Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 778 — Saturday Night Lights
 telex.hu/belfold/2026/03/27/most-kiderulhet-melyik-parttal-ertunk-egyet-fontos-kozeleti-kerdesekben
Szinte tökéletes DK-szavazó vagyok 😊
Dzsokijuing
😀
Nekem:

DK 84%
Tisza 76%
Kutyik 74%
Mitanyánk 55%
Fityisz 20%
warr_b
mkkp 85
dk 83
tisza 73
mihasznánk 59 (broáf)
fidesz 18

mondjuk a fontossági súlyozást nem toltam
Negritis, a vajda
Ez egy DK-s titkos fórum. 😀
Én is beálltam a sorba, bár ezen most már nem annyira csodálkozom mint, néhány éve amikor kb. ugyanez jött ki.
kijo
Gondolom egyetlen kérdés, a hatumák szavazati joga lök mindenkit Klára karjaiba.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
kijo New Orleans Saints 571
 telex.hu/belfold/2026/03/27/most-kiderulhet-melyik-parttal-ertunk-egyet-fontos-kozeleti-kerdesekben
Dzsokijuing
😀
Nekem:

DK 84%
Tisza 76%
Kutyik 74%
Mitanyánk 55%
Fityisz 20%
warr_b
mkkp 85
dk 83
tisza 73
mihasznánk 59 (broáf)
fidesz 18

Negritis, a vajda
Ez egy DK-s titkos fórum. 😀
Én is beálltam a sorba, bár ezen most már nem annyira csodálkozom mint, néhány éve amikor kb. ugyanez jött ki.
1 hónapja
Négy éve nyomoz az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzeti Nyomozóiroda egy jegybanki vesztegetés ügyében. Egy szoftvercég tulajdonosa megelégelte, hogy 2022 óta nem történt előrelépés az általa jelentett ügyben, ezért most a nyilvánosság elé áll a történetével. Miután Kurucz Attila cége, a Nuage Kft. leszerződött a Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó KELER Zrt.-vel, közölték vele, hogy nem dolgozhat „ingyen”: a nyereség 75 százalékát vissza kell juttassa. Kurucz elmondását nyomozati jegyzőkönyvek, több órányi hangfelvételek támasztják alá, és egy független forrás is megerősítette. Az erről szóló cikkünk hamarosan elérhető lesz a Kontroll oldalán.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
topin New England Patriots 2 353
Kedves Fradi-család!

Az elmúlt másfél évtizedben az FTC-MVM Sportközpont teljesen megújult. A korábban elhanyagolt, rossz állapotú létesítmények helyett ma modern pályák, felújított csarnokok, biztonságos környezet és magas szintű szakmai háttér várja a sportolókat. Ez a fejlődés döntően a jelenlegi állami sportfinanszírozási rendszernek köszönhető.

A közelgő választások kapcsán fontos látni, hogy az ellenzéki program szerint megszűnne a TAO-támogatási rendszer és az EKHO kedvezményes adózás is.

A TAO eltörlése azt jelentené, hogy megszűnik a sport egyik legfontosabb finanszírozási forrása. Kevesebb pénz jutna utánpótlásra, eszközökre, versenyeztetésre és a mindennapi működésre, miközben a fejlesztések is leállhatnak. Ez könnyen visszavezethetne a 2010 előtti állapotokhoz.

Az EKHO megszüntetése közvetlenül érintené az edzőket és sportszakembereket. Bérek csökkennének, a klubok terhei nőnének, és kevesebb szakember maradna a rendszerben, ami a szakmai munka színvonalának romlásához vezethet.

Mindez a gyakorlatban kevesebb edzőt, romló körülményeket és jelentősen emelkedő tagdíjakat jelentene. A sport sok család számára megfizethetetlenné válhatna, ami hosszú távon az eredményesség visszaeséséhez is vezetne.

A változások hatása hatalmas: 20 szakosztályt, közel 4000 sportolót, több mint 250 edzőt és mintegy 8000 családot érintene közvetlenül.

A jelenlegi rendszer stabil és kiszámítható működést biztosít. A változtatások viszont komoly bizonytalanságot hoznának a magyar sport világába.

A kérdés egyszerű: biztos működés vagy bizonytalan jövő.
Április 12-én erről is döntünk.

