Politika

65 feliratkozó

8 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 112 — Így remélem megfelelek nektek.....
Hopp èn most szembesülök ezzel, hogy ez miről szól

telex.hu/techtud/2025/04/14/alaptorveny-ferfi-no-klubradio-falus-andras-genetikus

, nem is èrtettem a balhèt mert erről úgy emlèkeztem döntöttek, de ez durván tovább lèp annál, hogy az apa fèrfi az anya nő.....anyátok nácinak szült-e 😲🥺🤦🤷🙈???
8 hónapja
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
Kb egy hónapja felvetettem ezt a kérdést, az itteni emberek véleménye is iszonyat megosztott volt, pedig itt nincsen egy Fideszes sem 😊
8 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 26 911 — Cowboys fan
Gondolom azok is kitöltötték a petíciót, akik nem azért álltak be MP mögé, mert olyan kva szimpatikus arc, hanem mert ő tűnik a legesélyesebbnek arra, hogy kipattintsa Vityáékat.
slowmotion
az én magánvéleményem szerint a támogatói kör nagy része ilyenekből állhat
rva
Akkor ez kb meg is magyarázza, hogy miért ez az eredmény jött ki, nem?
8 hónapja
rva 4 514 — Me for President!
Gondolom azok is kitöltötték a petíciót, akik nem azért álltak be MP mögé, mert olyan kva szimpatikus arc, hanem mert ő tűnik a legesélyesebbnek arra, hogy kipattintsa Vityáékat.
slowmotion
az én magánvéleményem szerint a támogatói kör nagy része ilyenekből állhat

Szerkesztette: rva
8 hónapja
Tiszás nemzeti konzultáción majd 60% támogatná Ukrajna EU-ba való felvételét. Azért ott is van baj.
szaba
Amennyiben?
nagylaza, főpohárnok
Amennyiben felvennének az EU-ba egy bukott államot.
Kampman
Ideológiailag nem vagyok elég képzett.
Kifejtenéd, hogy megértsem?
kittli
Ukrajna egy már a háború előtt is rendkívül korrupt, az egyik legalacsonyabb kontinentális életszínvonallal bíró klasszikus posztszovjet ország volt, az EU-csatlakozásra teljesen alkalmatlanul.

Azóta kitört a területükön egy háború (annak minden gazdasági és infrastrukturális következményével együtt), a de jure területük egy tekintélyes részét nem uralják, a lakosságuk nagy része külföldön van menekültként, a politikai elitük mandátuma pedig rég lejárt.

Értem, hogy Ukrajna EU-tagságának mantrázása egyfajta jóemberkedés, de semmi racionalitása nincs.

A de facto albán maffiaállam Koszovó jelen pillanatban szintekkel életképesebb.
Kampman
lenyeg az volt, hogy felkerult tagjelolt statuszba igy pl tobb fele programhoz fer hozza, mint sima 3. orszag. Tenyleges EU tagsag nem realitas jelenleg, es nincs semmi megkotottsege annak, hogy meddig lehet egy orszag tagjelolt ld Torokorszag.

