Politika
69 feliratkozó
1 hónapja
A módszertanokat (nagyjából) ismerem én is. Azt is tudom, hogy probléma lett a kérdezés. Nem csak nálunk, mindenhol az a világban. De nem is erre a tényre reagáltam, hanem arra, hogy ebből Giró-Szász arra következtetett, hogy a megkérdezett minta reprezentativitása sérülhet. Vagyis, előfordulhat, hogy bizonyos település típust, vagy korcsoportot, stb. "túlmérnek" vagy "alulmérnek". És itt van a lényeg, mert ez ha ez a túlmérés véletlen, vagyis nincs mögötte szociológiai jellegzetesség (például, hogy falusi nyugdíjasok sokkal nagyobb arányban nem válaszolnak, mint fiatal városiak), akkor a felmérés véletlenszerűen fogja hol az egyik, hol a másik csoportot túl- vagy alul mérni, amiből pedig egyenesen következik, hogy az eredmény erősen szórni fog, hol egyik, hol másik pártnak kedvezve attól függően, hogy éppen melyik csoportokat mérte alul, illetve túl.Mivel ez szakmai dolog, nem aktuálpolitikai röviden írok róla: ebben Gíró-Szásznak tökéletesen igaza van. Már csak azért is, mert személyesen voltam több konferencián, ahol Závecz, Horn és a Pulai is pontosan ugyanerre panaszkodtak. Az emberek nem válaszolnak, egy 1000-es mintához a 90es években 2-3000 hívás kellett, a 2000esekben 4-5000, mostanra pedig bőven 10000 felett. A minták azért nem ugràlnak össze vissza, mert nincs mindekinek saját adatbázisa és saját call-centere. A mediántol a publicusig mindenki ugyanazt 2-3 call-centert (igazából többségében az Iránytűt) használja azok adatbázisaival, amik olyanok, amilyenek, általában szarok. Gondolj bele, ha a Fidesznek baja van - és tudjuk hogy van - a saját adatbázisaival, akkor milyen bajai lehetnek azoknak, akik 1000ed akkor pénzből dolgoznak, és nem is a politikai kutatás a fő területük, mert abból nem élnének meg.Nem volt róla szó, de pár napja volt egy kétórás interjú Giró-Szásszal a Partizánon.A magabiztosságával kapcsolatban: háááát..... G-SZ jó kommunikátor, nem tudom eldönteni, hogy amit mond azt őszintén hiszi is, vagy csak elmnondja. Ő tényleg nem hülye a kutatásokhoz, az érvei mégis erősen inognak. Az a "lehet, hogy a minta reprezentatív, de ha adott csoportból húszat kell felhívni, mert 19 nem válaszolt" például teljesen hibás, mert ha ez lenne a probléma, akkor a végeredményeknek erősen szórniuk kellene. Nagyon. Egyik hónapban sok százalék Tisza előny, másikban éppen fordítva. De a felmérések sehol nem szórnak ennyire. Arról nem is beszélve, hogy ezek azért olyan alap minta-torzítási problémák, amikkel nem hiszem, hogy bárki aki felmérést végez, ne lenne tisztában.
Jó beszélgetés, de az benne az említésreméltóan érdekes, hogy -az egyébként okos, tájékozott, kulturált- csóka meg van győződve a Fidesz győzelméről, és sokat beszél arról, hogy mekkora koppanás lesz ellenzéki oldalon a túltolt reménykedésből.
Namost ő messze nem frontpolitikus (nem is politikus), vagyis neki nem kell a hurráoptimista baromságot mantráznia, valamint Marci az elején szépen bezökkentette abba, hogy azt mondja, amit gondol, de nála amúgy sem emlékszem másra régebbről se. És az se volt rá sosem jellemző, hogy ne a valóságot látná, hiszen meg van hozzá a lehetősége is, az esze is.
És ő biztos a Fidesz győzelemben.
Vajon miért?
Egyébként szórakoztató szócsata, érdemes meghallgatni.
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Más más kérdéssorokat használnak, más hibahatárt, kicsit más súlyozási módszertant, de az alap sokaság - ugyanaz. És ha megnézed, most a Medián az outlier, a többi többé-kevésbé közel van egymáshoz (már független oldalon), ez meg azért is lehet, ha eltekintünk attól a verziótól , hogy Hann szándékosan torzítja az adatokat, hogy mondjuk más call-centert használ (erre utalt is ma), más súlyozast stb.
Ez igaz a másik oldalra is, mindenki a Századvég adatait használja, vagy az ő nyúlványainak adatait.
A 21 a hibrid módszert viszi (a telefonos részt itt is az Iránytű), ez most a trend a világban, de ez se csodaszer, megvannak a korlátai.
Az az igazság, hogy a hazai kutató szakma elásta minden hitelességét, nem most, már jó ideje. Szintén ma mondta a Böcskei Balázs, hogy nemrég az egyik kutatásuk végére becsempészte azt a kérdést, hogy mi a véleménye a kérdezetteknek a poltikai közvélemény-kutatásokról, kutatókról. Kifejezetten ő állt neki összerakni az eredményt, de nem teszi közzé, mert ha közzétenné, akkor most arról szólna minden média, hogy a kutatásokról és kutatókról olyan lesújtó véleménye van az embereknek, hogy minden megmaradt hitelességük kuka lenne.
