NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 379
43
02:05 CFB Playoff - Alabama @ Oklahoma (ARENA4)
Sorozatok
32 feliratkozó
több mint 6 éve
Volt oka? De mi?Ez kegyetlen brutalitás, nem őrültség még mindig. 😊||
Amit még sokan elfelejtenek Daeneryssel kapcsolatban, hogy míg Meerenben pont, hogy a nép állt mellé, addig itt a nép mindvégig ellene volt, még úgy is inkább Cersei-t választották, hogy a fél várost felrobbantotta. Daenerys-t végig egy idegen hódítónak tartották, pedig nem lehet azt mondani, nem adta meg az esélyt többször is King's Landing lakóinak, hogy térfelet váltsanak, mégsem tették ezt meg...
Ami zavar viszont az, hogy ezt a tettét próbálják úgy beállítani mintha azért csinálta volna, mert úrrá lett rajta az őrültség. Pedig ez szerintem egy szimpla erődemonstráció volt, egy üzenet, hogy igen, nála van Westeros legfélelmetesebb fegyvere és nem fél azt használni, főleg azok után, hogy az elméletileg szövetségesei már sokadjára árulják el. A karakterében mindig is benne volt ez a zsarnoki, diktatórikus uralkodás, csak a segítői vissza tudták fogni, most hogy nincs mellette senki, előtérbe is kerültek ezek a jellemvonásai. |
Mr.Breaker
Megszólalat a harang, hogy a ávros megadja magát, az ellenfelek eldobták a kardot.
A nép fellélegzett. Erre neki áll lángba borítani a város.
Erődemostráció ha ezek után odamegy és a redkeepet a sárkányával addig robbantja míg nem érzi biztosnak hogy Cersei halott.
Az hogy hagyja hogy a csapataik mindenkit gyilkoljanak tekintet nélkül hogy katona vagy nem és embereket és gyerekeket éget úgy hogy katona közelükbe sincs, azért már ezen picit túl van. Konkrétan a várost sziszematikus felégeti úgyhogy tudja hogy 1 millióan vannak benne. Ha szerinted ez nem őrültség akkor nem biztos hogy a többiekben van a hiba 😀
|
Toca
Még ha nincs is nagyon kifejtve, de volt oka ezt tenni. Egy őrültnél nem látod az ok-okozati összefüggéseket. Ha a Long Night után fogja magát és szétégeti Deres-t, arra azt mondanám, igen ez őrült, csakhogy itt nem ez a helyzet...
Mr.Breaker
Ne mond már hogy őrültség nélkül megtudod magyarázni azt hogy szembe ment azzal amiből építette a hadait.
De ok akkor nem őrült, csak kegyetlen gyilkológép aki szembe ment a józan ésszel és túlzóan reagált le egy megnyert csatát.
Így jobb ? 😊
több mint 6 éve
twitter.com/whoisjakevanD/status/1128061415103848448kurva jo ezzel az AC/DC szammal is 😀 a dalszoveg is passzol, pont Grey Wormot mutatjak ahogy nez a fegyvertelen katonakra, kozben: I won't take no prisoners, won't spare no lives
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 6 éve
Mr.Breaker
1 933
Ez kegyetlen brutalitás, nem őrültség még mindig. 😊||
Amit még sokan elfelejtenek Daeneryssel kapcsolatban, hogy míg Meerenben pont, hogy a nép állt mellé, addig itt a nép mindvégig ellene volt, még úgy is inkább Cersei-t választották, hogy a fél várost felrobbantotta. Daenerys-t végig egy idegen hódítónak tartották, pedig nem lehet azt mondani, nem adta meg az esélyt többször is King's Landing lakóinak, hogy térfelet váltsanak, mégsem tették ezt meg...
Ami zavar viszont az, hogy ezt a tettét próbálják úgy beállítani mintha azért csinálta volna, mert úrrá lett rajta az őrültség. Pedig ez szerintem egy szimpla erődemonstráció volt, egy üzenet, hogy igen, nála van Westeros legfélelmetesebb fegyvere és nem fél azt használni, főleg azok után, hogy az elméletileg szövetségesei már sokadjára árulják el. A karakterében mindig is benne volt ez a zsarnoki, diktatórikus uralkodás, csak a segítői vissza tudták fogni, most hogy nincs mellette senki, előtérbe is kerültek ezek a jellemvonásai. |
Mr.Breaker
Megszólalat a harang, hogy a ávros megadja magát, az ellenfelek eldobták a kardot.
