Politika

64 feliratkozó

8 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 192 — Chiefs GM
Srácok, gondoljatok már bele, hogy mikor van a Pride, mikor lesz a rendkívüli közgyűlés és miert is jo ez így a Tiszának… Néha egyszerűbbek a válaszok, mint gondoljuk 😊
somoskovig
Azok a pride-os módosítók ott maradnak a listában, szóval beszélni akkor is fog róla a fidesz, még ha szavazni esetleg nem is kell majd róla. Azért vajon így bemegy a Tisza, vagy nem? Mert a cirkusz mindig ott lesz...
StormST
“Mi a főváros működéséről és költségvetéséről jöttünk egyeztetni, nem Szandika trollkodasarol a múlttal kapcsolatban.”

Ezt azért utólag könnyebb kimozogni, mint előre.
somoskovig
Mert szerinted ez arról szól, hogy mit mond a Tisza? Ugyanilyen könnyen kimozoghatták volna ma is, ez nem erről szól, hanem arról, hogy napirendi pontonként egyszer fröcsöghet a fidesz a módosítójához X percet, csak most nem azt fogják mondani, hogy "mi leszí", hanem hogy "mi történt a hétvégén"...
StormST
Egyébként én simán megcsinálnám, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagynám a Fidesz megszólalásokat a közgyűlésben, ha képviselő lennék. Mondják el a faszsagaikat, kérdezzenek, fröcsögjenek, amit akarnak, csak senki ne szóljon hozzá, ne válaszoljon, mintha ott se lennének.

8 hónapja
StormST Denver Broncos 12 726 — SB 50 Champion @ Grund
Srácok, gondoljatok már bele, hogy mikor van a Pride, mikor lesz a rendkívüli közgyűlés és miert is jo ez így a Tiszának… Néha egyszerűbbek a válaszok, mint gondoljuk 😊
somoskovig
Azok a pride-os módosítók ott maradnak a listában, szóval beszélni akkor is fog róla a fidesz, még ha szavazni esetleg nem is kell majd róla. Azért vajon így bemegy a Tisza, vagy nem? Mert a cirkusz mindig ott lesz...
StormST
“Mi a főváros működéséről és költségvetéséről jöttünk egyeztetni, nem Szandika trollkodasarol a múlttal kapcsolatban.”

somoskovig
Mert szerinted ez arról szól, hogy mit mond a Tisza? Ugyanilyen könnyen kimozoghatták volna ma is, ez nem erről szól, hanem arról, hogy napirendi pontonként egyszer fröcsöghet a fidesz a módosítójához X percet, csak most nem azt fogják mondani, hogy "mi leszí", hanem hogy "mi történt a hétvégén"...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
8 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 596 — zászló zászló szív
 telex.hu/gazdasag/2025/06/25/ceg-m-a-vallalat-felvasarlas-cegertek?

Keszletkisopres. Rakosrendezonel Marci megtanulta az elovasaras szot egybol raugrott.
JéBé
Szerintem soha többet senki nem fogja megkérdezni tőlem, hogy miért észt cég az anyacégünk.

8 hónapja
somoskovig
StormST

8 hónapja
JéBé Green Bay Packers 7 906
 telex.hu/gazdasag/2025/06/25/ceg-m-a-vallalat-felvasarlas-cegertek?

Keszletkisopres. Rakosrendezonel Marci megtanulta az elovasaras szot egybol raugrott.

