Sorozatok

33 feliratkozó

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 449 — #NoStress
Szóval ha nem is lesz nálam all-time top 10, még 20 sem, de idén mindenképpen top 3 egyelőre. Ez egy igazi, jó sorozat. Jó sztori, jó színészek, jó forgatókönyv, fasza kivitelezés. Még sok ilyet.
MC12
Lezárt sorozat, vagy az első évad a sok közül?

több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 945 — Patriot
Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

Nem emlékszem mikor láttam ennyire jól megcsinált sorozatot. Szuper story (és true), remek színészek. Bárkinek ajánlottam senki nem csalódott.
Első évad utolsó része a héten jött ki.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 027
Most ugye egyszerre jön - ma - a Tokio Vice

A TV ellenben kurvajó. Mekkora kontraszt, hogy ott is van két 20-on éves srác (a kisjakuza meg a főhős) és mégis mennyivel életszerűbbek, természetesebbek, mennyivel gördülékenyebb a sztori, a forgatókönyv a párbeszédek. Ez pedig nem technika vagy büdzsé kérdés, hanem írói és rendezői kreativitás plusz képernyős, nem szinpadi színészek. Engem nagyon megvett a sorozat, már - már noir, ami nagy kedvencem és hát Watanabe-t is bármeddig el tudom nézni a képernyőn, szóval itt minden összeállt.

Mostmár végignézem mindkettőt de teljesen más szájízzel.
MC12
Az eredeti kommentemre akartam válaszolni, de akkor már inkább ide a Tokyo Vice kapcsán, mert kíváncsi vagyok a véleményedre, ha már esetleg végignézted.

Tokyo Vice
A színészek, környezet, hangulat, sztori az kiváló.
Ansel Elgort játéka jó volt, bár úgy éreztem, hogy talán az íróval együtt kicsit rájátszottak a jóképűségére, annak ellenére, hogy alapjában véve egy visszahúzódó karaktert próbáltak meg nekünk az elején bemutatni.

A japán színészek nagyon erősek és nagyon jól játszanak, iszonyatosan átadják a hangulatot, simán tudnék még több ilyen színvonalú sorozatot nézni, ha esetleg valaki tud valami jó japán sorit mondani, csak legyen hozzá angol felirat 😊

Számomra kicsit hátrány volt amikor átváltottak angolra, sokszor feleslegesen, mert az picit visszahúzta a sorozatot.

Az összes karakternek tudtak érdekes hátteret és motivációt adni, ami folyamatosan görgette előre a sztorit, néha nem összefüggőnek tűnő szálakon, de aztán szépen lassan elkezdett minden összekapcsolódni, összefonódni, a szereplők helyzetének és kapcsolatainak következményeként.

Körülbelül az 5-6. résznél bicsaklott meg a sorozat, ahol bekerült egy pár üresjárat, felesleges filler jelenet, hogy ki legyen töltve a 8 rész és hagyva teret egy esetleges további évadnak.

Legalábbis ezt éreztem a végén, ahol pár történés nem lett tiszta és nem állt össze teljes kerek egésszé a történet.
Viszont az yakuza világ brutalitása, ok-okozati összefüggései nagyon jól átjöttek és húztak "meglepő" dolgokat is, amire, ha jobban belegondol az ember, számíthatott, hisz ahogy Sato is mondta, ez egy kegyetlen világ.

Az ő karaktere amúgy az egyik kedvenc, mellette pedig Watanabe detektívje, az Oyabun, Miyamoto és Tozawa is nagyon erőset játszik, bár, mivel főbb, ha nem főszereplők, el is várható.

Igazából nincs egyetlen egy karakter sem ami nem odaillő, a történések jól vágottak, tényleg csak az utolsó pár részben volt egy-egy feleslegesen hosszú vagy egyáltalán nem szükséges filler jelenet.

Egy szó mint száz, nekem iszonyatosan tetszett és hát kíváncsi vagyok a folytatásra, mert lesznek benne meglepő és brutális részek és várom az új karaktereket is.
Solymi
Most hagytam abba a 7-es részt, és kb. ugyanígy gondolom. Az 5-6-ban túl sok volt a csajok fillerje, felőlem lehetett volna 10 perccel rövidebb egy rész, de ezek nincsenek. A képi világ továbbra is parádé, Watanabe már csak ahogy néz, elviszi egy random jelenetet. Szórakoztató, de ő az egyetlen japán szinész a sorozatban, aki nem a klasszikus távol-keleti színész-stílust alkalmazza hanem valahol a két világ (Hollywood - Japán) között van színész-játékban és ez még jobban kiemeli a szereplők közül (nyilván, egy valag USA filmben játszott).