Bárkinek is lesz igaza két hét múlva - valakinek az lesz - a szakma nagy része, hacsak nem kezd el felzárkózni a Hann - Mráz tengelyen valamelyikhez, megint magyaràzhatja a pódiumon a választás után két héttel, hogy “hàt akkor jók voltak az adatok, dehát az utolsó héten ez meg az, és ki számíthatott volna erre meg arra” aztán mehet a köldöknézgetés tovább. Vagy nekik lesz igazuk, a Tisza nyer 7-10%al és akkor Endre bá is elmehet tényleg nyugdíjba.
MC12
Namost, ha a jelenség mögött szociológiai okok állnak, akkor fordulhat elő, hogy az eredmény konzisztens, de rossz lesz. Ez az amire Giro-Szász lényegében indierekten utalt - ha feltételezem, hogy tudta, hogy miről beszél. Igenám, de ezeknek a szociológiai jelenségeknek a nagyon nagy része elég könnyen szúrhető, ha a kérdező odafigyel a kérdések feltételére. Elég annyit kideríteni, hogy a választ (nem) adó melyik csoportba tartozik (ezzel kell kezdeni a kérdéseket), és máris lesz statisztika arról, hogy egyes csoportokban mennyi a megtakadók aránya, amivel már lehet az eredmény súlyozni. Erről szól az egész tudományág, egy csomó ilyen szempont szerint súlyoznak, nem hiszem, hogy bármelyik kutató cég erről ne tudna.
Úgyhogy lényegében a klasszik "rejtőzködő csoport" problematikához értünk, ami persze egy létező problematika. De hasraütésre, "úgy érzem" alapon nincs értelme vitát nyitni róla, hiszen az üveggömbözés. Én magam is tartok attól, hogy van (lehet) ilyen Fidesz szavazó csoport, és nagyon is érdekelne, ha valaki tudna erre megalapozott adatot hozni, de bármennyit is nézelődtem, eddig nem találtam ilyent. Giro-Száz se mondott semmit ezzel kapcsolatban. A népszerűbb teóriákban - "a nyuggerek nem szeretnek válaszolni, vidéki ember nem szereti, ha faggatják, cigányok elérhetetlenek, vagy a másik irányba a közalkalmazottak félnek tiszásnak vallani magukat, stb. - meg én nem hiszek, mert ezek azért népszerűek, mert egyszerűek, vagyis könnyen modellezhetők (és filterezhetők).

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Szerintem alapvetően más most a helyzet. mint korábban. 2002 sima kormányváltás volt, elitcserére még csak részlegesen sem volt esély, kilátás. Csak némi pozíció csere, bőven lehetett 70-30-azni. A rendszerváltás idején pedig a régi elit gyakorlatilag deklaráltan feladta a politikai hatalmát, cserébe annyit "kérve", hogy a gazdasági átmenetben a nyertes oldalon maradhasson. Ezt a felülről szerveződő rendszerváltó új elit elfogadta. Nem volt akta nyitogatás, lett privatizáció, deal, deal.Igen, mert a politika alapvetően, normális működése setén csak üzlet.Akkor nem volt mitől félniük. Annyit bukhattak, hogy a patkó egyik oldaláról átültek a másikba. Most sokaknak bőven lehet félnivalójuk. Legfelül is.Nincs mitől félniük, ők sem számoltattak el senkit, őket se fogják.
peterk2005 udvari bolond
A 70-30 és a holló hollónak nem vájja ki a szemét elvet sosem fogja felülírni a csak a tömegeknek eladott bosszúvágy.
Kampman
De most sok személyes bosszúvágy kulminálódott MP-nél, másrészt a félelem nem racionális érzelem, hogy csak jó okkal manifesztálódik.
Illetve az addikció, a hatalomfüggőség "gyakorlásánál" nem is a félelem a fő mozgatórugó, hanem a "szer" elvételének, megvonásának a kínkeserves volta.
Szóval a 24 évvel ezelőtt történtek semmi fogódzótt nem adnak a pár hónap múlva történtekhez. Vagy így lesz, vagy úgy, esetleg amúgy, de nem a 2002-es történések miatt, okán, következtében.
