NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 11 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
...Gyurma Pappa
köszi, így már azért világos Az adót persze összemostam, hiszen nem értek hozzá, csak gyanús volt.

Viszont a cikkben szerepel ilyen is:
Többen szóvá tették, hogy a változtatás kivenné a sportért felelős tárca költségvetéséből a sportszerencsejátékból befolyó pénzt, és a jogszabály csupán annyit rögzítene: azt a Magyar Labdarúgó Szövetség útján a labdarúgás támogatására kell felhasználni. A változtatásokat kormánypárti többséggel fogadta el a bizottság.
Miért rögzíti egy jogszabály, hogy egy adott bevételi forrásból csak és kizárólag a bMLSZ részesüljön?

Mindig jövőre
több mint 11 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 337 — zászló zászló szív
valóban hasznos lesz ez pénzügyön majd, de attól még a kurva anyjukat, majd Max másért akkor, csak.Amadeus91
Ezzel tényleg nem lehet vitába szállni.

több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 219
 www.portfolio.hu/ingatlan/retail/adomentesek_lehetnek_vajnaek_kaszinoi.200644.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Nem értem. Ha az SZRT, mint szerencsejáték-szolgáltató adómentességet kap, akkor a kapitalizmus szabályai szerint nem szűnik meg eleve a nyeremények adómentessége?berger90
Az attól függ, hogy ki nyer. A rendszer embere mindent megtehet.vandeminek
ata mindjárt megmondja, hogy ez miért is van rendben, hiszen Mucsaröcsöge-Alsó Köztársaságban is így mennek a dolgok. Még jó, hogy Andy bácsinak nem kell majd az áfát perkálni a büdösparasztátlagember (irónia) úgy is lapátol a közösbe, helyette is. Magyarország jobban teljesít, éljen Viktor, csak.Amadeus91
Inkább én mondom meg, ugye ez lenne szakmám. És figyelj jól, mert pénzügy jog vizsgádon még jól jöhet 😉

Az előterjesztés indoklása suta (kimondottan), de érthető: kérdés hogy gazdasági tevékenység-e a szerencsejáték szervezés. Egyfelől ugye kimeríti azt a követelményt hogy nyereségszerzésre irányul, de nem teljesül a másik alapvető feltétel, miszerint ellenérték fejében csere vagy szolgáltatás történik, mivel a játékos nem azért fizet hogy játsszon, hanem a pénzével játszik. Így ugye nehéz (lehetetlen) megállapítani a hozzáadott értéket, ezért élvezi a tárgyi mentességet, hasonlóan az ingatlan bérbeadáshoz, a valutaügyletekhez vagy a banki ügyletekhez.
(Az indoklásban ugye a frekvencia aukcióval jöttek, ami azért nem gazdasági tevékenység, mert ott a két aktor nem stimmel, és azért nem lesz gazdasági tevékenység, mert nem a klasszikus eladó (szolgáltató) és a vevő között zajlik az ügylet, illetve ott azzal is gond van, hogy a frekvenciák forgalmi érték nélküli állami tulajdonok, így szintén nem tekinthető gazd. tev-nek.)

Ebben az esetben egyébként levonni sem vonhatják le az adót, szóval az valahol be lesz fizetve (itt most nem kell jönni, hogy áfacsalás stb., mert ide értem én a rezsitől kezdve az összes olyan költséget ami felmerül, nem lehet és nem érdemes mindenhol csalni).

Berger: két adót összemosol. A nyeremény most is áfamentes, és mindig is az lesz, hiszen a nyertes igen ritkán áfaalany, a nyeremény pedig sosem lesz áfa tárgya, hiszen nem gazdasági tevékenységből származik. Az SZJA mentességet pedig miért vennék el? Azért azt senki ne felejtse el, hogy a jövedéki adóhoz hasonlóan a koncessziós díjat sem lehet kikerülni, szóval azért lesz itt bőven befizetés.

