Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 352
Basszus, szombati, én meg csak most vettem észre. Remekmű! A jobboldali-konzervatív újságírás gyöngyszeme! Zsinórmérték!
Gyurcsány halálkoalíciója azért küzd, hogy több legyen a hulla
Nehéz elhinni, de nap nap után bebizonyosodik: az ideiglenesen Magyarországon állomásozó, idegen zsoldban álló ellenzék azt akarja, azért küzd, hogy minél több honfitársunk belehaljon a járványba. Ezek a gazemberek az életmentő kínai oltóanyag ellen agitálnak. Halálkampányuk miatt még több idős honfitársunkat veszíthetjük el. A halál vámszedői ők, velejükig sátáni figurák.
 pestisracok.hu/gyurcsany-halalkoalicioja-azert-kuzd-hogy-tobb-legyen-a-hulla/?fbclid=IwAR3LfBwK_g61SHUPFbYMrzP5I3MOjSMe6TCqhtcevuw_nM4AfaRVMwli30c
nagylaza
Mit vársz egy fasiszta propagandától??

Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 149 — beers & Packers
Basszus, szombati, én meg csak most vettem észre. Remekmű! A jobboldali-konzervatív újságírás gyöngyszeme! Zsinórmérték!
Gyurcsány halálkoalíciója azért küzd, hogy több legyen a hulla
Nehéz elhinni, de nap nap után bebizonyosodik: az ideiglenesen Magyarországon állomásozó, idegen zsoldban álló ellenzék azt akarja, azért küzd, hogy minél több honfitársunk belehaljon a járványba. Ezek a gazemberek az életmentő kínai oltóanyag ellen agitálnak. Halálkampányuk miatt még több idős honfitársunkat veszíthetjük el. A halál vámszedői ők, velejükig sátáni figurák.
 pestisracok.hu/gyurcsany-halalkoalicioja-azert-kuzd-hogy-tobb-legyen-a-hulla/?fbclid=IwAR3LfBwK_g61SHUPFbYMrzP5I3MOjSMe6TCqhtcevuw_nM4AfaRVMwli30c
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 651
Pontosan azt magyarázta az egyik zsaruból lett kirúgott ügyész,
hogy ha szabad kezet kapna baszhatná a Polt Péter mert pl amikor elkezdené bekasztlizni csak pár napra is a középes strómanok 50-60 éves feleségeit vagy 18-20 éves gyerekeit, leporolnák az aktákat feltúrnák a lakásaikat szívatásból lehetőleg a szomszédok előtt,
azok még azt is elmondanák amit nem követtek el, nem csak azt amit igen és hogy kivel mikor mennyiért.
Ezek mivel nem igazi bűnözők, csak egy dolog lebeg a szemük előtt, megúszni BÖRI nélkül, még az sem baj ilyenkor ha felfüggesztett lesz.
Itt csak a szándék nincs meg, mert nincsenek elvarva mindenhol a szálak, Max a legfelső szinten van ez rendesen bevédve, ezért nem is szabad oda erőforrásokat pazarolni,
de egy szinten lejjebb már tele van taposó aknával és trehánysággal kb minden 2. Cég. Ott már lehet/ne/ zsarolni meg alkudozni csúnyán.
De nem lesz rá valós akarat, max
egy --két kirakat ügy. 😕
Az elpofátlanodott elit részbeni lecserélése a cél, nem a rendszer teljes megreformálása.
több mint 4 éve
Szeretnék már ott tartani, hogy a kormányra került ellenzéket szidhassam.
több mint 4 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 361 — Ajmo Vatreni
Amikor azt írjátok, hogy a társadalomnak kelletne megváltoznia, fejlődnie, akkor azt nem gondolhatja komolyan egyik kormánypárti szavazó (és finnyásabb kritikus hang) sem, hogy az majd még több Fidesz kormánytól fog bekövetkezni.
Simán benne van, hogy tehetségtelen balfaszok gyülekezete lesz az ellenzéki összefogásból kormányon, de még az is jobbat tesz a társadalom fejlődése szempontjából, mint a jelenlegi helyzet konzerválása.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 419 — zászló zászló szív
igazi kockázata a NER-nek, hogy azzal fogja kezdeni az új kormány, hogy belépnek a EPPO-ba.
Gyurma Pappa
Meglatjuk, gyanitom ha nyernek ez mar nem lesz olyan hangzatos mint ellenzekben 😀
rokaur
Egyetértünk, én most csak OV szempntjából néztem a dolgot. Ha nem akarnak korán seggszájat maguknak, akkor belépnek. Ezért volt fontos a Keller interjú a Partizánon, rávilágított arra, hogy még egyszer nem lehet eljátszani, hogy nem számoltatják el a Fideszt Orbán Viktort

