NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Seattle Seahawks - Los Angeles Rams
33
11
02:15, ARENA4
Kansas City Chiefs
29 feliratkozó
több mint 13 éve
Hát, ha megtartják Casselt, én harakirit követek el. Mégegy szenvedős szezon már sok lenne... 😕
több mint 13 éve
Daboll nem viccel. Azt mondta, hogy bevezeti az u.n "up tempo" offenset. Ennek az a lényege, hogy nincs huddle, hanem snap után play, majd snap megint aztán megint aztán punt. Szóval nem használják ki a rendelkezésre álló időt, és nincs kör közepén állok szindróma. Nem hagynak időt a védelemnek pihenni és alkalmazkodni. A DCnek átgondolni a látottakat, csak támadnak és támadnak, egy előre nagyjából megírt forgatókönyv szerint.Érdekes, mert Haley ezt próbálta (ő mit nem?). Vagyis csak részegységként. A no huddle (nem feltétlen up tempo) alatt. Szerinte Cassel erre alkalmatlan. Sztem is, mert Cassel legfőbb baja pont az, hogy nem tud gyorsan dönteni, és dobni sem. Valamint ha a védelem nem tetszik neki, képtelen áthívni. Többször ordított vele Haley az ilyen felesleges időkérés miatt, mint a többi esetben összesen.
Daboll jóuram szerint Cassel megtanítható rá. Ismeri a Patsből, ő tudja. Én azt gondolom attól még ez új QBt is jelenthet. Azt most nem lehet nyilatkozni.
Amely alapra szeretne építeni, hogy sok a fiatal tehetséges, dinamikus támadó skill pozícióban. Jamaal Charles + McCluser HBként, Moeaki TE poszton, Bowe és Baldwin WR poszton. Breastont nem említi, sem McClaint (akinek nincs érvényes szerződése). Említi viszont a két fiatal falembert Asamoaht (RG) és Hudsont (C).
Említi továbbá a dupla backes és főleg érdekes a dupla TE, felállásokat. Amihez sztem még egy jó TE kellene. RB is, vagy McClaint meg kell tartani.

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 13 éve
Todd Haley Pittsburghi (Steelers OC) kinevezéséhez gratulált Jon Baldwin (rookie WR). Aki ugye a Pitt egyetemről jött. 😊Vagy csak Sunserit varjak. :mad: :mad: 😂 :mad:
És akinek sztem a legnagyobb szüksége lett volna Haleyre, bár Daboll is extra mód ért a WRekhez. Igazából a Daboll rendszerbe jobban is illik Baldwin tehetsége. Érdekes lesz őt is nézni.ulpianus

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Todd Haley Pittsburghi (Steelers OC) kinevezéséhez gratulált Jon Baldwin (rookie WR). Aki ugye a Pitt egyetemről jött. 😊 És akinek sztem a legnagyobb szüksége lett volna Haleyre, bár Daboll is extra mód ért a WRekhez. Igazából a Daboll rendszerbe jobban is illik Baldwin tehetsége. Érdekes lesz őt is nézni.

több mint 13 éve
Na megvan, hivatalosan is Daboll az OC. Nem tudok róla olyan sokat, de amit tudok az tetszik. Remélem hogy vele egy jó offense lesz és lesz egy QB váltás is.skullkillMost azt mondta Daboll, hogy Casselt látta már játszani felvételeken, és tetszik amit látott. Ami nem jelent semmit. De opcióként megtartják Casselt (egyelőre), ez biztos. Sajnos. mindenesetre az tény, hogy Ortonra cseréli értelmetlen.