Őszentsége Sobri Jóska
A NER más logikával épült ki és működik. Ez egy maffia állam. A maffia nem tud kiegyezni, a maffia vagy győz, vagy veszít, nincs harmadik opció. Látjuk, hogy ott is, ahol helyben vesztettek - pl. Győr - eszükben nincs kiegyezni,. Minél inkább sarokban vannak, annál keményebben küzdenek. Úgyhogy sajnos én nem látom az esélyét semmilyen elit-kiegyezésnek. "Háború" lesz, aztán meglátjuk, hogy ki jön ki belőle győztesen.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
tegnap beszélgettem 2 vidéki hölggyel , egyik Mátraderecskéről a másik meg a szentendre-szigeti régióból és meglepően pozítív dolgokat halottam a helyi közhangulatról, az egyik idösebb aktivista társnő pedig jár a falucsoporttal vidére, Cegléd környéke, vagy Nógrád pl, és azt mesélte hogy 2 hónapja max mutogatni mertek az ablakból hogy yes a tiszára, de kimenni semmertek mert meglátja őket a szomszéd, a polgármester stb,..most meg behívják őket és itt ott már Tiszsá táblát vagy molinót is kimertek rakni, vagy hogy a cigánysoron szóba álltak velük , tehetősebb helyi nobilitás pedig behivta őket és beszélgettek a mit tenne a Tisza a szegénység ellen meg ilyesmik, értelmes kérdések voltak és figyeltek a válaszokra. Én a Bp-i buborékomban nem nagyon tudtam saját élémnyt gyüjteni max a metróaluljárókban azoktól akik vidélre mennek-jönnek dolgozni, de ott ugye rohanás van a vonathoz max 3-4 percet lehetett beszélgetni. Örülök annak amiket olvasok tőletek, hogy mire lesz elég majd meglátjuk, de az hogy emberek elkezdtek arra ébredni hogy bakker a poltikáról beszélni nem tabu és nem csak a fidesz lehet alternatíva, ez biztató.Ma is voltam tiszás "kopogtatáson", nagyon nagy flow volt.... én nem tudom hogy most egy tökéletes helyen voltunk, ahol véletlenül szinte mindenki velünk van... vagy egy tendenciában vagyunk, amit billenésnek hívnak.Nálunk ugyanez, tegnap Dányban, ma Isaszegen kopogtattunk és sokkal jobb arányunk volt, mint mondjuk egy hónapja. Főleg Dány nagyon bíztató - az volt a legfideszesebb település 2 éve az EP választáson a választókerületben - a helyi szigettagok is meglepődtek, hogy milyen sok aláírás összejött.
mindenesetre valami 10 százalék volt aki elzárkózott, amúgy meg mindenki full pozitív
atapapa
Shilkor
¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
Igen, mert a politika alapvetően, normális működése setén csak üzlet.Akkor nem volt mitől félniük. Annyit bukhattak, hogy a patkó egyik oldaláról átültek a másikba. Most sokaknak bőven lehet félnivalójuk. Legfelül is.Nincs mitől félniük, ők sem számoltattak el senkit, őket se fogják.
peterk2005 udvari bolond
A 70-30 és a holló hollónak nem vájja ki a szemét elvet sosem fogja felülírni a csak a tömegeknek eladott bosszúvágy.
Kampman
De most sok személyes bosszúvágy kulminálódott MP-nél, másrészt a félelem nem racionális érzelem, hogy csak jó okkal manifesztálódik.
Illetve az addikció, a hatalomfüggőség "gyakorlásánál" nem is a félelem a fő mozgatórugó, hanem a "szer" elvételének, megvonásának a kínkeserves volta.
Szóval a 24 évvel ezelőtt történtek semmi fogódzótt nem adnak a pár hónap múlva történtekhez. Vagy így lesz, vagy úgy, esetleg amúgy, de nem a 2002-es történések miatt, okán, következtében.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
Én ezt most máshogy látom. de őszintén remélem, hogy a NER elit viszont azt gondolja, amit leírtál.Nincs mitől félniük, ők sem számoltattak el senkit, őket se fogják.Akkor nem volt mitől félniük. Annyit bukhattak, hogy a patkó egyik oldaláról átültek a másikba. Most sokaknak bőven lehet félnivalójuk. Legfelül is.2002-ben is megvolt az átadás.Pedig - ne felejtsük el - azt is mondta, ha úgy alakulna, akkor a Fidesz akadály nélkül átadná a hatalmat. Látod, én hiszek neki.Tudja azt Marci, csak elragadta a hév. 😊Ezt aláírom, persze, de ehhez bőven elég lett volna 10 perc. Viszont: végigszenvedtem Giró-Szászt is, nem lett sokkal jobb a véleményem. Érvelésében nem volt semmi kreativitás, új szempont, eddig nem (vagy legalább ritkán) hallott okfejtés. Meggyőző erő pedig végképp nem. Rossz, kifakult propagandistaként nyomta, talán elfeledkezett róla (hisz annyi mindenre nem emlékezett), hogy már nem kormányszóvivő. Marci se volt kirobbanó formában, a gazdasági témákat pedig hanyagolnia kellene, ha még azt se tudja, mi az a reálbér.Ehhez a Giró-Szász folyt.kövhöz még gyűjtöm az erőt, addig is megnéztem Bedő Dávid és Nagy Dávid vitáját. Azt hiszem, nem jártam jobban.Pedig a maga nemében ez is fasza kis kontent volt.