Szerkesztette: JéBé
8 hónapja
NB2 New England Patriots 28 218 — nabege2@yahoo.com
Egyébként a Pride lesz az első NER alatti rendezvény, ahol egy várhatóan jelentős tömeg de facto illegitimnek tekinti a kormányt, semmibe véve annak jogszabályalkotását.
Lázár szerint nem fognak erőszakot alkalmazni, de akkor hol lesz a vége.
Dzsokijuing
azért ha megtartják, nem tudod mit mondanak majd a híveknek, hogy mi azt mondtuk nem lesz
8 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 229 — #NoStress
A Tisza letarolja a nagyonvidéket leszámítva az egész országot2026-ban, mint a Fidesz 2010-ben, ha lesznek demokratikus választások.
Őszentsége Sobri Jóska
ezt már szerettem volna egyébként kérdezni, hogy azon kívül, hogy ez a vágyálmod, abból kiindulva amilyen megkérdőjelezhetetlen stílusban hajtogatod ezt, észérvekkel alátámasztva mivel tudod ezt az álláspontot megindokolni? 2010 előtt 4 évvel volt egy önkormányzati választás, ahol a fidesz mindent vitt és ez előre vetített még a lehman brothers nélkül is egy eléggé valószínű kimenetet a következő ogyvre nézve. tavaly meg a tisza sacc/kb annyit (sem) tudott felmutatni, mint a regnáló párt és ennek ellenére úgy tűnik, hogy meg vagy erről a fentiről győződve valami miatt
fake.id
Hit. 😛
Őszentsége Sobri Jóska
roppant szellemes 🤗 én is a wishful thinkingre gondoltam, csak a saját konklúziómnál jobban érdekelt a kérdésre adott válaszod
fake.id
Nem ez a vágyálmom, ez a predikcióm. De ha a kérdésbe valótlan állítást fogalmazol meg rám nézve, úgy nehéz utána észérvekkel megindokolni.
Őszentsége Sobri Jóska
azért merészeltem ezt a kifejezést használni, mert volt, amikor úgy gondolkodtál itt, hogy csak igazi agyhalottak nem fognak listán és egyéniben is a tiszára szavazni a rendszerváltást akarók közül. az ilyen és ehhez hasonló megnyilatkozásaid építették fel bennem ezt a képet, ezért könnyen lehet, hogy a predikciód és az általad kívánatos végeredmény egy és ugyanaz. de akkor rossz kifejezést használtam, mert végülis engem nem az érdekelne, hogy ez predikciód vagy vágyálmod vagy egyéb más, hanem az, hogy mitől veszed biztosra a tisza olyan szintű dominanciáját egy majdani ogyv-n, mint amit a fidesz bemutatott '10-ben, ha erre jelenleg nem utal jóformán semmi azon kívül, hogy a regnáló hatalom nincs kommunikációját tekintve annyira nyeregben, mint 14 éven keresztül (mínusz az a pár nap a korona elején) volt ? és itt értem a választási matekot, hogy a tisza pont ugyanannyira szerezhet kétharmadot 45-50%-nyi szavazat begyüjtésével, mint a fidesz, de ezen túlmenően mik azok a szempontok, ami alapján ilyen túláradó az optimizmusod?
fake.id
Ez nem optimizmus, mert az azt jelentené, hogy nagy reményeket fűzök egy kormányváltáshoz, mert MP és csapata annyira fasza. Reményem abban van csak, hogy "valakinek ezt a tetves mocskos geci rendszert meg kell döntenie", jöjjön bárki, rosszabb nem lehet, illetve a változás újabb változást hozhat, amiből a ma ifjoncainak még kijöhet valami "normális". (Nekünk már nem igazán.)
És egyre többen gondolják így, ezt pedig mindenféle publikus és nem nyilvános mérésekből lehet tudni. A konkrét számokat és a trendeket egyaránt. Ezek, valamint a gazdasági helyzet, a rendszer általános romlása, züllése, errodálódása, valamint Orbán konszolidációra képtelensége meg mind arra mutatnak, hogy "ennyi volt".
Mindezekből meg az következik, hogyha 26-ban lesznek demokratikus választások, akkor ott lavinaszerűen -a jelenlegi választási törvény miatt kicsit nem lehet nyerni- manifesztálódik mindez. Ilyen egyszerű az én prognózisom.