több mint 13 éve
Köszi!A SunSentinel.comon írta Omar Kelly. Egyik topicban volt linkelve:Itt pedig egy lista az állítólagos salary cap állásról.Ezt a Raiders számot hol találtad?Rolni
Kansas City Chiefs $95,844,195
Denver Broncos $101,389,121
San Diego Chargers $111,960,165
Oakland Raiders $140,861,316
Olyan 125m$ körül lesz a cap nagyjából sztem.ulpianus
http://blogs.sun-sentinel.com/sports_football_dolphins/2012/02/nfl-salary-cap-projections-for-2012-season.htmlulpianus
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 13 éve
A SunSentinel.comon írta Omar Kelly. Egyik topicban volt linkelve:Itt pedig egy lista az állítólagos salary cap állásról.Ezt a Raiders számot hol találtad?Rolni
http://blogs.sun-sentinel.com/sports_football_dolphins/2012/02/nfl-salary-cap-projections-for-2012-season.html

több mint 13 éve
Itt pedig egy lista az állítólagos salary cap állásról.Ezt a Raiders számot hol találtad?
több mint 13 éve
Itt pedig egy lista az állítólagos salary cap állásról. Kansas City Chiefs $95,844,195
Olyan 125m$ körül lesz a cap nagyjából sztem.

több mint 13 éve
Iktriadtól összeollóztam 2012es szezonra Super Bowl nyitó oddsokat a csoportban:San Diego Chargers 12-1
Kansas City Chiefs 50-1
Denver Broncos 50-1
Oakland Raiders 60-1

több mint 13 éve
skullkill
40
Na megvan, hivatalosan is Daboll az OC. Nem tudok róla olyan sokat, de amit tudok az tetszik. Remélem hogy vele egy jó offense lesz és lesz egy QB váltás is.
több mint 13 éve
Úgy fest, hogy Willie Roaf HOF lett, Will Shields elsőre nem. Bár Roaf is másodikra kapta meg sztem. Jövőre majd Shields is bejut.

több mint 13 éve
Ha a kérdés azt is tartalmazza ,hogy Stanzi képes-e a Daboll rendszert működtetni? Ő a MAN? Akkor igen. Sztem ő pont az a QB, akinek a stílusa tökélestes. A tehetség és az eredményesség más kérdés. De ő pont az a gyors gondolkodású, bátor vagabung QB, aki közelre pontos, de főleg gyorsan hoz jó döntéseket. És aki képes a lassú deep ballt olyan csudi kis időzítéssel lőni, ami a Play actionhöz kell. (szvsz ez Stanzi legjobb dobása mind közül). És hogy minden nyomás rá kerül néha (Casselnél főfőfő hiányosság, hogy nem bírja elviselni), az Rickynél életelem. Ő kévánja a nagy felelősséget, amikor minden kamera őt mutatja még a Duna TV is élőben kapcsolja.ulpianusigen ez volt a teljes hátsószándék és tartalmazza. Mer akkor Jocika és Pocika kipörögnek, de az idő csak tellik - ó Romleó mén vagy te Rómleó ste Júlia mén vagy te Derékban Anderzon mellbe meg BrediKwinn?

több mint 13 éve
Ők együtt mentek a Patsbe JMDvel anno a Micsi Stateről. Csak ő akkor még védelmi edző volt. És amikor átállt a labda másik felire, akkor ugye túlnépesedés lett, nyilván egyet kellett választani. De megtalálta ő a számítását.Azonban Daboll nem teljesen Pats támadósémát játszatja. Inkább azt felturbózza egy mély passzos játékkal. Vagyis egyszerre akar vertikális játékot horizontálisan megnyújtani. ÉS ehhez futni. Nem spread offense ez, van itt FB sokat pl., gyakorlatilag minden van. A legismertebb alapfelállásokat használja, de minden mozgásban marad, változhat. A QB a védelmet próbálja megjátszani, túljárni az eszükön. És ehhez tesz hozzá erős futójátékot.ulpianusAnnyira nem, hogy még a terminológiája is az Air Coryell sémájé, és nem a Pats-féle Erhardt-Perkins. A Patsnél nagyon jó elkapó edzőnek és scoutnak tartották. Végül azért volt "kénytelen" munkahelyet váltani, mert nem belőle lett QB edző, leendő OC 2004-ben, hanem JMD-ből.DoM
Első részre annyit, hogy nem egészen játszik ő Coryellt. Pont azt mondom hogy a Coryellt akarja kombinálni a Pats féle játékkal, csak nincs csapat aki képes ezt végrehajtani. Mert ahhoz minden poszton igazán jó játékos kell. Ami sehol nincs. Előbbihez kell egy elit WR és egy jó WR2. Egy jó belső futó, egy jó lead blocker FB és jó G-C-G trió. ÉS deep passer QB.
Utóbbihoz kell egy jó slot WR egy TE és két jó OT meg egy short passer pontos gyors QB. A HB kívül fut és elkap. A FB elkap. Ha ezt összeadod minden kell.