Budapest-Ferencváros 2026. március 27.

Nyíri Zoltán
Az FTC ügyvezető alelnöke
JC6 (Mr. Miele)
Én az ilyeneknek semmi állami támogatást nem adnék, ha nyerne az ellenzék. Mert ez gusztustalan hazugság amit tolnak, kizárólag önös érdekből.
1 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 279
Hát, urak és hölgyek, tényleg lehet, hogy történelmi időket élünk. Utálom a nagy szavakat, de nagyon régen volt az, hogy naponta jön valami olyan, hogy "na ezt sose gondoltam volna". És ez nem átlagos időket jelez, egyet már átéltem, tudom. Remélem jó irányba fogunk innen elmozdulni, mert ha a rosszba sikerül, az történelmi időkben különösképp nem jó.
peterk2005 udvari bolond
en epp a masik oldalrol kozelitem meg ezt, es megmondom oszinten utobbi hetekben gondolkoztam ezen sokat.
regen mondjuk fel evente volt az, hogy mondjuk itt a forumon vmivel kapcsolatban egyetertes volt, hogy ez hataratlepes, hat ilyen h nem tortenhet meg stb. Ez aztan lement mondjuk eloszor kethavira, havira majd hetire, most meg mar szinte nem telik el ugy majdnem egy nap sem, hogy ne irna vki hasonlot vmire.
lehet amugy, hogy ez igy van, es azt is megertem, hogy itt a finisben aztan tenyleg mindent felhangositanak a kampanyban, de kozben nem lehet az, hogy egyszeruen csak jelentektelenne tesszuk egy kifejezesnek a hasznalatat?
csebi
Boven lesz meg itt “hataratlepes” a Fidesz reszerol. Sot, folyamatosan zajlik, csak (meg) nem tudunk rola.

Egyebkent ebben valtozott a media es a kommunikacio is. Nem bennfenteskent kezelnek emberek informaciokat, hanem mar a feltetelezest is megosztjak, igy csokken a panikhangulat, zavarodottsag es kvazi debunkoljak a tervezett tevekenyseget.

Nagyban ezt ahhoz tudnam hasonlitani mint amikor Biden bemondta h a ruszkik haborura keszulnek ez es ez alapjan.

Itthoni politikaban meg amikor MP dobalja be a feltelezett lejarataokampanyokat, amikbol aztan nem valosul meg semmi vagy nem ugy.
Ki tudja h azert-e, mert nem is volt vagy h azert, mert igy nem lesz meg a varhato hatas.

Es akkor emelle bejon pl. Panyi cikkei, az EBESZ-es putyinmegbizott, OV onmerenylete, stb.

Ebben (is) amugy jo MP es csapata h erre raereztek, rajottek h ez kell ahhoz h a szavazoikat megerositsek.

Persze OV-ek is fenyegetnek, de naluk ez a hazaarulozas, ukranozas kontraproduktiv es naluk is csak a sajat szavazotabor elkotelezodeset erositi, ha egyaltalan.

Van meg 17 nap, kozte a husvet.
Most vagy husvet elottre tervez vmit a Fidesz h a nagy osszegyuleseknek legyen temaja vagy utana erosit ra mindennel amivel tud.

Komoly penzszorast varok meg, vasarolni kell minden formaban nekik a szavazatokat.
1 hónapja
remontada San Francisco 49ers 1 316
valaki be tudná tenni a teljes cikket?

444.hu/2026/03/27/osszeraktad-ezt-az-egesz-tiszas-kemsztorit-henryvel-meg-gundalffal-hat-a-filmekben-nincs-ilyen-mi-meg-ebben-elunk
deyell
 telex.hu/direkt36/2026/03/25/megszolal-a-nyomozo-aki-belulrol-ismeri-a-tisza-elleni-muvelet-ugyet

Videós nterjú is végig benne van
1 hónapja
dancogo Minnesota Vikings Indiana Hoosiers 2 647 — Big Penix Energy
Van kérdés?