8 hónapja
fake.id 1 718 — tush push aficionado
A Tisza letarolja a nagyonvidéket leszámítva az egész országot2026-ban, mint a Fidesz 2010-ben, ha lesznek demokratikus választások.
Őszentsége Sobri Jóska
ezt már szerettem volna egyébként kérdezni, hogy azon kívül, hogy ez a vágyálmod, abból kiindulva amilyen megkérdőjelezhetetlen stílusban hajtogatod ezt, észérvekkel alátámasztva mivel tudod ezt az álláspontot megindokolni? 2010 előtt 4 évvel volt egy önkormányzati választás, ahol a fidesz mindent vitt és ez előre vetített még a lehman brothers nélkül is egy eléggé valószínű kimenetet a következő ogyvre nézve. tavaly meg a tisza sacc/kb annyit (sem) tudott felmutatni, mint a regnáló párt és ennek ellenére úgy tűnik, hogy meg vagy erről a fentiről győződve valami miatt
fake.id
Hit. 😛
Őszentsége Sobri Jóska
roppant szellemes 🤗 én is a wishful thinkingre gondoltam, csak a saját konklúziómnál jobban érdekelt a kérdésre adott válaszod
fake.id
Nem ez a vágyálmom, ez a predikcióm. De ha a kérdésbe valótlan állítást fogalmazol meg rám nézve, úgy nehéz utána észérvekkel megindokolni.
Őszentsége Sobri Jóska
azért merészeltem ezt a kifejezést használni, mert volt, amikor úgy gondolkodtál itt, hogy csak igazi agyhalottak nem fognak listán és egyéniben is a tiszára szavazni a rendszerváltást akarók közül. az ilyen és ehhez hasonló megnyilatkozásaid építették fel bennem ezt a képet, ezért könnyen lehet, hogy a predikciód és az általad kívánatos végeredmény egy és ugyanaz. de akkor rossz kifejezést használtam, mert végülis engem nem az érdekelne, hogy ez predikciód vagy vágyálmod vagy egyéb más, hanem az, hogy mitől veszed biztosra a tisza olyan szintű dominanciáját egy majdani ogyv-n, mint amit a fidesz bemutatott '10-ben, ha erre jelenleg nem utal jóformán semmi azon kívül, hogy a regnáló hatalom nincs kommunikációját tekintve annyira nyeregben, mint 14 éven keresztül (mínusz az a pár nap a korona elején) volt ? és itt értem a választási matekot, hogy a tisza pont ugyanannyira szerezhet kétharmadot 45-50%-nyi szavazat begyüjtésével, mint a fidesz, de ezen túlmenően mik azok a szempontok, ami alapján ilyen túláradó az optimizmusod?
8 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska
fake.id
Hit. 😛
Őszentsége Sobri Jóska
fake.id

8 hónapja
Dzsokijuing
az erőszakon kívül elég sok dologgal tudhatnak azért kellemetlenkedni a yardok
8 hónapja
Egyébként a Pride lesz az első NER alatti rendezvény, ahol egy várhatóan jelentős tömeg de facto illegitimnek tekinti a kormányt, semmibe véve annak jogszabályalkotását.
Dzsokijuing
Az, hogy Lázár mit gondol, arra annyira sokat nem adnék, Pintér és Orbán a kérdés, de szerintem se fogják szétverni, inkább majd brüsszeleznek, sorosoznak, háttérhatalmaznak, stb., a híveknek jó lesz, a szegény üldözött kormány kiáll a keresztény konzervatív magyarságért és megvédi a gyerekeket...

8 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska
fake.id
Hit. 😛
Őszentsége Sobri Jóska
8 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 316 — Saturday Night Lights

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
8 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska
fake.id
Hit. 😛

8 hónapja
somoskovig

8 hónapja

8 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska
8 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 711
Harmadrészt:

Őszentsége Sobri Jóska
Ez még a 2022-es csatatérkörzetes térképeknél is röhejesebb.
Egy 26 tagú one man show letarolja egész Magyarországot, beleértve az ősjobboldali Bács-Kiskunt, Debrecent, Balassagyarmatot, Mohácsot.

