Soccer

41 feliratkozó

több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 214 — #NoStress
Tényleg szórakoztató olvasni, hogy 2013-ban, az Európai Unióban, amikor határátkelő, vagy ellenőrzés nélkül el lehet autózni akár Madridig, mindenkinek okosteló, tabletek, ugyanazok a márkás ruhák vannak, azt vélelmezik sokan, hogy egy játékban, milliomosoknak számítanak olyan anakronisztikus fogalmak, mint "haza", "címeres mez", stb.
Egy prolinak Kaposvár külvárosában, vagy egy gimisnek Újpesten, akinek nincs ezekhez a dolgokhoz kapcsolata, és bele van ragadva a 20 évvel ezelötti valóságba lehet fontos egy játékban egy másik "ország" fölött aratott győzelem, de azoknak a profi játékosoknak, akiknek ez egyfajta megélhetés, munka, mondhatni tökmindegy.
És felesleges ezt megítélni, pláne érzelmi síkon.
2013-ban technikailag az EU-ban nincsenek nemzetállamok.
Pl. mit nem lehet csinálni Romániában (vagy akár Franciaországban, Belgiumban, stb.) amit Magyarországon lehet?
Alapíthatsz céget, nyithatsz bankszámlát, kontroll nélkül jöhetsz-mehetsz, vehetsz házat, válallhatsz munkát, házasodhatsz, stb.
Pláne mi a különbség egy kozmopolita életmódot folytató milliomos számára?
Az égvilágon semmi.
Az meg valóban nem az ő problémájuk, ha valami zserencsétlen drukker többet lát egy meccsbe, mint amit az valójában jelent.
Ha valakinek az az élete csúcspontja, ha mondjuk a magyar gurulósfoci válogatott kijut egy világeseményre - hát annak az élete finoman szólva is röhejes, de mindenképpen ingerszegény, felszínes és proli.
Persze mindenkinek szíve joga annak örülni aminek akar, ahogy nekem is megszólni azokat, akik ezzel az igénytelen szórakozással (gurulósfoci-drukkerség) legtizimálják azt a töménytelen haszontalan fost, ami "foci" név alatt évtizedek óta zajlik Magyarországon.

több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Nagy szerencséje van szerethető sanyinak, hogy egyik török meccsen sem Fatih ült a padon, mert most akkor a 4. helyen fordulnánk az utolsó 2 meccsre...
több mint 12 éve
Stez SMU Mustangs 47 733 — Whoops, looks like something went wrong.
Ez nem feltétlenül igaz, mert minden klubnak, minden válogatottnak van külön pszichiátere, aki mindegyik játékossal külön foglalkozik, ez a dolga.
Plusz az edző feladata, hogy az öltözőben és a megbeszéléseken megfelelően felkészítse a csapatot még pluszban, mert ugye mellette a pszichiáterek is állandóan elbeszélgetnek a játékosokkal. Na ez az, amire szerethető Sanyi bánk nem képes és ez az, amibe a válogatott belebukott.
Egyébként pedig ráfoghatjuk a mentális összezavarodottságra, de sosem kért senki sem többet egy játékostól, mint hogy fusson, hajtson, küzdjön. Az a játékos, aki a hazájáért küzd és megtiszteltetésnek véli a címeres mezt, az megteszi, mert semmi különlegesség nem kell ahhoz, hogy ne sétáljon a pályán és ne szarjon arra, mi történik körülötte.

Egyébként pedig nekem ne papoljon Juják a hatalmas teherről, mint ha szokatlan lenne. Ezt a sportot választotta, milliókat, sőt milliárdokat kap érte, akkor csinálja rendesen és ne sírjon, mint egy fürdőskurva. i van nyalva érte a segge, cserébe semmi többet nem várnak el tőle.
Komolyan úgy beszélünk a küzdésről és a hajtásról, mint ha akkora, lehetetlen dolog lenne és a csillagokat le kéne hozni az égről.