444.hu/2026/03/26/csaknem-kiuritettek-a-v-hid-vagyonkezelo-kft-szamlajat-az-osszeg-meszaros-lorinc-szamlajara-ment
KB23
Ez a legjobb hír napok óta. Nyilván szopjon lovat, hogy szétlopja az országot (ennél jóval nagyobb bűnei vannak ennek a rendszernek), de ez nekem azt jelzi, hogy lesz választás, nem terveznek semmi akciófilmbe illő baromságot, csak fosnak és menekülnek. Nem terveznek nagyobb utcai zavargásokat, pont leszarja ov az ország, a párt sorsát, menekíti a vagyont, most ez érdekli. Persze, ha mégis megnyeri fiatal demokraták öreg kommunisták, annál jobb, de fel vannak készülve a vereségre (vágyálmom szerint a szétesésre is)
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 613 — Lucas Scott
Dzsokijuing
en a tokeletestol messze vagyok 87%kal de igy is ok az elsok, masodik MKKP 86%kal. mivel utobbi a szerencseszamom, ezt jelnek veszem.

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 17 059 — Apu ökölbeszorított keze
Szívből remélem, hogy ez a gyökér április 13-tól valami 15. kerületi csomópontban fog kéregetni...

444.hu/2026/03/27/nemeth-balazs-drebin-hadnagyot-megszegyenito-nyomozoi-munkat-vegzett-egy-plakaton?utm_source=Facebook&utm_medium=444
somoskovig
Nehéz a verseny de nálam valahogy ő nyeri a legirritálóbb fideszes versenyt holtversenyben zsoltival

1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 187 — The Mathematician
Dzsokijuing
😀
Nekem:

DK 84%
Tisza 76%
Kutyik 74%
Mitanyánk 55%
Fityisz 20%
warr_b
mkkp 85
dk 83
tisza 73
mihasznánk 59 (broáf)
fidesz 18

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 877 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Dzsokijuing
😀
Nekem:

DK 84%
Tisza 76%
Kutyik 74%
Mitanyánk 55%
Fityisz 20%

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 484 — Chiefs GM
Szívből remélem, hogy ez a gyökér április 13-tól valami 15. kerületi csomópontban fog kéregetni...

444.hu/2026/03/27/nemeth-balazs-drebin-hadnagyot-megszegyenito-nyomozoi-munkat-vegzett-egy-plakaton?utm_source=Facebook&utm_medium=444

1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 877 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Hát, urak és hölgyek, tényleg lehet, hogy történelmi időket élünk. Utálom a nagy szavakat, de nagyon régen volt az, hogy naponta jön valami olyan, hogy "na ezt sose gondoltam volna". És ez nem átlagos időket jelez, egyet már átéltem, tudom. Remélem jó irányba fogunk innen elmozdulni, mert ha a rosszba sikerül, az történelmi időkben különösképp nem jó.
peterk2005 udvari bolond
Pont arról beszélgettem ma egy jóbarátommal, hogy ilyen szinten párhuzamos valóságérzékelést én még sosem éreztem. Tudom, hogy két világ létezik itthon, de annyira kettévált már a két tábor, hogy egy hasonlattal élve: "...mintha a moziban nem ugyanazt a filmet néztük volna meg."

Rengeteg helyről lehet hallani amúgy, hogy április 13-ra szabadságot vettek ki az emberek, akkora stressz fog itt "kiszabadulni", fel vannak tekerve a potmérek rendesen.
Szerintem Budapesten ilyen 2016-os EB hangulat lesz az utcákon.
bobi0092
A választásokkal kapcsolatban egy biztos dolog van csak, mégpedig hogy április 13 nemzeti másnapossági nap lesz. Bármi is legyen az eredmény.
dugo93
nekem be is van keszitve aprilis 12 estere egy J&B whiskey. ugyis az van rajta, hogy rare, hat illik az esemenyhez, amlyen trash volt ez a kampany, nem varok mast aznap estetol sem.
csebi
Jaja, nálunk is a csapat fele kivette a hétfőt szabinak, de olyan is van aki az egész hetet 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
egyszeruen csak jelentektelenne tesszuk egy kifejezesnek a hasznalatat?
csebi
Nem mi tettük azzá, hanem a propaganda, pontosan ez a HIPERNORMALIZÁCIÓ.