Erődemostráció ha ezek után odamegy és a redkeepet a sárkányával addig robbantja míg nem érzi biztosnak hogy Cersei halott.
Az hogy hagyja hogy a csapataik mindenkit gyilkoljanak tekintet nélkül hogy katona vagy nem és embereket és gyerekeket éget úgy hogy katona közelükbe sincs, azért már ezen picit túl van. Konkrétan a várost sziszematikus felégeti úgyhogy tudja hogy 1 millióan vannak benne. Ha szerinted ez nem őrültség akkor nem biztos hogy a többiekben van a hiba 😀
|
Toca
Még ha nincs is nagyon kifejtve, de volt oka ezt tenni. Egy őrültnél nem látod az ok-okozati összefüggéseket. Ha a Long Night után fogja magát és szétégeti Deres-t, arra azt mondanám, igen ez őrült, csakhogy itt nem ez a helyzet...
több mint 6 éve
A Marvel filmekkel ellentétben a GoT-ban - legalábbis a könyvekben és a könyvadaptációban - mindig is megvolt a finesz, a kiszámíthatatlanság és a fordulatosság. A Marvel filmekben nekem elegendő a látványosság, az akció, a digitális effektek, és a poénkodás; nem is várok el többet. A GoT-tól elvárnám, ha tartaná a színvonalat. Pedig ennyi pénzből tarthatná, nem azon múlik.Nem szeretem Puzsért, de pont ugyanígy gondolom, ahogyan írtad. Nem véletlen a Marvel filmek térhódítása sem, de az már egy másik téma.Attól hogy sokan nézik, még lehet szar 😊Puzsér számára biztosan. 😀 Sőt, ő már a nézettségi adatokból le tudná vezetni - hosszan részletesen (és hangosan) -, hogy minél többen nézik, csak annál sz*rabb lehet. 😀 De ezért szerettyük. 😉
És különben is, az együtthányós sztorik jók, úgy alakul ki az igaz brotherhood 😀
warr_b
peterk2005
PEEtör
Egy ideje nem érzem, hogy a szerzők különlegességekre törekednének, hanem ilyen összefoglalószerű történések zajlanak, amit tényleg be lehetne sűriteni 30 percbe. Kivágod a lényeges párbeszédeket, odarakod a szimbolikus formákat/jeleket, helyszíneket, háttérelemeket és akkor is megérted és kikövetkezteted a folytatást. Nekem az igazi dráma elmaradt, holott voltak fordulópontok, ahol meg lehetett volna oldani. Vannak persze váratlan események és szép megoldások (sárkány lelövése), amit utána valami elbaszott logikátlansággal elrontanak.
Korábban valahogy mindenben a cliffhangert kerestem a sztoriban, akár volt, akár nem, mert nem tudtam eldönteni, hogy milyen kifejletet hoz, most nem látom, hogy gondolkodásra késztetne a történet.
Mindezektől eltekintve nekem Coster-Waldau, Headey, Sophie Turner és Dinklage színészi játéka emészthetően elviszi a sorozatot. (Sansa és Jamie karakterei és fejlődési ívük még a legizgalmasabbak). Más kérdés, hogy Kit és Emilia Clarke mennyire unalmasak tudnak lenni.