több mint 12 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 871 — no es importante
elméletben mindenki nagy küzdő, tele van motivációval, képzeletben felszántja a pályát, meghágja az ország összes jó nőjét, 100%-osan koncentrál a munkájára, nem ismer akadályokat, csak a gyakorlatban néha kissé félrecsúsznak a dolgok...jjncaa
Valóban. Csak kérdés, hogy neki ez-e a munkája, és hogy mekkora nyilvánosság előtt teszi, valamint mit képvisel. Vagy nem kérdés?apeszos
a baj pont azokkal van, akik máshogy viselkednek mikor "nézik" őket, mint mikor nem, és pont ez az a teher, amiről Dzsudzsák beszélt

és mily meglepő, hogy általában épp a legfontosabb meccseken állnak földbe gyökerezve a játékosok, követik el a legnagyobb hibákat és tűnik úgy, mintha szarnának bele az egészbe, holott egyszerűen csak az van, hogy nincsenek jól felkészítve mentálisan, kispöcsös korukban pedig valószínűleg ők is hogy fogadkoztak, mit küzdenek majd akkor, mikor magukra öltik a címeres mezt...jjncaa
de akkor miért nem öltek bele pár millió forintot, hogy találjanak pár pszichomókust, akik fel tudnák készíteni őket a legfontosabb meccsekre? vagy erre még nem jött rá a szerethető sándor?Dexxter Tailor
mert ez nem egy néhány terápiával megoldható probléma... nem így működik, nevelés és neveltetés kérdése, erről kellene szólnia az akadémiáknak, csak aztán mégse

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 557 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
amúgy meg gondolom a románok is simán elizgulták a saját meccsüket, ha ma nyertek volna, simán meglett volna nekik is a 2. hely. ellenben a törökök Fatih Terimmel kb nem tudnak kikapni, emlékezzünk csak a 2008-as eb-re, minden játékosuk az utolsó utáni percig küzdött, meg is lett az eredménye. plusz ők még a bukaresti "pokolban" is képesek voltak nyerni.

tehát a megoldás, szerezzük meg Terimet 😊

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 12 éve
elméletben mindenki nagy küzdő, tele van motivációval, képzeletben felszántja a pályát, meghágja az ország összes jó nőjét, 100%-osan koncentrál a munkájára, nem ismer akadályokat, csak a gyakorlatban néha kissé félrecsúsznak a dolgok...jjncaa
Valóban. Csak kérdés, hogy neki ez-e a munkája, és hogy mekkora nyilvánosság előtt teszi, valamint mit képvisel. Vagy nem kérdés?apeszos
a baj pont azokkal van, akik máshogy viselkednek mikor "nézik" őket, mint mikor nem, és pont ez az a teher, amiről Dzsudzsák beszélt

és mily meglepő, hogy általában épp a legfontosabb meccseken állnak földbe gyökerezve a játékosok, követik el a legnagyobb hibákat és tűnik úgy, mintha szarnának bele az egészbe, holott egyszerűen csak az van, hogy nincsenek jól felkészítve mentálisan, kispöcsös korukban pedig valószínűleg ők is hogy fogadkoztak, mit küzdenek majd akkor, mikor magukra öltik a címeres mezt...jjncaa
de akkor miért nem öltek bele pár millió forintot, hogy találjanak pár pszichomókust, akik fel tudnák készíteni őket a legfontosabb meccsekre? vagy erre még nem jött rá a szerethető sándor?

