NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 587
47
23:30 NEW ORLEANS BOWL - Southern Miss vs Western Kentucky
Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
Mert külső személő mondd olyan dolgokat, amiket itthon senki nem mondd ki. És szeretem olvasni, ha valaki azt mondja, amit én is (most Orbánról alkotott véleményét hagyjuk, az a magán dolga).vs.hu/tibor-fischer-hulyesegekrol-nem-orban-tehet-0628Mit tartasz benne fontosnak? (Elolvastam, azért kérdezem. 😊)peterk2005
Nagyon fontos interjú, ajánlom mindenkinek.Gyurma Pappa

több mint 11 éve
vs.hu/tibor-fischer-hulyesegekrol-nem-orban-tehet-0628"Orbán, Fodor és Deutsch voltak akkor a leginkább előtérben. De Orbán okosabb, keményebb és profibb volt már akkor is, mint bárki más a pártjában. "
azért innentől megkérdőjelezem az ipse véleményét.
| bibós, elte-jogász, ős-fideszes körökben azért kimondják, hogy Orbán Fodor tanítása és odafigyelése nélkül már rég a süllyesztőben lenne... |
több mint 11 éve
zárójel: Hunvald le is mondott azóta.ilyen komolyan nincs.berger90index.hu/belfold/2014/06/30/az_mszp_megujulasa_most_mar_tenyleg_megallithatatlan/elképesztőekzinedine5
nevessünk egy jót újra az MSZP-nGyurma Pappa
több mint 11 éve
vs.hu/tibor-fischer-hulyesegekrol-nem-orban-tehet-0628Mit tartasz benne fontosnak? (Elolvastam, azért kérdezem. 😊)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
ilyen komolyan nincs.index.hu/belfold/2014/06/30/az_mszp_megujulasa_most_mar_tenyleg_megallithatatlan/elképesztőekzinedine5
Mindig jövőre
több mint 11 éve
vs.hu/tibor-fischer-hulyesegekrol-nem-orban-tehet-0628Nagyon fontos interjú, ajánlom mindenkinek.

több mint 11 éve
index.hu/kulfold/2014/07/01/orizetbe_vettek_nicolas_sarkozyt/helyesbítek dicktatúra
DIKTATÚRA!!!444!4!!4!!Gyurma Pappa

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
index.hu/kulfold/2014/07/01/orizetbe_vettek_nicolas_sarkozyt/DIKTATÚRA!!!444!4!!4!!

több mint 11 éve
index.hu/belfold/2014/06/30/az_mszp_megujulasa_most_mar_tenyleg_megallithatatlan/elképesztőek
több mint 11 éve
index.hu/belfold/2014/06/30/az_mszp_megujulasa_most_mar_tenyleg_megallithatatlan/nevessünk egy jót újra az MSZP-n

több mint 11 éve
időközben az RTL vs. Kormány háborúban robbant az atombomba
több mint 11 éve
Odáig rendben van, hogy Amadeus tényleg néha lenézően írkál, de ebben a dologban igaza van: ez a nép - tisztelet a többet és jobbat akaró kivételnek, szerencsére egyre több van - bele van gyógyulva abba a kibaszott Kádár-rendszerbe. Megszokták, hogy alig kell mondjuk dolgozni, hogy "okosba" intézünk el dolgokat, hogy a faszunkat verjük, és arra is ad az állam pénzt. Ezeket a szar, hangoskodó trógereket nevezzük gyűjtőnéven prolinak, beleértve azon nyugdíjasokat, akik azt hiszik, kiskirályként minden adófizetőn élősködhetnek. Végigdolgozott élet, ez a kedvencem.berger90Nem az a kérdés, hogy igaza van-e vagy sem, és a második ha egymás mellé rakod a két hozzászólását, ami egy napon belül a témában megejtett, látszik a különbség, ami abban rejlik hogy miként fogalmazza meg problémát.
Rendszeresen prolizok le egyes embereket, aki úgy viselkednek, ahogy te leírtad, hozzáfűzném, hogy akik abban élik ki magukat, hogy kicsiben csalnak, hogy a nem szólnak ha rosszul ad vissza a pénztáros stb. De arra hivatkozva, hogy valaki 22 évesen minden befizet maga után, leprolizni olyanokat, akik esetleg nem jókedvükben "csalnak", kicsit erősnek éreztem, és érzem ma is. Nyilván nem segített hogy az említett időpontban én még dolgoztam is épp.
Az értelmesebben kifejtett mondandóhoz hozzá sem fűztem semmit, mert amiket írt, azok így vannak, csak más volt a kontextus és a stílus is. Ennyit számít.