Arról nem beszélve, hogy fontos mellékszereplőket mennyire parkolóvágányra tettek és mennyire kihasználatlan maradt mondjuk Sam, Bran vagy Tormund. (Nekem a legnagyobb megoldás az lett volna tényleg, ha Baelish valójában nem halt volna meg...hanem jól bekavar a végkifejletbe)
több mint 6 éve
Nem szeretem Puzsért, de pont ugyanígy gondolom, ahogyan írtad. Nem véletlen a Marvel filmek térhódítása sem, de az már egy másik téma.Attól hogy sokan nézik, még lehet szar 😊Puzsér számára biztosan. 😀 Sőt, ő már a nézettségi adatokból le tudná vezetni - hosszan részletesen (és hangosan) -, hogy minél többen nézik, csak annál sz*rabb lehet. 😀 De ezért szerettyük. 😉
És különben is, az együtthányós sztorik jók, úgy alakul ki az igaz brotherhood 😀
warr_b
peterk2005
több mint 6 éve
Ugye ezt te se gondolod komolyan, amikor dollarmilliardok repdesnek az évaddal kapcsolatban, nézettségi rekordot dont hogy az HBO majd 5 évig vár a befejezéssel 😊De! Nekem az utóbbi három évaddal a legnagyobb problémáim az átgondoltság hiánya és az ötlettelenség. Az előbbit a nyolcadik évad kapcsán még lehet magyarázni a szűkös időkerettel, csak akkor meg egy csomó szálat már a hatodik-hetedik évadban lehetett volna bontani, v történést előrehozni. Amik pedig egy vontatott semminek tűntek, úgy öt-hat részt nyugodtan ki lehetett volna hagyni.Fast WillieEnnyire már nem ismerem a hátteret - igazából csak a sorozatot néztem, mögé nem olvastam sosem -, de az a tippem, hogy amikor a 6. és 7. évad forgatókönyvei készültek (ill. amikor a jeleneteket forgatták), akkor még teljesen más elképzelés lehetett a sorozat majdani befejezésével kapcsolatban. Azt nem tudom, hogy pontosan mi, de szerintem több évadot is terveztek még. Aztán teltek az évek, és kiderült, hogy nem lesz már esély a színészgárdát több évadra is összetrombitálni, és akkor lett kényszerből ez a highlight-szerű rapid befejezés kitalálva.
Lehet, hogy jobb lett volna akkor már abbahagyni a 7. évadnál, aztán mondjuk 4-5 év - vagy 10 - múlva egy teljesen új gárdával nekifutni a sztori maradék részének. Addigra talán elnézte volna a közönség, hogy minden szereplő kicserélődött. Persze ez is csak találgatás, hiszen azt sem tudjuk még, hogy hogyan fog befejeződni a Martin féle változat. Ha befejezi valaha is.
peterk2005
több mint 6 éve
De! Nekem az utóbbi három évaddal a legnagyobb problémáim az átgondoltság hiánya és az ötlettelenség. Az előbbit a nyolcadik évad kapcsán még lehet magyarázni a szűkös időkerettel, csak akkor meg egy csomó szálat már a hatodik-hetedik évadban lehetett volna bontani, v történést előrehozni. Amik pedig egy vontatott semminek tűntek, úgy öt-hat részt nyugodtan ki lehetett volna hagyni.Fast WillieEnnyire már nem ismerem a hátteret - igazából csak a sorozatot néztem, mögé nem olvastam sosem -, de az a tippem, hogy amikor a 6. és 7. évad forgatókönyvei készültek (ill. amikor a jeleneteket forgatták), akkor még teljesen más elképzelés lehetett a sorozat majdani befejezésével kapcsolatban. Azt nem tudom, hogy pontosan mi, de szerintem több évadot is terveztek még. Aztán teltek az évek, és kiderült, hogy nem lesz már esély a színészgárdát több évadra is összetrombitálni, és akkor lett kényszerből ez a highlight-szerű rapid befejezés kitalálva.
Lehet, hogy jobb lett volna akkor már abbahagyni a 7. évadnál, aztán mondjuk 4-5 év - vagy 10 - múlva egy teljesen új gárdával nekifutni a sztori maradék részének. Addigra talán elnézte volna a közönség, hogy minden szereplő kicserélődött. Persze ez is csak találgatás, hiszen azt sem tudjuk még, hogy hogyan fog befejeződni a Martin féle változat. Ha befejezi valaha is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Alapvetően nem vagyok egy esztéta tìpusú filmnéző és mindig a szórakozás kedvéért választom a kikapcsolódás ezen formáját, mellette a GoT-ot sok szempontból imádom.De! Nekem az utóbbi három évaddal a legnagyobb problémáim az átgondoltság hiánya és az ötlettelenség. Az előbbit a nyolcadik évad kapcsán még lehet magyarázni a szűkös időkerettel, csak akkor meg egy csomó szálat már a hatodik-hetedik évadban lehetett volna bontani, v történést előrehozni. Amik pedig egy vontatott semminek tűntek, úgy öt-hat részt nyugodtan ki lehetett volna hagyni.
