NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 587
47
23:30 NEW ORLEANS BOWL - Southern Miss vs Western Kentucky
Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
Kulturált.Nagyon összekeversz dolgokat.
De attól, hogy benned erre van igény, másban meg másra. Viktorra, zsebbe kapott pénzre, stb.
Ajánlok figyelmedbe egy szót: tolerancia.
Azt jelenti, hogy elfogadod amit a másik, egy csomó másik ember gondol, akar, érez, tesz.
Sobri Jóska
Ami a konszenzussal (!) elfogadott törvények szerint bűn, azt nem kell, és nem is szabad tolerálni, hanem büntetni kell.
több mint 11 éve
Attól hogy nem fogadod el az igazságtalanságot csak folyamatos kognitív disszonanciába keveredsz a külvilággal.Gyurma PappaEz nem kognitív disszonancia, mert nem képzelem azt, hogy a világ körülöttem tökéletes és igazságos. Nem kell elolvasnom hozzá a Moneyball-t, vagy megnézni a House of cards-ot, hogy erre rájöjjek (amúgy mindkettő tanulságos ).
Ha az ember szót emel valami miatt, akkor rögtön megkapja, hogy naív meg idealista. Meg nem a földön él, meg hogy máshol is így mennek a dolgok. Csakhogy ez nem legitimálja a rosszat és az igazságtalanságot.
Szerintem az embernek igenis dolga kimondani, ha valami szerinte nem jó, és ha ez sok embernek nem jó, akkor meg kell változtatni. Ez még nem azt jelenti, hogy náluk lenne a bölcsek köve. Csak egy adott helyzet helyett másikat szeretnének.
Az emberiség lefektetett magának szabályokat, amik szerint él. Ezeken lehet változtatni, de az érvényben lévő szabályokat be kell tartani, mert ez szervezi társadalomba az embert. Afrikai kislányokat elrabolni, adót elkerülni, vagy a hatalommal visszaélni rossz dolog. Nálunk és jelenleg. Ha pedig az, ki kell mondani. Lehet, hogy látszólag ettől még semmi nem változik, de akkor ne gyűjtsük a hulladékot se szelektíven, mert jelenleg összeöntik, és elégetik Rákospalotán.
Lehet, Sobrinak furcsa lesz, de vannak céljaim, egy részük hamarosan megvalósul, jelenleg jó életet élek, és boldog is vagyok. De ettől még vannak dolgok, amik nem tetszenek.
több mint 11 éve
Kulturált.lehet szar helyre járok, de kapunk számlát a büfében. Fel is hozom a németeket, mivel dolgoztam ott és tudom, hogy kurva keményen le volt minden papirozva, egy kibaszott centet nem kaptam zsebbe, de valószínűleg a Főnök hülyén is nézett volna rám, ha felhozom ezt a témát.tehetnél egy aláírást a végére és menne a NAV. Ha nem baj, nem ez lesz a követendő példa.Amadeus91Anyám, tényleg azt hiszed a hogy NAV nem tudja ezt? Tényleg azt hiszed, hogy egy-két mániákustól/hívőtől/naivtól eltekintve, nem cinkosok ők is? Hol tettleg (korrupció, politikai nyomás ésatöbbi), hogy passzívan (mert reggel bemegy, PONTBAN 16:00-kor hazamegy, közben meg igyekszik a lehető legkevesebb nyomot hagyni a világban), de részei ők is a rendszernek.
És tudod mit, te is: mindahányszor nem vered az asztal a nyugtáért a sulibüfében vagy a piacon, mindahányszor számla nélkül festik ki a szobádat, vagy amikor "szürkeimportból" veszel műszaki cikket, de többnyire már csak azzal is, hogy eljársz szórakozni és mondjuk nem akarsz 1200-at fizetni egy ásványvízért, pedig ha mindent ki akarna terelni, annyit kellene fizetnie.
Fiatal vagy és naiv. És mielőtt felhozod: a németeknél, az osztrákoknál, az angoloknál, a norvégoknál sincs másképp, csak ott kulturáltabban zajlanak egy-két helyen már a dolgok.Gyurma Pappa
egyébként elmondhattok mindenek,de én a büdös életben nem dolgoztam feketén, mindig mindent becsülettel befizettem és befizetek, Úgyhogy joggal van meg bennem az az igény, hogy ebből itt egy kultúrált ország legyen, ehelyett a posvány - mert ez az - helyett, amiben a -proli- nép nagyja dagonyázik. Btw, Kádár-rendszerben félig még mindig.Amadeus91
De attól, hogy benned erre van igény, másban meg másra. Viktorra, zsebbe kapott pénzre, stb.
Ajánlok figyelmedbe egy szót: tolerancia.
Azt jelenti, hogy elfogadod amit a másik, egy csomó másik ember gondol, akar, érez, tesz.
Nem kell egyetértened vele, és az elfogadás nem azt jelenti, hogy melléállsz, vagy elismered.
Csak annyit, hogy elfogadod, hogy úgy van ahogy van, és mint valósághoz viszonyulsz hozzá.
Tehetsz ellene, megváltoztathatod, és ezáltal elfogadod, hogy úgy van, ahogy van, csak neked úgy nem tetszik.
De sajna belőled teljesen hiányzik a tolerancia, ami pedig egy kulturált eszmecsere alapja.
