Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Igazabol csak a mondatot kellett volna tovabbolvasnod, vagy nem kiszerkesztened a valaszodban:"boldogan nyugtazom, hogy nem a baloldalra megy a penz.Te abbol a szemszogbol vizsgalod a kerdest, hogy mit tett a Fidesz es annak mi a netto erteke.Te gondolhatod igy, en meg nem ertek egyet ezzel. Tul van reprezentalva, nem lesz kereszteny megvalto, ahogyan ez a kereszteny maz sem valos, de nekem tetszik, hogy az egyetemeken elvontak a penzt ezektol a (karos elmeletektol es az oktatoiktol, ahogyan az is, hogy a fidesz mediaban nem kapnak szerepet, vagy Alfoldi felek penz szukeben vannak az eloadasaikra stb. Udvozlendo. Ahogyan a jobboldali thinktankek penzelese is.1) Egyetemek: túlértékeled a magyar egyetemek tudatformáló erejét, messze nem Ámerika az itteni egyetemi élet, és félre ne értsd az egyetemi rendszer átalakítás nem a jobboldali kultúrharcról szól. Just sayin'
Te lathatod mashogy, te dolgod.
undisputedly
2) Alföldi elmegy majd és rendez Németországban, pont telibeszarja a magyar rendszert, már ha a pénzről lenne itt szó. Ő egy sértett művész, az pedig pont egyel rosszabb, mint a meg-nem-értett művész (lásd Lovasi András). Szerettem Alföldi rendezéseit, jó színházat csinált, amíg nem érezte úgy, hogy neki mindenáron véleményt kell mondania speciális kérdésekben, és elvesztette a színháza a globális elemét. Pedig ő jó szakember, csak megette a rendszer meg a saját egója.
3) Sorolj fel nekem kérlek olyan magyar jobboldali thinktankeket, akik mondjuk le is tettek valami érdemlegeset, azon kívül, hogy ellopják az ingatlanvagyont (szándékos túlzás, mielőtt). Őszintén szólva (és most ne hogy elbízd magad) tőled több értelmes jobboldali gondolatot hallottam, mint bármelyik agyonpénzelt magyar thinktanktől. Mutass már egy olyat, ahol a ROI legalább 1-t eléri...
Gyurma Pappa
En abbol, hogy mi lett volna a Fidesz nelkul, mondjuk egy 10 eves baloldali vezetes mellett.
Persze, az itteni egyetemi rendszer kozel sincs annyira integralva a gazdasagba es a tarsadalomba, de attol meg ennek a kis orszagnak igy is jelentos szellemi muhelyei. Orulok, hogy nincsenek gender szakok, mert ezek a dolgok pontosan ugy mukodnek, mint a hazugsag a politikaban. Volt mar rola szo, hogyan kell onigazolni egy sztorit a barati mediaval, forraskent szolgalni hozza es aztan meghivatkozni. Na itthon ugyanigy menne a hivatkozas ezekre az egyetemi kurzusokra meg az ott szuleto termekekre. Nincs gener hulyeseg, nincs critical race theory? Oke, nekem ez bejon. Egy balos bezetes mellett lennenek, ez szamomra nem kerdes, mert a magyar baloldali ertelmiseg olyan, hogy szeret a nyugati balosokhoz, liberalisokhoz dorgolozni, es a XXI. szazadban azert mar egy masodperc alatt gondolatot es course syllabust cserelni.
Nem mondtam, hogy nem jo rendezo. Szakmai berkekben szeretik, az lejott. Nekem nem tetszik a mondandoja (a nemi iranyultsaga az o dolga, engem nem zavar) ezert orulok, hogy kiszoritottak. De ha megnezed nem csak ot. Altalaban a kormanyvaltas a szinhazigazgatok valtasat it hozza. Amugy ha te mondod, elhiszem, hogy lenne munkaja kulfoldon is, nem is azt szeretnem ha ehen halna.
PErsze magyarorszagon nincs olyan klasszikus thinktank, mint mondjuk a Heritage, akik a penzlenyulas es a hatteremberek kitomesen kivul azert komoly szakmai anyagokat is gyart, ebben nincs vita koztunk.
De itt megemlithetjuk, hogy letrehoztak a filmalapot meg azt a kulturalis alapot a ven osz, szurke kepu csokaval akik kitomtek a jobboldali projekteket. Ezt is pozitivumnak tartom. Amugy az osszes jobbos intezmeny, alapjogok kozpont stb. Inkabb ide menjen a penz, mint balos projektekre.
Abban teljesen igazad van, hogy a return of investment nem jo, nem csak USA-beli szintet nezve, de szerintem meg kozepeuropaival sem, de ezek a szervezetek kb. arra szolgalnak, hogy kineveljenek partos ertelmiseget (Fidesz ki is emelt 2 fiatal kiscsajt, vagy most ha jol tudom a Szajer helyere kerult foszert pl), es ellenzeki szerepben meg betegyek az erosembereket "ingyen" penzert. Es USA-ban is amugy kb. igy megy, azzal, hogy ott azert van munka is, ahogyan irtam. Szerintem te jobban kepben vagy a hazai thinktank szcenaval, engem annyira nem erdekel, de azt boldogan nyugtazom, hogy nem a baloldalra megy a penz.