Don't blink!
több mint 12 éve

és mily meglepő, hogy általában épp a legfontosabb meccseken állnak földbe gyökerezve a játékosok, követik el a legnagyobb hibákat és tűnik úgy, mintha szarnának bele az egészbe, holott egyszerűen csak az van, hogy nincsenek jól felkészítve mentálisan, kispöcsös korukban pedig valószínűleg ők is hogy fogadkoztak, mit küzdenek majd akkor, mikor magukra öltik a címeres mezt...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
9 éves voltam mikor láttam Baranyi Mikit (salgótarjáni) 11 percig magyar válogatott mezben játszani. Többet feküdt a földön, mint állt, 11 percig robotolt, mindent kiadott magából. Jó játékos volt, de sose hívták be többet. Tudta, hogy ez az egyetlen egy lehetősége, a nagy esélye, mert soha többet nem lesz válogatott. Kikaptak ugyan, de 11 perc alatt többet mutatott, mint a fél csapat. Büszke volt arra, hogy magára ölthette a címeres mezt, és 660 másodpercig viselhette. Be is írta magát a történelemkönyvbe.
Jó pár évig az volt az álmom, hogy ha lehet, csak 1 másodpercig is, de legyek magyar válogatott. A hazámat képviselni a futballpályán mindennél többet ér.
Nem sikerült. De talán jobb is. Mert még engem utáltak volna meg Zsuzsiék, ha 1 másodperc alatt is ugyan, de megdöglök a pályán és többet mutatok, mint ő 89 perc 59 másodperc alatt.
több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Valóban. Csak kérdés, hogy neki ez-e a munkája, és hogy mekkora nyilvánosság előtt teszi, valamint mit képvisel. Vagy nem kérdés?
több mint 12 éve
elméletben mindenki nagy küzdő, tele van motivációval, képzeletben felszántja a pályát, meghágja az ország összes jó nőjét, 100%-osan koncentrál a munkájára, nem ismer akadályokat, csak a gyakorlatban néha kissé félrecsúsznak a dolgok...

---
több mint 12 éve
Stez SMU Mustangs 47 733 — Whoops, looks like something went wrong.
Azért a kommenteket olvasnám jutnak eszembe a nagy öregek, akik még nem a pénzért és az elismerésért játszottak, hanem egyszerűen, mert imádtak focizni. És a legtöbb igenis megtiszteltetésnek érezte, hogy egy ország, egy nemzet nevében mehetett ki a gyepre és őket képviselhette.
Számomra meg éppen az vicces, hogy lassan azt kell olvasnom és ezek szerint el is fogadnom, hogy még én vagyok a hülye és naív ember, amikor azt várom, hogy igenis egy mai játékos is érezze ezt megtiszteltetésnek. Oké, az szar kifogás, hogy nem pofára hívják be az embereket, mert Vityáék tökéletesen elintézték azt, hogy ne így legyen, de ez már rájuk nézve szégyen szerintem, mert ezek szerint nekik nem az az érdekük, hogy egy ütős, jó magyar válogatott játsszon minden meccsen, hanem az, hogy a spanok és a puszipajtások játsszanak.
Én sosem fogom elfogadni, hogy ha valaki egy komoly tétmeccsen felmegy alibizni a pályára, amellyel leégeti azokat, akiket képvisel, majd utána még neki áll feljebb, hogy ezt valaki számon meri kérni rajta.
Mások vagyunk, én így gondolom, ettől függetlenül még a legkisebb rosszérzés sem merül fel bennem azért, mert egyeseknek nem tetszik az, ahogyan én gondolkodom.
Szar ügy.
Ezek azok a dolgok, amelyeken úgy kellene elgondolkozni, mi lenne akkor, ha Te/Ti lennétek a válogatottban, valóban ennyire leszarnátok az egészet? ugyanezt a viselkedést mutattátok volna be, mint amit mondjuk Juják?
Szerintem egyébként nem.