www.youtube.com/watch?v=PUYQa7a9Pts
nagylaza, főpohárnok
A súlya nulla, de legalább igazi vita zajlik, ami mindig szórakoztató, és jól kidomborította két politikai mellékszereplő emberi minőségét. Bedőnek látványos plusz, Nagynak minusz. Nekem tetszett.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Az interjút arra hoztam példaként, hogy -függetlenül kreativitástól, új szemponttól, okfejtéstől, meggyőzőerőtől- biztos benne, hogy mi lesz májustól, miközben ő is ismeri a saját mínusz 20-25 körüli számaikat. Ez egy tiszta, nem autoriter illiberális államban, egy demokráciában ellentmondásos lenne.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Kampman
peterk2005 udvari bolond
Kampman

1 hónapja
Ez a régi ellenzékre mindenképpen igaz volt. De a régi ellenzék épp most megy ki a parlamentből.Nincs mitől félniük, ők sem számoltattak el senkit, őket se fogják.Akkor nem volt mitől félniük. Annyit bukhattak, hogy a patkó egyik oldaláról átültek a másikba. Most sokaknak bőven lehet félnivalójuk. Legfelül is.Pedig - ne felejtsük el - azt is mondta, ha úgy alakulna, akkor a Fidesz akadály nélkül átadná a hatalmat. Látod, én hiszek neki.2002-ben is megvolt az átadás.
nagylaza, főpohárnok
Kampman
peterk2005 udvari bolond
Kampman
Maximum MP-re áll, hogy holló a hollónak. Én remélem, higy inkább tisztítótűz lesz.
1 hónapja
Nincs mitől félniük, ők sem számoltattak el senkit, őket se fogják.Akkor nem volt mitől félniük. Annyit bukhattak, hogy a patkó egyik oldaláról átültek a másikba. Most sokaknak bőven lehet félnivalójuk. Legfelül is.2002-ben is megvolt az átadás.Pedig - ne felejtsük el - azt is mondta, ha úgy alakulna, akkor a Fidesz akadály nélkül átadná a hatalmat. Látod, én hiszek neki.Tudja azt Marci, csak elragadta a hév. 😊Ezt aláírom, persze, de ehhez bőven elég lett volna 10 perc. Viszont: végigszenvedtem Giró-Szászt is, nem lett sokkal jobb a véleményem. Érvelésében nem volt semmi kreativitás, új szempont, eddig nem (vagy legalább ritkán) hallott okfejtés. Meggyőző erő pedig végképp nem. Rossz, kifakult propagandistaként nyomta, talán elfeledkezett róla (hisz annyi mindenre nem emlékezett), hogy már nem kormányszóvivő. Marci se volt kirobbanó formában, a gazdasági témákat pedig hanyagolnia kellene, ha még azt se tudja, mi az a reálbér.Ehhez a Giró-Szász folyt.kövhöz még gyűjtöm az erőt, addig is megnéztem Bedő Dávid és Nagy Dávid vitáját. Azt hiszem, nem jártam jobban.Pedig a maga nemében ez is fasza kis kontent volt.
nagylaza, főpohárnok
A súlya nulla, de legalább igazi vita zajlik, ami mindig szórakoztató, és jól kidomborította két politikai mellékszereplő emberi minőségét. Bedőnek látványos plusz, Nagynak minusz. Nekem tetszett.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Az interjút arra hoztam példaként, hogy -függetlenül kreativitástól, új szemponttól, okfejtéstől, meggyőzőerőtől- biztos benne, hogy mi lesz májustól, miközben ő is ismeri a saját mínusz 20-25 körüli számaikat. Ez egy tiszta, nem autoriter illiberális államban, egy demokráciában ellentmondásos lenne.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Kampman
peterk2005 udvari bolond
Szerkesztette: Kampman
1 hónapja
Akkor nem volt mitől félniük. Annyit bukhattak, hogy a patkó egyik oldaláról átültek a másikba. Most sokaknak bőven lehet félnivalójuk. Legfelül is.2002-ben is megvolt az átadás.Pedig - ne felejtsük el - azt is mondta, ha úgy alakulna, akkor a Fidesz akadály nélkül átadná a hatalmat. Látod, én hiszek neki.Tudja azt Marci, csak elragadta a hév. 😊Ezt aláírom, persze, de ehhez bőven elég lett volna 10 perc. Viszont: végigszenvedtem Giró-Szászt is, nem lett sokkal jobb a véleményem. Érvelésében nem volt semmi kreativitás, új szempont, eddig nem (vagy legalább ritkán) hallott okfejtés. Meggyőző erő pedig végképp nem. Rossz, kifakult propagandistaként nyomta, talán elfeledkezett róla (hisz annyi mindenre nem emlékezett), hogy már nem kormányszóvivő. Marci se volt kirobbanó formában, a gazdasági témákat pedig hanyagolnia kellene, ha még azt se tudja, mi az a reálbér.Ehhez a Giró-Szász folyt.kövhöz még gyűjtöm az erőt, addig is megnéztem Bedő Dávid és Nagy Dávid vitáját. Azt hiszem, nem jártam jobban.Pedig a maga nemében ez is fasza kis kontent volt.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Kampman

1 hónapja
Kis szinesek az én kis buborékomból:Az egyik üzlettársam 4 fidesz x után most tiszára teszi mert szerinte most már nagyon gáz ahogy viselkednek(eddig is ez volt csak nem látta ennyit) -
Gvh-ban dolgozó nem tudja jön e nyáron nyaralni… nincs most rossz pozicióban… aggódik.