Persze ha rajtam mulna, ez nem igy nezne ki, mert jobboldalikent is azon az allasponton vagyok, hogy az az optimalis, ha a jobboldali mellett baloldali/ellenzeki szellemi muhelyek is vannak, amik kolcsonosen epitik egymast es a politikai/szakmia/vita kulturat, de ugye ez kb. gyermeteg abrandozas, mert itthon vagy az egyik van, vagy a masik.
Ezert sem lennek jo politikus, mert en szeretem a kompromisszumot, a gondolati pluralizmust, egy kis jobboldali dominanciaval, eppen ezert kb. barany lennek a farkasok kozott 😊
undisputedly
Persze ha rajtam mulna, ez nem igy nezne ki, mert jobboldalikent is azon az allasponton vagyok, hogy az az optimalis, ha a jobboldali mellett baloldali/ellenzeki szellemi muhelyek is vannak"
Nem érzel hangyányi diszkrepanciát a saját állításaid között?
nagylaza
"de ugye ez kb. gyermeteg abrandozas, mert itthon vagy az egyik van, vagy a masik."
---> Ha rajtam mulna, jutna is maradna is, de mivel ez itthon nem lehetseges, akkor inkabb a jobb kapja, mint a bal. Tessek. Ertelmeztem.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
A Nokia-dobozos sztoriról kiderült, hogy hazugság volt. Senkit nem zavar?Na köszönöm...akkor ennek is komoly eredménye lett...vajon mennyi munkaórát és pénzt öltek bele a nagy semmibe...áh, nem is bosszantom magam 😕
A tréfa kedvéért jöjjön egy kis Pesti Srácok, amint éppen a Népszabadságot szemlézi:
pestisracok.hu/nokias-doboz-az-ugyeszseg-megszuntette-hagyo-ellen-a-nyomozast/
nagylaza
több mint 4 éve
"boldogan nyugtazom, hogy nem a baloldalra megy a penz.Te abbol a szemszogbol vizsgalod a kerdest, hogy mit tett a Fidesz es annak mi a netto erteke.Te gondolhatod igy, en meg nem ertek egyet ezzel. Tul van reprezentalva, nem lesz kereszteny megvalto, ahogyan ez a kereszteny maz sem valos, de nekem tetszik, hogy az egyetemeken elvontak a penzt ezektol a (karos elmeletektol es az oktatoiktol, ahogyan az is, hogy a fidesz mediaban nem kapnak szerepet, vagy Alfoldi felek penz szukeben vannak az eloadasaikra stb. Udvozlendo. Ahogyan a jobboldali thinktankek penzelese is.1) Egyetemek: túlértékeled a magyar egyetemek tudatformáló erejét, messze nem Ámerika az itteni egyetemi élet, és félre ne értsd az egyetemi rendszer átalakítás nem a jobboldali kultúrharcról szól. Just sayin'
undisputedly
2) Alföldi elmegy majd és rendez Németországban, pont telibeszarja a magyar rendszert, már ha a pénzről lenne itt szó. Ő egy sértett művész, az pedig pont egyel rosszabb, mint a meg-nem-értett művész (lásd Lovasi András). Szerettem Alföldi rendezéseit, jó színházat csinált, amíg nem érezte úgy, hogy neki mindenáron véleményt kell mondania speciális kérdésekben, és elvesztette a színháza a globális elemét. Pedig ő jó szakember, csak megette a rendszer meg a saját egója.
3) Sorolj fel nekem kérlek olyan magyar jobboldali thinktankeket, akik mondjuk le is tettek valami érdemlegeset, azon kívül, hogy ellopják az ingatlanvagyont (szándékos túlzás, mielőtt). Őszintén szólva (és most ne hogy elbízd magad) tőled több értelmes jobboldali gondolatot hallottam, mint bármelyik agyonpénzelt magyar thinktanktől. Mutass már egy olyat, ahol a ROI legalább 1-t eléri...
Gyurma Pappa
En abbol, hogy mi lett volna a Fidesz nelkul, mondjuk egy 10 eves baloldali vezetes mellett.
Persze, az itteni egyetemi rendszer kozel sincs annyira integralva a gazdasagba es a tarsadalomba, de attol meg ennek a kis orszagnak igy is jelentos szellemi muhelyei. Orulok, hogy nincsenek gender szakok, mert ezek a dolgok pontosan ugy mukodnek, mint a hazugsag a politikaban. Volt mar rola szo, hogyan kell onigazolni egy sztorit a barati mediaval, forraskent szolgalni hozza es aztan meghivatkozni. Na itthon ugyanigy menne a hivatkozas ezekre az egyetemi kurzusokra meg az ott szuleto termekekre. Nincs gener hulyeseg, nincs critical race theory? Oke, nekem ez bejon. Egy balos bezetes mellett lennenek, ez szamomra nem kerdes, mert a magyar baloldali ertelmiseg olyan, hogy szeret a nyugati balosokhoz, liberalisokhoz dorgolozni, es a XXI. szazadban azert mar egy masodperc alatt gondolatot es course syllabust cserelni.