több mint 11 éve
Odáig rendben van, hogy Amadeus tényleg néha lenézően írkál, de ebben a dologban igaza van: ez a nép - tisztelet a többet és jobbat akaró kivételnek, szerencsére egyre több van - bele van gyógyulva abba a kibaszott Kádár-rendszerbe. Megszokták, hogy alig kell mondjuk dolgozni, hogy "okosba" intézünk el dolgokat, hogy a faszunkat verjük, és arra is ad az állam pénzt. Ezeket a szar, hangoskodó trógereket nevezzük gyűjtőnéven prolinak, beleértve azon nyugdíjasokat, akik azt hiszik, kiskirályként minden adófizetőn élősködhetnek. Végigdolgozott élet, ez a kedvencem.lehet szar helyre járok, de kapunk számlát a büfében. Fel is hozom a németeket, mivel dolgoztam ott és tudom, hogy kurva keményen le volt minden papirozva, egy kibaszott centet nem kaptam zsebbe, de valószínűleg a Főnök hülyén is nézett volna rám, ha felhozom ezt a témát. Amadeus91Én dolgozom németeknek, és tényleg mindig minden keményen le van papírozva, ezt aláírom. A papírok mindig rendben vannak. Azok mindig.
Ez így szép és jó, amiket írsz, de az asztal másik oldalát nem látod, és úgy ítéled meg ezt az országot, és az itt élő embereket, hogy a tapasztalatod igen csak szűken szabott. Sosem álltál az "asztal másik oldalán", nem tudod hogy ki mit miért, csak az eredményeket látod, és ítélkezel, mind a huszon-pár éveddel egy társadalom felett.
Egy ideig érdekes volt olvasni, hogy mennyire el vagy telve magadtól, egy idő után vicces, de most már dühítő. Semmi jogod nincs hozzá, hogy leprolizz bárkit. Ki ne kérd már magadnak, hogy befizettél egy kisebb középület egy napi villanyszámláját, az feljogosít, hogy bárkit elítélj, de még megítélni se.
Az ilyen mondataiddal elítélsz embereket, akik azért dolgoznak egyeznek bele, hogy kapjanak borítékba pénzt, mert így 5-10-15 ezerrel többet visznek haza egy hónapban. És nem azért mert prolik, hanem azért mert éhesek a kölkök baszd meg. És tudod a köcsög vállalkozó, itthon ott spórol, ahol tud, és nem azért hogy extraprofitot hajtson fel, hanem többnyire azért, mert ő kölkei is éhesek. Ja, hogy vannak akik rajoznak X6-tal, ne csináld már, hogy olyanok nincsenek Németországban, mert elröhögöm magam.
Nem akarok személyeskedni, de eszméletlenül dühít már a sokadik ilyen kiszólásod. Azt nem értem, hogy mit szenvedsz itthon.Gyurma Pappa
Mindig jövőre
több mint 11 éve
Sobri!Ne gyere már mindig a korrupciós példabeszédeiddel! Már elmondtam, de akkor most elmondom még egyszer, nem a hétköznapi korrupcióról beszéltem. Tudom hogy volt, van és lesz. Másról beszéltem, ezt Te is nagyon jól tudod, de mindig a korrupcióra kanyarodsz vissza, nem tudom miért. Vagy nem akarod, vagy nem tudod megérteni, miről beszélek. Vagy csak nem akarod védeni, amit nem lehet, ezért idehozod mindig a piti szar korrupciós példákat.
több mint 11 éve
Inkább azt beszéljétek meg ki, mire költi a visszautalt devizahiteltörlesztő pénzét 😀
több mint 11 éve
Csak a tisztánlátásod érdekében, pár - számodra - ezek szerint új infót megosztok veled a (személyes, ismerősök, barátok, vagy akár saját tapasztalatok alapaján a) korrupcióról, mind 100% versenyszféra.pff. ez nagyon így van
Sobri Jóska
De nem baj, csak azok jöjjenek a politikába, akik már bizonyítottak a versenyszférában! :p
több mint 11 éve
Hangoskönyvben hallgattam munka közben ezen kívül is pár történetet. Őszintén köszönöm, hogy eszembe juttattad, egyfelől magát az Esti Kornél történeteket, így 13 évvel később újraolvasva egészen mást jelent az összes, másfelől hogy emlékeztettél rá, hogy mennyi és milyen hasonlóságok vannak a két vh közötti és a mai Mo. között. Élmény volt, így mára.Apámmal sokat vitatkozunk ezen, de egyelőre sem neki, sem neked nem sikerült meggyőznie, hogy a világot lehet jobbá tenni 😊 Lehet majd beleöregszem 😉Gyurma Pappaakkor én meg ajánlok erre a Moneyballnál még jobb olvasmányt :p
Esti Kornél: 4. fejezet
MELYBEN RÉGI BARÁTJÁVAL A "BECSÜLETES VAROS"-BA
TESZ KIRÁNDULÁST
baggio
(Ez egy teljesen irónia mentes hozzászólás, csak inkább kiírom, mielőtt valaki félreérti 😊 )

több mint 11 éve
Aztán 4 év múlva, ha még mindig megkérdezik a véleményem, elküldöm őket a picsába. És ha sok ilyen ember lesz, és kevés olyan, mint te, akkor talán változik majd valami. LecsóDe mi???
