Politika
64 feliratkozó
6 hónapja
Engem speciel nem zavarna a többkulcsos (már most is kétkulcsos, 0% vagy 15%) adózás, ha jó lenne meghúzva a magasabb sáv, még ha valszeg bele is esnék is, főleg ha az középsőt levinnék 9%-ra. Én inkább adnék egy értelmes víziókkal rendelkező és nem lopó kormányzatnak több pénzt, ha cserébe lenne rendes egészségügy, oktatás, MÁV, az utak se ráznák ki a belem, stb....

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
6 hónapja
Engem az sem zavarna, ha tényleg adót emelne a Tisza. Szívesen áldozok havi + 50-100k-t arra, hogy ezek eltakarodjanak végre.Azaz adócsökkentést kell végezniük ehhez?
Amadeus az áttelelt poloska
Mer a jelenlegi kormány mindent kifacsar belőlünk meg a cégekből az áttételes adókkal.
Elég ha csak visszaállítják a nagyjából normális piaci környezetet és az emberek egyből meglepődnek, hogy nem emelkednek az árak, kapnak fizetésemelést és vmennyire jobb lesz az életszínvonal.
6 hónapja
Engem az sem zavarna, ha tényleg adót emelne a Tisza. Szívesen áldozok havi + 50-100k-t arra, hogy ezek eltakarodjanak végre.Te igen, de sokan élnek úgy, hogy ne férjen bele nekik ennyit áldozni.
Amadeus az áttelelt poloska
Aztán persze majd elválik, hogy ennek mennyi jelentősége van. A kampányok jellemzően nem az adókulcs-kalkulációkról szoktak szólni.
6 hónapja
Engem az sem zavarna, ha tényleg adót emelne a Tisza. Szívesen áldozok havi + 50-100k-t arra, hogy ezek eltakarodjanak végre.
6 hónapja
Ahogy a közbeszerzéseket is lehet úgy megírni, hogy csak bizonyos cég feleljen meg, az adótörvényt is lehet úgy csavarni, hogy csak ugyanazokat a cégeket érintse.Nyilván, van most is ilyen, csak akkor pont az a szellemi polgárháború folytatódik, sőt fokozódik, ami miatt rühelled a NER-t, és ami ide juttatta ezt az országot.
Nemes samu09
Szerintem, ha normális országot akarunk - egy két látványfekély kivágása után - inkább egy tabula razat kellene húzni. Kicsi nagyvonalúság, normalitás kell, nem véres visszaütés.
6 hónapja
Na, na, na. 😊 Nem azt írtam, hogy Tarr nem egy magas labda volt, és nem kell rá reagálni. Dehogynem. És reagálni is kell(ett) rá. Azt írtam és most is azt gondolom, hogy ezek nem tartós hatású hibák, hanem menet közbeni bakik, amiből sok van és lesz. Összességében nem befolyásolják a történéseket, folyamatokat.Dehát már mindenki eldöntötte kire szavaz, és az ilyen Tarr-félék mondásainak semmi hatása nincs, szóval miért kéne kárt menteni? Érthetetlen, hogy a stáb ezt nem látja 🤔Gratulálok, Tarr még annál is hülyébb, mint gondoltam 🙂jött is a kármentés azonnal
Gyurma Pappa
telex.hu/gazdasag/2025/08/29/eloallt-reszletes-adoterveivel-magyar-peter
rva
MC12
És akkor már befejezem a gondolatot: vannak olyan dolgok, amikről én is azt gondolom, hogy kulcsfontosságúak, választásokat befolyásoló hatásúak lehetnek. A Tisza esetében például a képviselők kiválasztása. Azon el tudnak hasalni nagyon. És általában az alkalmasság kérdése. Előbb-utóbb legalább még pár embert elő kell tudniuk húzni, aki kiállítható. Nem kell sok, még 1-2 ember elég, de annyi mindenképpen kellene, mert MP egyedül kevés lehet.