Nem mondtam, hogy nem jo rendezo. Szakmai berkekben szeretik, az lejott. Nekem nem tetszik a mondandoja (a nemi iranyultsaga az o dolga, engem nem zavar) ezert orulok, hogy kiszoritottak. De ha megnezed nem csak ot. Altalaban a kormanyvaltas a szinhazigazgatok valtasat it hozza. Amugy ha te mondod, elhiszem, hogy lenne munkaja kulfoldon is, nem is azt szeretnem ha ehen halna.
PErsze magyarorszagon nincs olyan klasszikus thinktank, mint mondjuk a Heritage, akik a penzlenyulas es a hatteremberek kitomesen kivul azert komoly szakmai anyagokat is gyart, ebben nincs vita koztunk.
De itt megemlithetjuk, hogy letrehoztak a filmalapot meg azt a kulturalis alapot a ven osz, szurke kepu csokaval akik kitomtek a jobboldali projekteket. Ezt is pozitivumnak tartom. Amugy az osszes jobbos intezmeny, alapjogok kozpont stb. Inkabb ide menjen a penz, mint balos projektekre.
Abban teljesen igazad van, hogy a return of investment nem jo, nem csak USA-beli szintet nezve, de szerintem meg kozepeuropaival sem, de ezek a szervezetek kb. arra szolgalnak, hogy kineveljenek partos ertelmiseget (Fidesz ki is emelt 2 fiatal kiscsajt, vagy most ha jol tudom a Szajer helyere kerult foszert pl), es ellenzeki szerepben meg betegyek az erosembereket "ingyen" penzert. Es USA-ban is amugy kb. igy megy, azzal, hogy ott azert van munka is, ahogyan irtam. Szerintem te jobban kepben vagy a hazai thinktank szcenaval, engem annyira nem erdekel, de azt boldogan nyugtazom, hogy nem a baloldalra megy a penz.
Persze ha rajtam mulna, ez nem igy nezne ki, mert jobboldalikent is azon az allasponton vagyok, hogy az az optimalis, ha a jobboldali mellett baloldali/ellenzeki szellemi muhelyek is vannak, amik kolcsonosen epitik egymast es a politikai/szakmia/vita kulturat, de ugye ez kb. gyermeteg abrandozas, mert itthon vagy az egyik van, vagy a masik.
Ezert sem lennek jo politikus, mert en szeretem a kompromisszumot, a gondolati pluralizmust, egy kis jobboldali dominanciaval, eppen ezert kb. barany lennek a farkasok kozott 😊
undisputedly
Persze ha rajtam mulna, ez nem igy nezne ki, mert jobboldalikent is azon az allasponton vagyok, hogy az az optimalis, ha a jobboldali mellett baloldali/ellenzeki szellemi muhelyek is vannak"
Nem érzel hangyányi diszkrepanciát a saját állításaid között?
több mint 4 éve
Te abbol a szemszogbol vizsgalod a kerdest, hogy mit tett a Fidesz es annak mi a netto erteke.Te gondolhatod igy, en meg nem ertek egyet ezzel. Tul van reprezentalva, nem lesz kereszteny megvalto, ahogyan ez a kereszteny maz sem valos, de nekem tetszik, hogy az egyetemeken elvontak a penzt ezektol a (karos elmeletektol es az oktatoiktol, ahogyan az is, hogy a fidesz mediaban nem kapnak szerepet, vagy Alfoldi felek penz szukeben vannak az eloadasaikra stb. Udvozlendo. Ahogyan a jobboldali thinktankek penzelese is.1) Egyetemek: túlértékeled a magyar egyetemek tudatformáló erejét, messze nem Ámerika az itteni egyetemi élet, és félre ne értsd az egyetemi rendszer átalakítás nem a jobboldali kultúrharcról szól. Just sayin'
undisputedly
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
A Nokia-dobozos sztoriról kiderült, hogy hazugság volt. Senkit nem zavar?A tréfa kedvéért jöjjön egy kis Pesti Srácok, amint éppen a Népszabadságot szemlézi:
pestisracok.hu/nokias-doboz-az-ugyeszseg-megszuntette-hagyo-ellen-a-nyomozast/
több mint 4 éve
Boldog békeidők amikor állítólag Nokiás dobozban ment 10 millió ft....ma már 10 milliárdok mennek....katonaságnál 1 milla volt 3 éve a fat ps4 beszerzése játék nélkül
Tényleg...jut eszembe...annak a Nokiás doboz ügynek lett valami befejezése? Rábizonyítottak valamit arra a Hagyó nevű faszira? Nem volt egy szimpatikus alkat az tuti.
Egyébként olvasgatom Hadházy Ákos riportjait fészbukon....elképesztő, hogy mikre mennek el milliárdok, aztán egy napot nem működnek ezek a beruházások. Egy röhej az egész
Klaci79
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Boldog békeidők amikor állítólag Nokiás dobozban ment 10 millió ft....ma már 10 milliárdok mennek....úgy emlékszem, hogy pár év előzetes után kiengedték. aki terhelőt vallott rá az visszavonta pár évvel később.
Tényleg...jut eszembe...annak a Nokiás doboz ügynek lett valami befejezése? Rábizonyítottak valamit arra a Hagyó nevű faszira? Nem volt egy szimpatikus alkat az tuti.
Klaci79
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Boldog békeidők amikor állítólag Nokiás dobozban ment 10 millió ft....ma már 10 milliárdok mennek....Tényleg...jut eszembe...annak a Nokiás doboz ügynek lett valami befejezése? Rábizonyítottak valamit arra a Hagyó nevű faszira? Nem volt egy szimpatikus alkat az tuti.