több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 320 — Cowboys fan
egy ilyen román meccs után az a senkiházi NK9 lesgól után benyom ilyen gólörömöt... csebi
Kisjézust mondjuk nem tudom, mennyire kell elővenni, oké, erről a meccsről októberben derül ki, hogy volt-e egyáltalán tétje, de ő egy percet nemm kapott emlékeim szerint Bukarestben. meg neki ez volt az első gólja a nagycsapatban, hadd örüljön már...slowmotion
még abba a hulla gyenge bukaresti magyar válogatottba sem fért be... 😀
egyszerűen azután az eredmény és főleg a játék után, nem örülök úgy, mint egy BL döntőn, szépen lehajtott fejjel megtapsolom a közönséget és kész, nem pedig sztárt játszom... alázat az, amit a magyar játékosok még csak nem is ismernek...csebi
a kapitány elképzeléseibe? no igen... mondjuk azt el tudom képzelni, hogy ha lett volna Torghellinho, akkor még ráadásul őt hozza be Koman helyére, és akkor három erőcsatárral toltuk volna. mondjuk hárman öt vagy hat román védőt bevisznek a kapuig, lehet hogy lenne benne ráció 😊
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 547
erről beszélek, mintha valami meséskönyvet olvasnék...jjncaa
olyan jó érzés a fórum vs. 1 ember vitát az oldalvonalról nézni 😊Amadeus91
Szokatlan szerepben vagy, mi? 😀Asbee
egen, meglehetősen 😀
több mint 12 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
olyan jó érzés a fórum vs. 1 ember vitát az oldalvonalról nézni 😊Amadeus91
Szokatlan szerepben vagy, mi? 😀

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Az égés után nem állsz az ország elé,
De diadalnál a kamerában már csillog a zselé,
A Dinamo sztárja megmondta a frankót,
Maradj inkább oroszban és számláld a bankót,
Mert ilyen beszéddel címerest ne végy fel,
Inkább szórd a zsét, és néhány majd letérdel,
Eléd, de nem drukker, szal adj gázt keletre,
Majd postázok a román meccsről DVD-t a nevedre.
több mint 12 éve
Best komment from NS:

Még csoportelsők is lehetünk😊))))NB2
ja, hogyha a hollandokat kizárják, a románoktól és a törököktől meg levonnak 20 pontot 😀

Don't blink!
több mint 12 éve
az a baj, hogy a lófaszt fogják kihajtani, nem a belüket.
beállnak tíz emberrel bekkelni, aztán amikor mégis kapnak egy gólt, akkor majd néznek nagyokat. és mondhatják persze, hogy dehát Hollandiában tétmeccsen esélytelenek vagyunk, és ez igaz, mert ott a B-csapat is bizonyítani akar.slowmotion
tekintve, hogy
1, a holland közönség igényes, nem adnak ki 100 eurót szarért.
2, kőkeményen megy már a hajtás a VB keretbe való bekerülésért. Az egész idei év erről fog szólni.Amadeus91
nem a száz euróról szól ez.
és persze, hogy (most már) a vb-kerettagságért megy a harc. de ettől még nem lett kevésbé igazam, ugye? főleg úgy, hogy nálunk az A-csapat hajthatott volna azért a telibekúrt pótselejtezőért, de bazmeg, eredménykényszerben is húsz méterről "támadtak le" Bukarestben, csak azért jött ki a román térfélről a labda, mert a hátvédjeik megunták az egymás közötti passzolgatást.

persze bennem van a hiba, ilyen magas szinten nem fociztam, csak alacsonyabbakban és ott is csak utánpótlásban, de azt tudom, hogy ha hátrányban voltunk, akkor mindenki rohant, ahogy csak bírt, hogy összejöjjön az egyenlítés. és ez a hármas sípszóig ment, vagy amíg el nem fogyott az oxigén.
több mint 12 éve
NB2 New England Patriots 28 202 — nabege2@yahoo.com
Best komment from NS:

Még csoportelsők is lehetünk😊))))
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 547
olyan jó érzés a fórum vs. 1 ember vitát az oldalvonalról nézni 😊
több mint 12 éve
erről beszélek, mintha valami meséskönyvet olvasnék...

---
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Az a baj JJ, hogy te még hiszel a mesékben. És ezt nem bántásképp írom, csak tudod az utóbbi 28 évben volt vagy 100 esélyünk, egyszer sem éltünk vele.
...és tudod sem ez a csapat, sem ez a kapitány és szakmai stáb nem érdemli meg a 2. helyet, pótselejtezőt, vagy kijutást. De ezt szerintem te is tudod.JC6
nem, ti hisztek a mesékben, amikor olyanokat írtok, hogy "aki felveszi a címeres mezt, az szakadjon meg a hazáért", "a románok elleni küzdelem presztízskérdés" meg hasonlók...