Ha azt mondom, hogy fekete, te mondhatod, hogy fehér.
De te azt mondod: nem mondhatom, hogy fekete, vagy azt mondom, hogy kék, vagy tévedek, és nem mondhatnék feketét.
Egy mókás van csak az egészben, hogy jogásznak tanulsz, és ha a szakmában, a végzettségeddel fogsz elhelyezkedni, akkor bizony a magyar jogi környezet, a mindennapi joggyakorlat sokunknál jobban rá fog kényszeríteni, hogy a valóságra reflektálj, és toleráns legyél.
Szép fejlődéstörténet lesz a következő 6-8 év.
több mint 11 éve
Kár azon versengeni, kinek nagyobb az életbölcsessége és a tapasztalata a másiknál. Ha egy öregebb és tapasztaltabb mondja a hülyeséget, attól az még hülyeség marad.LecsóTe értesz félre. Egy percet sem vitatkoztam veled, egy-két dologban (elméleti szinten) egyetértek veled (még akkor is ha pontosan tudom, hogy a gyakorlat teljesen más).
Leszögezném: csak és kizárólag Amadeus folyamatos, sokadik pökhendi fikázása baszott fel. Semmi köze nincs ennek értelmes vitához, vagy arról hogy meg akarnám győzni, hogy nincs igaza (úgysem fogja elfogadni). Ez 100%-ban érzelmi szinten működő hozzászólás volt.
Az ember nem dughatja homokba a fejét, mert akkor maga gerjeszti azt a folyamatot, ami ma Mo-n zajlik. A társadalom apátiába süllyed, elfogadja az igazságtalanságokat, mondván, hogy úgysem tud változtatni rajtuk, az igaztalanok pedig örülnek, mert elérték a céljukat.LecsóEzzel nem értek egyet. Attól hogy nem fogadod el az igazságtalanságot csak folyamatos kognitív disszonanciába keveredsz a külvilággal. Nem kell tapsolni hozzá, de eljátszani, hogy nálunk van az Örök Igazság Legfőbb Esszenciája sehova sem vezet.
Meg kell tanulni csúszós pályán állva maradni. És ehhez kell egy nagy adag belátás és némi beletörődés is. Apátia? Az nem. Ajánlom elolvasni a Moneyball-t (a filmből sajnos a lényeg csak nehezen jön), és rájössz, hogy semmi újat nem mondok.

több mint 11 éve
Sobri, Gyurma!Kicsit félrement ez az "eszmefuttatás"
Felvetettem egy nyilvánvalóan cinikus gondolatot a NER-be történő betagozódásomról, erre Sobri megkínál a buddhista bölcsességével, hogy mit foglalkozok én a politikával, úgysincs semmi ráhatásom, ha meg nem foglalkozom vele, majd úgy érzem, mintha nem is lenne hatással az életemre, mert nem fog frusztrálni, meg minek rángatom az életembe erőnek erejével, meg legyenek saját céljaim, stb, stb.
Csak annyit állítottam, hogy szerintem ez hülyeség, mert attól hogy valaki nem foglalkozik a politkával (vagy nevezzük közéletnek), attól még az hatással van a mindennapjaira, hiszen benne él, a politikusok döntései igenis befolyásolják az életét. Ez meg lehet próbálni kizárni, sőt valamilyen szinten ki is kell, aláírom, de nem észrevenni és szóvá tenni az igazságtalanságot, mert pl Nigéria messze van, vagy mert viktor úgyis azt csinál amit akar, az struccpolitika. Az ember nem dughatja homokba a fejét, mert akkor maga gerjeszti azt a folyamatot, ami ma Mo-n zajlik. A társadalom apátiába süllyed, elfogadja az igazságtalanságokat, mondván, hogy úgysem tud változtatni rajtuk, az igaztalanok pedig örülnek, mert elérték a céljukat.
NB2 írt egy egyszerű példát, lehet hogy nem a legjobb, de attól még igaz. Ő a politikai alapon leosztott lehetőségekről beszélt, nem az egyszerű megkenésről, főleg nem a számlaadási kötelezettség elmulasztásáról. Csak mintha ti nem akarnátok megérteni. Vagy ha értitek, akkor hogy jön ide a NAV meg a sulibüfé? Sobri felsorol 20 példát a korrupcióról, a tisztánlátásom érdekében (?), hogy egyik vállalkozó milyen kenőpénzt ad a másiknak ezért vagy azért. De nem erről szólt az alap gondolat, hanem arról, hogy a politikai döntések kinek hogyan terelgetik az életét. Mikor megkérdezem, hogy a sarki pék kit kenjen meg, hogy marinéninek legyen több nyugdíja, és magvas cipót vegyen a vizes zsömle helyett, akkor meg jön az ötlet a teszkóval meg az osannal. Ebből remekül látszik, ki is a naív, ki él biciklibelsőben.
Kár azon versengeni, kinek nagyobb az életbölcsessége és a tapasztalata a másiknál. Ha egy öregebb és tapasztaltabb mondja a hülyeséget, attól az még hülyeség marad.
több mint 11 éve
lehet szar helyre járok, de kapunk számlát a büfében. Fel is hozom a németeket, mivel dolgoztam ott és tudom, hogy kurva keményen le volt minden papirozva, egy kibaszott centet nem kaptam zsebbe, de valószínűleg a Főnök hülyén is nézett volna rám, ha felhozom ezt a témát. Amadeus91Én dolgozom németeknek, és tényleg mindig minden keményen le van papírozva, ezt aláírom. A papírok mindig rendben vannak. Azok mindig.