több mint 13 éve
Azonban Daboll nem teljesen Pats támadósémát játszatja. Inkább azt felturbózza egy mély passzos játékkal. Vagyis egyszerre akar vertikális játékot horizontálisan megnyújtani. ÉS ehhez futni. Nem spread offense ez, van itt FB sokat pl., gyakorlatilag minden van. A legismertebb alapfelállásokat használja, de minden mozgásban marad, változhat. A QB a védelmet próbálja megjátszani, túljárni az eszükön. És ehhez tesz hozzá erős futójátékot.ulpianusAnnyira nem, hogy még a terminológiája is az Air Coryell sémájé, és nem a Pats-féle Erhardt-Perkins. A Patsnél nagyon jó elkapó edzőnek és scoutnak tartották. Végül azért volt "kénytelen" munkahelyet váltani, mert nem belőle lett QB edző, leendő OC 2004-ben, hanem JMD-ből.
itt a chat amiben Dabollról is van szó érintőlegesen, plusz, hogy Orton nem igazából az ő rendszerébe illeszthető, bár az indoklás kicsit rövid és tartalom nélküli. 😉
http://www.coveritlive.com/index.php?option=com_altcaster&task=siteviewaltcast&altcast_code=69e5cdbd0b&height=550&width=470
több mint 13 éve
és Rikárdó Rikárdíni addig csücsül, amíg van szalonnabőr?sutianapAmíg Cassel a terv, és játszik csöcsül, addig Stanzi csücsül. Cassel ha tényleg marad, akkor is nagyjából két gagyi meccsnyi távra van a kispadtól. Sztem ez Stanzi legjobb esélye.
Ha ugyanis igazolunk QBt, akkor az fog kezdeni.
Ha csak project QBt, akkor sem Stanzi kezd. Hanem egy veterán (Cassel/Orton), és hamarost jön a kiszemelt megváltó. Így viszont aktív listán sem lesz Ricky, mert bronzérmes helyen fog várni.
Ha a kérdés azt is tartalmazza ,hogy Stanzi képes-e a Daboll rendszert működtetni? Ő a MAN? Akkor igen. Sztem ő pont az a QB, akinek a stílusa tökélestes. A tehetség és az eredményesség más kérdés. De ő pont az a gyors gondolkodású, bátor vagabung QB, aki közelre pontos, de főleg gyorsan hoz jó döntéseket. És aki képes a lassú deep ballt olyan csudi kis időzítéssel lőni, ami a Play actionhöz kell. (szvsz ez Stanzi legjobb dobása mind közül). És hogy minden nyomás rá kerül néha (Casselnél főfőfő hiányosság, hogy nem bírja elviselni), az Rickynél életelem. Ő kévánja a nagy felelősséget, amikor minden kamera őt mutatja még a Duna TV is élőben kapcsolja.

több mint 13 éve
és Rikárdó Rikárdíni addig csücsül, amíg van szalonnabőr?