Egyébként olvasgatom Hadházy Ákos riportjait fészbukon....elképesztő, hogy mikre mennek el milliárdok, aztán egy napot nem működnek ezek a beruházások. Egy röhej az egész
több mint 4 éve
Te gondolhatod igy, en meg nem ertek egyet ezzel. Tul van reprezentalva, nem lesz kereszteny megvalto, ahogyan ez a kereszteny maz sem valos, de nekem tetszik, hogy az egyetemeken elvontak a penzt ezektol a karos elmeletektol es az oktatoiktol, ahogyan az is, hogy a fidesz mediaban nem kapnak szerepet, vagy Alfoldi felek penz szukeben vannak az eloadasaikra stb. Udvozlendo. Ahogyan a jobboldali thinktankek penzelese is.1) Egyetemek: túlértékeled a magyar egyetemek tudatformáló erejét, messze nem Ámerika az itteni egyetemi élet, és félre ne értsd az egyetemi rendszer átalakítás nem a jobboldali kultúrharcról szól. Just sayin'
undisputedly

több mint 4 éve
Az a kultúrharc, mikor két ugyanazt a gazdaságpolitikát folytató, ugyanannak a rétegnek kedvező, sőt mondhatni ugyanazon emberekből álló oldal hogy valamilyen módon megkülönböztesse magát egymástól és minél szélesebb rétegeket mozgosítson, elkezd az átlagpolgár életére vajmi hatással levő témákat olyan erővel tolni a köztudatba, mintha azok tényleg a lét értelmének legfontosabb kérdései lennének.Mindenhol igy kezdodik. Briteknel, USA-ban vagy franciaknal szerinted erint/erintett a gender hulyeseg meg a race theory nagyobb kozeget? A tarsadalom szelesebb reteget? Nem, abszolut nem, aztan megis implementaltak rengeteg karos elemet.
r.baggio
Mert ezek mindig ugy indulnak, hogy van egy hangos kisebbseg aki kiharcolja ezt meg azt. Transzfesztita meseestek az oviban az egyenloseg jegyeben, kevesebb feher a rendorsegen, lmgbqwert kvota a cegeknel stb.
Eszre sem veszed es a hangos kisebbseg teljesen megvaltoztatta a social standardeket, mire ellenezned, addigra meg mar kirekeszto vagy, ha nem tetszik 😊
több mint 4 éve
Az a kultúrharc, mikor két ugyanazt a gazdaságpolitikát folytató, ugyanannak a rétegnek kedvező, sőt mondhatni ugyanazon emberekből álló oldal hogy valamilyen módon megkülönböztesse magát egymástól és minél szélesebb rétegeket mozgosítson, elkezd az átlagpolgár életére vajmi hatással levő témákat olyan erővel tolni a köztudatba, mintha azok tényleg a lét értelmének legfontosabb kérdései lennének.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Te gondolhatod igy, en meg nem ertek egyet ezzel. Tul van reprezentalva, nem lesz kereszteny megvalto, ahogyan ez a kereszteny maz sem valos, de nekem tetszik, hogy az egyetemeken elvontak a penzt ezektol a karos elmeletektol es az oktatoiktol, ahogyan az is, hogy a fidesz mediaban nem kapnak szerepet, vagy Alfoldi felek penz szukeben vannak az eloadasaikra stb. Udvozlendo. Ahogyan a jobboldali thinktankek penzelese is.Akkor meg mar jobboldalikent jobb nekem, ha Orbanek toljak a jobboldali kulturharcot (meg ha ennek mertekerol lehetne vitatkozni), mint ha a baloldal hozza a genderista hulyesegeit, arrol nem is beszelve, hogy Orbanhoz merhetoen felkeszult es rafinalt politikus nincs mas itthon.. Persze annyira azert nem, hogy szavazzak rajuk, de nekem ok a kisebbik rossz (es ez a szomoru, hogy Magyarorszag ma itt tart).Ettől itthon nem kell tartanod. Aki azt várja a magyar "baloldaltól", hogy csak rendbe rakja az egyenlőség kérdését, az is komolyan csalódni fog. Köze nincs az újgenerációs-multihangya-gentryknek és a baloldali-panelproliknak a genderhez vagy az egyenlőséghez. Érteni sem értik, nem hogy ezzel bármit kezdjenek.
undisputedly
A jobboldali kultúrharc meg egy kibaszott nagy átverés.