Ez így szép és jó, amiket írsz, de az asztal másik oldalát nem látod, és úgy ítéled meg ezt az országot, és az itt élő embereket, hogy a tapasztalatod igen csak szűken szabott. Sosem álltál az "asztal másik oldalán", nem tudod hogy ki mit miért, csak az eredményeket látod, és ítélkezel, mind a huszon-pár éveddel egy társadalom felett.
Egy ideig érdekes volt olvasni, hogy mennyire el vagy telve magadtól, egy idő után vicces, de most már dühítő. Semmi jogod nincs hozzá, hogy leprolizz bárkit. Ki ne kérd már magadnak, hogy befizettél egy kisebb középület egy napi villanyszámláját, az feljogosít, hogy bárkit elítélj, de még megítélni se.
Az ilyen mondataiddal elítélsz embereket, akik azért dolgoznak egyeznek bele, hogy kapjanak borítékba pénzt, mert így 5-10-15 ezerrel többet visznek haza egy hónapban. És nem azért mert prolik, hanem azért mert éhesek a kölkök baszd meg. És tudod a köcsög vállalkozó, itthon ott spórol, ahol tud, és nem azért hogy extraprofitot hajtson fel, hanem többnyire azért, mert ő kölkei is éhesek. Ja, hogy vannak akik rajoznak X6-tal, ne csináld már, hogy olyanok nincsenek Németországban, mert elröhögöm magam.
Nem akarok személyeskedni, de eszméletlenül dühít már a sokadik ilyen kiszólásod. Azt nem értem, hogy mit szenvedsz itthon.

több mint 11 éve
lehet szar helyre járok, de kapunk számlát a büfében. Fel is hozom a németeket, mivel dolgoztam ott és tudom, hogy kurva keményen le volt minden papirozva, egy kibaszott centet nem kaptam zsebbe, de valószínűleg a Főnök hülyén is nézett volna rám, ha felhozom ezt a témát.tehetnél egy aláírást a végére és menne a NAV. Ha nem baj, nem ez lesz a követendő példa.Amadeus91Anyám, tényleg azt hiszed a hogy NAV nem tudja ezt? Tényleg azt hiszed, hogy egy-két mániákustól/hívőtől/naivtól eltekintve, nem cinkosok ők is? Hol tettleg (korrupció, politikai nyomás ésatöbbi), hogy passzívan (mert reggel bemegy, PONTBAN 16:00-kor hazamegy, közben meg igyekszik a lehető legkevesebb nyomot hagyni a világban), de részei ők is a rendszernek.
És tudod mit, te is: mindahányszor nem vered az asztal a nyugtáért a sulibüfében vagy a piacon, mindahányszor számla nélkül festik ki a szobádat, vagy amikor "szürkeimportból" veszel műszaki cikket, de többnyire már csak azzal is, hogy eljársz szórakozni és mondjuk nem akarsz 1200-at fizetni egy ásványvízért, pedig ha mindent ki akarna terelni, annyit kellene fizetnie.
Fiatal vagy és naiv. És mielőtt felhozod: a németeknél, az osztrákoknál, az angoloknál, a norvégoknál sincs másképp, csak ott kulturáltabban zajlanak egy-két helyen már a dolgok.Gyurma Pappa
egyébként elmondhattok mindenek,de én a büdös életben nem dolgoztam feketén, mindig mindent becsülettel befizettem és befizetek, Úgyhogy joggal van meg bennem az az igény, hogy ebből itt egy kultúrált ország legyen, ehelyett a posvány - mert ez az - helyett, amiben a -proli- nép nagyja dagonyázik. Btw, Kádár-rendszerben félig még mindig.
több mint 11 éve
tehetnél egy aláírást a végére és menne a NAV. Ha nem baj, nem ez lesz a követendő példa.Amadeus91Anyám, tényleg azt hiszed a hogy NAV nem tudja ezt? Tényleg azt hiszed, hogy egy-két mániákustól/hívőtől/naivtól eltekintve, nem cinkosok ők is? Hol tettleg (korrupció, politikai nyomás ésatöbbi), hogy passzívan (mert reggel bemegy, PONTBAN 16:00-kor hazamegy, közben meg igyekszik a lehető legkevesebb nyomot hagyni a világban), de részei ők is a rendszernek.
Fiatal vagy és naiv. És mielőtt felhozod: a németeknél, az osztrákoknál, az angoloknál, a norvégoknál sincs másképp, csak ott kulturáltabban zajlanak egy-két helyen már a dolgok.

több mint 11 éve
És szerinted ha jönne a NAV, nem találna mindent a lehető legnagyobb rendben?tehetnél egy aláírást a végére és menne a NAV. Ha nem baj, nem ez lesz a követendő példa.Amadeus91Legyek a 2-es? Fasza.Látom neked belső igényed van arra, hogy direkt frusztráld saját magad. És ki vagyok én, hogy ezt el akarjam venni tőled?!