A Fidesznél meg a korrupció / hatvanpuszta / luxizás egyértelműen zűrös. Erre nem elég Orbán papa interjúja meg a zebra kör válaszként. A másik - hogy Fidesznél is kettőt írjak - például végzetes lehetne, ha sikerülne léket ütni a "lopnak, de legalább kormányozni tudnak" mítoszon. Ebbe önmagában belebukna szerintem a NER, de egyelőre nem érzem úgy, hogy megcsinálható a választásokig.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
6 hónapja
Ahogy a közbeszerzéseket is lehet úgy megírni, hogy csak bizonyos cég feleljen meg, az adótörvényt is lehet úgy csavarni, hogy csak ugyanazokat a cégeket érintse.Annyi a különbség, hogy a közbeszerzéseket nem tudja elkaszálni jogászkodással az tákolmánybíróság, törvényeket meg igen...
Nemes samu09

6 hónapja
Ahogy a közbeszerzéseket is lehet úgy megírni, hogy csak bizonyos cég feleljen meg, az adótörvényt is lehet úgy csavarni, hogy csak ugyanazokat a cégeket érintse.
6 hónapja
És még lehet olyan új szervezet is, akinek a döntése ellen fellebbezni se lehet, mként a Szuverenitásvédelmi Hivatal verdiktjei esetében.Nem ennyire bonyolult ez, a javaslat kifejezetten az elmúlt 15 év közbeszerzési vagyongazdagodásaira koncentrál.Ezeket már belengette korábban is.Gratulálok, Tarr még annál is hülyébb, mint gondoltam 🙂jött is a kármentés azonnal
Gyurma Pappa
rva
Tóth ugye Ruff tanítványa, ez most egy ugye a fizessenekagazdagok 2025-ös verziója. Gyönyörűen populista. Nagyjából betarthatatlan a vagyonadó része.
Vegyük az egy példát (autófikciós): van egy startupom, a befektető 50 millió EUR-ral értékelve fektet be. Akkor az én 40%-s üzletrészem kb. 7 mrd Ft-ot ér (kicsit kevesebb lenne, mert ugye el kell adnom üzletrészt, de ezt most nagyvonalúan lépjük át, csak a perfekcionisták kedvéért), tehát elvileg van akkora vagyonom. Ez nem likvid, nem tudom eladni (csak nagyon bonyolultan), de cap table-m van róla, hogy ennyit érek. Akkor most mi van?
De mondok még valamit név nélkül: van olyan top 100-as Forbes listás ügyfél, aki nem képes kifizetni a könyvvizsgálati díjat a cégei után, mert az összes vagyonkezelt alap lényegében 0-át ér, nincs benne likvid pénz, de a papíron ezek az egymásba ágyazott üzletrészek tőkével fedezettek. Rajta soha nem fognak tudni nem hogy 50m-t, de még 5-t sem.
És ez most csak két olyan dolog, ami hirtelen eszembe jutott (jog disclaimer: fikció).
De ettől még gyönyörű, és ebbe nem gondol majd bele a nép.
Gyurma Pappa
Nem becsülgetnek cégértéket, meg know-howt, meg licenszjogok-értékét, nem is fogják - tőled - behajtani.
Nevezheted Orbán-Mészáros vagyonadónak is.
Azt mondják, h a Melea szálloda 4 milliárdot, Hatvanpuszta 18 milliárdot, a Felcsút-Stadion/Akadémia/kisvasút 150 milliárdot nyert, ezután fizetnek X-et.
Ha akarja a NAV v más új szervezet, ÁSZ v akármi, behajtja. Fellebbezni meg azokhoz a bíróságokhoz lehet, akiket szívattak.