Kb. annyi eszük volt, hogy a 2022-ben legfideszesebb körzeteket, Csornát meg ezeket meghagyták narancssárgának, de ennyi, ez még kamunak is gyenge.

8 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 412
Harmadrészt:

Őszentsége Sobri Jóska
Ezt csak addig tudtam komolyan venni, amíg nem láttam, hogy Tolna2-t beírták a Tiszának. Persze ha azt be tudják húzni, akkor kb. bármit, csak kvázi esélytelennek látom, ismerve elég közelről a közeget...
StormST
Prognózis, nem egzakt tény.
Őszentsége Sobri Jóska
Jóska ne már. Kevés szakmaiatlanabb dolog van, mint amikor országos kutatást húznak rá az egyéni vk-kra.

Itt röhögött a fórum - teljes joggal - amikor az Origos Kovács Andris csinálta ezt évekig. Vagy amikor a Mráz bizonygatta a tavalyi Ep-után, hogy ez sima Fidesz 2/3ad “ha rávetítjük az adatokat az ev-kre”. Most azt hagyjuk is, hogy arról a Mediánról beszélünk, ahol a Hahn egészen nyíltan kormányellenes - ami emberileg egyébként tökre érthető - úgyhogy érdemes kellő távolságtartással fogadni, amit ír.

Nem szedem szét, de zala, vas, Tolna vagy Bács kiskunban megmosolyogtató mèg ma is azt hinni, hogy az ismeretlen Tiszás jelölt nyer. Aki így gondolja az vagy elborult tiszás, vagy nem ismeri azt a rendszert, ami felépült az elmúlt 15 évben. Bács Kiskun 03, az nem Újbuda.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
8 hónapja
de amúgy nem június 30-ra hívtak össze ez közgyűlést, ergo július 1-re lehet költségvetés
NB2
Igen, csak annyi, hogy a Tisza július 1-et írt, ennyire foglalkoztatja őket a dolog komolyan...

8 hónapja
NB2 New England Patriots 28 218 — nabege2@yahoo.com
de amúgy nem június 30-ra hívtak össze ez közgyűlést, ergo július 1-re lehet költségvetés
8 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 6 371
Annyira nem mernek állást foglalni a Pride ügyében, hogy inkább azt kockáztatják, hogy csődbe viszik a fővárost.
Értem én, hogy félnek, de ez így most ugyan úgy nagyon rossz reklám nekik.
Nagyon elbízzák magukat Pesten, az még nagyon nincsen meg nekik.
Tarsi
Ez politika. Az állásfoglalás kockázatos, így haszontalan. Nem bátorság, nem "merés"kérdése, hanem szavazatmaximalizálásé.
Nem lehet csődbe vinni a fővárost, ennek hangoztatása is csak politikai kommunikáció.
Mitől félnének? Politikusok, nem óvodások.
Ez a szitu kb. a szavazók 5 százalékához jut el, annak a tizede foglal benne markánsan állást.
Pest nagyon "megvan" az ellenzéki jelölteknek. És ha minden vk-ban az lesz, mint Jámboréban, akkor Budapest csontsimán teljesen Tisza.
Őszentsége Sobri Jóska
Te ezt mondod, hogy nem mehet csődbe Bp, sokan mások meg azt, hogy igen, és nem csak KG, hanem pl. Baranyi is, meg persze a kormányoldal is, egyébként meg pont azért veszélyes a játék, mert Sára Botond csak azt várja, hogy ne legyen érvényes költségvetés és kinevezzen egy csődbiztost, szóval még ha szerinted nem is lehetséges a csőd, azért nem kéne ezzel szórakozni...
StormST
Ellentmondásos amit írsz.
Ha nem lehetséges a csőd, akkor ezzel szórakozni se lehet, csak blöffölni minden oldalról, vagy amit te szórakozásnak gondolsz az nem valós veszély, hanem sima politikai kommunikáció.
Illetve lehet nem ugyanazt gondoljuk csőd alatt.
Ami nem lehetséges, hogy legyen egy olyan pont (csőd), ami után a fővárosi közszolgáltatások ne működjenek, mert minden mögött állami garanciák, felelősségvállalások vannak.
Az lehet, hogy történik valami politikailag megosztó, csődnek kommunikálható esemény, de a posztmodernben ennek meg se kell történnie, lehet róla twettelni, kontentet gyártani, megszakérteni.
De olyan valódi csőd nem lesz, hogy ne menne a villamos, meg nem viszik el a szemetet, vagy nem folyósítják a segélyt, stb.
Őszentsége Sobri Jóska
Aha, tehát az állam, amelyik simán leemelt 10,2 milliárdot a főváros számlájáról egy bírósági eljárást semmibe véve (btw, azt vajon visszautalták a bírósági határozat után? nem láttam róla hírt, szóval kétlem), majd nem szól le a MOL-nak, hogy akkor "dízel stop", vagy az MVM-nek, hogy "nem kell a troliknak az a hülye áram", amikor az első számlák nem lesznek kifizetve? Te állami garanciákat emlegetsz, meg felelősségvállalást, de ha a saját törvényeiket is szembe köpik, akkor mitől riadnak vajon vissza?