Jellemző, hogy egy NERtársnak egyből a korrupció jut eszébe a vállalkozás szó hallatán. Csak szólok, hogy vannak olyan vállalkozások is, amik nem közpénzekből élnek, hanem piaci alapon működnek. Ha pék vagyok, ki a faszomat kenjek meg, hogy mariskanéni több kiflit vegyen? Vagy ha fodrász vagyok, kit kenjek meg, hogy józsibácsi ne havonta járjon hozzám, hanem kéthetente?
A politikai környezetet egyetlen esetben kell figyelembe venni a vállakozás tervezésekor, mégpedig akkor, ha a vállakozásod profiljában szerepel az "adóforintok lenyúlása haverok segítségével" tevékenység. Minden más esetben működnie kell anélkül is. Mert a politikának annyi ráhatása kellene, hogy legyen, hogy törvényekkel biztosítja a szabadversenyt, és szabályozza azt, hogy mindenki nagyjából egyenlő feltételekkel vállalkozhasson. Ezért hívják kultúrországokban versenyszférának. De az nem verseny, hogy pl a dohánypiacot szabályozó törvényt az egyik dohánygyár írja.Lecsó
Nem is teszem.
Nem csak a politika teljesen "korrupt", aminek lehetőségét nem én hoztam elő, csak az idézett felvetésre javasoltam, minthogy így működik ez a világon mindenhol, és ez alól a politika sem kivétel.
Csak a tisztánlátásod érdekében, pár - számodra - ezek szerint új infót megosztok veled a (személyes, ismerősök, barátok, vagy akár saját tapasztalatok alapaján a) korrupcióról, mind 100% versenyszféra.
- top3 telekommunikációs cég (ezzel megbízott embere) bizonyos bázis, és átjátszóállomások szervízelésekor annak a cégnek az ajánlatát fogadta el amelyik (az ezzel megbízott ember) számára visszajuttatott zsebbe,
- ugyanezen cég charity programja (vagyis az ezzel megbízott embere) azt az egyesületet támogatta, amelyik (az ezzel megbízott ember) számára visszajuttatott zsebbe,
- top3 szupermarkethálózat (vagyis az ezt képviselő beszerzési vezető) azon kiskereskedőkkel, beszállítókkal szerződik, akik (az ezzel megbíott ember részére) visszajuttatnak pár százalékot zsebbe,
- top3 magyarországi banktól (igaz ez inkább a válság elött volt jellemző) többször is megkeresett az aktuális ügyintéző, hogy milyen papírokat "kreáljak", mennyit kér ő zsebbe, és így könnyedén juthatok mindenféle nagyon kedvezményes hitelhez,
- top3 építőipari generálkivitelezőnél egész osztály van, ahova az alvállalkozok hordják vissza a megkapott munkák utáni 10 százalékokat, és így kaphatnak újabb munkákat, így nincs probléma a garanciális visszatartással se, és a számlák időbeni kiegyenlítésével sem. Történik mindez teljesen nyiltan, a természetes ügymenet részeként.
- top3 elektronikai áruházlánc (áruházvezetőj-helyettese) ha nagy tételben vásárolok, rendszerint felajánlja, hogy az eredeti árhoz képest tud engedni kb 20 százalékot, ha az így keletkezett hasznot elfelezzük
- szinte minden típusú szolgáltató kisiparos felajánlotta már, hogy csak a netto összeget fizessem, ha nem kérek számlát. És fordítva is működik a dolog, szinte senki sem zárkózik el az ilyen ügymenet elöl. Vagyis itt az állami szféra lenne a károsult adóbevétel kiesés formájában.
Azt hiszem ezt a végtelenségig tudnám sorolni. Ilyen a magyar (lehet a cseh, német, angol, spanyol is, csak azokat nem ismerem) versenyszféra, piaci környezet azon szegmense, ahol nulla politika van.
És a fentiek egyike se állami cég, ez mind versenyszféra, hangsúlyozom.
Azt nem tudom, hogy a fodrász miképp boldoguljon korrupció által, a péknek azt ajánlom, hogy állapodjon meg a helyi Tesco-Auchan-CBA-SPAR kvartett illetékesével.
Ui.: Azért érdekelne szerinted mely kulturországok versenyszféráját nem hatja át a politika?
Norvégiában Nemzeti Italboltok vannak, az USA-ban politikailag szabályozott taxiszolgáltatás, vagy teljesen betegen szabályozott szerencsejátékpiac, az EU megmondja a Microsoftnak(!), hogy melyik cégével lehet jelen a piacon, melyikkel nem, szinte mindenhol a frekvenciák elosztása politikailag történik… Ezt meddig soroljam még?Sobri Jóska
Szerinted amikor eleddig jött, nem talált mindent a lehető legnagyobb rendben?
Szerinted ha az általam felsorolt, de meg nem nevezett cégekhez megy, nem talál mindent rendben?
Nem kell neked semmit se követned, de néha úgy tűnik, mintha egy akváriumban vagy egy biciklibelsőben élnél, gondosan elszeparálva a valóságtól.
több mint 11 éve
tehetnél egy aláírást a végére és menne a NAV. Ha nem baj, nem ez lesz a követendő példa.Legyek a 2-es? Fasza.Látom neked belső igényed van arra, hogy direkt frusztráld saját magad. És ki vagyok én, hogy ezt el akarjam venni tőled?!