A legnagyobb csalódás a white walkerek és NK szerepének degradálása, amire épült kb az egész sztori és egy kurta-furcsa véget ért. Jönnek, ijesztgetnek, beszarsz tőlük, holtakat támaszt fel, Jégsárkányt oroz, Falat dönt és egy késszúrás bevégez 60 résznyi befosást és jó amerikai szokás szerint elég a vezírt meggyakni a győzéshez, meraz epikus. (Amcsik 70%-a hisz abban, hogy az Alap>ító Atyák az első sorban harcoltak és személyesen Hitler vezette a Wehrmachtot a D-napon).
Nekem ez a történetvezetés már rontja az élményszerűséget, holott a látványelemek még így is elviszik a sorozatot.
Bevallom, hogy én hittem abban, hogy nem Cersei vs Deny lesz a főtéma, hanem a királyvári holtak vs Észak.
Elfogadom, hogy Weissék erre mentek a storyval, azért remélem a könyv más irányt vesz.
több mint 6 éve
Háát... ilyent mégis miért írnak le - miután leírják, hogy értik a körülményeket -, hogy "az írók lépten-nyomon felrúgják a saját maguk felállította szabályokat, és nem törődnek az előző évadok karakterfejlődésével sem"? Hát persze, hogy felrúgják. Az előző évadok character driven regény alapján készült TV adaptációk voltak, persze, hogy a központban a karakter fejlődés állt. Amióta meg nincs regény-alap, és be kell valahogy fejezni, mégpedig sietve, azóta meg plot driven történetvezetésű lett. És egy plot driven történetvezetés éppen ilyen. Természetesen igaz minden felsorolt probléma, a hiányosságok tényleg megvannak. Node mi értelme szidni az esőt, hogy vizes? Hát persze, hogy az, azért eső.index.hu/kultur/media/2019/05/14/tronok_harca_akikert_a_harang_szol/Hibátlanul benne van minden hozzám hasonló casual "fotelrommel" fan nyűgje.
Vrij6
Sárkánytűzbe az i drink and i know things pólóval.
Hanni
Szóval nekem ez az index cikk már túl komolykodó, kicsit szórakoztatóbb is lehetne. Elvégre azért olvassuk el (meg jövünk pl. ide is), hogy tovább szórakozzunk. Ha úgy esik, akkor a hibákon, de legyen szórakoztató, különben mi értelme? Én kicsit mindig besokallok, amikor jönnek az igazi esztéták és komoly pofát öltve elkezdik darabjaira szedni a filmeket, sorozatokat.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
index.hu/mindekozben/poszt/2019/05/14/mintha_a_tronok_harca_szineszei_nem_lelkesednenek_igazan_az_utolo_evadert/😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 6 éve
Amúgy hol a faszban van Bronn?| Az lesz a nagy csattanó, hogy a végén leöli Tyriont, mert már senki nem fog neki adni semmit?Az lenne életszerű |
több mint 6 éve
Attól hogy sokan nézik, még lehet szar 😊Puzsér számára biztosan. 😀 Sőt, ő már a nézettségi adatokból le tudná vezetni - hosszan részletesen (és hangosan) -, hogy minél többen nézik, csak annál sz*rabb lehet. 😀 De ezért szerettyük. 😉
warr_b

több mint 6 éve
Sztem pedig aGOT győztese a spoiler "gomb" a bowl. hu-n. Bármi legyen is az utolsó részben 😊 😉
több mint 6 éve
Attól hogy sokan nézik, még lehet szar 😊IMDB pontszámok:Ezzel párhuzamosan a nézettségi adatok:
01: 8.2 (77 ezer szavazat)
02: 8.5 (72 ezer)
03: 8.1 (146 ezer)
04: 6.2 (92 ezer)
05: 6.9 (90 ezer)
Átlagpontszámok:
Első évad: 9.12
Második: 9.03
Harmadik: 9.11
Negyedik: 9.33
Ötödik: 8.9
Hatodik: 9.12
Hetedik: 9.2
És a nyalcadik átlaga ehhez képest: 7.58 eddig.