több mint 4 éve
rokaur 876
Mire alapozzatok, hogy Orbanek panikolnanak a jovoben vagy akar mar most?
undisputedly
Mindig "pánikol", ha nem "pánikolna", akkor nem lenne sikeres. BTW 10 év után most először van reális esélye, hogy nem fog választást nyerni. COVID, ellenzéki összefogás, összegyűlt botrányok, rosszul felmért támadások (Szájer Józsi :buzisankacsintóssmiley: ).

A hátország meg ugye folyamatosan retteg, mert az ő megélhetésük egyetlen embertől függ.

Egyébként szerintem egyetlen élő ember van, akitől ténylegesen retteg OV: Laura Codruța Kövesi. A kormányváltással az igazi kockázata a NER-nek, hogy azzal fogja kezdeni az új kormány, hogy belépnek a EPPO-ba. Korábban beszélgettünk a magyar ügyészek erkölcsi tartásáról stb. Nem egy, nem kettő olyan kilépett ügyészt ismerek, aki első hívó szóra állna újra ügyésznek ahelyett, hogy kirendelt védőként szenved valamelyik megyében. Hasonló mennyiségű rendőrt, nyomozót ismerek, aki azonnal csatlakozna egy felálló korrupció ellenes hatósághoz. 11 év alatt nem csak barátokat szerez egy hatalmon lévő elit...
Gyurma Pappa
Meglatjuk, gyanitom ha nyernek ez mar nem lesz olyan hangzatos mint ellenzekben 😀
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 852
Úgy látszik az V. és a XII. kerületek kifogáskeresése jobban megy, ők kapnak pénzt a kormánytól, pedig híresen szegény kerületek...
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 419 — zászló zászló szív
Mire alapozzatok, hogy Orbanek panikolnanak a jovoben vagy akar mar most?
undisputedly
Mindig "pánikol", ha nem "pánikolna", akkor nem lenne sikeres. BTW 10 év után most először van reális esélye, hogy nem fog választást nyerni. COVID, ellenzéki összefogás, összegyűlt botrányok, rosszul felmért támadások (Szájer Józsi :buzisankacsintóssmiley: ).

A hátország meg ugye folyamatosan retteg, mert az ő megélhetésük egyetlen embertől függ.

Egyébként szerintem egyetlen élő ember van, akitől ténylegesen retteg OV: Laura Codruța Kövesi. A kormányváltással az igazi kockázata a NER-nek, hogy azzal fogja kezdeni az új kormány, hogy belépnek a EPPO-ba. Korábban beszélgettünk a magyar ügyészek erkölcsi tartásáról stb. Nem egy, nem kettő olyan kilépett ügyészt ismerek, aki első hívó szóra állna újra ügyésznek ahelyett, hogy kirendelt védőként szenved valamelyik megyében. Hasonló mennyiségű rendőrt, nyomozót ismerek, aki azonnal csatlakozna egy felálló korrupció ellenes hatósághoz. 11 év alatt nem csak barátokat szerez egy hatalmon lévő elit...