több mint 13 éve
Javuló tendenciát mutat Ulpi 😊 !RolniÍgy van. Lehet ez akár 19. is! Még fiatal edző (36) ha itt marad 15 évre, felérünk a csúcsra! Csak nem felrepülünk, hanem araszolunk. 😀
Egyébként elmondom én a magam kis szintjén hol látom Daboll rendszerének problémáját. ÉS miért hozták ide egyáltalán.
Daboll az egyetemi foci egyik legjobbjától tanult. '98-'99ben Brian Dabollt Nick Saban a Michigan Statere hívta segédedzőnek. Aztán Saban az LSUhoz ment királykodni (jelenleg az Alabama edzője, ott is bajnok lett).
Onnan a Patriotshoz került, mint DC assist, tehát Romeo Crennel helyettesének. Nem véletlen, hogy Romeo ismeri. (Igaz, amit Stez írt, a Brownsban is neki dolgozott később).
Egy év után átették WR edzőnek (ami válasz vipera úr minapi egyik kérdésére). Öt évig volt WR edző. (Az első gyűrűnél még nem volt a csapat tagja)
2007ben megy át a Jetshez QB edzőnek. Ez is nálunk fontos lesz. Ugyanis nagyon QB felhasználóbarát edzőnek tartják. Pennington is imádta. Állítása szerint Daboll tanította meg sok dologra, de főleg a védelem működését értette meg. (Nem véletlen, rablóból lett pandúredző esetén). Mert Daboll rengeteg shift-et motiont alkalmaz, sok opció a QBnek, sok infó. Mivel érti a coverge működését az átlag felett a védelmi lyukakra dobálhat.
Először OC a Brownsban lett, ahol Quinn nem jött be, majd McCoy sem, bár ő inkább. Számoktól függetlenül. Összességében az egy gyenge keret volt erős csoportban. Majd a Miamihoz került tavaly. Ahol szintén QB nincs, futás elmegy, a keret sem gigászi, de legalább a csoport erős nekik. Én magam a szezon elején mondtam Delfin topickban, hogy jobb ez a Miami keret, mint ahogy kikapnak. Végül össze is rakott valamit Daboll, csak addigra késő volt.
Most kezdheti megint elölről.
Tehát mivel QB barát, és Cassel sikeresen játszotta a Pats offenset, Crennel ismeri jól, logikusnak tűnik a kinevezése.
Azonban Daboll nem teljesen Pats támadósémát játszatja. Inkább azt felturbózza egy mély passzos játékkal. Vagyis egyszerre akar vertikális játékot horizontálisan megnyújtani. ÉS ehhez futni. Nem spread offense ez, van itt FB sokat pl., gyakorlatilag minden van. A legismertebb alapfelállásokat használja, de minden mozgásban marad, változhat. A QB a védelmet próbálja megjátszani, túljárni az eszükön. És ehhez tesz hozzá erős futójátékot.
Sztem a probléma ezzel a következő. Először is ehhez jó QB kell. Meg kell tudnia dobni a gyakori TE-HB passzokat, a screen+short WR passzokat (curl+comeback+slant+short in+ short out, ráadásul gyors cross playek például). ÉS mégis meg kell tudni dobni és életben maradni a deep WR passzokhoz, Play action, de ezen kívül is a két vonal melletti WR tolja a fade+go+post+corner utakat. Gyakorlatilag mindent. Ilyen játékos a Chiefsben nincs. Bár Cassel a nagy részét képes megoldani, de ahhoz extra OL kelletik.
Kell hozzá két jó WR a szélre és egy jó slot WR is. Mert az OC álom offenseben az OC szabadon variál, a lényege a támadásnak a missmatch kialakítása! ami akkor lehetséges üzembiztosan, ha jó embereid vannak mindenhol! Ez speciel van a Chiefsben (mármint 3 jó WR)
Kell hozzá egy jó TE, aki mindenben jó! Nem csak elkapásban. Ez is van,ha Moeaki nem sérül le, vagy hozunk egyet max.
Kell hozzá egy olyan HB, aki kívül-belül tud futni jól, és elkapni még jobban. Ez még jobb is van, mint kell. Jamaal jól kap el, de egyik legjobban fut a ligában. Ami a rendszerbe nem szükséges, nem de nem is hátrány.
Kell egy jól blokkoló de elkapásban is jó FB. Ha McClain marad ez is van.
Kell olyan OL, amely képes úgy jól blokkolni a futáshoz, hogy közben a passzvédelem is jó. Nem kell betonbunker, erős-közepes legyen. Ehhez egy ember kell (OT), és ez is van.
Vagyis összességében ha valahol, akkor itt Daboll végre működtetheti a rendszerét. Amint az irányítót megtalálta. Mert lehet, hogy igazuk van, akik zt mondják, hogy Pioli védi a befektetését, és Casselnek hozta Dabollt. De sztem az nem fog jobban működni, mint mondjuk 2010ben ahogy Weis is a Pats rendszert játszatta nagyjából. Csak Weis is zone blockingra hangszerelte, ráadásul stretch ZBre.
Sztem csoda lenne, ha megtalálná most ezt a QBt. bár ha Cassel kap egy évet, és nem jön be (szvsz nem fog), akkor jövőre már lesz a drafton pár jó QB prospect, akikből kinézem, hogy képesek erre. Mert Tannehill nem kezdhet azonnal ilyen bonyolult rendszert. Kuzin és Foles nekem teljesen egyformák, ezt mondtam. Game managerek, ha bejönnek egyáltalán. Ozmózist ha nem törik ketté, mint a ropit, akkor sem hiszem, hogy valaha profi QB lesz. Luck elérhetetlen. RG3 is, ráadásul RG3 sztem nem ilyen zsebibaba offensebe való, hanem run heavybe és király HB (páros) mögé. Weeden mire megtanulná a rendszert nyugdíjas lesz. Ő sem kezdhet azonnal, mert a lábmunkája Korda Györgyét idézi.
Mindegy. A lényeg, hogy Daboll vagy rájön, hogy a rendszere jó lenne ,cak képtelenség működtetni, és vált. Vagy tényleg összehozunk neki egy idei és jövőévi elsőkör/TOP10es drafttal egy erre képes támadóegységet. Lehet az sem ártana, ha nem mindig új QBt tanítana erre a nem eccerű szisztémára.