Lassú tűzön meg lett szépen főzve a magyar társadalom, innen már szerintem igazából nincs is visszaút. Az elszámoltatásban hinni is kifejezetten naiv gondolat, én egyetlen dolgot szeretnék csak, ha a nyílt hazaárulásnak lenne kellő büntetése, de ez is csak leányálom, ha tényleg forró lesz az igazán démoni alakok lába alatt a talaj, akkor Dubaiba vagy Moszkvába költöznek, ennyi fog történni, nekünk meg muszáj elfogadni az együttélést azokkal az emberekkel, akik az összes ilyen botrány felett elnéztek, rosszabb esetben kollaboráltak.

Így megy ez.
r.baggio
Tetszettek volna forradalmat csinálni.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
egyszeruen csak jelentektelenne tesszuk egy kifejezesnek a hasznalatat?
csebi
Nem mi tettük azzá, hanem a propaganda, pontosan ez a HIPERNORMALIZÁCIÓ.

Lassú tűzön meg lett szépen főzve a magyar társadalom, innen már szerintem igazából nincs is visszaút. Az elszámoltatásban hinni is kifejezetten naiv gondolat, én egyetlen dolgot szeretnék csak, ha a nyílt hazaárulásnak lenne kellő büntetése, de ez is csak leányálom, ha tényleg forró lesz az igazán démoni alakok lába alatt a talaj, akkor Dubaiba vagy Moszkvába költöznek, ennyi fog történni, nekünk meg muszáj elfogadni az együttélést azokkal az emberekkel, akik az összes ilyen botrány felett elnéztek, rosszabb esetben kollaboráltak.

Így megy ez.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 9 139
Kedves Fradi-család!

Az elmúlt másfél évtizedben az FTC-MVM Sportközpont teljesen megújult. A korábban elhanyagolt, rossz állapotú létesítmények helyett ma modern pályák, felújított csarnokok, biztonságos környezet és magas szintű szakmai háttér várja a sportolókat. Ez a fejlődés döntően a jelenlegi állami sportfinanszírozási rendszernek köszönhető.

A közelgő választások kapcsán fontos látni, hogy az ellenzéki program szerint megszűnne a TAO-támogatási rendszer és az EKHO kedvezményes adózás is.

A TAO eltörlése azt jelentené, hogy megszűnik a sport egyik legfontosabb finanszírozási forrása. Kevesebb pénz jutna utánpótlásra, eszközökre, versenyeztetésre és a mindennapi működésre, miközben a fejlesztések is leállhatnak. Ez könnyen visszavezethetne a 2010 előtti állapotokhoz.

Az EKHO megszüntetése közvetlenül érintené az edzőket és sportszakembereket. Bérek csökkennének, a klubok terhei nőnének, és kevesebb szakember maradna a rendszerben, ami a szakmai munka színvonalának romlásához vezethet.

Mindez a gyakorlatban kevesebb edzőt, romló körülményeket és jelentősen emelkedő tagdíjakat jelentene. A sport sok család számára megfizethetetlenné válhatna, ami hosszú távon az eredményesség visszaeséséhez is vezetne.

A változások hatása hatalmas: 20 szakosztályt, közel 4000 sportolót, több mint 250 edzőt és mintegy 8000 családot érintene közvetlenül.

A jelenlegi rendszer stabil és kiszámítható működést biztosít. A változtatások viszont komoly bizonytalanságot hoznának a magyar sport világába.

A kérdés egyszerű: biztos működés vagy bizonytalan jövő.
Április 12-én erről is döntünk.

Budapest-Ferencváros 2026. március 27.

Nyíri Zoltán
Az FTC ügyvezető alelnöke
1 hónapja

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond
Pont arról beszélgettem ma egy jóbarátommal, hogy ilyen szinten párhuzamos valóságérzékelést én még sosem éreztem. Tudom, hogy két világ létezik itthon, de annyira kettévált már a két tábor, hogy egy hasonlattal élve: "...mintha a moziban nem ugyanazt a filmet néztük volna meg."