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
Hát azért az ilyen Pikó, Niedermüller, Horváth Cs. féle ejtőernyősök tökéletesen bemutatják, hogy nem a megváltás jön el 22-ben.
Ha másra nem, arra jó lehet a következő választás, hogy a NER húsos fazeka csökkenjen és kihulljon belőle pár haszonleső élősködő. Forradalmat ők sem fognak csinálni, és a korlátozott szellemi és erkölcsi tökéjük pedig nincs meg a komolyabb mozgolódáshoz, de helyi partizán akciókkal lokálisan tudnak kárt okozni. (pl Borkai ügy)
FLZOLI
Speciel rohadtul nem értem Pikó hogy kerül itt képbe. Egy ex-rádiós aki civil kapcsolatai révén került tűzközelbe és nagyon más, mint a két másik politikus akit felsoroltál.
Vagy valamiről lemaradtam és Pikó is meggazdagodott közben mialatt politikus lett?
Klaci79
Nem előélet alapján képeztem halmazokat, hanem a pozícióba kerülés utáni "teljesítmény" alapján. De jó pár ellenzéki politikust sorolhattam volna itt még föl, akik a nagy szavak után igazából semmi érdemlegeset nem csináltak a haverok pozícióba hozása után.
FLZOLI
Szerintem igazságtalan ennyi idő és lehetőség után bárkit lehúzni. Jól látszódik, hogy széllel szemben még polgármesterként sem lehet hugyozni a válság kellős közepén meg még annyira sem. Azért az kemény, hogy a kormány osztogat fideszes kerülteknek százmilliókat, közben minden más helyről elvon. Így baromi nehéz bármit vezetni, nemhogy kerületet.
Klaci79
De akkor mégis mire készültek ha nem erre. Mire számítottak, hogy majd vörös szőnyeget gurítanak eléjük és jó vesztes módjára viselkedik majd a NER?