Szóval ha nem is lesz nálam all-time top 10, még 20 sem, de idén mindenképpen top 3 egyelőre. Ez egy igazi, jó sorozat. Jó sztori, jó színészek, jó forgatókönyv, fasza kivitelezés. Még sok ilyet.
MC12
Ahogy nézem, többségük játszott már amerikai filmekben, szóval nem ismeretlen számukra a terep.
Haneda-t meg se említettem, bár ő nem sokáig volt színen.

Watanabe meg nemhiába akkora sztár, ha már mondhatjuk így, nagyon jó mimikája van, tudja hogyan kell azt a pluszt beletenni, bár az ő lehetőségei azért bővebbek mint a társaié, kivéve a Satot játszó színészt.

A könyv már megvan ebook formátumban, most gondolkozom azon, hogy berendelem a papírformátumot is.

Ja, illetve itt van még egy doku, ha esetleg kimaradt volna, ez inkább az Utolsó Szamurájhoz kapcsolódik:
A szamurájok kora
 www.imdb.com/title/tt10551256/?ref_=nm_flmg_act_5
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 127 — The Mathematician
Besúgó
történelemhűség az elveszett, viszont a feszültség meg a dráma egész jó volt
engem a színészek se zavartak, kaptunk egy igényes sorozatot összességében
Negritis
Vicces, de az ismerősi körömben szinte 50-50 az arány a csalódottak és a "jó kis sorozat volt" gondolók között 😊

Csalódottak, mert többet, sokkal többet ígért a HBO és az író is a bemutató előtt, lesz itt kőkemény ügynök-kérdés, az államhatalom módszereinek bemutatása, morális kérdések, a '80-as évek hanyatló szocializmusában az érvényesülési modellek megmutatása, az egyetemi mozgalmak megmutatása stb. ---- és ez meg is történt többségében, de olyan papírmásé vastagsággal, fejfogós butaságokkal és szögegyszerű összetettségben, hogy abszolút megértem, aki csalódott (én is), hogy mondjuk egy "A Mások élete" magyar sorozatban helyett, egy tinidrámát kaptunk nyakonöntve kicsi szocializmussal. Lehet ezt, csak akkor ezt kell mondani, és nem nagyobbat ígérni, mert így keserű a szájíz.

Éééés itt van az én kedvesem, meg egy valag ismerősöm aki nem is érti, hogy ez az eltartott kisujjú értelmiség mi a faszt vernyákol, ez egy fasza sorozat volt, kurvajó zenével és díszlettel - az én megjegyzésem: Bulls kabát '85-ben?? komolyan? én nem nagyon értek az NBA-hez, sőt, de a '80-as évek az nem a Lakers-Celtics rivalizálással telt? eh.. - volt benne egy kis nyomozás, egy kis ügynökösködés, szerelmi szálak, kis politika, cliffhanger minden rész végén - mit akarunk még? 😊
MC12
figy én az első résznél elengedtem azokat a dolgokat amiket számonkérsz
azokban fel is sült a sorozat, de én pl az aranyéletet se néztem végig mert voltak vele bajaim
bár Döbrösi Laura miatt lehet megnézem a 3. évadot
a Bullsról annyit hogy igazad van hogy a 87-88 környékén kezdtek beduranni amerikában is (ugye a bad boys rivalizálás) de Jordan már újoncként berobbant kb
és a 70es években is volt egy jobb időszakuk de jordan érkezése kezdte rendbe rakni a csapatot és kihúzni a középszerűségből

sztem bőven kritizálható a sorozat mert vannak hibái, de én ezek ellenére is tök jót szórakoztam rajta
Geri karakteríve is tetszett nekem, még ha mélyíthették is volna

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 379
Besúgó
Negritis
Vicces, de az ismerősi körömben szinte 50-50 az arány a csalódottak és a "jó kis sorozat volt" gondolók között 😊

Csalódottak, mert többet, sokkal többet ígért a HBO és az író is a bemutató előtt, lesz itt kőkemény ügynök-kérdés, az államhatalom módszereinek bemutatása, morális kérdések, a '80-as évek hanyatló szocializmusában az érvényesülési modellek megmutatása, az egyetemi mozgalmak megmutatása stb. ---- és ez meg is történt többségében, de olyan papírmásé vastagsággal, fejfogós butaságokkal és szögegyszerű összetettségben, hogy abszolút megértem, aki csalódott (én is), hogy mondjuk egy "A Mások élete" magyar sorozatban helyett, egy tinidrámát kaptunk nyakonöntve kicsi szocializmussal. Lehet ezt, csak akkor ezt kell mondani, és nem nagyobbat ígérni, mert így keserű a szájíz.