Max az AB azt mondja, h ez diszkriminatív
Willie Parker
6 hónapja
Nem ennyire bonyolult ez, a javaslat kifejezetten az elmúlt 15 év közbeszerzési vagyongazdagodásaira koncentrál.Ezeket már belengette korábban is.Gratulálok, Tarr még annál is hülyébb, mint gondoltam 🙂jött is a kármentés azonnal
Gyurma Pappa
rva
Tóth ugye Ruff tanítványa, ez most egy ugye a fizessenekagazdagok 2025-ös verziója. Gyönyörűen populista. Nagyjából betarthatatlan a vagyonadó része.
Vegyük az egy példát (autófikciós): van egy startupom, a befektető 50 millió EUR-ral értékelve fektet be. Akkor az én 40%-s üzletrészem kb. 7 mrd Ft-ot ér (kicsit kevesebb lenne, mert ugye el kell adnom üzletrészt, de ezt most nagyvonalúan lépjük át, csak a perfekcionisták kedvéért), tehát elvileg van akkora vagyonom. Ez nem likvid, nem tudom eladni (csak nagyon bonyolultan), de cap table-m van róla, hogy ennyit érek. Akkor most mi van?
De mondok még valamit név nélkül: van olyan top 100-as Forbes listás ügyfél, aki nem képes kifizetni a könyvvizsgálati díjat a cégei után, mert az összes vagyonkezelt alap lényegében 0-át ér, nincs benne likvid pénz, de a papíron ezek az egymásba ágyazott üzletrészek tőkével fedezettek. Rajta soha nem fognak tudni nem hogy 50m-t, de még 5-t sem.
És ez most csak két olyan dolog, ami hirtelen eszembe jutott (jog disclaimer: fikció).
Gyurma Pappa
Nem becsülgetnek cégértéket, meg know-howt, meg licenszjogok-értékét, nem is fogják - tőled - behajtani.
Nevezheted Orbán-Mészáros vagyonadónak is.
Azt mondják, h a Melea szálloda 4 milliárdot, Hatvanpuszta 18 milliárdot, a Felcsút-Stadion/Akadémia/kisvasút 150 milliárdot nyert, ezután fizetnek X-et.
Ha akarja a NAV v más új szervezet, ÁSZ v akármi, behajtja. Fellebbezni meg azokhoz a bíróságokhoz lehet, akiket szívattak.
Max az AB azt mondja, h ez diszkriminatív
6 hónapja
Szipus Tomika már szektásozza a Tiszásokat. Azt hiszik viccesek Menczerrel meg Kubatovval, de remélem érzik már a hideg leheletet a tarkójukon.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
6 hónapja
Ezt nem is értettem, a választást mindig a bizonytalanok döntik el, amiből itthon is rengeteg vanez 2025-ben már nem teljesen igaz. Az nyer, akinek több rajongója van. Pl. Michiganban úgy nyert Trump,hogy a demokrata szenátor és képviselők simán nyertek. Egyszerűen az emberek csak Trump miatt mentek el szavazni.
r.baggio
A bizonytalanok zsebbel szavaznak, még hozzá az anticipált és érzékelt gazdasági helyzetük alapján, nem a valós után. Mindkét kampány erre játszik, és jelenleg azért áll jobban a Tisza, mert szarul állnak az emberek. A tiszaadós kampány ezt akarja forgatni, hogy jobban féljenek a bizonytalantól mint amennyire szarul élnek.