Írj már valami konkrétumot, légy oly kedves.
Én 1993 óta vállalkozom.
Azóta volt sok különböző kormány, párat elküldtek a picsába.
A politikai szereplők nagy része is lecserélődött.
Sokat közülük ismerek annak köszönhetően, hogy Pesten éltem és eléggé aktívan az elmúlt 2-3 évtizedben. (Schiffer, Jobbik alapító kollegisták, meg mindkét nagy pártból egy rakat ember minden szinten.)
De semmi se változott, a dolgok ugyanúgy működnek, csak nem XY-nak hívják az aktuális strómant/politikust/fejest/döntnököt/ügyintézőt, hanem ZW-nek, vagy XY juniornak.
De attól még megmondóemberség nélkül is láthatod ha a valóságot nézed, mi változtatható, mi van összhangban a valósággal, mi nincs.
Érdekes kisérlet volt a kommunizmus. Elméletben csodás, csak az a fránya gyakorlat. És nem a kommunizmusnak nevezett diktatúrákra gondolok, hanem arra, hogy az emberek se képességeikben, se vágyaikban, se természetükben, se viselkedésükben nem egyenlőek, alkalmatlanok az egyenlősdire.
Ennek megmondásához nem kell megmondóembernek lenni, már 1848 februárjában levezethető lett volna logikusan, ezzel megspórolva több százmillió megnyomorított életet.
De volt egy csomó olyan ember, mint te, aki magát nagy forradalmárnak, újítónak, "nem vagyok birka"-nak gondolta, csak azt hiszi el, amit a saját szemével lát, vagy még azt se, és ha meg mégis kénytelen, akkor kénye-kedve szerint félreértelmezi vagy csak simán nem hajlandó gondolkozni.
És efölött a kérdés fölött is nagyvonalúan elsiklottál:
A konszenzussal elfogadott törvények értelmében zsebbe pénzt tenni, vagy elfogadni bűn, és büntetni kell, rendben.
Hogyan?
És nehezítésként gondolj arra, hogy a büntetés foganatosítójának vagy lokalizálójának is tesznek pénzt a zsebébe.
No? Hogyan kell így büntetni akkor?
több mint 11 éve
Annak te vagy a megmondóembere, hogy min lehet, és min nem lehet változtatni? Ne nevettess...Elmondom, hogyan gondolom a változtatást: nyitva tartom a szemem, tájékozódok, és nem hagyom magam átbaszni. Nem zizegek, nem hőzöngök, nem verem az asztalt, maximum beszélgetek a fórumon a témáról. Aztán 4 év múlva, ha még mindig megkérdezik a véleményem, elküldöm őket a picsába. És ha sok ilyen ember lesz, és kevés olyan, mint te, akkor talán változik majd valami. Nem biztos, de az esély az megvan rá.
Úgyhogy ne mond, hogy nem lehet, mert még a végén el kell ismerned, hogy egy fostalicska autoriter, rendszerben élsz, ami egyre csak szarabb lesz, és akkor már nem is csodálkozom, hogy a banneredet lecserélted...
több mint 11 éve
Megint nem figyeltél.Mi hasznod van abból, hogy olyan dolgokon zizegsz, amin nem tudsz változtatni?Sobri JóskaHonnan tudod, hogy nem tudok? Ha majd változik valami, az egy nagyon kicsit én is voltam? Vagy senkinek semmi köze nem lesz hozzá? Hmmm? Ha bármi változott eddig a világban az miért volt? Csak? (by Selmeczi Gabika) Vagy mert sok kicsi mihaszna ember akart valamit?Lecsó
Én azokról a dolgokról beszélek melyeken nem tudsz változtatni.
Hiszen pont ez a definíciójuk: dolgok, amiken nem tudsz változtatni.