Jellemző, hogy egy NERtársnak egyből a korrupció jut eszébe a vállalkozás szó hallatán. Csak szólok, hogy vannak olyan vállalkozások is, amik nem közpénzekből élnek, hanem piaci alapon működnek. Ha pék vagyok, ki a faszomat kenjek meg, hogy mariskanéni több kiflit vegyen? Vagy ha fodrász vagyok, kit kenjek meg, hogy józsibácsi ne havonta járjon hozzám, hanem kéthetente?
A politikai környezetet egyetlen esetben kell figyelembe venni a vállakozás tervezésekor, mégpedig akkor, ha a vállakozásod profiljában szerepel az "adóforintok lenyúlása haverok segítségével" tevékenység. Minden más esetben működnie kell anélkül is. Mert a politikának annyi ráhatása kellene, hogy legyen, hogy törvényekkel biztosítja a szabadversenyt, és szabályozza azt, hogy mindenki nagyjából egyenlő feltételekkel vállalkozhasson. Ezért hívják kultúrországokban versenyszférának. De az nem verseny, hogy pl a dohánypiacot szabályozó törvényt az egyik dohánygyár írja.Lecsó
Nem is teszem.
Nem csak a politika teljesen "korrupt", aminek lehetőségét nem én hoztam elő, csak az idézett felvetésre javasoltam, minthogy így működik ez a világon mindenhol, és ez alól a politika sem kivétel.
Csak a tisztánlátásod érdekében, pár - számodra - ezek szerint új infót megosztok veled a (személyes, ismerősök, barátok, vagy akár saját tapasztalatok alapaján a) korrupcióról, mind 100% versenyszféra.
- top3 telekommunikációs cég (ezzel megbízott embere) bizonyos bázis, és átjátszóállomások szervízelésekor annak a cégnek az ajánlatát fogadta el amelyik (az ezzel megbízott ember) számára visszajuttatott zsebbe,
- ugyanezen cég charity programja (vagyis az ezzel megbízott embere) azt az egyesületet támogatta, amelyik (az ezzel megbízott ember) számára visszajuttatott zsebbe,
- top3 szupermarkethálózat (vagyis az ezt képviselő beszerzési vezető) azon kiskereskedőkkel, beszállítókkal szerződik, akik (az ezzel megbíott ember részére) visszajuttatnak pár százalékot zsebbe,
- top3 magyarországi banktól (igaz ez inkább a válság elött volt jellemző) többször is megkeresett az aktuális ügyintéző, hogy milyen papírokat "kreáljak", mennyit kér ő zsebbe, és így könnyedén juthatok mindenféle nagyon kedvezményes hitelhez,
- top3 építőipari generálkivitelezőnél egész osztály van, ahova az alvállalkozok hordják vissza a megkapott munkák utáni 10 százalékokat, és így kaphatnak újabb munkákat, így nincs probléma a garanciális visszatartással se, és a számlák időbeni kiegyenlítésével sem. Történik mindez teljesen nyiltan, a természetes ügymenet részeként.
- top3 elektronikai áruházlánc (áruházvezetőj-helyettese) ha nagy tételben vásárolok, rendszerint felajánlja, hogy az eredeti árhoz képest tud engedni kb 20 százalékot, ha az így keletkezett hasznot elfelezzük
- szinte minden típusú szolgáltató kisiparos felajánlotta már, hogy csak a netto összeget fizessem, ha nem kérek számlát. És fordítva is működik a dolog, szinte senki sem zárkózik el az ilyen ügymenet elöl. Vagyis itt az állami szféra lenne a károsult adóbevétel kiesés formájában.
Azt hiszem ezt a végtelenségig tudnám sorolni. Ilyen a magyar (lehet a cseh, német, angol, spanyol is, csak azokat nem ismerem) versenyszféra, piaci környezet azon szegmense, ahol nulla politika van.
Azt nem tudom, hogy a fodrász miképp boldoguljon korrupció által, a péknek azt ajánlom, hogy állapodjon meg a helyi Tesco-Auchan-CBA-SPAR kvartett illetékesével.
Ui.: Azért érdekelne szerinted mely kulturországok versenyszféráját nem hatja át a politika?
Norvégiában Nemzeti Italboltok vannak, az USA-ban politikailag szabályozott taxiszolgáltatás, vagy teljesen betegen szabályozott szerencsejátékpiac, az EU megmondja a Microsoftnak(!), hogy melyik cégével lehet jelen a piacon, melyikkel nem, szinte mindenhol a frekvenciák elosztása politikailag történik… Ezt meddig soroljam még?Sobri Jóska
több mint 11 éve
Legyek a 2-es? Fasza.Látom neked belső igényed van arra, hogy direkt frusztráld saját magad. És ki vagyok én, hogy ezt el akarjam venni tőled?!
Nem is teszem.