azert Koszovot annak nevezni szep baleset. ertem, hogy nagyot kell mondani, de pl a nemzetkozi bekefenntartok nelkul Koszovo egy jobban felszerult szerb rendor orsot nem tudna megallitani, az eletszinvonalrol ne is beszeljunk (egy fora juto GDP 2021 kb fele volt az ukrannak csak mondom). korrupcioban ott sincs hiany raadasul.
szoval igen, messze van az EU tagsagtol, es en tamogatom, de ez nem jelenlegi dontes. ez inkabb egy gyenge (nem is olyan gyenge?) probalkozas a Fidesztol, hogy jovore a zaszlo ala azokat tereljek, akik nem ertenek egyet az ukran csatlakozasrol, hogy errol szol a jovo evi valasztas. egy jos kis szondazas ez most eppen.
engem amugy a 60% meglepett, azt hittem alacsonyabb lesz.
csebi
8 hónapja
Én nem olvastam sehol, hogy Ukrajnát felveszi az EU csak úgy a feltételek teljesítése nélkül. Vagy ez már tény? 1987. április 14. Sokaknak gondolom nem ismert ez a dátum, miért is lenne az, de akkor adta be Törökország a csatlakozási kérelmét. Nem értem ezt a hisztit Ukrajnával (értem persze mert azért naponta 20 reklám jön szembe, hogy ez milyen rossz lenne nekünk), de ha esetleg van valami konkrétum, azt szívesen elolvasnám, mert a gyorsított tagfelvétel kommunikációja sem jelent sehol olyat, hogy a feltételek teljesítése nélkül csatlakozhatna. Úgyhogy egyesek komoly tévedésben élnek, vagy esetleg csak nem olvasnak utána.
Klaci79
Viszont maga a tiszás konzultációs kérdés eléggé félrevezető, hogy finoman fogalmazzak.
“Támogatja ön, hogy Ukrajna az Európai Unió tagja legyen?”
Számomra inkább egy rosszul feltett kérdés ez. Sejtem, hogy leginkább a közhangulat mérése meg az adatgyűjtés lehetett a cél, de akkor is.
szaba
Szerintem teljesen jól feltett kérdés.
Nem az van odaírva, 2025. július 1-től legyen tagja az Uniónak.
A tagfelvétel egy folyamat, ami során rengeteg mindent kell teljesíteni.
Ha ezt megteszi egy ország, akklr lehet tag.
Ebben az esetben én is támogatom Ukrajna csatlakozását, mert egy hatalmas ország hatalmas piaccal, ami révén a Közösség erősebb lesz.
Ha nem teljesítik akkor úgyse lesznek tagok.
Mondjuk annyit fejlődni kéne ebben a folyamatban, hogy utána ne lehessen hátraarc, mert valljuk be, a jelen Magyarországát moat pont úgyanúgy nem vennék fel az Unióba, ahogy Ukrajnát sem...
gabokocka
Ja. De mi mád bent vagyunk, úgyhogy merünk arcoskodni.
8 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding
Én nem olvastam sehol, hogy Ukrajnát felveszi az EU csak úgy a feltételek teljesítése nélkül. Vagy ez már tény? 1987. április 14. Sokaknak gondolom nem ismert ez a dátum, miért is lenne az, de akkor adta be Törökország a csatlakozási kérelmét. Nem értem ezt a hisztit Ukrajnával (értem persze mert azért naponta 20 reklám jön szembe, hogy ez milyen rossz lenne nekünk), de ha esetleg van valami konkrétum, azt szívesen elolvasnám, mert a gyorsított tagfelvétel kommunikációja sem jelent sehol olyat, hogy a feltételek teljesítése nélkül csatlakozhatna. Úgyhogy egyesek komoly tévedésben élnek, vagy esetleg csak nem olvasnak utána.
Klaci79
Viszont maga a tiszás konzultációs kérdés eléggé félrevezető, hogy finoman fogalmazzak.
Számomra inkább egy rosszul feltett kérdés ez. Sejtem, hogy leginkább a közhangulat mérése meg az adatgyűjtés lehetett a cél, de akkor is.
szaba
Szerintem teljesen jól feltett kérdés.
Nem az van odaírva, 2025. július 1-től legyen tagja az Uniónak.
A tagfelvétel egy folyamat, ami során rengeteg mindent kell teljesíteni.
Ha ezt megteszi egy ország, akkor lehet tag.
Ebben az esetben én is támogatom Ukrajna csatlakozását, mert egy hatalmas ország hatalmas piaccal, ami révén a Közösség erősebb lesz.
Ha nem teljesítik akkor úgyse lesznek tagok.
Mondjuk annyit fejlődni kéne ebben a folyamatban, hogy utána ne lehessen hátraarc, mert valljuk be, a jelen Magyarországát most pont úgyanúgy nem vennék fel az Unióba, ahogy Ukrajnát sem...