Éééés itt van az én kedvesem, meg egy valag ismerősöm aki nem is érti, hogy ez az eltartott kisujjú értelmiség mi a faszt vernyákol, ez egy fasza sorozat volt, kurvajó zenével és díszlettel - az én megjegyzésem: Bulls kabát '85-ben?? komolyan? én nem nagyon értek az NBA-hez, sőt, de a '80-as évek az nem a Lakers-Celtics rivalizálással telt? eh.. - volt benne egy kis nyomozás, egy kis ügynökösködés, szerelmi szálak, kis politika, cliffhanger minden rész végén - mit akarunk még? 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 379

A TV ellenben kurvajó. Mekkora kontraszt, hogy ott is van két 20-on éves srác (a kisjakuza meg a főhős) és mégis mennyivel életszerűbbek, természetesebbek, mennyivel gördülékenyebb a sztori, a forgatókönyv a párbeszédek. Ez pedig nem technika vagy büdzsé kérdés, hanem írói és rendezői kreativitás plusz képernyős, nem szinpadi színészek. Engem nagyon megvett a sorozat, már - már noir, ami nagy kedvencem és hát Watanabe-t is bármeddig el tudom nézni a képernyőn, szóval itt minden összeállt.

MC12
Az eredeti kommentemre akartam válaszolni, de akkor már inkább ide a Tokyo Vice kapcsán, mert kíváncsi vagyok a véleményedre, ha már esetleg végignézted.

Tokyo Vice
Ansel Elgort játéka jó volt, bár úgy éreztem, hogy talán az íróval együtt kicsit rájátszottak a jóképűségére, annak ellenére, hogy alapjában véve egy visszahúzódó karaktert próbáltak meg nekünk az elején bemutatni.

A japán színészek nagyon erősek és nagyon jól játszanak, iszonyatosan átadják a hangulatot, simán tudnék még több ilyen színvonalú sorozatot nézni, ha esetleg valaki tud valami jó japán sorit mondani, csak legyen hozzá angol felirat 😊

Számomra kicsit hátrány volt amikor átváltottak angolra, sokszor feleslegesen, mert az picit visszahúzta a sorozatot.

Az összes karakternek tudtak érdekes hátteret és motivációt adni, ami folyamatosan görgette előre a sztorit, néha nem összefüggőnek tűnő szálakon, de aztán szépen lassan elkezdett minden összekapcsolódni, összefonódni, a szereplők helyzetének és kapcsolatainak következményeként.

Körülbelül az 5-6. résznél bicsaklott meg a sorozat, ahol bekerült egy pár üresjárat, felesleges filler jelenet, hogy ki legyen töltve a 8 rész és hagyva teret egy esetleges további évadnak.

Legalábbis ezt éreztem a végén, ahol pár történés nem lett tiszta és nem állt össze teljes kerek egésszé a történet.
Viszont az yakuza világ brutalitása, ok-okozati összefüggései nagyon jól átjöttek és húztak "meglepő" dolgokat is, amire, ha jobban belegondol az ember, számíthatott, hisz ahogy Sato is mondta, ez egy kegyetlen világ.

Az ő karaktere amúgy az egyik kedvenc, mellette pedig Watanabe detektívje, az Oyabun, Miyamoto és Tozawa is nagyon erőset játszik, bár, mivel főbb, ha nem főszereplők, el is várható.

Igazából nincs egyetlen egy karakter sem ami nem odaillő, a történések jól vágottak, tényleg csak az utolsó pár részben volt egy-egy feleslegesen hosszú vagy egyáltalán nem szükséges filler jelenet.

Egy szó mint száz, nekem iszonyatosan tetszett és hát kíváncsi vagyok a folytatásra, mert lesznek benne meglepő és brutális részek és várom az új karaktereket is.
Solymi
Most hagytam abba a 7-es részt, és kb. ugyanígy gondolom. Az 5-6-ban túl sok volt a csajok fillerje, felőlem lehetett volna 10 perccel rövidebb egy rész, de ezek nincsenek. A képi világ továbbra is parádé, Watanabe már csak ahogy néz, elviszi egy random jelenetet. Szórakoztató, de ő az egyetlen japán szinész a sorozatban, aki nem a klasszikus távol-keleti színész-stílust alkalmazza hanem valahol a két világ (Hollywood - Japán) között van színész-játékban és ez még jobban kiemeli a szereplők közül (nyilván, egy valag USA filmben játszott).

