NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
247
33
18:30-tól, ARENA4
Las Vegas Raiders
38 feliratkozó
több mint 2 éve
Amadeus the Young
32 914
New ST Coordinator Tom McMahon’s DVOA rankings 2021: 30th - DEN
2020: 24th - DEN
2019: 24th - DEN
2018: 31st - DEN
2017: 7th - IND
2016: 5th - IND
2015: 16th - IND
2014: 8th - IND
2013: 18th - IND
2012: 22nd - KC
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Amadeus the Young
32 914
The Raiders have agreed to terms with special teams coordinator Tom McMahon… per sources #RaiderNationne felejtsd el Ulpianus törvényét. Ami máshol szar…
Joe Judge azért jobb lett volna...
Ez az első fejvakarós lépése eddig JMD-nek.
A Denver ST egység igen gyenge volt McMahon irányítása alatt.
www.si.com/nfl/talkoffame/.amp/nfl/rick-gosselins-2021-nfl-special-teams-rankings
Mondjuk Carlson és Cole nem lesznek ettől rosszabbak, de a cover egységek romolhatnak...
Rolni
több mint 2 éve
The Raiders have agreed to terms with special teams coordinator Tom McMahon… per sources #RaiderNationJoe Judge azért jobb lett volna...
Ez az első fejvakarós lépése eddig JMD-nek.
A Denver ST egység igen gyenge volt McMahon irányítása alatt.
www.si.com/nfl/talkoffame/.amp/nfl/rick-gosselins-2021-nfl-special-teams-rankings
Mondjuk Carlson és Cole nem lesznek ettől rosszabbak, de a cover egységek romolhatnak...
Szerkesztette: Rolni
WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 2 éve
Amadeus the Young
32 914
www.raidersbeat.com/report-jim-harbaugh-was-looking-for-9-million-per-year-from-raiders/😊
több mint 2 éve
Amadeus the Young
32 914
érdekes, hogy előbb kezdett el alakulni a d staff, mint az o. Ez valahol lehet jó jel is, JMD akkurátusan rakja össze a staffot és a rendszert.Értem én, hogy JC FA lesz de kit taggelsz ha nem egy top3 CB-t?Direkt úgy fogalmaztam, h egyenlőre UFA státuszú emberek.
JMD Dave DeGuglielmot vitte OL edzőnek annak idején a Coltshoz
gordon
Elég valószínű, h JC nem jut majd ki a piacra. Ha kijut, akkor viszont séma fit és need is lenne hozzánk, szóval egy ilyen listáról fura lett volna lehagyni szerintem.
Dave elég problémás figura nem? Meglássuk egyenlőre nagy a csend még
Rolni
több mint 2 éve
Értem én, hogy JC FA lesz de kit taggelsz ha nem egy top3 CB-t?Direkt úgy fogalmaztam, h egyenlőre UFA státuszú emberek.
JMD Dave DeGuglielmot vitte OL edzőnek annak idején a Coltshoz
gordon
Elég valószínű, h JC nem jut majd ki a piacra. Ha kijut, akkor viszont séma fit és need is lenne hozzánk, szóval egy ilyen listáról fura lett volna lehagyni szerintem.
Dave elég problémás figura nem? Meglássuk egyenlőre nagy a csend még
több mint 2 éve
Értem én, hogy JC FA lesz de kit taggelsz ha nem egy top3 CB-t? JMD Dave DeGuglielmot vitte OL edzőnek annak idején a Coltshoz
több mint 2 éve
Gyors lista olyan jelenleg UFA státusszal rendelkező játékosokról, akik séma vagy edzői kapcsolat alapján fit lehet hozzánk.James Daniels IOL még belefér ide, ugyanis Champ Kelly kapcsán megvan a connection vele is. Korábban LG-t, OC-t és 2021-ben RG-t játszott, utóbbit igen jó szinten.
...