1 hónapja
Mivel ez szakmai dolog, nem aktuálpolitikai röviden írok róla: ebben Gíró-Szásznak tökéletesen igaza van. Már csak azért is, mert személyesen voltam több konferencián, ahol Závecz, Horn és a Pulai is pontosan ugyanerre panaszkodtak. Az emberek nem válaszolnak, egy 1000-es mintához a 90es években 2-3000 hívás kellett, a 2000esekben 4-5000, mostanra pedig bőven 10000 felett. A minták azért nem ugràlnak össze vissza, mert nincs mindekinek saját adatbázisa és saját call-centere. A mediántol a publicusig mindenki ugyanazt 2-3 call-centert (igazából többségében az Iránytűt) használja azok adatbázisaival, amik olyanok, amilyenek, általában szarok. Gondolj bele, ha a Fidesznek baja van - és tudjuk hogy van - a saját adatbázisaival, akkor milyen bajai lehetnek azoknak, akik 1000ed akkor pénzből dolgoznak, és nem is a politikai kutatás a fő területük, mert abból nem élnének meg.Nem volt róla szó, de pár napja volt egy kétórás interjú Giró-Szásszal a Partizánon.A magabiztosságával kapcsolatban: háááát..... G-SZ jó kommunikátor, nem tudom eldönteni, hogy amit mond azt őszintén hiszi is, vagy csak elmnondja. Ő tényleg nem hülye a kutatásokhoz, az érvei mégis erősen inognak. Az a "lehet, hogy a minta reprezentatív, de ha adott csoportból húszat kell felhívni, mert 19 nem válaszolt" például teljesen hibás, mert ha ez lenne a probléma, akkor a végeredményeknek erősen szórniuk kellene. Nagyon. Egyik hónapban sok százalék Tisza előny, másikban éppen fordítva. De a felmérések sehol nem szórnak ennyire. Arról nem is beszélve, hogy ezek azért olyan alap minta-torzítási problémák, amikkel nem hiszem, hogy bárki aki felmérést végez, ne lenne tisztában.
Jó beszélgetés, de az benne az említésreméltóan érdekes, hogy -az egyébként okos, tájékozott, kulturált- csóka meg van győződve a Fidesz győzelméről, és sokat beszél arról, hogy mekkora koppanás lesz ellenzéki oldalon a túltolt reménykedésből.
Namost ő messze nem frontpolitikus (nem is politikus), vagyis neki nem kell a hurráoptimista baromságot mantráznia, valamint Marci az elején szépen bezökkentette abba, hogy azt mondja, amit gondol, de nála amúgy sem emlékszem másra régebbről se. És az se volt rá sosem jellemző, hogy ne a valóságot látná, hiszen meg van hozzá a lehetősége is, az esze is.
Vajon miért?
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Más más kérdéssorokat használnak, más hibahatárt, kicsit más súlyozási módszertant, de az alap sokaság - ugyanaz. És ha megnézed, most a Medián az outlier, a többi többé-kevésbé közel van egymáshoz (már független oldalon), ez meg azért is lehet, ha eltekintünk attól a verziótól , hogy Hann szándékosan torzítja az adatokat, hogy mondjuk más call-centert használ (erre utalt is ma), más súlyozast stb.
Ez igaz a másik oldalra is, mindenki a Századvég adatait használja, vagy az ő nyúlványainak adatait.
A 21 a hibrid módszert viszi (a telefonos részt itt is az Iránytű), ez most a trend a világban, de ez se csodaszer, megvannak a korlátai.
Az az igazság, hogy a hazai kutató szakma elásta minden hitelességét, nem most, már jó ideje. Szintén ma mondta a Böcskei Balázs, hogy nemrég az egyik kutatásuk végére becsempészte azt a kérdést, hogy mi a véleménye a kérdezetteknek a poltikai közvélemény-kutatásokról, kutatókról. Kifejezetten ő állt neki összerakni az eredményt, de nem teszi közzé, mert ha közzétenné, akkor most arról szólna minden média, hogy a kutatásokról és kutatókról olyan lesújtó véleménye van az embereknek, hogy minden megmaradt hitelességük kuka lenne.