Rengeteg helyről lehet hallani amúgy, hogy április 13-ra szabadságot vettek ki az emberek, akkora stressz fog itt "kiszabadulni", fel vannak tekerve a potmérek rendesen.
bobi0092
Érdekes, hogy pont a SZB-ügynél nem, illetve van egy paraván: SZB állítja, hogy a nemzetbiztonság a Tiszára dolgozott. Igaz.
A kormány álláspontja, hogy SZB nem hazudik, csak nem látta a Big Picture-t, miszerint a tiszás informatikusok ukrán kémek. Igaz? Nem tudjuk, nem mutattak be semmilyen bizonyítékot annak alátámasztására, hogy ezek a tagok ki-be járkáltak az ukrán nagykövire stb., ahogyan Gulyás állítja.
Két hetük van kihúzni bizonyítás nélkül.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond

bobi0092
A választásokkal kapcsolatban egy biztos dolog van csak, mégpedig hogy április 13 nemzeti másnapossági nap lesz. Bármi is legyen az eredmény.
dugo93
nekem be is van keszitve aprilis 12 estere egy J&B whiskey. ugyis az van rajta, hogy rare, hat illik az esemenyhez, amlyen trash volt ez a kampany, nem varok mast aznap estetol sem.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond
en epp a masik oldalrol kozelitem meg ezt, es megmondom oszinten utobbi hetekben gondolkoztam ezen sokat.
regen mondjuk fel evente volt az, hogy mondjuk itt a forumon vmivel kapcsolatban egyetertes volt, hogy ez hataratlepes, hat ilyen h nem tortenhet meg stb. Ez aztan lement mondjuk eloszor kethavira, havira majd hetire, most meg mar szinte nem telik el ugy majdnem egy nap sem, hogy ne irna vki hasonlot vmire.
lehet amugy, hogy ez igy van, es azt is megertem, hogy itt a finisben aztan tenyleg mindent felhangositanak a kampanyban, de kozben nem lehet az, hogy egyszeruen csak jelentektelenne tesszuk egy kifejezesnek a hasznalatat?

1 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 478
Nem volt róla szó, de pár napja volt egy kétórás interjú Giró-Szásszal a Partizánon.
Jó beszélgetés, de az benne az említésreméltóan érdekes, hogy -az egyébként okos, tájékozott, kulturált- csóka meg van győződve a Fidesz győzelméről, és sokat beszél arról, hogy mekkora koppanás lesz ellenzéki oldalon a túltolt reménykedésből.
Namost ő messze nem frontpolitikus (nem is politikus), vagyis neki nem kell a hurráoptimista baromságot mantráznia, valamint Marci az elején szépen bezökkentette abba, hogy azt mondja, amit gondol, de nála amúgy sem emlékszem másra régebbről se. És az se volt rá sosem jellemző, hogy ne a valóságot látná, hiszen meg van hozzá a lehetősége is, az esze is.
És ő biztos a Fidesz győzelemben.
Vajon miért?

Egyébként szórakoztató szócsata, érdemes meghallgatni.
Őszentsége Sobri Jóska
A magabiztosságával kapcsolatban: háááát..... G-SZ jó kommunikátor, nem tudom eldönteni, hogy amit mond azt őszintén hiszi is, vagy csak elmnondja. Ő tényleg nem hülye a kutatásokhoz, az érvei mégis erősen inognak. Az a "lehet, hogy a minta reprezentatív, de ha adott csoportból húszat kell felhívni, mert 19 nem válaszolt" például teljesen hibás, mert ha ez lenne a probléma, akkor a végeredményeknek erősen szórniuk kellene. Nagyon. Egyik hónapban sok százalék Tisza előny, másikban éppen fordítva. De a felmérések sehol nem szórnak ennyire. Arról nem is beszélve, hogy ezek azért olyan alap minta-torzítási problémák, amikkel nem hiszem, hogy bárki aki felmérést végez, ne lenne tisztában.
peterk2005 udvari bolond
Mivel ez szakmai dolog, nem aktuálpolitikai röviden írok róla: ebben Gíró-Szásznak tökéletesen igaza van. Már csak azért is, mert személyesen voltam több konferencián, ahol Závecz, Horn és a Pulai is pontosan ugyanerre panaszkodtak. Az emberek nem válaszolnak, egy 1000-es mintához a 90es években 2-3000 hívás kellett, a 2000esekben 4-5000, mostanra pedig bőven 10000 felett. A minták azért nem ugràlnak össze vissza, mert nincs mindekinek saját adatbázisa és saját call-centere. A mediántol a publicusig mindenki ugyanazt 2-3 call-centert (igazából többségében az Iránytűt) használja azok adatbázisaival, amik olyanok, amilyenek, általában szarok. Gondolj bele, ha a Fidesznek baja van - és tudjuk hogy van - a saját adatbázisaival, akkor milyen bajai lehetnek azoknak, akik 1000ed akkor pénzből dolgoznak, és nem is a politikai kutatás a fő területük, mert abból nem élnének meg.
Más más kérdéssorokat használnak, más hibahatárt, kicsit más súlyozási módszertant, de az alap sokaság - ugyanaz. És ha megnézed, most a Medián az outlier, a többi többé-kevésbé közel van egymáshoz (már független oldalon), ez meg azért is lehet, ha eltekintünk attól a verziótól , hogy Hann szándékosan torzítja az adatokat, hogy mondjuk más call-centert használ (erre utalt is ma), más súlyozast stb.