Rolni
Ted Karras OC-nek, James Daniels RG-nek és Leatherwood mehet LG-nek csatázni Simpsonnal és Good meg RT-ben lehet veterán opció egy draftolt fiatal előtt mondjuk...
több mint 2 éve
Amadeus the Young
32 914
Report: Multiple sources say the Las Vegas #Raiders are interested in bringing in former #Giants HC Joe Judge as Special Teams Coordinator. Judge worked with McDaniels in New England, winning 3 SuperBowls together. #TogetherBlue #RaiderNation
több mint 2 éve
Amadeus the Young
32 914
Egyik kedvenc under the radar insiderem szerint a Michigan Man full controllt akart a franchise felett, úgy grudenesen. Ez hatalmas red flag volt Mark szemében, aki a hagyományos GM + HC tandemben gondolkodott idén.
több mint 2 éve
Gyors lista olyan jelenleg UFA státusszal rendelkező játékosokról, akik séma vagy edzői kapcsolat alapján fit lehet hozzánk.Szép lista, de max csak Karras a must have katergoria, ZayJ, Hankins még esetleg jöhetne vissza.
QB poszton egyértelműen back up kell csak
-Bryan Hoyer
-Mitchell Trubisky
RB poszton kiegészítő elkapni jól tudó RB kell
-Jalen Richard
-Brandon Bolden
WR kiegészítő elkapó
-Zay Jones
-Damiere Byrd
OL terén kezdő potenciálú ember kell
-Ted Karras
-Ike Boettger
DL terén kezdő és depth is kellene
-Johnathan Hankins
-Austin Johnson
-Josh Tupou
-John Jenkins
-Danny Shelton
-B.J. Hill
-Larry Ogunjobi
-Bilal Nichols
LB kezdő vagy depth
-Nicholas Morrow
-Elandon Roberts
-Reggie Ragland
-Ja’whaun Bentley
CB posztra kellene szélső kezdő legalább 1
-J.C. Jackson
-Jason McCourty
S poszton kellene egy mindenes Moehrig mellé
-Devin McCourty
Rolni
több mint 2 éve
Gyors lista olyan jelenleg UFA státusszal rendelkező játékosokról, akik séma vagy edzői kapcsolat alapján fit lehet hozzánk.QB poszton egyértelműen back up kell csak
-Bryan Hoyer
-Mitchell Trubisky
RB poszton kiegészítő elkapni jól tudó RB kell
-Jalen Richard
-Brandon Bolden
WR kiegészítő elkapó
-Zay Jones
-Damiere Byrd
OL terén kezdő potenciálú ember kell
-Ted Karras
-Ike Boettger
DL terén kezdő és depth is kellene
-Johnathan Hankins
-Austin Johnson
-Josh Tupou
-John Jenkins
-Danny Shelton
-B.J. Hill
-Larry Ogunjobi
-Bilal Nichols
LB kezdő vagy depth
-Nicholas Morrow
-Elandon Roberts
-Reggie Ragland
-Ja’whaun Bentley
CB posztra kellene szélső kezdő legalább 1
-J.C. Jackson
-Jason McCourty
S poszton kellene egy mindenes Moehrig mellé
-Devin McCourty
több mint 2 éve
Amadeus the Young
32 914
Crosby közben Pro Bowl defensive MVP lett.
több mint 2 éve
CAsh szvsz jó fogás, jó edzõ.
Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 2 éve
#Raiders are hiring former #Jaguars DBs coach Chris Ash as their new DBs coach, per source. So, former #Giants DC Patrick Graham hires former #Rutgers head coach Chris Ash. It's a full New Jersey story! #raidersnation
több mint 2 éve
Amadeus the Young
32 914
The New England Patriots FA JC Jackson is expected to have interest from the Raiders, Giants and Ravens in the offseason.
több mint 2 éve
Kicsit támadó oldalon is nézelődtem.Patriots rostereket JMD alatt és a 2016-os Raiders keretet Musgrave alatt.
Engem amúgy eléggé felpörgetett ez az információ, miszerint Musgrave alatt már Carr nyomott E-P rendszert és ráadásul komoly sikerességgel.
2016-os Raiders támadó egység:
Carr volt ugye a QB, 3937 yard, 28TD, 6INT
Murray volt a RB, 788 yard 12TD a földön, 264 yard a levegőben
Richard volt a csere mögötte 491 yard 1TD a földön, 194 yard 2TD a levegőben
Olawale volt a FB, 47 yard 2TD a földön, 227 yard 1 TD a levegőben
Walford volt a TE, 359 yard, 3TD
Cooper volt az egyik WR, 1153 yard, 5TD
Crabtree volt a másik WR, 1003 yard, 8TD
A fal pedig az eredeti Carr Insurance volt Penn-KO-Hudson-Gabe-Howard
Ebben az évben ugye nagyon jó volt az OL és a Cooper-Crabtree páros felé történő passz játék mellett volt azért egy megbízható futójátékunk is.