Bárkinek is lesz igaza két hét múlva - valakinek az lesz - a szakma nagy része, hacsak nem kezd el felzárkózni a Hann - Mráz tengelyen valamelyikhez, megint magyaràzhatja a pódiumon a választás után két héttel, hogy “hàt akkor jók voltak az adatok, dehát az utolsó héten ez meg az, és ki számíthatott volna erre meg arra” aztán mehet a köldöknézgetés tovább. Vagy nekik lesz igazuk, a Tisza nyer 7-10%al és akkor Endre bá is elmehet tényleg nyugdíjba.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 hónapja
2002-ben is megvolt az átadás.Pedig - ne felejtsük el - azt is mondta, ha úgy alakulna, akkor a Fidesz akadály nélkül átadná a hatalmat. Látod, én hiszek neki.Tudja azt Marci, csak elragadta a hév. 😊Ezt aláírom, persze, de ehhez bőven elég lett volna 10 perc. Viszont: végigszenvedtem Giró-Szászt is, nem lett sokkal jobb a véleményem. Érvelésében nem volt semmi kreativitás, új szempont, eddig nem (vagy legalább ritkán) hallott okfejtés. Meggyőző erő pedig végképp nem. Rossz, kifakult propagandistaként nyomta, talán elfeledkezett róla (hisz annyi mindenre nem emlékezett), hogy már nem kormányszóvivő. Marci se volt kirobbanó formában, a gazdasági témákat pedig hanyagolnia kellene, ha még azt se tudja, mi az a reálbér.Ehhez a Giró-Szász folyt.kövhöz még gyűjtöm az erőt, addig is megnéztem Bedő Dávid és Nagy Dávid vitáját. Azt hiszem, nem jártam jobban.Pedig a maga nemében ez is fasza kis kontent volt.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
1 hónapja
Pedig - ne felejtsük el - azt is mondta, ha úgy alakulna, akkor a Fidesz akadály nélkül átadná a hatalmat. Látod, én hiszek neki.Tudja azt Marci, csak elragadta a hév. 😊Ezt aláírom, persze, de ehhez bőven elég lett volna 10 perc. Viszont: végigszenvedtem Giró-Szászt is, nem lett sokkal jobb a véleményem. Érvelésében nem volt semmi kreativitás, új szempont, eddig nem (vagy legalább ritkán) hallott okfejtés. Meggyőző erő pedig végképp nem. Rossz, kifakult propagandistaként nyomta, talán elfeledkezett róla (hisz annyi mindenre nem emlékezett), hogy már nem kormányszóvivő. Marci se volt kirobbanó formában, a gazdasági témákat pedig hanyagolnia kellene, ha még azt se tudja, mi az a reálbér.Ehhez a Giró-Szász folyt.kövhöz még gyűjtöm az erőt, addig is megnéztem Bedő Dávid és Nagy Dávid vitáját. Azt hiszem, nem jártam jobban.Pedig a maga nemében ez is fasza kis kontent volt.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
Ma is voltam tiszás "kopogtatáson", nagyon nagy flow volt.... én nem tudom hogy most egy tökéletes helyen voltunk, ahol véletlenül szinte mindenki velünk van... vagy egy tendenciában vagyunk, amit billenésnek hívnak.Nálunk ugyanez, tegnap Dányban, ma Isaszegen kopogtattunk és sokkal jobb arányunk volt, mint mondjuk egy hónapja. Főleg Dány nagyon bíztató - az volt a legfideszesebb település 2 éve az EP választáson a választókerületben - a helyi szigettagok is meglepődtek, hogy milyen sok aláírás összejött.
mindenesetre valami 10 százalék volt aki elzárkózott, amúgy meg mindenki full pozitív
atapapa
1 hónapja
Tudja azt Marci, csak elragadta a hév. 😊Ezt aláírom, persze, de ehhez bőven elég lett volna 10 perc. Viszont: végigszenvedtem Giró-Szászt is, nem lett sokkal jobb a véleményem. Érvelésében nem volt semmi kreativitás, új szempont, eddig nem (vagy legalább ritkán) hallott okfejtés. Meggyőző erő pedig végképp nem. Rossz, kifakult propagandistaként nyomta, talán elfeledkezett róla (hisz annyi mindenre nem emlékezett), hogy már nem kormányszóvivő. Marci se volt kirobbanó formában, a gazdasági témákat pedig hanyagolnia kellene, ha még azt se tudja, mi az a reálbér.Ehhez a Giró-Szász folyt.kövhöz még gyűjtöm az erőt, addig is megnéztem Bedő Dávid és Nagy Dávid vitáját. Azt hiszem, nem jártam jobban.Pedig a maga nemében ez is fasza kis kontent volt.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
1 hónapja
Azèrt az EUban ülőknek is a....index.hu/kulfold/2026/03/26/europai-unio-europai-parlament-gyermekvedelem-gyermekbantalmazas-uzenet-szkenneles-adatvedelem-ep-szavazas/
Ezen nem is èrtem mit kell rágódni, itt nincs magánszfèra kèrdèse, arról nem is beszélve, ha nem teszek semmi olyat, felőlem azt szkennelnek amit akarnak....
Remèlem nem marad így
Szerkesztette: dande2
1 hónapja
Ezt aláírom, persze, de ehhez bőven elég lett volna 10 perc. Viszont: végigszenvedtem Giró-Szászt is, nem lett sokkal jobb a véleményem. Érvelésében nem volt semmi kreativitás, új szempont, eddig nem (vagy legalább ritkán) hallott okfejtés. Meggyőző erő pedig végképp nem. Rossz, kifakult propagandistaként nyomta, talán elfeledkezett róla (hisz annyi mindenre nem emlékezett), hogy már nem kormányszóvivő. Marci se volt kirobbanó formában, a gazdasági témákat pedig hanyagolnia kellene, ha még azt se tudja, mi az a reálbér.Ehhez a Giró-Szász folyt.kövhöz még gyűjtöm az erőt, addig is megnéztem Bedő Dávid és Nagy Dávid vitáját. Azt hiszem, nem jártam jobban.Pedig a maga nemében ez is fasza kis kontent volt.