azért írok ide, mert borzasztóan szórakoztatóak ezek a kommentek, csak fájdalmasan naivak is egyben

de ma kiderült, hogy az észteknél übermenschebb a magyar, a Bengals mindjárt igazol is egy DE-t a Wolves-ból Margus Hunt helyérejjncaa
Ne haragudj már meg, de ezek a játékosok mind a hazai klubokban, mind kint külföldön kerestek már annyit az utóbbi években, 2013. szeptember 6-ig, hogy ha netalántán bele is mennek EGY (!) kemény összecsapásba Romániában és megsérülnek, csak kibírják a rehabilitációs időszakot a zsíros bankszámlával együtt, nem? Olvastál valamelyik fórumon olyat, hogy egy román játékos is sérüléssel bajlódik a pénteki meccs után? Mert én nem. Viszont hallottam 5 magyarról!
Ez az egyik.

A másik.
Igenis, egy Románia - Magyarország meccsen MEG KELL HALNI A HAZÁÉRT. Nincs apelláta, nincs kifogás, csúszni - mászni kell, harapni, menni előre. Ezek a játékosok meggyalázták Magyarországot pénteken! Szembeköpték a saját szurkolóikat! Írd ezt a kommented annak a 2800 magyarnak, aki ott volt élőben és átélte azt a megaláztatást...
több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Az a baj JJ, hogy te még hiszel a mesékben. És ezt nem bántásképp írom, csak tudod az utóbbi 28 évben volt vagy 100 esélyünk, egyszer sem éltünk vele.
...és tudod sem ez a csapat, sem ez a kapitány és szakmai stáb nem érdemli meg a 2. helyet, pótselejtezőt, vagy kijutást. De ezt szerintem te is tudod.JC6
nem, ti hisztek a mesékben, amikor olyanokat írtok, hogy "aki felveszi a címeres mezt, az szakadjon meg a hazáért", "a románok elleni küzdelem presztízskérdés" meg hasonlók...

azért írok ide, mert borzasztóan szórakoztatóak ezek a kommentek, csak fájdalmasan naivak is egyben

de ma kiderült, hogy az észteknél übermenschebb a magyar, a Bengals mindjárt igazol is egy DE-t a Wolves-ból Margus Hunt helyérejjncaa
Pont most? Amikor három éve minden "népnemzeti"? És aki nem az hazaáruló? A nemzet csapata az a nemzet csapata. Vagy mégsem? Én szeretem a meséket. Szórakoztatóak.
több mint 12 éve
nem, ti hisztek a mesékben, amikor olyanokat írtok, hogy "aki felveszi a címeres mezt, az szakadjon meg a hazáért", "a románok elleni küzdelem presztízskérdés" meg hasonlók...jjncaa
igenis szakadjon meg. a profi futballisták (tehát nem a magyar, profinak nevezett, hanem a nyugati, valódi játékos) mindegyike azt mondja, hogy igenis, az ember szakadjon meg, ha felveszi a címeres mezt. klubcsapatod annyi lehet, hogy két kezeden meg sem tudod számolni, de válogatottban talán kettőben ha szerepelhetsz, és ebben benne van egy utánpótlás utáni honosítás is.
a románok elleni meccs meg csak annyira presztízsküzdelem, mint mondjuk az angol-ír.
több mint 12 éve
NB2 New England Patriots 28 202 — nabege2@yahoo.com
De azért hadd legyen már nagyobb respectje egy románok elleni meccsnek mint egy Észtnek! Olvasd el mit irt Dub! Vagy pl nehezen hiszem, hogy egy skót-angolon, ha az angolok lecumiznának 1 kapuralövéssel 3-0-ra, az angol szurkolók olyan könnyen túllépnének rajta.
Mint magyar ember örülök, hogy van esélyünk kijutni, de akkor se legyen már valakinek ekkora arca a semmire!
több mint 12 éve

de ma kiderült, hogy az észteknél übermenschebb a magyar, a Bengals mindjárt igazol is egy DE-t a Wolves-ból Margus Hunt helyére

---