Carr a 2 WR-rel és a kiegészítő TE/HB elkapókkal igen jól operált. Walford ezt követően sehol se tudott közelébe se kerülni ennek a yard mennyiségnek, Olawale szintén. Murray-nek all scrimmage yard tekintetében a 2015-ös szezon után második legjobb éve volt és TD-k tekintetében legjobb. Richard-nak a 2018-as szezon után a második legerősebb éve volt rookie-ként. Ezzel csak azt akarnám mondani, hogy inkább a rendszer érdeme volt ez a jó év náluk nem pedig egyéni zsenialitás.
Ha ehhez próbáljuk hasonlítani a mostani keretünket, akkor azt lehet mondani, hogy futók terén bőven hozzuk a szintet és bár WR fronton komoly az elmaradás, de ha elkapókról beszélünk és összevonjuk a WR és a TE posztokat, akkor azért a Waller-Renfrow páros nincs vagy nem lényegi lemaradásban van a Cooper-Crabtree párostól szerintem. Moreau és Bryan Edwards meg erősebb, mint a Rivera-Holmes duo volt 😊
Az ordító különbség az OL! Ezért is várom már nagyon az OL edző kinevezését, hogy azon a téren is lehessen kicsit bizakodni. Persze OL edző ide vagy oda kell majd komoly tőkét is belerakni a falba, akár pénzről, akár draft pickről legyen szó.
A Patriots 2021-es kerete
QB: Jones
RB: Harris, Stevenson, Bolden (utóbbi volt az elkapó fegyver)
FB: Johnson (lényegében csak blokkolásra használták)
TE: Henry, Smith (Henry 600 yard "csak", de 9TD, míg Smith 300 yardot se hozott, leginkább blokkolt)
WR: Meyers, Bourne, Agholor, Harry (Meyers 866 yard, Bourne 800 yard 5TD, Nelly mindössze 473 yard) Amúgy ezek nem annyira erős számok azért Bourne és Meyers esetében is karrier számok a rookie QB-val.
OL: Wynn-Karras-Andrews-Mason-Brown (utóbbi csak 9 meccsen)
Ez azért egy elég pofás OL hagyjuk meg. Legalább Ted Karras UFA lesz, így őt rögtön be is lehetne építeni hozzánk 😊
Karras ezért is nagy fogás lehetne, mert 2021-ben LG-t, 2020-ban és 2019-ben OC-t játszott és kezdő volt mindhárom évben. 2018-ban pedig RG posztra volt beugrós 171 snapra. 2017-ben OC beugró, 2016-ban RG beugró.
Ideális lenne szerintem a kérdőjelekkel és fiatalokkal teli interior OL-be nekünk. Andre James helyett simán tudna OC lenni, de mindkét OG posztra be lehet tenni Leatherwood, Simpson fejlődésétől vagy akár Good visszatérésétől függően.
Amúgy Brown-t és Onwenu-t (aki a legtöbbet beugrós volt idén) leszámítva nem egy nagy fal ez, már súlyra és méretre értve.
2020-ban volt ugye a Cam Newton féle próbálkozás.
Harris és Michel fut, Burkhead és White elkap RB posztról
Meyers, Byrd, Edelman, Harry a veretes WR sor
Izzo Úr a TE egység
FB blokkol
2019-ben az utolsó Brady évben:
Michel, White, Burkhead ahol Sony fut, James elkap, míg Burkhead kicsit mindent csinál.
Edelman a WR sor, akit Meyers és Dorsett kicsit kisegíti
TE poszton inkább blokkolnak csakúgy, mint FB poszton.
2018-ban az utolsó SB évében:
Brady
Michel, White, Burkhead a fentieknek megfelelő feladatkörökkel
Edelman, Gordon, Hogan és Dorsett a WR egység
Gronk TE posztról szállít 682 yardot, amivel a 3. legtöbbet termeli az elkapók közül.
2017-ben bukják a SB-t:
Brady
Lewis fut, White elkap, Burkhead ezt is azt is
Cooks, Amendola, Hogan a WR trio és Gronk azért 1084 yarddal beszállt, amivel az év legtöbb yardját hozta a csapatból.