Pont az van, hogy a fidesz szerint is tükörsima bukó Bp (max az ellenzék elbalfaszkodja, de az csak ajándék), így kb. addig rugdoshatják, amíg meg nem unják és közben mennek majd a plakátok vidékre, hogy "a Tisza a fővárost már csődbe vitte, ezt csinálják majd az országgal is", aztán beraknak egy csődbiztost és megy majd a huzavona, hogy akkor mi merre mennyi, legalább a választásokig...
StormST
Egy hete visszautalták (a leemelt 10,2 milliárdot, a kamatokat még nem):

telex.hu/belfold/2025/06/18/az-allamkincstar-visszautalt-10-2-milliard-forintot-a-fovaros-szamlajara-karacsony-gergely-fopolgarmester
warr_b
A kamatot is kifizették még aznap (38 millió forint).

Szerkesztette: Jughead
8 hónapja
Annyira nem mernek állást foglalni a Pride ügyében, hogy inkább azt kockáztatják, hogy csődbe viszik a fővárost.
Tarsi
Ez politika. Az állásfoglalás kockázatos, így haszontalan. Nem bátorság, nem "merés"kérdése, hanem szavazatmaximalizálásé.
Nem lehet csődbe vinni a fővárost, ennek hangoztatása is csak politikai kommunikáció.
Ez a szitu kb. a szavazók 5 százalékához jut el, annak a tizede foglal benne markánsan állást.
Pest nagyon "megvan" az ellenzéki jelölteknek. És ha minden vk-ban az lesz, mint Jámboréban, akkor Budapest csontsimán teljesen Tisza.
Őszentsége Sobri Jóska
Te ezt mondod, hogy nem mehet csődbe Bp, sokan mások meg azt, hogy igen, és nem csak KG, hanem pl. Baranyi is, meg persze a kormányoldal is, egyébként meg pont azért veszélyes a játék, mert Sára Botond csak azt várja, hogy ne legyen érvényes költségvetés és kinevezzen egy csődbiztost, szóval még ha szerinted nem is lehetséges a csőd, azért nem kéne ezzel szórakozni...
StormST
Nem értem ezzel mit nyernének. KariGerit lelokik a sakktábláról és ennyi maximum. Pénz nélkül, ami tudjuk hogy nincs az a pribék (Bél)Sára se tud majd villogni.
FLZOLI
Mert a Pride betiltásával mit nyernek? Nem minden mögött van manapság már szamuráj kard élességű politikai logika, de ahogy leírtam, lobogtathatják főleg vidéken, hogy a Tisza a fővárost már csődbe vitte, ezt csinálják majd az országgal is"...