Gyurma Pappa
de épp leegyszerűsítetted. azért a nokiás dobozos mértéket összehasonlítani a mostanival sztem elég meredek, én ezt mondtam. ezt érdemes lenne és kellene is árnyalni, mint letudni azzal, hogy mindketten lopnak. kb mintha azt mondanánk, hogy vkit megvernek és azt mondjuk, hogy mindkettő testi sértés volt és tök mindegy, hogy amúgy könnyű testi sértés volt vagy halált okozó.Ismetlem magam, szerintem ugyanez lenne. Ez a szemelyes meggyozodesem, nem leegyszerusites.
csebi
több mint 4 éve
Restelkedve vallom be, de nem is értem, hogy mit akar jelenti a “kultúrharc” kifejezés, a középszerű emberek picsogásán kívül.Akkor meg mar jobboldalikent jobb nekem, ha Orbanek toljak a jobboldali kulturharcot (meg ha ennek mertekerol lehetne vitatkozni), mint ha a baloldal hozza a genderista hulyesegeit, arrol nem is beszelve, hogy Orbanhoz merhetoen felkeszult es rafinalt politikus nincs mas itthon.. Persze annyira azert nem, hogy szavazzak rajuk, de nekem ok a kisebbik rossz (es ez a szomoru, hogy Magyarorszag ma itt tart).Ettől itthon nem kell tartanod. Aki azt várja a magyar "baloldaltól", hogy csak rendbe rakja az egyenlőség kérdését, az is komolyan csalódni fog. Köze nincs az újgenerációs-multihangya-gentryknek és a baloldali-panelproliknak a genderhez vagy az egyenlőséghez. Érteni sem értik, nem hogy ezzel bármit kezdjenek.
undisputedly
A jobboldali kultúrharc meg egy kibaszott nagy átverés. És ezt te jobboldaliként sokkal jobban kéne hogy tudd. Ez egy túltolt póz, amibe belemerevedett a nemzeti értelmiség, és képtelenek kitörni olyan középszerekből, mint Wass Albert. A jobboldal fogta magát és önhatalmúlag balra tolta a Nyugatot, pedig aztán Tamási Áronról minden eszembe jut, csak az a LMBTQI+ nem (huhh, elsőre leírtam jól), mert hát ugye tudod kik voltak :nácikacsintóssmiley:. Aztán fogták magukat, és az egész antikommunista kultúrát eltolták, hogy libsik, és betették helyére a keresztény-nemzeti legendáriumot (amikor náluk jobban senki nem tudja, hogy ez mekkora hazugság). És lépésről-lépésre haladunk. "Ugye: mi a kedvenc Wass Albert idézeted (mindegy ki mondta)?"
És a legszebb, hogy ennek fényében nyúlják le a milliárdokat, ahogy máshol is. Csak hogy körbeérjen a kígyó.
Tehát ne gyere nekem a jobboldali kultúrharccal, mert elkap az ideg. Nincs itt jobboldali kultúrharc, itt egy nagyképernyős történenelem hamisítás zajlik, beletolva az arcunkba, kultúrharc címen. És ez sem szól másról, csak hogy elterelje a figyelmet a lényegről, és a hozzád hasonló, ámbátor kevésbé finnyás jobboldaliak hajlandóak legyen rájuk szavazni.
Gyurma Pappa
2021-ben, amikor a 14 éves Gézuka egy 30 ezer forintos huaweijel állítja elő a “médiatartalmat” a 15.000 követőjének.
Nem picsogni kell, hanem fejlődni. És ez 8, hogy jobb vagy baloldal.
több mint 4 éve
Már volt korábban egy MSZP-SZDSZ 2/3, és nem, nem loptak ugyanolyan pofátlan mértékben, mint a Fidesz, és nem is építették le a demokráciát.Varj, nem ertem a tobbesszamot 😊 En nem vagyok Fidesz szavazo 😊Persze Orbanek mar tobbet loptak, mint amennyi "szokas", ez irritalo, de bennem nincs ketseg, hogy ha most 2/3-ot kapna az ellenzek, ok ugyanugy megcsinalnak. "elszamoltatas" meg nem lesz, senkinek sem erdeke, tehat ott vagyunk, hogy Orbanek lopnak, es vezetik az orszagot ugy ahogy eddig, vagy a baloldal lop es vezetik ugy ahogy vezetnek. Na ebbol en gond nelkul az elobbit valasztanam.nekem ezzel a narratívával az a bajom, hogy elképesztően leegyszerűsítitek a történetet, és a mértékekkel (szándékosan vagy nem) egyáltalán nem foglalkoztok. persze, ha már árnyalva lenne mondjuk a lopás mértéke akkor már kevésbé lenne védhető részetekről ez így körbe is értünk, hogy miért kell leegyszerűsíteni ezt.
undisputedly
csebi
Maga a lopas es merteke amire irtam, hogy talan tulzottan is soteten latom a dolgokat, de szerintem a baloldal ugyanezt csinalna. Amikor MSZP-Fiesz dualista rendszer volt par evig, akkor volt ugye a Nokiasdoboz rendszer, meg a Strabag - XY (Mi is volt a jobboldal utepito penztarcaja? A simicska cege) rendszer is. Teljesen mindegy ki volt eppen hatalmon, a masik is kapott a penzbol, csak nem 60-at, hanem 40-et.
Orbanek meg 2010-ben uj dimenziot nyitottak, 2/3 soa nem latott hatalom volt, ki is hasznaltak, de abbol, hogy korabban a bal is ugyanugy lopott, mint a jobb, meg abbol amit most az OK valasztasok utan lattam, szamomra nem kerdes, hogy egy 2/3-al ugyanez lenne pepitaban.