2016-ban szintén SB-t nyernek:
Brady
Blount fut, White elkap, Lewis kicsit fut
Edelman, Hogan, Mitchell, Amendola a WR egység
Bennett és Gronk meg összeraknak még 1200 yardot
Tovább visszafelé lapozva a Gronk-Edelman páros viszi a hátán az elkapó egységet évről évre. Ez nem rossz hír figyelembe véve, hogy nekünk meg van házon belül egy Waller-Renfrow párosunk, akiket persze nem akarok hozzájuk úgy hasonlítani, hogy mellre szívja esetleg egy erre járó Pats fan, de azért lehet párhuzamot vonni (Waller természetesen sehol sincs blokkolásban Gronkhoz képest).
Szóval JMD-nek szerintem kell a sikerhez
-1 pontos, gyors QB
-1 jó, megbízható OL
-1 megbízható futó földön
-1 megbízható futó levegőben
-1 megbízható, remek route futó kisebb (fehér 😊) elkapó
-1 jó elkapó TE
-1 blokkolni tudó FB/TE
Extrában jó, ha van
-1 futó aki elkapni is tud és futni is olyan megfelelő, megbízható módon
-1-2-3 megbízható elkapó, ha akad egy speedster az se gond
Leegyszerűsítve, de nálunk ehhez van
-QB - Carr
-Megbízható futó - Jacobs
-Megbízható elkapó futó - Drake
-Remek slot WR - Renfrow
-Remek elkapó TE - Waller
-Blokkolni tudó FB - Ingold, aki ráadásként elkapni is tud
-Blokkolni tudó TE - Moreau, aki elkapni is tud, de mindkét fronton fejlődnie kell
-Olyan futó, aki elkapni is tud és futni is tud - Richard, persze vissza kell igazolni
-1-2 nem sztár, de megbízható elkapó - Jones és Edwards Mondjuk Jones UFA és Edwards-nak azért van hova fejlődni a droppok kapcsán, de fiatal még, Jones meg nem hiszem, hogy bankot robbant.
Szerintem O oldalon a Ziegler-McDaniels párosnak
-rendeznie kell Carr és Waller szerződéseit
-Richard-ot és Jones-t jó áron érdemes lenne visszahozniuk
-Renfrow hosszabbítással ráérnek draft után foglalkozni, de az is benne lehet a pakliban szerintem
-az OL-t rendbe kell tennie
Tekintve, hogy ebből az OL igényel komolyabb kutató munkát, erre kellene a scouting részleget ráállítani.
több mint 2 éve
Amadeus the Young
32 914
Ránéztem a Giants, a Dolphins és a Patriots DL egységeire és a front felállásokra base és nickel esetében (PFF és csapat honlap roster). Méretek érdekeltek elsősorban első körben. (Persze lehetnek komolyabb eltérések a felsorolt adatokban, mert ugye Maxx Crosby is 6'5 255-el van feltüntetve, ami a draftolt súllya, de 270-275 körül játszott a mostani szezonban már.)Én nem látom sem Littleton, sem Nassib, Ferrell jövőjét a csapatban. Én a Kwia-Perryman-Deablo hármassal mennék tovább. OLB-k adottak. DL lesz nagy kérdés. Hankins jó játékos, de kelleni fog kettő DE.
Giants
Base 3-4 esetén a 3 DL ember Williams, Johnson, Lawrence
Williams 6'5 302, Johnson 6'4 314, Lawrence 6'4 342
Ilyenkor a 4 LB Carter, Martinez, Crowder, Ojulari
Carter 6'5 255, Martinez 6'2 237, Crowder 6'1 235, Ojulari 6'3 240
Depth a DL esetében Shelton 6'2 345, Johnson 6'3 270
Depth OLB esetében Brown 6'5 233, Ximines 6'4 254
Depth ILB esetében McKinney 6'4 257, Ragland 6'2 252
Nickel PFF-nél 4-2-5, ahol
Carter-Williams-Lawrence-Ojulari a DL és Crowder-Martinez az LB páros.
Dolphins
Base 3-4 esetén a 3 DL ember Wilkins, Davis és Sieler.
Wilkins 6'4 310, Davis 6'7 330, Sieler 6'6 297
Ilyenkor a 4 LB Ogbah, Baker, Roberts, Van Ginkel
Ogbah 6'4 275, Baker 6'2 225, Roberts 6'1 238, Van Ginkel 6'4 242
Depth a DL esetében Jenkins 6'3 335, Butler 6'5 295
Depth OLB esetében Phillips 6'5 266, Scarlett 6'4 263
Depth ILB esetében Riley 6'1 230, Eguavoen 6'1 236
Érdekesség, hogy a Phins honlapján megadott DC-ben 3-3-5 a felállásuk és ott Wilkins és Davis mellett Ogbah van a DL-be feltüntetve, mint DE.