Norvégiában Nemzeti Italboltok vannak, az USA-ban politikailag szabályozott taxiszolgáltatás, vagy teljesen betegen szabályozott szerencsejátékpiac, az EU megmondja a Microsoftnak(!), hogy melyik cégével lehet jelen a piacon, melyikkel nem, szinte mindenhol a frekvenciák elosztása politikailag történik… Ezt meddig soroljam még?
több mint 11 éve
Legyek a 2-es? Fasza.Jellemző, hogy egy NERtársnak egyből a korrupció jut eszébe a vállalkozás szó hallatán. Csak szólok, hogy vannak olyan vállalkozások is, amik nem közpénzekből élnek, hanem piaci alapon működnek. Ha pék vagyok, ki a faszomat kenjek meg, hogy mariskanéni több kiflit vegyen? Vagy ha fodrász vagyok, kit kenjek meg, hogy józsibácsi ne havonta járjon hozzám, hanem kéthetente?
A politikai környezetet egyetlen esetben kell figyelembe venni a vállakozás tervezésekor, mégpedig akkor, ha a vállakozásod profiljában szerepel az "adóforintok lenyúlása haverok segítségével" tevékenység. Minden más esetben működnie kell anélkül is. Mert a politikának annyi ráhatása kellene, hogy legyen, hogy törvényekkel biztosítja a szabadversenyt, és szabályozza azt, hogy mindenki nagyjából egyenlő feltételekkel vállalkozhasson. Ezért hívják kultúrországokban versenyszférának. De az nem verseny, hogy pl a dohánypiacot szabályozó törvényt az egyik dohánygyár írja.
több mint 11 éve
Sobri!Nem értetted amit írtam.
Utópia amit írsz.
Van 2 vállalkozó. 1. aki jól és igényesen végzi a dolgát 2. kevésbé jól, de a hatalom kegyeltje. 2. kapja a zsíros melókat, minden megrendelést, mert ha nem őt választod ejnye-bejnye, 1-es meg szépen tönkremegy. De ne foglalkozz a politikával!
És még sorolhatnám a rengeteg példát, amikről te írtál, de sajnos a politikát nem tudok kivenni az életedből. Illetve ki kéne, de ma Mo-n baromira nem lehet!!!NB2
Ha vállalkozó vagy, akkor legyél a 2-es.
Ahogy a piaci, gazdasági, jogi, számviteli, úgy a politikai környezetet, is figyelembe kell venni egy vállalkozás sikerének megtervezésekor.
Mitől lenne más eleme a valóságnak a politika, mint mondjuk a lobbytevékenység, a konkurencia, a tökehiány, a logisztika, vagy bármi más?
Semmitől.
Így ha vállalkozik valaki, és profitot akar termelni, minden tényezőre egyaránt oda kell figyelnie.
És onnantól már csak egy tényező, egy megoldandó feladat a sok közül a politika is.
Ha az 1-es vállalkozó se foglalkozna a politikával, akkor nem menne tönkre.
Hidd el, a politika nem akar veled foglalkozni. El van foglalva magával, és a saját profitjával.
Ui.: Ha mondjuk építőiparban dolgozol, mitől másabb a generálkivitelezőt megkenni egy melóért, mint egy minisztériumi osztályvezetőt? Befektetés, befektetés, egykutya.
több mint 11 éve
Sobri!Utópia amit írsz.
Van 2 vállalkozó. 1. aki jól és igényesen végzi a dolgát 2. kevésbé jól, de a hatalom kegyeltje. 2. kapja a zsíros melókat, minden megrendelést, mert ha nem őt választod ejnye-bejnye, 1-es meg szépen tönkremegy. De ne foglalkozz a politikával!
És még sorolhatnám a rengeteg példát, amikről te írtál, de sajnos a politikát nem tudok kivenni az életedből. Illetve ki kéne, de ma Mo-n baromira nem lehet!!!
több mint 11 éve
Lehet, csak teljességgel haszontalan. Mint 240 millió fényévnyire lévő galaxisokkal, hacsak nem csillagász, vagy űrteleszkópfejlesztő vagy...Ha mondjuk valakinek közvetlenül van ráhatással a politika az életére - teszem azt, közalkalmazott, akinek rendeletekben határozzák meg a fizetése mértékét - annak mit tanácsolnál? Rengeteg esetben egyszerűen képtelenség ignorálni a politikát....Lecsó...Sobri Jóska
A Boko Harammal igazad van, attól viszont, hogy kibaszott messze van, lehet foglalkozni vele.berger90
Egy közalkalmazott is azzal foglalkozik amivel akar.
A munkahelye az a munkahelye.
Bemegy, elvégzi a feladatait a fizetéséért, és csak rajta múlik, hogy magát a politikát mennyire éli meg. Én is foglalkozhatnék a médiával (hiszen benne dolgozok), de én a saját érdekeimmel, boldogulásommal, boldogságommal foglalkozom, tudod jól.
Ezt javaslom mindenki másnak.
Elcsépelt idézet, de helyénvaló:
Uram, adj erőt, hogy elfogadjam azt, amin nem tudok változtatni. Bátorságot, hogy változtassak azon, amin tudok. És bölcsességet, hogy felismerjem a kettő közti különbséget.
több mint 11 éve
a mindennapi vudu rovatból, idézem:a polyitika oly, mint a lozjiánai szokásosságok, miszerint ha főszórod a küszöböt az sóva, csak akkor gyühet bé, ha te magad béinvitálod.............