8 hónapja
FLZOLI Denver Broncos 12 675 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Tarsi
Őszentsége Sobri Jóska
StormST
Nem értem ezzel mit nyernének. KariGerit lelokik a sakktábláról és ennyi maximum. Pénz nélkül, ami tudjuk hogy nincs az a pribék (Bél)Sára se tud majd villogni.

8 hónapja
FLZOLI Denver Broncos 12 675 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Aha, tehát az állam, amelyik simán leemelt 10,2 milliárdot a főváros számlájáról egy bírósági eljárást semmibe véve (btw, azt vajon visszautalták a bírósági határozat után? nem láttam róla hírt, szóval kétlem), majd nem szól le a MOL-nak, hogy akkor "dízel stop", vagy az MVM-nek, hogy "nem kell a troliknak az a hülye áram", amikor az első számlák nem lesznek kifizetve? Te állami garanciákat emlegetsz, meg felelősségvállalást, de ha a saját törvényeiket is szembe köpik, akkor mitől riadnak vajon vissza?
StormST
Így van. Így nem tud csődbe menni Budapest, bármit is gondolsz politikailag, egy költségvetés ennél sokkal flexibilisebb, vannak szolgáltatások amelyek nemfizetés esetén se szüntethetőek be, stb. Egy önkormányzatnak lehet papíron atomra minuszos a cash flowja, ez még nem csőd, vagyis működésképtelenség számunkra,lakosok számára. Sőt, tud még a minusznál is minuszosabb lenni.

Pont az van, hogy a fidesz szerint is tükörsima bukó Bp (max az ellenzék elbalfaszkodja, de az csak ajándék), így kb. addig rugdoshatják, amíg meg nem unják és közben mennek majd a plakátok vidékre, hogy "a Tisza a fővárost már csődbe vitte, ezt csinálják majd az országgal is", aztán beraknak egy csődbiztost és megy majd a huzavona, hogy akkor mi merre mennyi, legalább a választásokig...
StormST
Plakátok most is mehetnek, azoknak nem sok közük van a valósághoz, Soros-terv, Migránsveszely, Háború, te is tudod, hogy elég a cél, nem kell ok.
Őszentsége Sobri Jóska
Ha nem vagy képben, akkor inkább ne írj semmit. Jelenleg nincs költségvetés július 1-től, tehát nem tud mínuszos lenni.
Tarsi
De akkor csődbe se tud menni.
És elfogadott költségvetés nélkül is tud működni.
Őszentsége Sobri Jóska
De, ha július elsején nincs érvényes költségvetés, az csődöt jelent.
Ebbe most aktívan részt vállal a Tisza is a fidesz mellett.
Így nem csak a fidesznek szólna a tervben lévő sztrájk ami az ÖSSZES! közszolgáltatást érinti nem csak a BKVt.
Ebbe nem tudod belemagyarázni, hogy ez nem káros a tiszára nézve.
Tarsi
Ha csődbe megy a főváros, az minden egyes politikusnak rohadt nagy kudarc. Tök mindegy, hogy melyik vidéki szarfészek fölött trónol vagy épp egy belpesti kerületben festi át a bicikli sávokat.

A NER-t leginkább a csóróság és a pénztelenség errodálja, és ha kiütik direkt az ország idegközpontját és ütőerét azzal tökön szúrják magukat is. Ezzel senki se tud nyerni, és ha ezt valamelyik Rogán nyalonc nyerő stratégiaként tudja eladni akkor az eddig profinak gondolt SS light NER bűnszervezet köreiben akkor sokkal nagyobb bajban vagyunk mint gondolnánk.