Ez igaz a másik oldalra is, mindenki a Századvég adatait használja, vagy az ő nyúlványainak adatait.

A 21 a hibrid módszert viszi (a telefonos részt itt is az Iránytű), ez most a trend a világban, de ez se csodaszer, megvannak a korlátai.

Az az igazság, hogy a hazai kutató szakma elásta minden hitelességét, nem most, már jó ideje. Szintén ma mondta a Böcskei Balázs, hogy nemrég az egyik kutatásuk végére becsempészte azt a kérdést, hogy mi a véleménye a kérdezetteknek a poltikai közvélemény-kutatásokról, kutatókról. Kifejezetten ő állt neki összerakni az eredményt, de nem teszi közzé, mert ha közzétenné, akkor most arról szólna minden média, hogy a kutatásokról és kutatókról olyan lesújtó véleménye van az embereknek, hogy minden megmaradt hitelességük kuka lenne.

Bárkinek is lesz igaza két hét múlva - valakinek az lesz - a szakma nagy része, hacsak nem kezd el felzárkózni a Hann - Mráz tengelyen valamelyikhez, megint magyaràzhatja a pódiumon a választás után két héttel, hogy “hàt akkor jók voltak az adatok, dehát az utolsó héten ez meg az, és ki számíthatott volna erre meg arra” aztán mehet a köldöknézgetés tovább. Vagy nekik lesz igazuk, a Tisza nyer 7-10%al és akkor Endre bá is elmehet tényleg nyugdíjba.
MC12
A módszertanokat (nagyjából) ismerem én is. Azt is tudom, hogy probléma lett a kérdezés. Nem csak nálunk, mindenhol az a világban. De nem is erre a tényre reagáltam, hanem arra, hogy ebből Giró-Szász arra következtetett, hogy a megkérdezett minta reprezentativitása sérülhet. Vagyis, előfordulhat, hogy bizonyos település típust, vagy korcsoportot, stb. "túlmérnek" vagy "alulmérnek".
peterk2005 udvari bolond
Nem egészen ezt mondta. Azt mondta, hogy a mintha lehet, hogy a megadott kritériumokra reprezentatív lesz, de a megkérdezettek/válaszadók nagyon alacsony aránya miatt torz eredmény fog születni.

Vegyük a példáját a diplomás nőket. Van belőlük 1,2 millió idehaza, tehát az 1000 fős mintádban kb 120 fő kell aki nemre, korra, településtípusra és végzettségre ebben reprezentatív. Jelenleg ott tartunk, hogy _egyáltalán legyen_ 120 válaszadód meg kell kérdezned legalább 1200-1500 közötti ilyen jellemzővel rendelkezőt (egyébként pont a diplomás nők esetében nem feltétlenül van igaza az arányt tekintve, mert minél feljebb megyünk a végzettségekben, annál hajlandóbbak a válaszadásra, de nem radikálisan sokkal).
Utána lesz 120 főd, aki még nem reprezentatív, mert több lesz benne a fővárosi - pest megyei - nagyvárosi, mint a közepes-kisvárosi - falusi, több lesz benne a fiatal mint az idős (vagy pont fordítva) stb. ezért el kell kezdened masszívan súlyozni, de a súlyozásnak nincs egyetlen, univerzális módszertana, ahány kutatóintézet, annyiféle metodika, annyiféle szorzószám, annyiféle khm. "szakértői módosítás". És minél inkább súlyozol, annál inkább nő a hibahatárod, mert a súlyozás belenyúlás az adatokba, mégha legitim is. Erre utalt GSZ, hogy annyire kevés a válaszadó, hogy az abból súlyozott adatok várhatóan torzak lesznek és ebben szerintem továbbra is igaza van. Ha nem így lenne, akkor a Medián se térhetne el ennyire a Závecztől stb. Máshogy súlyoznak, és most megint tekintsünk el az összes többi problémától, amit lentebb taglaltam.