Szerkesztette: gabokocka

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
8 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
Klaci79
szaba
Ugyanazt a kérdést tették fel, mint a kormány, hogy lehessen támadni annak a korrektségét.
8 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 11 889
Klaci79

Szerkesztette: szaba
8 hónapja
Stoki Jacksonville Jaguars Nebraska Cornhuskers 3 133 — Einhorn és Finkle...Finkle és Einhorn
Azért MP is belátta, hogy ez az ukrán -> EU kérdés nem egyszerű, lehet ha most megkérdeznék ő sem tudná a helyes (?) választ. Ezért jönne egy ügydöntő népszavazás...így is lehet, nem csak úgy, hogy megkérdezem a 🐑-imat állami milliárdokból, hogy szerintetek mi a jó?

Szerkesztette: Stoki
8 hónapja
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
Klaci79
 www.youtube.com/watch?v=wdhhzLJz9gc
átlag Fidesz szavazó
8 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 660
8 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 932 — Lucas Scott
Tiszás nemzeti konzultáción majd 60% támogatná Ukrajna EU-ba való felvételét. Azért ott is van baj.
szaba
Amennyiben?
nagylaza, főpohárnok
Kampman
kittli
Ukrajna egy már a háború előtt is rendkívül korrupt, az egyik legalacsonyabb kontinentális életszínvonallal bíró klasszikus posztszovjet ország volt, az EU-csatlakozásra teljesen alkalmatlanul.

Azóta kitört a területükön egy háború (annak minden gazdasági és infrastrukturális következményével együtt), a de jure területük egy tekintélyes részét nem uralják, a lakosságuk nagy része külföldön van menekültként, a politikai elitük mandátuma pedig rég lejárt.

Értem, hogy Ukrajna EU-tagságának mantrázása egyfajta jóemberkedés, de semmi racionalitása nincs.

Kampman
lenyeg az volt, hogy felkerult tagjelolt statuszba igy pl tobb fele programhoz fer hozza, mint sima 3. orszag. Tenyleges EU tagsag nem realitas jelenleg, es nincs semmi megkotottsege annak, hogy meddig lehet egy orszag tagjelolt ld Torokorszag.

azert Koszovot annak nevezni szep baleset. ertem, hogy nagyot kell mondani, de pl a nemzetkozi bekefenntartok nelkul Koszovo egy jobban felszerult szerb rendor orsot nem tudna megallitani, az eletszinvonalrol ne is beszeljunk (egy fora juto GDP 2021 kb fele volt az ukrannak csak mondom). korrupcioban ott sincs hiany raadasul.
szoval igen, messze van az EU tagsagtol, es en tamogatom, de ez nem jelenlegi dontes. ez inkabb egy gyenge (nem is olyan gyenge?) probalkozas a Fidesztol, hogy jovore a zaszlo ala azokat tereljek, akik nem ertenek egyet az ukran csatlakozasrol, hogy errol szol a jovo evi valasztas. egy jos kis szondazas ez most eppen.
engem amugy a 60% meglepett, azt hittem alacsonyabb lesz.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
8 hónapja
ozibozi New York Giants 20 212
Amerika már most viszi az ásványkincsek felét, vagy ki tudja mennyi lesz a végén? (ami mellesleg már előtte Angliának és az EU-nak is fel lett részben ajánlva)
Az Oroszok elviszik majd az ország negyedét.
A termőföldek bérleti joga már most minimum
7-47 évig kínai, amerikai cégek irányítása alatt van főleg áttételesen és kisebb részben direktben, de ez folyamatosan napirenden van.
Csodálkoznék ha Trump pont ezt hagyná szó nélkül.
Az ipart jelentősen a kínaiak- arabok-amerikaiak rabló’privatizálták az elmúlt 10-20 évben és vlsz ami majd még maradt és csak hozzáférhető lesz, nyilván az amcsiknak is lesz beleszólása amíg tart a háború és még szállítanak. Ki tudja meddig.
Az újjáépítés majd amerikai, kínai, arab pénzből és lehet csak utolsó sorban még EU pénzből is fog majd megvalósulni. Felvesznek majd hitelt?
Miből finanszíroznak majd.