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
Nem volt róla szó, de pár napja volt egy kétórás interjú Giró-Szásszal a Partizánon.Számomra unalmas volt. Végignéztem, de inkább végig kínlódtam, mint odaragadtam volna. Giró-Száz nem különösebben érdekes karakter szerintem. Nem tudom Marciék mit láttak ebben, nekem úgy jött le, hogy nem is volt sokkal több, mint ami kijött. Mindegy, nem ez a lényeg.
Vajon miért?
Őszentsége Sobri Jóska
A magabiztosságával kapcsolatban: háááát..... G-SZ jó kommunikátor, nem tudom eldönteni, hogy amit mond azt őszintén hiszi is, vagy csak elmnondja. Ő tényleg nem hülye a kutatásokhoz, az érvei mégis erősen inognak. Az a "lehet, hogy a minta reprezentatív, de ha adott csoportból húszat kell felhívni, mert 19 nem válaszolt" például teljesen hibás, mert ha ez lenne a probléma, akkor a végeredményeknek erősen szórniuk kellene. Nagyon. Egyik hónapban sok százalék Tisza előny, másikban éppen fordítva. De a felmérések sehol nem szórnak ennyire. Arról nem is beszélve, hogy ezek azért olyan alap minta-torzítási problémák, amikkel nem hiszem, hogy bárki aki felmérést végez, ne lenne tisztában. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért ilyen érveket hoz fel arra, hogy a felmérések torzítanak?
- Régen volt, már nem is volt => elfelejtette amit régen tudott?
- Tud ő ma is mindent, de valamiért csak azt árulja el, hogy a mérések hibásak, de a miértet direkt nem mondja el? Miért tenne ilyent?
- Tudja, hogy mi a helyzet, de bevállalta az említett nyugdíjas régi jó elvtárs pozíciót és elment megtámogatni picit a régi barátokat? Volt szó róla az interjúban is, hogy évek óta noszogatják, eddig nem akart nyilatkozni. Most mégis meggondolta magát, éppen választások előtt nem sokkal?
Lényeg a lényeg, hogy egyetlen egy olyan érvet nem hallottam ami arra erősített volna rá, hogy valamit a független kutatók nagyon benéznek, amit a Fidesz kutatói nem. Annyira nem, hogy én magam tudok jobb érvet mondani annál, amiket Giró-Szász mondott. Igaz olyant nem, ami ilyen mértékű hibát indokolhatna, mint amiket mostanság mérnek, de jobbat, reálisabbat.
Úgyhogy én a harmadik variációra jutottam. Eljött megtámogatni a régi haverokat - mert vagy önként érezte úgy, hogy meg kell tennie, vagy megkérték rá -, és ennyi.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

1 hónapja
Ma is voltam tiszás "kopogtatáson", nagyon nagy flow volt.... én nem tudom hogy most egy tökéletes helyen voltunk, ahol véletlenül szinte mindenki velünk van... vagy egy tendenciában vagyunk, amit billenésnek hívnak.mi ma Árpád-híd aluljáró és az eső miatt du a Dózsa Gy aluljárónál toltuk 5-6an, kopogtatni mi majd csak szombaton megyünk (vagy 20an), többnyire szimpátia volt, de azért kb 10% szemmel gyilkolás megkaptuk (főleg 50-60as korosztálytól), a legviccesebb-legdurvább mikor a masik oldalon lévő 20 éves srác kezében lévő szórólapra csúlázott egy 50es fazon, én ma megúsztam egy piszkos kommunisták és zsidók vagytokkal egy 70es pár férfi tagjától 😀 de ezt üvöltve nyomta, én rákontráztam neki egy hasonló decibeles sőt gyíkemberek is-el, ezen úgy meglepődőtt hogy elnémult 😀 ja meg szenilnéni odajött és közölte az ukránok már a játszótérről viszik el a gyerekeket merthogy kifogytak a pénzből! de ezt suttogva, ja és megkérdezte hogy nem szégyeljük e magunkat hogy ukrán pénzért eladjuk a hazánk.. de így 2 hét után ezt már fel sem veszem
atapapa
¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
Ehhez a Giró-Szász folyt.kövhöz még gyűjtöm az erőt, addig is megnéztem Bedő Dávid és Nagy Dávid vitáját. Azt hiszem, nem jártam jobban.Pedig a maga nemében ez is fasza kis kontent volt.
nagylaza, főpohárnok
1 hónapja
YT: Direkt36, Szabó Bence videó.Úgy, hogy amúgy rohadtul nem az a könnyen fogyasztható hosszúságú. Például én először emiatt skippelni is akartam, de a nagy hype miatt az előbb elkezdtem hallgatni.