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Ha mondjuk valakinek közvetlenül van ráhatással a politika az életére - teszem azt, közalkalmazott, akinek rendeletekben határozzák meg a fizetése mértékét - annak mit tanácsolnál? Rengeteg esetben egyszerűen képtelenség ignorálni a politikát.Amúgy én is azon gondolkodtam nemrég, hogy lehet fel kellene hagyni a hőbörgéssel, és beállni a sorba. még jobban is járnék. Mivel úgy látom, hogy itt kurva sokáig úgysem fog változni semmi, inkább pálfordulok, aztán megpróbálok hasznot húzni belőle. Csak nem tudom hol kezdjem. Menjek be egy fidesz irodába, hogy lelkes hívük vagyok, szeretnék valamit segíteni a NER megszilárdításában? Vagy hogy? Valaki segítsen.LecsóVagy csak éld normálisan az életedet, és azzal, ami napi szinten nem keveredik bele ne foglalkozz, és ne cibáld be erőnek erejével.
Persze, az internet az ember arcába tolja a sok "igazságtalanságot", dühöngenivalót, de nézd meg, hogy a te életed mennyivel lett attól jobb, esetleg rosszabb, ha nem a magad dolgával, boldogulásával, szórakozásával foglalkoztál.
Nekem az a tapasztalatom, hogy rengetegszer azok foglalkoznak a külső körülményekkel, kormánnyal, pártokkal, cigányokkal, zsidókkal, melegekkel, akiknek a belső dolgaik nincsenek rendben.
Ha vannak valós céljaid, azok megvalósítása majd kipihenése elvesz annyi időt, energiát, prioritást, hogy vastagon le fogod szarni a Fidesz-t ugyanúgy, mint azt, hogy ki kivel kefél otthon.
Ha meg nincsenek céljaid, akkor arra fókuszálj, hogy amit csinálsz az a magad számára hasznos, profitábilis legyen, és ezalatt nem csak az anyagiakat értem, hanem bírjon bárminemű pozitívummal. A politika nem hiszem, hogy ilyen lenne.
De ha már annyi frusztrációt összeszedtél, hogy azokért mindenképpen mást akarsz hibáztatni, és ez a más esetedben nem a cigány/zsidó/komcsi/meleg kvartett, akkor tökéletes válsztás az aktuális kormányzat, hisz sok hozzád hasonló emberrel erősíthetitek egymás és a saját frusztrációitokat.
Ui.: Azt tudtad, hogy Nigériában szakmányban rabolnak el szélsőségesek gyereklányokat, fiatal nőket, asszonyokat? Egy hát alatt többet ártanak az emberiségnek, mint a GyurcsányOrbán egy élet alatt. De ugye Nigéria kurva messze van, nincsenek ott se rokonaid, se te magad nem ott élsz, semmi ráhatásod az ottani eseményekre. És ezekkel párhuzamosan úgyis azt csinálsz amit csak akarsz, teljesen ignorálod a nigériai szélsőségeseket.
Nos megpróbálhatod így nézni a magyar politikát is, mint amire semmi ráhatásod nincs, ignorálod, és azt csinálsz amit csak akarsz.Sobri Jóska
A Boko Harammal igazad van, attól viszont, hogy kibaszott messze van, lehet foglalkozni vele.
Mindig jövőre
több mint 11 éve
Amúgy én is azon gondolkodtam nemrég, hogy lehet fel kellene hagyni a hőbörgéssel, és beállni a sorba. még jobban is járnék. Mivel úgy látom, hogy itt kurva sokáig úgysem fog változni semmi, inkább pálfordulok, aztán megpróbálok hasznot húzni belőle. Csak nem tudom hol kezdjem. Menjek be egy fidesz irodába, hogy lelkes hívük vagyok, szeretnék valamit segíteni a NER megszilárdításában? Vagy hogy? Valaki segítsen.LecsóVagy csak éld normálisan az életedet, és azzal, ami napi szinten nem keveredik bele ne foglalkozz, és ne cibáld be erőnek erejével.
Persze, az internet az ember arcába tolja a sok "igazságtalanságot", dühöngenivalót, de nézd meg, hogy a te életed mennyivel lett attól jobb, esetleg rosszabb, ha nem a magad dolgával, boldogulásával, szórakozásával foglalkoztál.
Nekem az a tapasztalatom, hogy rengetegszer azok foglalkoznak a külső körülményekkel, kormánnyal, pártokkal, cigányokkal, zsidókkal, melegekkel, akiknek a belső dolgaik nincsenek rendben.
Ha vannak valós céljaid, azok megvalósítása majd kipihenése elvesz annyi időt, energiát, prioritást, hogy vastagon le fogod szarni a Fidesz-t ugyanúgy, mint azt, hogy ki kivel kefél otthon.
Ha meg nincsenek céljaid, akkor arra fókuszálj, hogy amit csinálsz az a magad számára hasznos, profitábilis legyen, és ezalatt nem csak az anyagiakat értem, hanem bírjon bárminemű pozitívummal. A politika nem hiszem, hogy ilyen lenne.
De ha már annyi frusztrációt összeszedtél, hogy azokért mindenképpen mást akarsz hibáztatni, és ez a más esetedben nem a cigány/zsidó/komcsi/meleg kvartett, akkor tökéletes válsztás az aktuális kormányzat, hisz sok hozzád hasonló emberrel erősíthetitek egymás és a saját frusztrációitokat.