Hogy kinek a súlyozási módszertana lesz a jobb, ezt két hét múlva meglátjuk. Ha a nagy egészet nézem, szerintem - és ebben nem értek egyet GSZ-el, aki szerint erre sem képesek - a kutatóintézetek képesek arra, hogy nagy trendek irányát megmutassák - de ennyi. Inkább tartom valószínűnek, hogy a Tisza vezet, mint nem, de hogy 3-7-16 vagy 25%-al azt személy szerint kizártnak tartom, hogy meg tudják mondani, a rendelkezésükre álló adatokból. Van akkora elemszámú minta, ahol ezt elhinném, de arra nincs pénze, csak a Századvégnek.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 653
Az új tervem, hogy az "Az igazság ára" videót belinkelgetem a fideszes posztokhoz. A minap csalódottan konstatáltam, hogy szijjas még nem tiltott le, így ő volt az első prédám. Egyből jött is tőle az üzi. Az érdekelne, hogy ezen a forródróton érem el lavrovot is?

dugo93
Na már meg is jött az első "feedback" anyósom emberétől. Az 1 órás dokura belinkelt 2 shortot, amiben másodpercekből összevágott MP szavak vannak.... 😀 (vagyis csak az egyiket tudom megnyitni, gondolom a másik tulajdonosa már tiltott).

Hétvégén asszem 2x is fogok velük találkozni, amihez semmi kedvem, de a feleségemet tuti nem engedem egyedül közéjük, mert kikezdik.

1 hónapja
bogjosi New England Patriots 2 262
Rétvári Bence kampány finish nagy erőkkel:

www.threads.com/@photozsolt/post/DWYMPigihn-?xmt=AQF0CJ7a2MXkQDrF-xOced_yHBKflBeEQt-FogTwoTajIZHGJWCwDIjK86j9AWmntXw9Sli9&slof=1
ozibozi
eaglesmcnabb
Továbbra is a sok közül kb a legnagyobb mocskuknak és bűnüknek ezt tartom, h így megvezetik, félelemben tartják és kihasználják az amúgy jószándékú embereket....és közben ott röhögnek a markukban..

Szerkesztette: bogjosi

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 653
Az új tervem, hogy az "Az igazság ára" videót belinkelgetem a fideszes posztokhoz. A minap csalódottan konstatáltam, hogy szijjas még nem tiltott le, így ő volt az első prédám. Egyből jött is tőle az üzi. Az érdekelne, hogy ezen a forródróton érem el lavrovot is?
dugo93
nekem a Radics Béci írt vissza tegnap egy hasonló szöveget a kommentem után azonnal, pedig csak kommenteltem, hogy az is tiltson. 😀
eaglesmcnabb
Ne add fel, sikerülni fog 😀

Btw, ha tilt valaki, akkor azt nem látod, "csak érzed", ugye? 😀
dugo93
Aha. A privát oldalam pl már mindenhonnan tiltva van, előbb a megafososok kezdték, utána a politikusok. Nekem a kamu DPK oldalamat behívta Szíjjas az eredeti DPK csoportba, és kb 10/9 posztot nem látok, mert azoknál mind tiltva vagyok. Valamiért Szíjjas még tartja magát, de fogynak az emberek. És az a vicc, hogy ennek ellenére van minden posztjuk kb kiröhögve, hogy több tízezer embert már tiltottak. 😀
eaglesmcnabb
Így így. 😀

Szép munka btw!

1 hónapja
ozibozi New York Giants 21 503
Ezt érti az egyszeri ember nem a százmilliárdok ellopását. Egy irritáló ember sokat hoz-visz.

Tóth Gabi
Állami gondozott 6 óraban csak papíron
Brutto 2.000.000
Nettó 1.300.000

Szociális gondozó és ápoló
Bruttó: 480 000 Ft
Nettó: 319 200 Ft

Bolti eladó / Pénztáros
Bruttó: 448 000 Ft
Nettó: 297 920 Ft

Konyhai kisegítő
Bruttó: 380 000 Ft