Akkor meg mar jobboldalikent jobb nekem, ha Orbanek toljak a jobboldali kulturharcot (meg ha ennek mertekerol lehetne vitatkozni), mint ha a baloldal hozza a genderista hulyesegeit, arrol nem is beszelve, hogy Orbanhoz merhetoen felkeszult es rafinalt politikus nincs mas itthon.. Persze annyira azert nem, hogy szavazzak rajuk, de nekem ok a kisebbik rossz (es ez a szomoru, hogy Magyarorszag ma itt tart).
undisputedly
több mint 4 éve
de épp leegyszerűsítetted. azért a nokiás dobozos mértéket összehasonlítani a mostanival sztem elég meredek, én ezt mondtam. ezt érdemes lenne és kellene is árnyalni, mint letudni azzal, hogy mindketten lopnak. kb mintha azt mondanánk, hogy vkit megvernek és azt mondjuk, hogy mindkettő testi sértés volt és tök mindegy, hogy amúgy könnyű testi sértés volt vagy halált okozó.Varj, nem ertem a tobbesszamot 😊 En nem vagyok Fidesz szavazo 😊Persze Orbanek mar tobbet loptak, mint amennyi "szokas", ez irritalo, de bennem nincs ketseg, hogy ha most 2/3-ot kapna az ellenzek, ok ugyanugy megcsinalnak. "elszamoltatas" meg nem lesz, senkinek sem erdeke, tehat ott vagyunk, hogy Orbanek lopnak, es vezetik az orszagot ugy ahogy eddig, vagy a baloldal lop es vezetik ugy ahogy vezetnek. Na ebbol en gond nelkul az elobbit valasztanam.nekem ezzel a narratívával az a bajom, hogy elképesztően leegyszerűsítitek a történetet, és a mértékekkel (szándékosan vagy nem) egyáltalán nem foglalkoztok. persze, ha már árnyalva lenne mondjuk a lopás mértéke akkor már kevésbé lenne védhető részetekről ez így körbe is értünk, hogy miért kell leegyszerűsíteni ezt.
undisputedly
csebi
Maga a lopas es merteke amire irtam, hogy talan tulzottan is soteten latom a dolgokat, de szerintem a baloldal ugyanezt csinalna. Amikor MSZP-Fiesz dualista rendszer volt par evig, akkor volt ugye a Nokiasdoboz rendszer, meg a Strabag - XY (Mi is volt a jobboldal utepito penztarcaja? A simicska cege) rendszer is. Teljesen mindegy ki volt eppen hatalmon, a masik is kapott a penzbol, csak nem 60-at, hanem 40-et.
Orbanek meg 2010-ben uj dimenziot nyitottak, 2/3 soa nem latott hatalom volt, ki is hasznaltak, de abbol, hogy korabban a bal is ugyanugy lopott, mint a jobb, meg abbol amit most az OK valasztasok utan lattam, szamomra nem kerdes, hogy egy 2/3-al ugyanez lenne pepitaban.
Akkor meg mar jobboldalikent jobb nekem, ha Orbanek toljak a jobboldali kulturharcot (meg ha ennek mertekerol lehetne vitatkozni), mint ha a baloldal hozza a genderista hulyesegeit, arrol nem is beszelve, hogy Orbanhoz merhetoen felkeszult es rafinalt politikus nincs mas itthon.. Persze annyira azert nem, hogy szavazzak rajuk, de nekem ok a kisebbik rossz (es ez a szomoru, hogy Magyarorszag ma itt tart).
undisputedly
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Akkor meg mar jobboldalikent jobb nekem, ha Orbanek toljak a jobboldali kulturharcot (meg ha ennek mertekerol lehetne vitatkozni), mint ha a baloldal hozza a genderista hulyesegeit, arrol nem is beszelve, hogy Orbanhoz merhetoen felkeszult es rafinalt politikus nincs mas itthon.. Persze annyira azert nem, hogy szavazzak rajuk, de nekem ok a kisebbik rossz (es ez a szomoru, hogy Magyarorszag ma itt tart).Ettől itthon nem kell tartanod. Aki azt várja a magyar "baloldaltól", hogy csak rendbe rakja az egyenlőség kérdését, az is komolyan csalódni fog. Köze nincs az újgenerációs-multihangya-gentryknek és a baloldali-panelproliknak a genderhez vagy az egyenlőséghez. Érteni sem értik, nem hogy ezzel bármit kezdjenek.
undisputedly
A jobboldali kultúrharc meg egy kibaszott nagy átverés. És ezt te jobboldaliként sokkal jobban kéne hogy tudd. Ez egy túltolt póz, amibe belemerevedett a nemzeti értelmiség, és képtelenek kitörni olyan középszerekből, mint Wass Albert. A jobboldal fogta magát és önhatalmúlag balra tolta a Nyugatot, pedig aztán Tamási Áronról minden eszembe jut, csak az a LMBTQI+ nem (huhh, elsőre leírtam jól), mert hát ugye tudod kik voltak :nácikacsintóssmiley:. Aztán fogták magukat, és az egész antikommunista kultúrát eltolták, hogy libsik, és betették helyére a keresztény-nemzeti legendáriumot (amikor náluk jobban senki nem tudja, hogy ez mekkora hazugság). És lépésről-lépésre haladunk. "Ugye: mi a kedvenc Wass Albert idézeted (mindegy ki mondta)?"
És a legszebb, hogy ennek fényében nyúlják le a milliárdokat, ahogy máshol is. Csak hogy körbeérjen a kígyó.