Ui.: Azt tudtad, hogy Nigériában szakmányban rabolnak el szélsőségesek gyereklányokat, fiatal nőket, asszonyokat? Egy hát alatt többet ártanak az emberiségnek, mint a GyurcsányOrbán egy élet alatt. De ugye Nigéria kurva messze van, nincsenek ott se rokonaid, se te magad nem ott élsz, semmi ráhatásod az ottani eseményekre. És ezekkel párhuzamosan úgyis azt csinálsz amit csak akarsz, teljesen ignorálod a nigériai szélsőségeseket.
Nos megpróbálhatod így nézni a magyar politikát is, mint amire semmi ráhatásod nincs, ignorálod, és azt csinálsz amit csak akarsz.
több mint 11 éve
Amúgy én is azon gondolkodtam nemrég, hogy lehet fel kellene hagyni a hőbörgéssel, és beállni a sorba. még jobban is járnék. Mivel úgy látom, hogy itt kurva sokáig úgysem fog változni semmi, inkább pálfordulok, aztán megpróbálok hasznot húzni belőle. Csak nem tudom hol kezdjem. Menjek be egy fidesz irodába, hogy lelkes hívük vagyok, szeretnék valamit segíteni a NER megszilárdításában? Vagy hogy? Valaki segítsen.LecsóJelentkezz a CÖF-be, a "médiafigyelést" (ti. spicliszolgálatot) mindenki tudja csinálni
Mindig jövőre
több mint 11 éve
Amúgy én is azon gondolkodtam nemrég, hogy lehet fel kellene hagyni a hőbörgéssel, és beállni a sorba. még jobban is járnék. Mivel úgy látom, hogy itt kurva sokáig úgysem fog változni semmi, inkább pálfordulok, aztán megpróbálok hasznot húzni belőle. Csak nem tudom hol kezdjem. Menjek be egy fidesz irodába, hogy lelkes hívük vagyok, szeretnék valamit segíteni a NER megszilárdításában? Vagy hogy? Valaki segítsen.
több mint 11 éve
Mi munkám van ebben!Inkább én mondom meg, ugye ez lenne szakmám....Gyurma PappaTehetséges fidesznyik leszel 😉atapapa

több mint 11 éve
Inkább én mondom meg, ugye ez lenne szakmám....Gyurma PappaTehetséges fidesznyik leszel 😉
több mint 11 éve
Azzal kezdeném, hogy nem értek vele egyet, főleg hogy nem látom be, hogy miért csak az MLSZ részesüljön, és milyen alapon, de igazából ehhez joga van egy kormánynak. Vannak elkülönült alapok, amivel hallomásból már mindenki találkozott, pl. a szakképzési alapból csak szakképzést lehet támogatni....Gyurma Pappaköszi, így már azért világos Az adót persze összemostam, hiszen nem értek hozzá, csak gyanús volt.
Viszont a cikkben szerepel ilyen is:
Többen szóvá tették, hogy a változtatás kivenné a sportért felelős tárca költségvetéséből a sportszerencsejátékból befolyó pénzt, és a jogszabály csupán annyit rögzítene: azt a Magyar Labdarúgó Szövetség útján a labdarúgás támogatására kell felhasználni. A változtatásokat kormánypárti többséggel fogadta el a bizottság.Miért rögzíti egy jogszabály, hogy egy adott bevételi forrásból csak és kizárólag a bMLSZ részesüljön?berger90
Nem tetszik a jogszabály, ezer másikkal együtt, de nehéz belekötni jogi és szakmai szempontból. Politikailag, az más kérdés. Míg az áfamentességgel nekem nincs semmi bajom (az időzítés és a körítés egyes alá), ez utóbbinál nagyobb baromságot elképzelni sem tudok.

több mint 11 éve
bulvárpolitika, mert ilyen is jár nekünk:Szegény Ómolnár, ahhoz képest, hogy milyen fost csinált, egy tök jó arc ember. Kemény, hogy aki maga egy műfaj megteremtője, így lapátra kerülhet pillanatok alatt. Azt már hozzá sem teszem, hogy ez a Szalai Vivien mekkora egy inkompetens, ostoba picsa. Mondjuk vszeg ez követelmény is, ha az ember bulvárlapnak akar dolgozni.
hvg.hu/itthon/20140626_Levaltottak_a_Story_es_a_Best_foszerkesztulpianus
Mindig jövőre
több mint 11 éve
lényegében fölösleges ágálni, rágni a kefét a Fidesz hatalom miatt, mert kutyában van az ország előttük, kis túlzással bármit megtehetnek. Marad a trollkodás és az anyázás, jobb nem lesz tőle, alpári dolog is, mondhatni bunkó, de a magam részéről nem vagyok hajlandó legitimálni ezt a kialakult rendszert azzal, hogy komolyan veszem és beállok a nekem Kijelölt helyre. Tudom, nem dolga az embernek a legitimáció, semmi nem is változik tőle, és kurvára nem érdekel senkit sem az ember véleménye, de lassan tényleg az ilyen jellegű "polgári"-megmondás marad csak.valóban hasznos lesz ez pénzügyön majd, de attól még a kurva anyjukat, majd Max másért akkor, csak.Amadeus91Ezzel tényleg nem lehet vitába szállni.Gyurma Pappa