PFF-nél nickelben 4-2-5-re vannak téve, ahol
Ogbah-Wilkins-Butler-Van Ginkel a DL és Baker-Roberts az LB páros.
Patriots
Base 3-4 esetén a 3 DL ember Guy, Godchaux és Wise Jr.
Guy 6'4 315, Godchaux 6'3 311, Wise 6'5 275
Ilyenkor a 4 LB Judon, Bentley, Hightower, Van Noy
Judon 6'3 261, Bentley 6'2 255, Hightower 6'3 260, Van Noy 6'3 250
Depth a DL esetében Davis 6'5 320, Barmore 6'4 310, Winovich 6'3 250
Depth OLB esetében Collins 6'3 255, Uche 6'3 245
Depth ILB esetében Tavai 6'2 246, King 6'2 220
A Pats honlapján megadott DC-ben 3-3-5 a felállásuk nekik is és a PFF-es felálláshoz képest Van Noy hiányzik innen.
Judon-Godchaux-Barmore-Van Noy a DL és Hightower-Bentley az LB páros.
Ezekhez képest a mi tavalyi gárdánk:
Ngakoue-Hankins-Jefferson-Crosby a DL-ben base esetén
Ngakoue 6'2 246, Hankins 6'3 340, Jefferson 6'4 291, Crosby 6'5 275
Deablo-Perryman-Wright a LB sor base-ben
Deablo 6'3 226, Perryman 5'11 240, Wright 6'4 246
Nickelben igazából a fő difi, hogy Hankins helyére Thomas jött fel, aki 6'3 280.
Az azért jól látszik, hogy várhatóan a DL egy növekedésen fog keresztül menni. Jefferson, Thomas, Philon és McCoy visszatérésének az esélye komolyat csökkent, bár a sok nickel felállás miatt simán el tudom képzelni, hogy Jefferson vagy Thomas visszatér. A szintén lejáró Hankins esélye meg nőtt szerintem, mert méretben passzol az új irányhoz és Graham volt anno a DL edzője a Giants-nál (persze nem tudjuk milyen viszonyuk volt 😊).
A jó hír, hogy az FA piac eléggé tele lehet olyan IDL emberkékkel aki passzolhatnak hozzánk. Csak a Giants-tól UFA lehet a kezdő NT Johnson és a depth NT Shelton. Miamiból Jenkins lehet elérhető depth.
Bengalstól elérhető lehet BJ Hill, aki 2020-ban még Graham alatt játszott a Giants-nál. Ugyaninnen Ogunjobi szóba jöhet kezdőnek, míg Tupou NT depthnek.
Akiem Hicks és/ vagy Bilal Nichols a Bears csapatától lehet esetleg elérhető, ahonnan az új ass.GM-ünk van ugye.
LB sorba is biztosan lesz érkező, de a Dolphins párosát vagy a Giantsét nézve simán lehet, hogy a Perryman-Deablo ILB duóval megpróbálkozunk...Az is igaz persze, hogy UFA lehet Bentley és/vagy Hightower is a Pats-től, Roberts a Dolphinstól csak, hogy olyanokat mondjak, akik a fentebbi okoskodásban kezdők voltak.
Nassib, Ferrell és Kwia sorsa lesz igen érdekes a szerződés alatt lévő front 7 embereink közül. Kwia amúgy működhet ebben a rendszerben, de lehet nem ér tartani a mostani pénzén. Nassib és Ferrell helye azért kérdéses és a pénzük is vastag. Nassibb esélyes szerintem egy post june 1 cut-ra, míg Ferrell esetében vhogy egy tradet kellene nyélbe ütni...vagy adni neki egy komolyabb tömegelést és megnézni DL-nek az új rendszerben.