Nem a világot kell megváltani, de saját hatókörben is lehet apróbb dolgokat tenni. Ahogy sikerült a haverok pénzét egyből megnövelni, a szociális dolgozók támogatását elvenni, leállítani az összes felújítási társasház, közút programot , újra részeg/drogos csövesekkel teletölteni az aluljárókat akár lehetett volna esetleg a libsi kánont kicsit hanyagolni is. Felőlem hősködhet és mártírkodhat amennyire akar, de az állandó kifogás keresés baromi szánalmas. Ha pénz kell, mért nem nyúlt bele a parkolás bizniszbe mondjuk?
FLZOLI
Egyrészt a vörös szőnyeg és a bevételek totális elvétele között nagy különbség van. Senki nem várta az elsőt, de utóbbit sem.
Még a kormánypárti média sem hangos a haveroknak jutatott pénzektől, nem tudom, hogy mire gondolsz. Mondjuk annak is vannak szintjei. Nekem sem tetszik az ilyen, de nem tudok konkrétumokat mondani, vagyis olyan nagy mutyi nem lehet. A felújítási programokról sem tudok, érdemes azt átgondolni, hogy mikor és miért állt le bármi. Én most voltam lakást nézni a 8. kerületben, bőven ráférne, de mi a tökömből lenne ilyesmire pénz, ha éppen másra is alig akad. És ez csak az államon múlik nálunk, mert az önkori hitelt sem vehet fel és már a saját bevételeit súlyosan korlátozzák. Szerintem ezt Te is látod, de valószínű, hogy a kerületi lakosok sem lehettek annyira elégedettek a Hugyos Máté féle irányvonallal.
A részeg/drogos/csövesek tényleg nem kellenének. Erre lenne megoldás azon kívül is, hogy beléjük rúgunk még egyet. Mintha lenne is egy olyan mondás, hogy egy társadalom fejlettségét ott lehet lemérni, ahogy az elesettekkel bánik. Nem mondom, hogy ez a jó ami most van, de az előző szőnyeg alá söprés is gusztustalan volt.
Az állandó kifogáskeresésről eg annyit, hogy az önkormányzat és az állam is az adófizetőkből él. Ha nem kapnak pénzt, akkor a kifogáskeresésből lehet neked eleged van, de jogos lehet a kérdés, hogy mégis mit csinálna a Te háztartásod, ha egyszer csak a bevételeid 25%-át jönne be. Azt szeretném egyszer ilyenkor meghallgatni, hogy mi lenne.
A parkolási bizniszbe meg rendesen belenyúltak...lassan egy éve ezzel menekülünk a koronavírus elől.
több mint 4 éve
Hát azért az ilyen Pikó, Niedermüller, Horváth Cs. féle ejtőernyősök tökéletesen bemutatják, hogy nem a megváltás jön el 22-ben.
Ha másra nem, arra jó lehet a következő választás, hogy a NER húsos fazeka csökkenjen és kihulljon belőle pár haszonleső élősködő. Forradalmat ők sem fognak csinálni, és a korlátozott szellemi és erkölcsi tökéjük pedig nincs meg a komolyabb mozgolódáshoz, de helyi partizán akciókkal lokálisan tudnak kárt okozni. (pl Borkai ügy)
FLZOLI
Speciel rohadtul nem értem Pikó hogy kerül itt képbe. Egy ex-rádiós aki civil kapcsolatai révén került tűzközelbe és nagyon más, mint a két másik politikus akit felsoroltál.
Vagy valamiről lemaradtam és Pikó is meggazdagodott közben mialatt politikus lett?
Klaci79
Nem előélet alapján képeztem halmazokat, hanem a pozícióba kerülés utáni "teljesítmény" alapján. De jó pár ellenzéki politikust sorolhattam volna itt még föl, akik a nagy szavak után igazából semmi érdemlegeset nem csináltak a haverok pozícióba hozása után.
FLZOLI
Szerintem igazságtalan ennyi idő és lehetőség után bárkit lehúzni. Jól látszódik, hogy széllel szemben még polgármesterként sem lehet hugyozni a válság kellős közepén meg még annyira sem. Azért az kemény, hogy a kormány osztogat fideszes kerülteknek százmilliókat, közben minden más helyről elvon. Így baromi nehéz bármit vezetni, nemhogy kerületet.
Klaci79
De akkor mégis mire készültek ha nem erre. Mire számítottak, hogy majd vörös szőnyeget gurítanak eléjük és jó vesztes módjára viselkedik majd a NER?

Nem a világot kell megváltani, de saját hatókörben is lehet apróbb dolgokat tenni. Ahogy sikerült a haverok pénzét egyből megnövelni, a szociális dolgozók támogatását elvenni, leállítani az összes felújítási társasház, közút programot , újra részeg/drogos csövesekkel teletölteni az aluljárókat akár lehetett volna esetleg a libsi kánont kicsit hanyagolni is. Felőlem hősködhet és mártírkodhat amennyire akar, de az állandó kifogás keresés baromi szánalmas. Ha pénz kell, mért nem nyúlt bele a parkolás bizniszbe mondjuk?
FLZOLI
Parkolás biznisz? Most, hogy ingyenes?
több mint 4 éve
FLZOLI
Klaci79
Így van, a Pikó más kategória. A mögötte álló civilek régóta szisztematikus (és sziszifuszi) munkát végeznek, Pikó pedig nagyon keményen tolta a kampányt. (Ellentétben pl. Niedermüllerrel. Más kérdés, hogy ő is simán győzött, pedig Hunvald bejelentkezése után a saját oldalán sem adtak neki komoly esélyt.)
nagylaza
Mint mondtam, különösebben nem érdekel, hogy mekkora hero move volt egy NER bástyát bevenni.
FLZOLI
Jó, de azt nem érzem méltányosnak, ha úgy várunk el bármifajta teljesítményt, hogy közben a kormány a nemzeti együttműködés jegyében orrba-szájba szívatja az ellenzéki önkormányzatokat.
Most látom, hogy Klaci79 is kb. ezt írta.