Hátizé.
warr_b
1. évad: 2.52 millió (néző átlagosan - US)
2. évad: 3.80 millió
3. évad: 4.97 millió
4. évad: 6.84 millió
5. évad: 6.88 millió
6. évad: 7.69 millió
7. évad: 10.26 millió
8. évad eddig: 11,67 millió
És a 8. évad három legnézettebb epizódja eddig a három utolsó. Az IMDB szavazók szerinti három legszarabb. A nézők annyira utálták, hogy még hoztak is magukkal valakit együtt hányni. 😊
peterk2005

több mint 6 éve
IMDB pontszámok:Ezzel párhuzamosan a nézettségi adatok:
01: 8.2 (77 ezer szavazat)
Átlagpontszámok:
Hátizé.
warr_b
1. évad: 2.52 millió (néző átlagosan - US)
2. évad: 3.80 millió
3. évad: 4.97 millió
4. évad: 6.84 millió
5. évad: 6.88 millió
6. évad: 7.69 millió
7. évad: 10.26 millió
8. évad eddig: 11,67 millió
És a 8. évad három legnézettebb epizódja eddig a három utolsó. Az IMDB szavazók szerinti három legszarabb. A nézők annyira utálták, hogy még hoztak is magukkal valakit együtt hányni. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 6 éve
index.hu/kultur/media/2019/05/14/tronok_harca_akikert_a_harang_szol/Hibátlanul benne van minden hozzám hasonló casual "fotelrommel" fan nyűgje.
Vrij6
Sárkánytűzbe az i drink and i know things pólóval.
több mint 6 éve
nálam a sok logikai bukfenc (enyhe fogalmazás) a 3. és 4. részt egyszerűen élvezhetetlenné tette. Ezen próbáltam magam teljesen túltenni (majdnem sikerült is) és elengedni ezeket, próbáltam csak a pozitív dolgokra figyelni. Így teljesen élvezhető lett.+ CLEGANEBOWL!!!4444
+ Arya megfutamodik
+ Na így kell pusztítania egy sárkánynak...
+ Dany bekattan (és átmegy (S)HP-be)
+ A csatajelenetek nagyobb része
+ Jamie vs. Euron
+ Ahogy az arany kompánia kapitányát (szar fiatal Jamie utánzat) lehentelik
+ kis erőszakolás, és gyilkolászás (a "jók" között is vannak rossz emberek
+ Jamie és Cersei egyszerű halála
+ az utolsó Arya jelenet
+++ tuti nem így ér véget a szereplők sorsa a könyvben
több mint 6 éve
twitter.com/smartfootball/status/1128273589864730624

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
index.hu/kultur/media/2019/05/14/tronok_harca_akikert_a_harang_szol/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 6 éve
youtu.be/-ikUYFK84OQ

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
IMDB pontszámok: 01: 8.2 (77 ezer szavazat)
Átlagpontszámok:
Hátizé.

több mint 6 éve
Sok köcsög fanyalgó, pedig fasza minden :-/

több mint 6 éve
||
Mr.Breaker
|
több mint 6 éve
Bírom h sokan írták h mennyi dothraki harcolt most is! Úgy vettem ki h max 20-an ha voltak, azt meg el lehet hinni, h maradtak annyian!
több mint 6 éve
Mr.Breaker
1 933
Amit még sokan elfelejtenek Daeneryssel kapcsolatban, hogy míg Meerenben pont, hogy a nép állt mellé, addig itt a nép mindvégig ellene volt, még úgy is inkább Cersei-t választották, hogy a fél várost felrobbantotta. Daenerys-t végig egy idegen hódítónak tartották, pedig nem lehet azt mondani, nem adta meg az esélyt többször is King's Landing lakóinak, hogy térfelet váltsanak, mégsem tették ezt meg...Ami zavar viszont az, hogy ezt a tettét próbálják úgy beállítani mintha azért csinálta volna, mert úrrá lett rajta az őrültség. Pedig ez szerintem egy szimpla erődemonstráció volt, egy üzenet, hogy igen, nála van Westeros legfélelmetesebb fegyvere és nem fél azt használni, főleg azok után, hogy az elméletileg szövetségesei már sokadjára árulják el. A karakterében mindig is benne volt ez a zsarnoki, diktatórikus uralkodás, csak a segítői vissza tudták fogni, most hogy nincs mellette senki, előtérbe is kerültek ezek a jellemvonásai.