1 231 487 megtekintés 1 nappal ezelőtt
Nem tudom volt-e már ilyen valaha?
SBL
1 hónapja
Jah, én arra utaltam, hogy látva ezeket a videókat, történeteket abszurdnak ítélem, hogy ők továbbra is jópofizgatnak, ahelyett, hogy meghoznák a köz érdekébe a döntést és visszalépnének (még ha csak pár ezer szavazatot is nyerne vele a Tiszta az is több, mint a kuka..)Annyira a percet, órat kell megnyerni, annyira pörög a kampány, dőlnek a csontvázak, kémek, hazaárulók mindenhol, stb., stb., hogy már kurva mindegy mit mondott egy max 1 szazalékos kispárt napokkal ezelőtt, nem számít, túllépett rajtuk a valóság.Huh, Jóska, ezeket a soraidat most kívételesen nem értem!Megnéztem a tegnapi Szabó Bencés videót majd imént a Szavazat ára videót és eszembe jut, hogy valakiknek az egyik fő célja/ötlete, hogy legalizáljuk és nagymértékben termeszthessünk füvet és vicceskednek, mert poén.Szerintem ez már nem releváns téma. Egy egykor jobb sorsra érdemes garnitúra végvergődése. Nincs a közélet 100 legfontosabb története között, valahol Jakab Péter facebook bejegyzései és Kunhalmi piacos standolásainak a szintje ez.
Bocsánat, de a jó .... .nyátok, azt!
bogjosi
Őszentsége Sobri Jóska
bogjosi
Őszentsége Sobri Jóska
...és akkor Szabó Bence meg bemondja, hogy "nem helyezhetem a saját érdekem, nem tudom hány száz - ezer- százezer- millió ember érdeke elé"!
+ ha már mkkp: azok után, hogy bemondta nagydávid, hogy ha nem indulnának, szerinte a szavazói leszavaznának a fideszre, mihazánkra...hát, ezzel sem nyert szavazókat.
Szerkesztette: bogjosi
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
Annyira a percet, órat kell megnyerni, annyira pörög a kampány, dőlnek a csontvázak, kémek, hazaárulók mindenhol, stb., stb., hogy már kurva mindegy mit mondott egy max 1 szazalékos kispárt napokkal ezelőtt, nem számít, túllépett rajtuk a valóság.Huh, Jóska, ezeket a soraidat most kívételesen nem értem!Megnéztem a tegnapi Szabó Bencés videót majd imént a Szavazat ára videót és eszembe jut, hogy valakiknek az egyik fő célja/ötlete, hogy legalizáljuk és nagymértékben termeszthessünk füvet és vicceskednek, mert poén.Szerintem ez már nem releváns téma. Egy egykor jobb sorsra érdemes garnitúra végvergődése. Nincs a közélet 100 legfontosabb története között, valahol Jakab Péter facebook bejegyzései és Kunhalmi piacos standolásainak a szintje ez.
Bocsánat, de a jó .... .nyátok, azt!
bogjosi
Őszentsége Sobri Jóska
bogjosi
1 hónapja
Meglátjuk, hova fut ez ki, de én nagyon örültem annak, amikor ezt láttam.Igen, de mindig a premier utáni első pár nap a legerősebb.Erre gondolsz?YT: Direkt36, Szabó Bence videó.Ahogy emlékszem igen, Kb az MP partizán interjú számaival van on pace.
SBL
esanders10
www.youtube.com/watch?v=8cJulnczg2E
EXKLUZÍV: Varga Judit exférje a pedofilbotrányról, Rogán Antalról és a fideszes törésvonalakról
2,8 M megtekintés Streamelve 2 évvel ezelőtt
Egy nap alatt hozta a kétéves nézettség kicsivel kevesebb mint felét.
SBL
Amit látok még, és nagyot ment, az a dinasztia, 1 év alatt 4 millióval, de az sem ez a műfaj, és az sok újat tényleg nem mondott ☺️
esanders10
Lehet, csak a túlzott optimizmusom mondja azt, hogy ez az ország már nem az, ami 2 vagy 4 éve volt, de én egy végtelenül idealista és naiv ember vagyok.
Ennek ellenére vagy pont ennek következményeként remélem, hogy most tényleg igazam van.😊
1 hónapja
Igen, de mindig a premier utáni első pár nap a legerősebb.Erre gondolsz?YT: Direkt36, Szabó Bence videó.Ahogy emlékszem igen, Kb az MP partizán interjú számaival van on pace.
SBL
esanders10
EXKLUZÍV: Varga Judit exférje a pedofilbotrányról, Rogán Antalról és a fideszes törésvonalakról
SBL
Amit látok még, és nagyot ment, az a dinasztia, 1 év alatt 4 millióval, de az sem ez a műfaj, és az sok újat tényleg nem mondott ☺️
1 hónapja
Erre gondolsz?YT: Direkt36, Szabó Bence videó.Ahogy emlékszem igen, Kb az MP partizán interjú számaival van on pace.
SBL
esanders10