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 645 — farkas.l.zoltan@gmail.com
FLZOLI
Klaci79
FLZOLI
Klaci79

több mint 4 éve
FLZOLI
Klaci79
Így van, a Pikó más kategória. A mögötte álló civilek régóta szisztematikus (és sziszifuszi) munkát végeznek, Pikó pedig nagyon keményen tolta a kampányt. (Ellentétben pl. Niedermüllerrel. Más kérdés, hogy ő is simán győzött, pedig Hunvald bejelentkezése után a saját oldalán sem adtak neki komoly esélyt.)
nagylaza
Mint mondtam, különösebben nem érdekel, hogy mekkora hero move volt egy NER bástyát bevenni.

több mint 4 éve
Mit értetek forradalom alatt? Mivel lennétek elégedettek?
Mert rinyálunk egyfolytában, hogy jajaj ezek ugyanazok, meg azok is, csak azt nem értem, hogy akkor nem mindegy? MC12: neked mi bajod egy antiorbánnal, aki ugyanakkora orbán csak neatív előjelle? Ugyanaz a rendszer marad, ugyanúgy lehet lopni, vagy dolgozni, kinek mi tetszik... Akkor meg mire ez a pánik?
Lecsó
Én nem pánikoltam és szerintem a fórumon senki nem pánikolt, elemzünk egy helyzetet, reagálunk bejelentésekre, de mivel a fórum 99%-a nem függ a napi politikától így pánikolni sincs oka. Azért engedtessék meg, hogy véleményezzük amit a pártok mondanak és adott esetben ne értsünk vele egyet vagy támogassuk, ha meg szerinted ez mindegy, akkor zárjuk be a topicot mert felesleges 😊
MC12
Most egy kifejezésen lovagolsz, ráadásul egy magas lovon. Engedd el. A kérdés valódi volt, nem költői. Így esetleg a tartalmára is válaszolhatnál, és akkor nem szaporítanánk a felesleges posztokat, ami miatt majd be kell zárni ezt a jó kis topikot...
Szóval leegyszerűsítem neked:
El tudsz jobbat képzelni OV-nál?
több mint 4 éve
FLZOLI
Klaci79
FLZOLI
több mint 4 éve
Mert rinyálunk egyfolytában, hogy jajaj ezek ugyanazok, meg azok is, csak azt nem értem, hogy akkor nem mindegy? MC12: neked mi bajod egy antiorbánnal, aki ugyanakkora orbán csak neatív előjelle? Ugyanaz a rendszer marad, ugyanúgy lehet lopni, vagy dolgozni, kinek mi tetszik... Akkor meg mire ez a pánik?
Lecsó
Mondjuk, hogy elinduljon valamerre ez a társadalom a gumicsizmás, alkesz, rasszista proli szintről előre. Már az is elég lenne, ha jó pár NER bérenc kicsit visszavenne az arcából és kevésbé magasabb lóról beszélne.

90-ben elmaradt az igazi rendszerváltás, késve, de azt kellene lassan esetleg végbe vinni, ha konkrét forradalmat kérdezel

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 371
Lecsó
Én nem pánikoltam és szerintem a fórumon senki nem pánikolt, elemzünk egy helyzetet, reagálunk bejelentésekre, de mivel a fórum 99%-a nem függ a napi politikától így pánikolni sincs oka. Azért engedtessék meg, hogy véleményezzük amit a pártok mondanak és adott esetben ne értsünk vele egyet vagy támogassuk, ha meg szerinted ez mindegy, akkor zárjuk be a topicot mert felesleges 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
FLZOLI
Klaci79
több mint 4 éve
1. Az előválasztásra nincs befolyása, legfeljebb annyi, hogy ezerrel anyázni fogja a jelölteket és csúcsra járatja a gyurcsányozást. (Elképzelhető az is, hogy próbálja meghekkelni az eredményt, de ez nagyon kétélű fegyver.)
nagylaza
Pont az a befolyása az előválasztásra, hogy ellehetetleníti annak a kampányát. Vidéken nagyon nehéz FB kampányt folytatni, ott menni kell, a főtéren bratyizni, stb... Ezt el lehet lehetetleníteni.
Azt nem, hogy egy jelölt legyen a végén. Ha meghekkelik, mondjuk kurva sok fideszes szavaz balfasz jelöltekre, akkor is maximum annyit érnek el, hogy nem a legtámogatottabb jelölt lesz a szavazólapon.
több mint 4 éve
FLZOLI
Klaci79