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Not so pretty
a témák bedobása és a veszélyek/vizsgálatok/perek bedobása tök jó
a megvalósítás kicsit meh

több mint 2 éve
Besúgó

több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 027

MC12

Tokyo Vice

több mint 2 éve
Stez SMU Mustangs 43 306 — Whoops, looks like something went wrong.
akinek bejött a The Wire, remélem nézi a We Own This City-t, David Simon, 6 részes minisorozat, eddig (2 rész) ugyanolyan minőségi cucc, mint az eddigi sorozatai
Löfli
Fu, mar kineztem magamnak, csak meg akarom varni az evad veget.

több mint 2 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 425 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
 youtu.be/ORLHTNhEqIM
több mint 2 éve
akinek bejött a The Wire, remélem nézi a We Own This City-t, David Simon, 6 részes minisorozat, eddig (2 rész) ugyanolyan minőségi cucc, mint az eddigi sorozatai
Löfli
Olvastad az indexes kritikát? 😊
r.baggio
nem olvasok indexet 😊
Löfli
ne is, totál vakon van ez az ember aki írta azt a kritikát.
Visszahozza a Wire feelinget teljesen, nyílván nem az a szint, de teljesen nézhető, élvezhető.
Kenny
mondjuk az index telex mindig is vakon volt kb mindenben
film, sorozat, gaming, tech, ...

több mint 2 éve
Kenny Atlanta Falcons 10 029 — Omar's Coming Yo!
Löfli
r.baggio
nem olvasok indexet 😊
Löfli
ne is, totál vakon van ez az ember aki írta azt a kritikát.
Visszahozza a Wire feelinget teljesen, nyílván nem az a szint, de teljesen nézhető, élvezhető.

több mint 2 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 20 186 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Löfli
r.baggio
nem olvasok indexet 😊

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
Don't blink!
több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 437 — no es importante
Löfli

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve

Don't blink!
több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 17 191
Véget ért napjaink egyik legjobb sorozata aka Ozark!
2 nagyszerű résszel indult az s5 2. fele!

Közben ránéztem az imdb-re, és a sorozatzáró lett a sorozat leggyengébb része 🤔😔
steelwolf
Sajnos nekem sem jött be a vége.

| Vártam a katarzist, de nem jött, így a vége csak egy nagy meh lett. Hiába a sorozatzárás, szerintem nem zárták le, simán van lehetőség a folytatásra.
Jó lett volna, ha Wendy egy kicsit többet szenved. Ruth nagyon idegesítő lett a végére, így a puff semmi érzelmet nem váltott ki nálam. Marty meg végigtolta a sorozatot ugyanazzal a pofával kb.
|
cartman023
Teljesen egyetértek!
A 3. évad volt a csúcs!
steelwolf
Elfáradtak sajnos,
Nem tudták eldönteni | hogy a vége Sopranos, vagy Breaking Bad legyen, ha már saját ötlet nem volt, így kb ilyen se íze se bűne lett, amellett hogy sokáig azért ott voltak a szeren.
Elfáradt na.
/azért még így is a jobb fajta volt/

Szerintem a gyerekkel még lehet csinálnak egy spin off később.
simán elbírná…
|

Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 425 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
 www.youtube.com/watch?v=Ko3umB95rxU
több mint 2 éve

Közben ránéztem az imdb-re, és a sorozatzáró lett a sorozat leggyengébb része 🤔😔
steelwolf

| Vártam a katarzist, de nem jött, így a vége csak egy nagy meh lett. Hiába a sorozatzárás, szerintem nem zárták le, simán van lehetőség a folytatásra.
Jó lett volna, ha Wendy egy kicsit többet szenved. Ruth nagyon idegesítő lett a végére, így a puff semmi érzelmet nem váltott ki nálam. Marty meg végigtolta a sorozatot ugyanazzal a pofával kb.
|
cartman023
Teljesen egyetértek!
A 3. évad volt a csúcs!
több mint 2 éve
cartman023 Indianapolis Colts 824

steelwolf

|
több mint 2 éve
zavi27 Las Vegas Raiders Clemson Tigers 4 914 — Amerikai sportok rajongója
Ha bejött a The Flight Attendant 1. évada, akkor a 2. is tetszeni fog, ugyanaz a kaptafa, ám mégis máshogy áll össze.
empty taxi
Még csak az első részt láttam az új évadból, de már most sokkal jobbnak tűnik mint a szintén nem rossz első évad valóban.
több mint 2 éve
ez a tokyo vice vége elég erőltetett fing lett szerintem, az első pár részben azért el tudott kapni a hangulata, de a végére nagyon szétesett a sztori, főleg a Jake-Samantha szál irritált

Don't blink!
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
Ha bejött a The Flight Attendant 1. évada, akkor a 2. is tetszeni fog, ugyanaz a kaptafa, ám mégis máshogy áll össze.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 955 — Lucas Scott
Véget ért napjaink egyik legjobb sorrozata aka Ozark!

steelwolf
Én majd hétvégén jövő hét elején zárom le!

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve

Szerkesztette: steelwolf