol szitualt ugyved aki izraelben el, miert nem tudja a FB promociot sajat maga kifizetni?

Legvaloszinubb: Ez egy kollektiv projekt volt a DK-n belul, Czegledy meg ez az ugyved is reszeskent vallalt szerepet

undisputedly
ez a Dániel Péter nem az az ürge, aki vörös festékkel öntött le valami szobrot vagy mit?
slowmotion
Dániel, meg ürge, 3x kellett elolvasnom, hogy megértsem, hogy a mondatodban nincs utalás a Tanúra.
dancogo
Az Zoltán volt... 😊
Lecsó
igen, ezért írtam csak vezetéknevet
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 358
warr_b
undisputedly
ozibozi

undisputedly
slowmotion
Dániel, meg ürge, 3x kellett elolvasnom, hogy megértsem, hogy a mondatodban nincs utalás a Tanúra.
dancogo
Az Zoltán volt... 😊
több mint 4 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 821 — Apu ökölbeszorított keze
warr_b
undisputedly
ozibozi

undisputedly
slowmotion
nade Bástya elvtárs!