több mint 13 éve
Hát elvileg azért hozták, hogy a run offenset felturbózzák vele.Mondjuk számomra itt tök lényegtelen az edző személye, ha Charles felépül és nyoma sem lesz a szakadásának, akkor a futással gond nem hinném, hogy nagyon lenne majd, a lényeg rajta van. Dabollt meg gondolom ismeri Crennel, nagy span még a Brownsból, ahol ligaverő offenset rakott össze. 😀
több mint 13 éve
Javuló tendenciát mutat Ulpi 😊 !
több mint 13 éve
Úgy néz ki, hogy Scheftenek igaza lett. Daboll az új OC. Bár ezt egyelőre twitteren írta ő maga, és páran átvették tőle. De most nem tippelget, azt írja ez tény.Akkor még egyszer beírom, mennyire rossz offenset hozott össze a nagy agy Daboll:
2009 - Cleveland Browns Offensive Coordinator
32nd in total offense (260.2 ypg), 29th in points per game (15.3), -12 turnover differential, 23rd in Time of Possession per game (28:54)
Leading Passer: Brady Quinn - 136/256 (53.1%) 1,339 yards, 8 TDs, 7 INTs
Leading Rusher: Jerome Harrison - 194 carries, 862 yards (4.4 ypc), 5 TDs
Leading Receiver: Mohamed Massaquoi - 34 catches, 624 yards, 3 TDs
2010 - Cleveland Browns Offensive Coordinator
29th in total offense (289.7 ypg), 31st in points per game (16.9), -1 turnover differential, 27th in Time of Possession per game (28:21)
Leading Passer: Colt McCoy - 135/222 (60.8%) 1,576 yards, 6 TDs, 9 INTs
Leading Rusher: Peyton Hillis - 270 carries, 1,177 yards (4.4 ypc), 11 TDs
Leading Receiver: Benjamin Watson - 68 catches, 763 yards, 3 TDs
2011 - Miami Dolphins Offensive Coordinator
22nd in total offense (317.4 ypg), 20th in points per game (20.6), -6 turnover differential, 10th in Time of Possession per game (30:37)
Leading Passer: Matt Moore - 210/347 (60.5%) 2,497 yards, 16 TDs, 9 INTs
Leading Rusher: Reggie Bush - 216 carries, 1,086 yards (5.0 ypc), 6 TDs
Leading Receiver: Brandon Marshall - 81 catches, 1,214 yards, 6 TDs