Tehát ne gyere nekem a jobboldali kultúrharccal, mert elkap az ideg. Nincs itt jobboldali kultúrharc, itt egy nagyképernyős történenelem hamisítás zajlik, beletolva az arcunkba, kultúrharc címen. És ez sem szól másról, csak hogy elterelje a figyelmet a lényegről, és a hozzád hasonló, ámbátor kevésbé finnyás jobboldaliak hajlandóak legyen rájuk szavazni.

több mint 4 éve
Ez a szokásos fideszes önigazolás: ha más lenne hatalmon, ugyanezt csinálná... marhaság.Persze Orbanek mar tobbet loptak, mint amennyi "szokas", ez irritalo, de bennem nincs ketseg, hogy ha most 2/3-ot kapna az ellenzek, ok ugyanugy megcsinalnak. "elszamoltatas" meg nem lesz, senkinek sem erdeke, tehat ott vagyunk, hogy Orbanek lopnak, es vezetik az orszagot ugy ahogy eddig, vagy a baloldal lop es vezetik ugy ahogy vezetnek. Na ebbol en gond nelkul az elobbit valasztanam.nekem ezzel a narratívával az a bajom, hogy elképesztően leegyszerűsítitek a történetet, és a mértékekkel (szándékosan vagy nem) egyáltalán nem foglalkoztok. persze, ha már árnyalva lenne mondjuk a lopás mértéke akkor már kevésbé lenne védhető részetekről ez így körbe is értünk, hogy miért kell leegyszerűsíteni ezt.
undisputedly
csebi
több mint 4 éve
Maga a lopas es merteke amire irtam, hogy talan tulzottan is soteten latom a dolgokat, de szerintem a baloldal ugyanezt csinalna. Amikor MSZP-Fiesz dualista rendszer volt par evig, akkor volt ugye a Nokiasdoboz rendszer, meg a Strabag - XY (Mi is volt a jobboldal utepito penztarcaja? A simicska cege) rendszer is. Teljesen mindegy ki volt eppen hatalmon, a masik is kapott a penzbol, csak nem 60-at, hanem 40-et.Közgép volt az.
undisputedly

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Varj, nem ertem a tobbesszamot 😊 En nem vagyok Fidesz szavazo 😊Persze Orbanek mar tobbet loptak, mint amennyi "szokas", ez irritalo, de bennem nincs ketseg, hogy ha most 2/3-ot kapna az ellenzek, ok ugyanugy megcsinalnak. "elszamoltatas" meg nem lesz, senkinek sem erdeke, tehat ott vagyunk, hogy Orbanek lopnak, es vezetik az orszagot ugy ahogy eddig, vagy a baloldal lop es vezetik ugy ahogy vezetnek. Na ebbol en gond nelkul az elobbit valasztanam.nekem ezzel a narratívával az a bajom, hogy elképesztően leegyszerűsítitek a történetet, és a mértékekkel (szándékosan vagy nem) egyáltalán nem foglalkoztok. persze, ha már árnyalva lenne mondjuk a lopás mértéke akkor már kevésbé lenne védhető részetekről ez így körbe is értünk, hogy miért kell leegyszerűsíteni ezt.
undisputedly
csebi
több mint 4 éve
www.facebook.com/photo.php?fbid=4289859921058696&set=a.278617555516306&type=3Akkor a jelek szerint holnaptól a Szent Imrében nincs intenzív ellátás. Gratulálok mindenkinek, aki ide vezette ezt a dolgot.
több mint 4 éve
Persze Orbanek mar tobbet loptak, mint amennyi "szokas", ez irritalo, de bennem nincs ketseg, hogy ha most 2/3-ot kapna az ellenzek, ok ugyanugy megcsinalnak. "elszamoltatas" meg nem lesz, senkinek sem erdeke, tehat ott vagyunk, hogy Orbanek lopnak, es vezetik az orszagot ugy ahogy eddig, vagy a baloldal lop es vezetik ugy ahogy vezetnek. Na ebbol en gond nelkul az elobbit valasztanam.nekem ezzel a narratívával az a bajom, hogy elképesztően leegyszerűsítitek a történetet, és a mértékekkel (szándékosan vagy nem) egyáltalán nem foglalkoztok. persze, ha már árnyalva lenne mondjuk a lopás mértéke akkor már kevésbé lenne védhető részetekről ez így körbe is értünk, hogy miért kell leegyszerűsíteni ezt.
undisputedly
több mint 4 éve
Hogy 2021-ben, egy eu-s országban ne ott tartsunk, ahogy azt Orwell az 1984-ben megírta...Ha Gyurcsány visszavonulna, akkor is gyurcsányozna a fidesz egyfolytában. Ez egy jól felépített brand, amire rengeteget költött a fidesz és azért valljuk meg őszintén ilyen Dömötörök, meg Hollikok csak ebben tudnak maximálisat nyújtani. Valószínű mindenkinek könnyebb lenne Gyurcsány nélkül, de jelen helyzetben 1 fordulós választási rendszerben elképzelhetetlen. És mivel pl az mszp sokkal bénább , mint a dk, valószínűbb, hogy ők hamarabb mennek a süllyesztőbe. Gyurcsányéknak még legalább néha mondanivalójuk is van, a szociknak már semmi érdemleges. De ha a fidesznek az kell, hogy a jobbik ellen keménykedjenek, akkor azt is megteszik. Amíg viszont Gyurcsánytól fél a fidesz, legalább a többinek kicsit békét hagynak.