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 371
simán elképzelhetőnek tartja, hogy jövő télen - tavasszal nem lesz effektíve rendes door-to-door kampány, nem lesznek tömeges kampány-gyűlések stb. mert a mutálódott vírus miatt majd azt mondják, hogy pár száz fő, 1-5 ezer összegyűlhet de ennyi. Egy "csendes"választás a Fidesznek kedvezne. És a vírus miatt ez simán átüthető - ha akkor még ilyen lesz a vírushelyzet.
MC12
Elképzelhetőnek tartja, hogy nem lesz????
Én elképzelhetetlennek tartom, hogy lesz. Pedig nem vagyok politológus...
Ez az egyik igen nyomós oka, amiért OV ezt a húzd meg ereszed meg játékot játsza. Nem érdeke, hogy gyorsan megoldódjon ez a helyzet..
Lecsó
Politológus tehát konkrétumot akkor sem hajlandó kijelenteni amikor sört rendel 😊😊😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Ameddig Dobrev és Fekete-Győr az egyik vezéralakja a fideszt váltani akaró erőknek addig a Viktornak nem kell félni. Dobrev teljesen alkalmatlan minden szempontból. A másik meg akkor látott vidéket amikor a balatoni nyaralóba menet az m7-en haladva kinézett a kocsiablakon. A belvárosi és budai aszfaltról ne akarja megmondani mi jó az országnak. Még ez az elbaszott fidesz is jobb mint azok a bohócok lennének.
pfefe8
dehogynem kell félnie, csak nem azt ellenféltől hanem a saját faszságától

ahogy ugye az amerikai választások előtt is:
amíg biden a jelölt trumpnak zsebben a győzelem
Negritis
zsebben is volt neki a győzelem, de a covid és főleg az arra adott rossz válaszai miatt bukta a választás szerintem.
pfefe8
Pontosan ezért retteg OV is. Szar a populistáknak, amikor olyan válsággal kell megküzdeni, amit nem ők gerjesztettek. Okádnom kell pl. Draghitól (minden bankárból lett politikustól, úgy általában), de teljesen logikus, hogy ő lett az olasz miniszterelnök: válságban technokraták, pragmatikus embereknek kell vezetni az országot. Ha OV nem rettegene (joggal) attól, hogy a COVID és az arra adott válaszai miatt bukja a választásokat, ő is inkább háttérbe vonulna, hagyná hogy a Varga meg a Matolcsy meccseljék le a gazdaságot is. De erre nincs lehetősége, mert a politikai rendszer 100% csak tőle függ, ahogy a repik is Trumptól. Meg is lett az eredménye, normális körülmények között Biden sosem lett volna elnök...
Gyurma Pappa
Orbán szerencséje, hogy nem választási évben kapta telibe a vírus, mint Trumpot. Akkor biztosan bukna. Így azonban, ha szerencséje van (és ennek a csávónak ha valamilye van akkor szerencséje igen sokszor) és nyárra konszolidálja a helyzetet akármilyen vakcinával, akkor majdnem egy éve lesz sikerpropagandára, korlátlan pénzköltési lehetőséggel (szia EU!) laza monetáris politikával, senkit nem érdeklő államháztartási hiánnyal stbstb. Egy év nagy idő, és a Fidesz a válság alatt is megtartotta a bázisát, érdemi csökkenést nem szenvedett el, stagnál. Ha (és ez egy nagy ha) kontroll alatt tudja tartani a munkanélküliséget, és ki tudja engedni a népet akkor a saját kezében lesz a sorsa.