Te azokról beszélsz, amiken tudsz, csak nehezen
Nem kell elfogadnod.Akkor miért nem tudod elfogadni, hogy 2014-ben Magyarországon ilyen urambátyám-világ van, és ennek koordinátarendszerében igyekszik boldogulni mindenki?Sobri JóskaMiért kellene elfogadnom? Mi vagyok én? Birka?Lecsó
Azt se kell, hogy a tűzbe ha belenyúlsz, megégeted a kezed.
Pont akkor vagy birka, ha nem gondolkozol, nem mérlegelsz, nem azt nézed, hogy tudsz valóban változtatni, hanem zizegsz, hőzöngsz, vered az asztalt, miközben minden történik úgy, ahogy eleddig.
Én az az orvos vagyok, aki ha a beteg túlzabálta magát, akkor gyógyszert írok fel rá, de ha meg leukémiás, akkor nem küldöm prana nadira, vagy a fülöpszigeteki manuálsebészekhez. Hanem fogadja el, hogy leukémiás, és erre ilyen meg ilyen terápiák vannak, de ne higyje azt, hogy majd megvarázsolják valami ezotérikus baromsággal.(Elfogadás alatt itt sem az egyetértést értem, hanem a realitás valós inormációként történő kezelését. Hisz egy orvos is csak akkor tud segíteni, ha pontosan diagnosztizál, vagyis elfogadja, hogy a beteg beteg. Elfogadja, és igyekszik tenni ellene. De nem onnan indul ki, hogy "önnek kutya baja", vagy nem onnan, hogy "nem jó, hogy betegség létezik a világon".)Sobri JóskaNa ez már kicsit jobb példa, de szerintem ellent mondasz benne önmagadnak.
Én az az orvos vagyok, aki elfogadom, hogy a beteg az beteg, és azt mondom, meg kell gyógyítani, mert nincs rendjén, hogy ő beteg. Jobb lenne neki egészségesen. Te meg az az "orvos" vagy, aki azt mondja a betegnek, hogy mit cirkuszol, a világ fele beteg, fogadja el, hogy ő is az, tanuljon meg vele együtt élni, és akkor majdnem ugyanolyan boldog lesz, mint aki nem beteg.Lecsó
több mint 11 éve
az a szomorú helyzet, hogy a 22 évemmel pont annyi jogom van (lenne) beleszólni, mint neked; 4 évente egy x. Én egy percig nem vitatom, hogy valaki azért ügyeskedik mertéhesakölökbaszdmeg, csak itt van az alapvető különbség, hogy van aki beáll a sorba és van aki nem. Én meg megtehetem, hogy ne álljak be. (mivel nincs mit vesztenem )lehet szar helyre járok, de kapunk számlát a büfében. Fel is hozom a németeket, mivel dolgoztam ott és tudom, hogy kurva keményen le volt minden papirozva, egy kibaszott centet nem kaptam zsebbe, de valószínűleg a Főnök hülyén is nézett volna rám, ha felhozom ezt a témát. Amadeus91Én dolgozom németeknek, és tényleg mindig minden keményen le van papírozva, ezt aláírom. A papírok mindig rendben vannak. Azok mindig.
Ez így szép és jó, amiket írsz, de az asztal másik oldalát nem látod, és úgy ítéled meg ezt az országot, és az itt élő embereket, hogy a tapasztalatod igen csak szűken szabott. Sosem álltál az "asztal másik oldalán", nem tudod hogy ki mit miért, csak az eredményeket látod, és ítélkezel, mind a huszon-pár éveddel egy társadalom felett.
Egy ideig érdekes volt olvasni, hogy mennyire el vagy telve magadtól, egy idő után vicces, de most már dühítő. Semmi jogod nincs hozzá, hogy leprolizz bárkit. Ki ne kérd már magadnak, hogy befizettél egy kisebb középület egy napi villanyszámláját, az feljogosít, hogy bárkit elítélj, de még megítélni se.
Az ilyen mondataiddal elítélsz embereket, akik azért dolgoznak egyeznek bele, hogy kapjanak borítékba pénzt, mert így 5-10-15 ezerrel többet visznek haza egy hónapban. És nem azért mert prolik, hanem azért mert éhesek a kölkök baszd meg. És tudod a köcsög vállalkozó, itthon ott spórol, ahol tud, és nem azért hogy extraprofitot hajtson fel, hanem többnyire azért, mert ő kölkei is éhesek. Ja, hogy vannak akik rajoznak X6-tal, ne csináld már, hogy olyanok nincsenek Németországban, mert elröhögöm magam.