Az ellenzéknek meg egyetlen feladata lenne, hogy 100%-ig gyurcsánylanítsa magát, persze véletlenül se fog sikerülni, mert akkor talán őszintén kellene egy fideszes parlamenti képviselőnek válaszolnia pl. a "miért nem rendeltetek több modernát?" kérdésre, és nem lehetne azzal lecsapni, hogy "bezzeg öszödön is mi volt"
r.baggio
több mint 4 éve
Az elpofátlanodott elit részbeni lecserélése a cél, nem a rendszer teljes megreformálása.Na, ez mar egy realisabb szemleletmod, amit szerintem teljesen konnyu vedeni is. Viszont ezzel te, megkockaztatom, ugy kb. abban az 5-10%-ban vagy aki ilyen szinten realisztikusan latja a valosagot.
ozibozi
Ezert is erdekelne amugy, hogy van-e itt valaki aki ugy gondolja, hogy ha az osszellenzek 22-ben hatalomra jut, javul-e barmit is barmely olyan szegmense az eletenek amire a kormanynak donto rahatasa van.
Szerintem fiskalis- meg gazdasagpolitika teren egesz korrekt szintet hoztak Orbanek (nyitott vagyok, ha valaki aki ert hozza es mashogy gondolja, nyugodtan irja meg). Az mondjuk nem tetszik, hogy leepitettek a fekek es ellensulyok rendszeret, de azert nem gondolom, hogy hardcore diktaturaban elnenk, sot, meg csak softnak se neveznem eddigi ismereteim alapjan.
Nyilvan a nyugaton van par orszag akik most nem szivlelik a vezetest, de szerintem a modern tortenelmunk soran mindig csak annyira kellettunk mas nyugati orszagoknak, ameddig hasznuk volt belolunk, szoval ez se igazan erdekel. (Az EU-bol ne lepjunk ki, nalam ez a fontos hatarvonal)
Persze Orbanek mar tobbet loptak, mint amennyi "szokas", ez irritalo, de bennem nincs ketseg, hogy ha most 2/3-ot kapna az ellenzek, ok ugyanugy megcsinalnak. "elszamoltatas" meg nem lesz, senkinek sem erdeke, tehat ott vagyunk, hogy Orbanek lopnak, es vezetik az orszagot ugy ahogy eddig, vagy a baloldal lop es vezetik ugy ahogy vezetnek. Na ebbol en gond nelkul az elobbit valasztanam.
több mint 4 éve
Úgy hallottam, hogy Zugló éves költségvetése így a mindenféle elvonás meg megszorítás után kb 40 milliárd (passzolom, hogy ez sok vagy kevés, korábban mennyi volt, csak a számot hallottam). Meg a képviselőknek, bizottsági tagoknak az eddigi 10%-on felül, ami a hajléktalanok, hátrányos helyzetűek megsegítésére lett elrakva, most további 20%-ot levonnak a fizetésükből/tiszteletdíjukból, ami meg egy covid-segélyalapba megy.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
pontosan. én akkor is megmondtam, hogy az MSZP hatalmas hibát követett el, de valljuk be őszintén mikor volt utoljára olyan döntésük, ami mind rövidtávon mind hosszútávon nem hiba volt. így pedig nehéz bmit elérned, ha hibát hibára halmozol.Az a 10% az 2018-ban épphogy 5%volt. De egyéként nem lett volna ez bonyolult, a DK-n kívül mindenki összefog és Gyurcsányt karanténba zárják. Ezt megtehették volna most is, ebben az esetben megkockáztatom, hogy "22-ben a parlamentbe se jutott volna be Feri, nemhogy kormányalakító tényező lenne. Stratégiai hibát követtek el, amit Gyurcsány egyébként kétségtelenül kiváló politikai érzékkel maximálisan kihasznált - mint amikor '17-ben elhitette a frissen miniszterelnök jelöltet vesztő MSZP-vel (Botka) hogy a DK nagyon jól áll a közvéleménykutatók szerint ezért teljesen reális, hogy 60-40 arányban osszák fel az egyéni körzeteket most azonnal 😀 a beszart MSZP meg belement. Holott az elért 5.4% nem épp azt tükrözi, hogy ilyen arányban kellett volna osztozkodni.Hogy 2021-ben, egy eu-s országban ne ott tartsunk, ahogy azt Orwell az 1984-ben megírta...és ezt hogyan képzeled el abban az országban, ahol a szavazók közel 10%-a leszavaz Gyurcsányra minden gondolkodás nélkül?
Az ellenzéknek meg egyetlen feladata lenne, hogy 100%-ig gyurcsánylanítsa magát, persze véletlenül se fog sikerülni, mert akkor talán őszintén kellene egy fideszes parlamenti képviselőnek válaszolnia pl. a "miért nem rendeltetek több modernát?" kérdésre, és nem lehetne azzal lecsapni, hogy "bezzeg öszödön is mi volt"
r.baggio
csebi
MC12
de ez a múlt, és Ferinek még érdeke is ez a lövészárok ásás. teljesen megy a profiljába.
Szerkesztette: csebi