Szóval nem ördögtől való ez az egész, nyilván a célja egyértelmű. És tudod mit működik máshol is, lásd 77/388/EC irányelv, tárgyi mentességek. Ezt az irányelvet be is vezették egy csomó helye (igazából mivel szinte minden más átvettünk, nem is nagyon értem hogy ez pont miért maradt ki, amikor tudottan a szerencsejáték szervezők jóban vannak a mindenkori vezetéssel), pl. Mucsaröcsöge-Alsó Köztársaságban Németországban, Ausztriában, Franciaországban, Hollandiába, csak hogy ilyen antidemokratikus, szemét fasiszta országokat említsek.

És azért húzom a strigulát, hogy megint sikerült meglepődni, hogy egy kapitalista, képviseleti demokráciában van érdekérvényesítése az üzleti érdekkörnek. De azon sem lepődök meg, hogy a lényeget nem vettétek észre:

1.:
Tukacs István - aki a testület ülése után sajtótájékoztatón is hangot adott felháborodásának - a bizottság előtt úgy érvelt: a kormányoldal egy más típusú bírósági döntéssel próbál alátámasztani gazdasági döntést, amely szerinte egy érdekkörnek kíván teret nyitni. Bírálta azt is, hogy a kormány nem nyilvánított véleményt.MSZP
Szóval nem a rendelkezéssel van bajuk, hanem azzal, hogy még magyarázni sem képesek, mert ők is kurvára jól tudják hogy ebbe nem lehet belekötni.

2.:
Többen szóvá tették, hogy a változtatás kivenné a sportért felelős tárca költségvetéséből a sportszerencsejátékból befolyó pénzt, és a jogszabály csupán annyit rögzítene: azt a Magyar Labdarúgó Szövetség útján a labdarúgás támogatására kell felhasználni. A változtatásokat kormánypárti többséggel fogadta el a bizottság.Fidesz
Kell hozzá komment?

(szerk.: Amadeus rosszul használod az irónia szót, mert ez nem ironikus amit mondtál, max. cinikus, de sokkal inkább faszság. Ezt csak úgy megjegyeztem.)Gyurma Pappa
valóban hasznos lesz ez pénzügyön majd, de attól még a kurva anyjukat, majd Max másért akkor, csak.
több mint 11 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
bulvárpolitika, mert ilyen is jár nekünk:
 hvg.hu/itthon/20140626_Levaltottak_a_Story_es_a_Best_foszerkeszt

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 11 éve
 index.hu/belfold/2014/06/26/dk_a_kamuminiszter_azonnal_tavozzon_a_kormanybol/

Az igazán fontos hírek mellett meg elmentek, cöcöcö. A Keresztény Fejlesztési Miniszter!

több mint 11 éve
 www.portfolio.hu/ingatlan/retail/adomentesek_lehetnek_vajnaek_kaszinoi.200644.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Nem értem. Ha az SZRT, mint szerencsejáték-szolgáltató adómentességet kap, akkor a kapitalizmus szabályai szerint nem szűnik meg eleve a nyeremények adómentessége?berger90
ata mindjárt megmondja, hogy ez miért is van rendben, hiszen Mucsaröcsöge-Alsó Köztársaságban is így mennek a dolgok. Még jó, hogy Andy bácsinak nem kell majd az áfát perkálni a büdösparasztátlagember (irónia) úgy is lapátol a közösbe, helyette is. Magyarország jobban teljesít, éljen Viktor, csak.Amadeus91
Inkább én mondom meg, ugye ez lenne szakmám. És figyelj jól, mert pénzügy jog vizsgádon még jól jöhet 😉

Az előterjesztés indoklása suta (kimondottan), de érthető: kérdés hogy gazdasági tevékenység-e a szerencsejáték szervezés. Egyfelől ugye kimeríti azt a követelményt hogy nyereségszerzésre irányul, de nem teljesül a másik alapvető feltétel, miszerint ellenérték fejében csere vagy szolgáltatás történik, mivel a játékos nem azért fizet hogy játsszon, hanem a pénzével játszik. Így ugye nehéz (lehetetlen) megállapítani a hozzáadott értéket, ezért élvezi a tárgyi mentességet, hasonlóan az ingatlan bérbeadáshoz, a valutaügyletekhez vagy a banki ügyletekhez.
(Az indoklásban ugye a frekvencia aukcióval jöttek, ami azért nem gazdasági tevékenység, mert ott a két aktor nem stimmel, és azért nem lesz gazdasági tevékenység, mert nem a klasszikus eladó (szolgáltató) és a vevő között zajlik az ügylet, illetve ott azzal is gond van, hogy a frekvenciák forgalmi érték nélküli állami tulajdonok, így szintén nem tekinthető gazd. tev-nek.)