több mint 13 éve
nem látnám értelmét egy működő rendszer lecserélésének, (szerintem) jelenleg a fal nem alkalmas komoly power blocking-raAlkalmas pedig.
ehh
LOT Albert eleve "túl erős" is ZBShez, ezért akarjuk sokan ROTnek. Láttuk powerben, jó volt ott is.
LG Lilja is powerben játszott több évet, és jó volt.
Center Hudson egyedül power guardnak nem jó. De ZB guardnak vagy bármilyen centernek tökéletes. egyetemen power guardnak is egyik legjobb volt.
RG Asamoah a fal legerősebb tagja, neki mindegy mit kell játszani. Ő Már a ZB korszakba lett draftolva, de nem kérdés, hogy bírná-e.
ROT nincs amúgy sem. Richardson pont power menő inkább, ha marad is. DE ha igazolunk valakit, nyilván power séma esetén nem nyikhaj Béla lesz.
Nem kell váltani feltétlen. De itt lehet lényegi változás. Az új OC ha nem szereti a ZBSt, akkor nem lesz ZBS. Az új sémába neki megvan irányító jelöltje, akkor új QB lesz. A többi sztem mindegy. Erre írtam, hogy például Bowe, aki elit WR, a játék gyakorlatilag minden elemében jó, a fontosabbakban egyenesen kiváló, minden szisztémába illik.
Jelenleg nincs OL edző. Muir nyugdíjas, az OL edző kirúgva. Az új OC új OL edzője nem tudjuk mennyire lesz ZB szakértő.

több mint 13 éve
Crennel három OC jelöltet tart jelenleg a közelítő finisben. Jim Zorn, jelenlegi QB edzőt. Al Saunderst, akiről tegnap volt szó. Valamint Brian Dabollt, akiről nemrég volt. Bár róla azt mondta, nem jelölt. Ezek szerint mégis.______________________________________________________
Érdekesség, hogy a Ligában 2011ben a legkisebb arányban (50%) a Chiefs ellen hívtak pass playt az ellenfelei.
Jó hír, hogy nem a Run D gyengesége (14.-16. a ligában), hanem a passzvédelem minősége (5.-6. a ligában) a fő ok. És ebben benne van a TE elleni passzvédelem, ami borzalom volt. Ha Berry rendben lesz, ez utóbbi megoldódik.

több mint 13 éve
Sztem ahol lehet változás az az offense.1. nem látnám értelmét egy működő rendszer lecserélésének, (szerintem) jelenleg a fal nem alkalmas komoly power blocking-ra
1. Jelenleg Zone blocking van. Ez akár változhat is. Power játék esetén sincs azonban semmi. Mert midnenki játszotta már. Egyedül annyi vna, hogy ott Hudson nem lehet guard csak center. Bár itt is az, de ZBSben lehet guard, powerben nem annyira. Egyelőre.
2. Új OC általában= új QB. Ki sírna Casselért?
3. Teljesen új támadórendszer. Ez megint olyan, hogy melyik támadórendszerbe nem kell egy Jamaal Charles típusú all down back, vagy egy Bowe szintű go to guy WR? Vagy épp egy blokkolásban és elkapásban is remek Moeaki típusú TE? Pont a QBt kivéve a skillpozíciókban állunk legjobban. És főleg mindenre alkalmas kiváló játékosokkal.ulpianus
2. inkább orton kis pénzért, mint cassel azért a valag pénzért, bár jövőre már "csak" 5,25 millióba fájna és utolsó emlékeim szerint az összes roster bónuszát megkapta már, mindenesetre 5,25 millió is sok érte
3. a teljesen új támadórendszer helyett normális playhívásokat, a tavalyi elképesztő volt, ahhoz képest a herm alatti R2P2 rendszer is zavaróan kreatív volt
😊
több mint 13 éve
Crennel nyilatkozata szerint a két sztár FA, Bowe és Carr újraigazolása elsődleges prioritást élvez. Ahhoz képest még nem írtak alá.ulpianusezt én is olvastam tegnap
van még idő
gondolom megy egymás puhítása
😊