Rolni
több mint 2 éve
Ránéztem a Giants, a Dolphins és a Patriots DL egységeire és a front felállásokra base és nickel esetében (PFF és csapat honlap roster). Méretek érdekeltek elsősorban első körben. (Persze lehetnek komolyabb eltérések a felsorolt adatokban, mert ugye Maxx Crosby is 6'5 255-el van feltüntetve, ami a draftolt súllya, de 270-275 körül játszott a mostani szezonban már.)Giants
Base 3-4 esetén a 3 DL ember Williams, Johnson, Lawrence
Williams 6'5 302, Johnson 6'4 314, Lawrence 6'4 342
Ilyenkor a 4 LB Carter, Martinez, Crowder, Ojulari
Carter 6'5 255, Martinez 6'2 237, Crowder 6'1 235, Ojulari 6'3 240
Depth a DL esetében Shelton 6'2 345, Johnson 6'3 270
Depth OLB esetében Brown 6'5 233, Ximines 6'4 254
Depth ILB esetében McKinney 6'4 257, Ragland 6'2 252
Nickel PFF-nél 4-2-5, ahol
Carter-Williams-Lawrence-Ojulari a DL és Crowder-Martinez az LB páros.
Dolphins
Base 3-4 esetén a 3 DL ember Wilkins, Davis és Sieler.
Wilkins 6'4 310, Davis 6'7 330, Sieler 6'6 297
Ilyenkor a 4 LB Ogbah, Baker, Roberts, Van Ginkel
Ogbah 6'4 275, Baker 6'2 225, Roberts 6'1 238, Van Ginkel 6'4 242
Depth a DL esetében Jenkins 6'3 335, Butler 6'5 295
Depth OLB esetében Phillips 6'5 266, Scarlett 6'4 263
Depth ILB esetében Riley 6'1 230, Eguavoen 6'1 236
Érdekesség, hogy a Phins honlapján megadott DC-ben 3-3-5 a felállásuk és ott Wilkins és Davis mellett Ogbah van a DL-be feltüntetve, mint DE.
Ogbah-Wilkins-Butler-Van Ginkel a DL és Baker-Roberts az LB páros.
Patriots
Base 3-4 esetén a 3 DL ember Guy, Godchaux és Wise Jr.
Guy 6'4 315, Godchaux 6'3 311, Wise 6'5 275
Ilyenkor a 4 LB Judon, Bentley, Hightower, Van Noy
Judon 6'3 261, Bentley 6'2 255, Hightower 6'3 260, Van Noy 6'3 250
Depth a DL esetében Davis 6'5 320, Barmore 6'4 310, Winovich 6'3 250
Depth OLB esetében Collins 6'3 255, Uche 6'3 245
Depth ILB esetében Tavai 6'2 246, King 6'2 220
A Pats honlapján megadott DC-ben 3-3-5 a felállásuk nekik is és a PFF-es felálláshoz képest Van Noy hiányzik innen.
Judon-Godchaux-Barmore-Van Noy a DL és Hightower-Bentley az LB páros.
Ezekhez képest a mi tavalyi gárdánk:
Ngakoue-Hankins-Jefferson-Crosby a DL-ben base esetén
Ngakoue 6'2 246, Hankins 6'3 340, Jefferson 6'4 291, Crosby 6'5 275
Deablo-Perryman-Wright a LB sor base-ben
Deablo 6'3 226, Perryman 5'11 240, Wright 6'4 246
Nickelben igazából a fő difi, hogy Hankins helyére Thomas jött fel, aki 6'3 280.
Az azért jól látszik, hogy várhatóan a DL egy növekedésen fog keresztül menni. Jefferson, Thomas, Philon és McCoy visszatérésének az esélye komolyat csökkent, bár a sok nickel felállás miatt simán el tudom képzelni, hogy Jefferson vagy Thomas visszatér. A szintén lejáró Hankins esélye meg nőtt szerintem, mert méretben passzol az új irányhoz és Graham volt anno a DL edzője a Giants-nál (persze nem tudjuk milyen viszonyuk volt 😊).
A jó hír, hogy az FA piac eléggé tele lehet olyan IDL emberkékkel aki passzolhatnak hozzánk. Csak a Giants-tól UFA lehet a kezdő NT Johnson és a depth NT Shelton. Miamiból Jenkins lehet elérhető depth.
Bengalstól elérhető lehet BJ Hill, aki 2020-ban még Graham alatt játszott a Giants-nál. Ugyaninnen Ogunjobi szóba jöhet kezdőnek, míg Tupou NT depthnek.
Akiem Hicks és/ vagy Bilal Nichols a Bears csapatától lehet esetleg elérhető, ahonnan az új ass.GM-ünk van ugye.