Ebben az esetben egyébként levonni sem vonhatják le az adót, szóval az valahol be lesz fizetve (itt most nem kell jönni, hogy áfacsalás stb., mert ide értem én a rezsitől kezdve az összes olyan költséget ami felmerül, nem lehet és nem érdemes mindenhol csalni).

Berger: két adót összemosol. A nyeremény most is áfamentes, és mindig is az lesz, hiszen a nyertes igen ritkán áfaalany, a nyeremény pedig sosem lesz áfa tárgya, hiszen nem gazdasági tevékenységből származik. Az SZJA mentességet pedig miért vennék el? Azért azt senki ne felejtse el, hogy a jövedéki adóhoz hasonlóan a koncessziós díjat sem lehet kikerülni, szóval azért lesz itt bőven befizetés.

Szóval nem ördögtől való ez az egész, nyilván a célja egyértelmű. És tudod mit működik máshol is, lásd 77/388/EC irányelv, tárgyi mentességek. Ezt az irányelvet be is vezették egy csomó helye (igazából mivel szinte minden más átvettünk, nem is nagyon értem hogy ez pont miért maradt ki, amikor tudottan a szerencsejáték szervezők jóban vannak a mindenkori vezetéssel), pl. Mucsaröcsöge-Alsó Köztársaságban Németországban, Ausztriában, Franciaországban, Hollandiába, csak hogy ilyen antidemokratikus, szemét fasiszta országokat említsek.

És azért húzom a strigulát, hogy megint sikerült meglepődni, hogy egy kapitalista, képviseleti demokráciában van érdekérvényesítése az üzleti érdekkörnek. De azon sem lepődök meg, hogy a lényeget nem vettétek észre:

1.:
Tukacs István - aki a testület ülése után sajtótájékoztatón is hangot adott felháborodásának - a bizottság előtt úgy érvelt: a kormányoldal egy más típusú bírósági döntéssel próbál alátámasztani gazdasági döntést, amely szerinte egy érdekkörnek kíván teret nyitni. Bírálta azt is, hogy a kormány nem nyilvánított véleményt.MSZP
Szóval nem a rendelkezéssel van bajuk, hanem azzal, hogy még magyarázni sem képesek, mert ők is kurvára jól tudják hogy ebbe nem lehet belekötni.

2.:
Többen szóvá tették, hogy a változtatás kivenné a sportért felelős tárca költségvetéséből a sportszerencsejátékból befolyó pénzt, és a jogszabály csupán annyit rögzítene: azt a Magyar Labdarúgó Szövetség útján a labdarúgás támogatására kell felhasználni. A változtatásokat kormánypárti többséggel fogadta el a bizottság.Fidesz
Kell hozzá komment?

(szerk.: Amadeus rosszul használod az irónia szót, mert ez nem ironikus amit mondtál, max. cinikus, de sokkal inkább faszság. Ezt csak úgy megjegyeztem.)

több mint 11 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM

Nincs ezzel gond, Vajna is vesz majd focicsapatot, le van zsírozva😉
több mint 11 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Nem tudtam eldönteni, hogy ezt ide vagy a gyűlölködjünk topicba másoljam-e be...Strasbourg lesz ebből újra..
Figyelem, "wallpaper" gyanús galéria következik:
 index.hu/galeria/index/belfold/2014/06/25/tuntettek_a_szamozott_utcak_lakoi/10
több mint 11 éve

ata mindjárt megmondja, hogy ez miért is van rendben, hiszen Mucsaröcsöge-Alsó Köztársaságban is így mennek a dolgok. Még jó, hogy Andy bácsinak nem kell majd az áfát perkálni a büdösparasztátlagember (irónia) úgy is lapátol a közösbe, helyette is. Magyarország jobban teljesít, éljen Viktor, csak.
több mint 11 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan

Az attól függ, hogy ki nyer. A rendszer embere mindent megtehet.