6 hónapja
Ezt nem is értettem, a választást mindig a bizonytalanok döntik el, amiből itthon is rengeteg van

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
6 hónapja
közel sincs lejátszva ez a meccs még.Dehát már mindenki eldöntötte kire szavaz, és az ilyen Tarr-félék mondásainak semmi hatása nincs, szóval miért kéne kárt menteni? Érthetetlen, hogy a stáb ezt nem látja 🤔Gratulálok, Tarr még annál is hülyébb, mint gondoltam 🙂jött is a kármentés azonnal
Gyurma Pappa
rva
MC12
6 hónapja
Dehát már mindenki eldöntötte kire szavaz, és az ilyen Tarr-félék mondásainak semmi hatása nincs, szóval miért kéne kárt menteni? Érthetetlen, hogy a stáb ezt nem látja 🤔Gratulálok, Tarr még annál is hülyébb, mint gondoltam 🙂jött is a kármentés azonnal
Gyurma Pappa
rva
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
6 hónapja
Ezeket már belengette korábban is.Gratulálok, Tarr még annál is hülyébb, mint gondoltam 🙂jött is a kármentés azonnal
Gyurma Pappa
rva

6 hónapja
Gratulálok, Tarr még annál is hülyébb, mint gondoltam 🙂jött is a kármentés azonnal
Gyurma Pappa
6 hónapja
Azt a szervezet alapszabálya tartalmazza. Meg azt is, hogy kinek milyen szankciós jogai vannak.nem arra gondolhatott a szerző, hogy valakit a politikai nézetei, vagy annak nyilvános publikálása miatt egy egyesületből kitenni nem jogellenes-e?hat gondolom nyilvanosan elerheto adat, hogy ez a tag az egyesulet elnoke szoval nem hiszem, hogy jogilag problemas, hogy nem takartak ki a nevet.Azkomoly!ez nem jogellenes?
bogjosi
Negritis, a vajda
csebi
rva
6 hónapja
....A legütősebb bejegyzést azonban talán Lázár János eresztette el a témában.„Nem árad, hanem átb@sz a Tisza!”
XDDDDDDD
így kommunikál egy igazi glóf
6 hónapja
Orbán Ráhel és Tiborcz István a gyermekeikkel és rengeteg bőrönddel ma 16.00 órakor (a milánói reptérről indulva) elhagyták az öreg kontinenst az új világ és a szabadság földje felé.Patkányok a süllyedő hajóról....
/maradtak még elegen/
ozibozi
Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
6 hónapja
telex.hu/belfold/2025/08/29/szijjarto-peter-tranzit-fesztival-2025ráadásul ugye meg tudjuk oldani nem orosz olajból is
Hát, kedves Péter, én nem panaszkodnék, hanem megkérdezném az általa is képviselt kormányt, hogy vajon valóban 1 ember-e a hibás a helyzetért, vagy ők, akik 3,5 éve nem tesznek semmit azért, hogy ne egy háborúban álló országon keresztül érkezzen annak a benzinnek az alapanyaga, hanem valamilyen alternatív útvonalon, ahogy azt mások már meg tudták oldani?
StormST
csak hát akkor a MOLnak nincs akkora haszna
nepszava.hu/3174305_mol-olajfinomito-pozsony-szazhalombatta-oroszorszag-import-teszteles
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
6 hónapja
telex.hu/belfold/2025/08/29/szijjarto-peter-tranzit-fesztival-2025Hát, kedves Péter, én nem panaszkodnék, hanem megkérdezném az általa is képviselt kormányt, hogy vajon valóban 1 ember-e a hibás a helyzetért, vagy ők, akik 3,5 éve nem tesznek semmit azért, hogy ne egy háborúban álló országon keresztül érkezzen annak a benzinnek az alapanyaga, hanem valamilyen alternatív útvonalon, ahogy azt mások már meg tudták oldani?

6 hónapja
nem arra gondolhatott a szerző, hogy valakit a politikai nézetei, vagy annak nyilvános publikálása miatt egy egyesületből kitenni nem jogellenes-e?hat gondolom nyilvanosan elerheto adat, hogy ez a tag az egyesulet elnoke szoval nem hiszem, hogy jogilag problemas, hogy nem takartak ki a nevet.Azkomoly!ez nem jogellenes?
bogjosi
Negritis, a vajda
csebi
6 hónapja
hat gondolom nyilvanosan elerheto adat, hogy ez a tag az egyesulet elnoke szoval nem hiszem, hogy jogilag problemas, hogy nem takartak ki a nevet.Azkomoly!ez nem jogellenes?
bogjosi
Negritis, a vajda
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.