Jelenleg Az unió már azon ki van borulva, hogy a kínaiak a magyarokon keresztül, mint Budapest-Beograd bejönnek az Unióba, akkor mit fognak szólni mikor egy Franciaország nagyságú ország pl az Unión kívüliek irányítása/befolyása alatt lesz, de majd tagként annyi szavazattal, mint egy vezető nagy ország.

Előbb látom a
francia-német, de még a lengyel gazdák által Felgyújtott parlamenteket, mint egy valódi ukrán csatlakozást, tárgyalni persze lehet meg kell is, főleg hogy pár évente ezekben a demokratikus országokban választások lesznek. Nyilván nyerni akarnak ott is.
Az pedig, hogy mi lesz 15-20 év múlva az valójában meg lényegtelen a mai keretek között.

Szerkesztette: ozibozi
8 hónapja
StormST Denver Broncos 12 425 — SB 50 Champion @ Grund
Közben ég Rákosrendezőn a szemét, gondolom majd holnap kiáll Lázár és bejelenti, hogy a főváros a hibás ezért is, meg hát már lassan 3 hete ő tulajdonuk, igazán eltakaríthatták volna már a szemetet, ha már akkora pofájuk volt, hogy megvették…

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
8 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 2 778 — Steelers fan
Kocsis Máté közben petíciót indít, hogy a Tisza eltünjön a közéletből.

Jó nézni a vergődésüket.
cartman023
Nemzeti Ellenállási Mozgalom?
Már ugandából kell ihletet meríteni b+?

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
8 hónapja
szaba
Amennyiben?
nagylaza, főpohárnok
Kampman
kittli

Kampman
Ja így értve bukott állam.
Megértettem

Zászló, zászló, szív.
8 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 202
Én már csak read only
8 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 30 973
szaba
Amennyiben?
nagylaza, főpohárnok
Kampman
kittli

8 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 906 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
szaba
Amennyiben?
nagylaza, főpohárnok
Kampman
Bukott állam? Sajátos (értsd: érzéketlen) megfogalmazás egy olyan ország esetében, amelyiket megtámadott egy agresszor.
Ukrajna csatlakozása amúgy nyilván nem a közeljövőben lesz napirenden.
nagylaza, főpohárnok
Kétségtelen, hogy háborúban állnak és hogy egy agresszor szorongatja őket, de ettől még a tények tények.
Kampman
Olvasd el amit Vrij linkelt.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
8 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 30 973
szaba
Amennyiben?
nagylaza, főpohárnok
Kampman
Bukott állam? Sajátos (értsd: érzéketlen) megfogalmazás egy olyan ország esetében, amelyiket megtámadott egy agresszor.
Ukrajna csatlakozása amúgy nyilván nem a közeljövőben lesz napirenden.
nagylaza, főpohárnok
Kétségtelen, hogy háborúban állnak és hogy egy agresszor szorongatja őket, de ettől még a tények tények.

8 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
 www.valaszonline.hu/2025/04/09/ukrajna-unios-csatlakozas-magyar-nemzeti-erdek-europai-unio-bovites-haboru/ akkor ajanlom ezt olvasasra es ertelmezesre hogy miert nemzeti erdek Ukrajna jovobeni csatlakozasa.
Zsellér van de Vrij
De Ukrajna EU tagságának kb. annyi aktualitása van, mint Algériáénak.
Beszélgetni persze lehet róla, ahogy a szerbekkel, törökökkel is évtizedekig, de nagyon nem aktuális sehol az EU vezető államaiban. Csak politikai kommunikációban lehet jófejkedni vele németeknél, skandinávoknál, baltiaknál, amíg úgyis van egy Orbán, aki "tudja mi a dolga".

8 hónapja
szaba
Amennyiben?
nagylaza, főpohárnok
Kampman

Zászló, zászló, szív.
8 hónapja
cartman023 Indianapolis Colts 976
Kocsis Máté közben petíciót indít, hogy a Tisza eltünjön a közéletből.

Jó nézni a vergődésüket.
8 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 202
szaba
Amennyiben?
nagylaza, főpohárnok
Kampman
He?