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960

Nem értem. Ha az SZRT, mint szerencsejáték-szolgáltató adómentességet kap, akkor a kapitalizmus szabályai szerint nem szűnik meg eleve a nyeremények adómentessége?

Mindig jövőre
több mint 11 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
ezt hogy-hogy nem linkelte be még senki? 😊

...

természetesen az ügynek van folytatása is:
 www.atv.hu/belfold/20140624-szanyi-etikai-eljarast-fontolgat-az-atv-hu-val-szemben
 mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/haboruzik-szanyi-es-az-atv-1233906baggio
Döbbenet!!!
A paks2 biznisszel még valahogy együtt tudtam volna élni, de ez már nekem is sok!
több mint 11 éve
Deutsch Tamás kissé kiakadt a volt III/IIes kinevezésén

több mint 11 éve
Energiaforrások az EUban:
 epthinktank.eu/2014/06/20/energy-supply-in-the-eu28/

több mint 11 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 348 — no es importante
ezt hogy-hogy nem linkelte be még senki? 😊

természetesen az ügynek van folytatása is:
 www.atv.hu/belfold/20140624-szanyi-etikai-eljarast-fontolgat-az-atv-hu-val-szemben
 mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/haboruzik-szanyi-es-az-atv-1233906

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
 index.hu/belfold/2014/06/24/kuria_be_kell_jegyezni_a_ketfarku_kutya_partot/

tudom kire szavazok 18-banAmadeus91
Továbbra is nemzetiségi listára?

több mint 11 éve
 index.hu/belfold/2014/06/24/kuria_be_kell_jegyezni_a_ketfarku_kutya_partot/

tudom kire szavazok 18-ban
több mint 11 éve
Nem mondtam hogy nem írta meg, csak azt mondtam, hogy a sajtó akkori sejtései és a lengyelek most előkerült lehallgatása szépen egybecseng.
Akkor persze mindenki azzal jött, hogy a szereplők esetleges összejátszása spekuláció...
több mint 11 éve
James007 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 1 948
Sajnos nagy az esély rá, hogy a lengyelek többet tudnak a mi ügyeinkről, mint mi magunk. A hernádi ügyben például egész szépen beigazolódott a sztori...Lecsó
Ezt a Hernádi "ügyet" már nagyon rég megírta a magyar sajtó:
 nol.hu/gazdasag/20131211-trukkos_eljaras_hernadi_ellen-1431821

Egyébként meg, ha pl Ferencet és Gordont hallgatják le, akkor még cifrábbat hallhattak volna Orbánról....
több mint 11 éve
Sajnos nagy az esély rá, hogy a lengyelek többet tudnak a mi ügyeinkről, mint mi magunk. A hernádi ügyben például egész szépen beigazolódott a sztori...
több mint 11 éve
több mint 11 éve
jajjj.... 😀
több mint 11 éve
Amador Los Angeles Rams 273
 m.origo.hu/nagyvilag/20140623-orbanrol-is-megvan-a-velemenyuk-a-lehallgatott-lengyel-vezetoknek.htmlGyurma Pappa
Hálás téma ez a mémgyártóknak. És már el is kezdődött:

több mint 11 éve
 m.origo.hu/nagyvilag/20140623-orbanrol-is-megvan-a-velemenyuk-a-lehallgatott-lengyel-vezetoknek.html

több mint 11 éve
Számomra az az igazán hihetetlen, hogy egyáltalán még elolvassa Bayert, ő, akinek rokonai vesztek oda a haláltáborokban, Bayer meg nem egyszer ment át szélsőjobbos stílusba (nem egy kurucinfo, de csak pengevékony a határ)berger90
Nem értem az összefüggést.JayB
zsótika ilyet is írt az 1994-es választások után a népszabiba.
 internetfigyelo.wordpress.com/2010/05/07/jo-ha-nem-feledjuk-bayer-zsolt-adalekok-a-nagy-fidesz-leleplezeshez-reszlet/görcs
Hát igen... Erre mondják, hogy az elv olyan mint a fing. Az ember tartja, amíg tudja.
Most már háborúba is menne ezekkel az emberekkel, ahogy a napokban írta.
Mert azóta megjavultak. Mint a D20?-es ügynök.