Habár épp a hétvégén beszélgettem egy politológus barátommal aki simán elképzelhetőnek tartja, hogy jövő télen - tavasszal nem lesz effektíve rendes door-to-door kampány, nem lesznek tömeges kampány-gyűlések stb. mert a mutálódott vírus miatt majd azt mondják, hogy pár száz fő, 1-5 ezer összegyűlhet de ennyi. Egy "csendes"választás a Fidesznek kedvezne. És a vírus miatt ez simán átüthető - ha akkor még ilyen lesz a vírushelyzet.
MC12
Ha a Fidesz próbálja "csendesíteni" a kampányt, akkor annál hangosabb lesz az ellenzéki előválasztás. Ezzel még érdemes kalkulálni. Persze, nem azt állítom, hogy az előválasztás politikai csodafegyver, de jó lehetőség arra, hogy az ellenzék - gyönyörű kifejezéssel élve - tematizálja a közbeszédet.
nagylaza
Csak az előválasztásnak vége idén október 23-án legkésőbb. Az igazi kampány meg ahogy szokott 2022 január végén - február elején indul. És ha pl március 15-én az ellenzék nem tud erőt mutatva demonstrálni egy több 10-ezrest, az nekik jobban fáj mint a Fidesznek, ugyanis még mindig nekik kell legyőzni a regnáló világbajnokot és kiütéssel, hogy egy bokszoló hasonlattal éljek, mert pontozással mindig nehéz.

Ha az egész kampány átköltözik a netre és a véleménybuborékokba ott a pénz dönt, az meg tudjuk hol van. Nem véletlenül mondta Fegyőr, Vadai meg Harangozó is, hogy az ellenzék igazi lehetősége a net ÉS a személyes, emberek közötti kampány csak az kontaktálás nélkül nehéz. Mindegy, meglátjuk de érdekes választási kampány lehet ez.
MC12
Kiterjesztett értelemben használtam a kampányt, ahogyan te is írtad: Orbánnak, ha sikerül konszolidálnia a járványhelyzetet, "majdnem egy éve lesz sikerpropagandára". Ebbe zavarhat be az előválasztás, amelynek hatása nyilván nem cseng le október 23-ával. De az is biztos, hogy a kampányhajrában ennyi nem elég.
A Fidesz viszont a vírustól eltekintve is új helyzetben találja magát: 1. Az előválasztásra nincs befolyása, legfeljebb annyi, hogy ezerrel anyázni fogja a jelölteket és csúcsra járatja a gyurcsányozást. (Elképzelhető az is, hogy próbálja meghekkelni az eredményt, de ez nagyon kétélű fegyver.) 2. Az ellenzéki pártok közös indulásával borul a "centrális erőtér".
Sejtelmünk sincs, hogy milyen korlátozások lesznek jövő tavasszal. Mindenesetre nehezen tudom elképzelni, hogy Orbánék olyan szigorításokat vezessenek be,, amelyek máshol már nincsenek életben.
Közben ráadásul az ellenzék számára is visszaüthet az előválasztás. Ha túl sok helyen fogják eljátszani azt, amit Zuglóban, akkor összefogás helyett csúnya veszekedés, kormányváltás helyett választási bukta jön.
több mint 4 éve
Lecsó
Nekem is furcsák ezek a vélemények. Az nem zavar embereket, hogy szarrá lopják az országot, minden második Fideszesnek magángépe van, vagy luxusjacht, esetleg a kettő együtt, hogy pár év alatt 10 meg 100 milliárdosokat emelnek ki az ismeretlenségből, csak és kizárólag állami megrendelésekkel. De az persze, hogy a csúnya ellenzék mit csinálna ha hatalomra jutna, na az igen...az elitélendő 😀
több mint 4 éve
FLZOLI