Nem akarok személyeskedni, de eszméletlenül dühít már a sokadik ilyen kiszólásod. Azt nem értem, hogy mit szenvedsz itthon.Gyurma Pappa
A véleményem meg tartom; proliország. Nézd meg mivel lehet itt népszerűséget csiholni? Pl. rezsicsökkentés, és emiatt nem az Orbán a fasz, meg a Fidesz, mert ők csak azt adják amire igény van, vagy miért ment ki az elmúlt 4 évben ember az utcára a békemenetet nem számítva? Paks2? Trafik? Áfa-botrány? Közmunka program, ami önmagában döbbenetes? Nem. A tandíj miatt (aztán őket is átbaszták, de ez más kérdés), mert mindenki hirtelen rájött, hogy neki mi JÁR, különösebb teljesítmény nélkül. (hökös voltál tudod mi megy az egyetemeken) miről beszélünk akkor?
több mint 11 éve
Mi hasznod van abból, hogy olyan dolgokon zizegsz, amin nem tudsz változtatni?Sobri JóskaHonnan tudod, hogy nem tudok? Ha majd változik valami, az egy nagyon kicsit én is voltam? Vagy senkinek semmi köze nem lesz hozzá? Hmmm? Ha bármi változott eddig a világban az miért volt? Csak? (by Selmeczi Gabika) Vagy mert sok kicsi mihaszna ember akart valamit?
Gondolom meghalni sem szeretnél, de elfogadod, hogy ez az élet rendje, és nem dolgozol azon, hogy valahogy halhatatlanná tedd magad.Sobri JóskaSzélsőségesen kisarkított a példád, ezért nem lehet vele mit kezdeni.Tipikus érvelési hiba.
Akkor miért nem tudod elfogadni, hogy 2014-ben Magyarországon ilyen urambátyám-világ van, és ennek koordinátarendszerében igyekszik boldogulni mindenki?Sobri JóskaMiért kellene elfogadnom? Mi vagyok én? Birka?
(Elfogadás alatt itt sem az egyetértést értem, hanem a realitás valós inormációként történő kezelését. Hisz egy orvos is csak akkor tud segíteni, ha pontosan diagnosztizál, vagyis elfogadja, hogy a beteg beteg. Elfogadja, és igyekszik tenni ellene. De nem onnan indul ki, hogy "önnek kutya baja", vagy nem onnan, hogy "nem jó, hogy betegség létezik a világon".)Sobri JóskaNa ez már kicsit jobb példa, de szerintem ellent mondasz benne önmagadnak.
Én az az orvos vagyok, aki elfogadom, hogy a beteg az beteg, és azt mondom, meg kell gyógyítani, mert nincs rendjén, hogy ő beteg. Jobb lenne neki egészségesen. Te meg az az "orvos" vagy, aki azt mondja a betegnek, hogy mit cirkuszol, a világ fele beteg, fogadja el, hogy ő is az, tanuljon meg vele együtt élni, és akkor majdnem ugyanolyan boldog lesz, mint aki nem beteg.
több mint 11 éve
Apámmal sokat vitatkozunk ezen, de egyelőre sem neki, sem neked nem sikerült meggyőznie, hogy a világot lehet jobbá tenni 😊 Lehet majd beleöregszem 😉Gyurma Pappaakkor én meg ajánlok erre a Moneyballnál még jobb olvasmányt :p
Esti Kornél: 4. fejezet
MELYBEN RÉGI BARÁTJÁVAL A "BECSÜLETES VAROS"-BA
TESZ KIRÁNDULÁST
mek.oszk.hu/00700/00744/00744.htm#4
- Szóval velem tartasz? - kérdezte Esti Kornél.
- Örömmel! - kiáltottam. - Torkig vagyok ezzel a sok becstelenséggel.
(...)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Apámmal sokat vitatkozunk ezen, de egyelőre sem neki, sem neked nem sikerült meggyőznie, hogy a világot lehet jobbá tenni 😊 Lehet majd beleöregszem 😉Attól hogy nem fogadod el az igazságtalanságot csak folyamatos kognitív disszonanciába keveredsz a külvilággal.Gyurma PappaEz nem kognitív disszonancia, mert nem képzelem azt, hogy a világ körülöttem tökéletes és igazságos. Nem kell elolvasnom hozzá a Moneyball-t, vagy megnézni a House of cards-ot, hogy erre rájöjjek (amúgy mindkettő tanulságos ).
Ha az ember szót emel valami miatt, akkor rögtön megkapja, hogy naív meg idealista. Meg nem a földön él, meg hogy máshol is így mennek a dolgok. Csakhogy ez nem legitimálja a rosszat és az igazságtalanságot.Lecsó