LB sorba is biztosan lesz érkező, de a Dolphins párosát vagy a Giantsét nézve simán lehet, hogy a Perryman-Deablo ILB duóval megpróbálkozunk...Az is igaz persze, hogy UFA lehet Bentley és/vagy Hightower is a Pats-től, Roberts a Dolphinstól csak, hogy olyanokat mondjak, akik a fentebbi okoskodásban kezdők voltak.
Nassib, Ferrell és Kwia sorsa lesz igen érdekes a szerződés alatt lévő front 7 embereink közül. Kwia amúgy működhet ebben a rendszerben, de lehet nem ér tartani a mostani pénzén. Nassib és Ferrell helye azért kérdéses és a pénzük is vastag. Nassibb esélyes szerintem egy post june 1 cut-ra, míg Ferrell esetében vhogy egy tradet kellene nyélbe ütni...vagy adni neki egy komolyabb tömegelést és megnézni DL-nek az új rendszerben.
több mint 2 éve
A beígért Moe cikk:sportsnaut.com/las-vegas-raiders-patrick-graham-what-to-expect/
több mint 2 éve
Josh McDaniels kinevezése hozza magával Las Vegasba az Erhardt-Perkins támadó rendszert. Ezt tudtuk eddig is, de most, hogy megvan a védő koordinátorunk Patrick Graham személyében és vele együtt megvan a védelmi rendszerünk ős sémája azt gondoltam érdemes lehet kicsit beleásni magunkat ezekbe. A védelmi séma alapja a Fairbanks-Bullough 3–4 rendszer és ezzel tulajdonképpen Patriots West lettünk valóban, hiszen mind a E-P, mind a F-B rendszerek a Pats-től származnak. Amikor származást írok ebben az esetben nem arra kell gondolni, hogy JMD és Graham is korábban a Pats kötelékéből jön, ahol ezeket játszák BB alatt (persze ez is igaz), hanem arra, hogy ezeket a sémákat anno a Pats-nél rakták össze. Az szerintem érdekes, hogy a védelmi rendszer alakult ki előbb és a rendszert futtató Chuck Fairbanks Pats HC alatt tevékenykedett Ron Erhardt és Ray Perkins támadó segédként, akik a támadó rendszert alkották. Fun fact, hogy Fairbanks vagy/és Bum Phillips voltak az elsők, akik NFL-ben 3-4 védelmet futtattak. A lényeg, hogy mind két rendszernek igen régiek és Pats-esek a gyökerei. Természetesen a kiinduláshoz képest voltak változtatások bőven az évek alatt többek között BB alatt is. Kezdjük az Erhardt-Perkins támadó rendszerrel.
Az E-P rendszer alapvetően egy smash-mouth offense volt, ami kontrollálta az időt és a futójátékra építette a passzrendszert, amiben nagyon sok play action passzt használtak. A "throw to score, run to win" volt Erhardt mottója.
Ettől a futás orientált vonaltól az évek során eltért már Erhardt is és ahogy a liga szabályozása egyre inkább a passz játéknak kedvezett ez csak egyre erősödött. Randy Moss és Wes Welker érkezésével 2007-től a BB féle Pats is sokkal inkább a passz felé tolódott el, amúgy igen komoly eredményekkel (passing stat) és onnantól a Pats rendszerére pass first rendszerként gondolhatunk már. (Ez 2021-ben Mac Jones-sal változott kissé és ismét komolyabb hangsúlyt kapott a futójáték.)
A Pats kapcsán sokszor elhangzik, hogy mennyire sokoldalú és jól variálható a rendszerük. A Moss-Welker időszak 4 WR-es felállásait követte a Gronk-Hernandez féle 2TE felállások vagy a sok 2HB felállás. Évekről évekre, de hétről hétre is igen sokoldalú és variálható a rendszer.
Okosok szerint az E-P rendszer azért variálható remekül, mert route koncepciókban és csoportokban gondolkodik és a támadók számára igen könnyű a felállás, (ha elsajátították a rendszert,) viszont a védőknek nehezen olvasható. Nehezen olvasható, mert sokféle felállást és formációt használ. Amiatt, hogy a támadók számára könnyen használható igen gyorssá lehet tenni és az uptempo, illetve a no-huddle remekül használható benne, ugyanis könnyen lehet a bal, illetve jobb oldali elkapóknak kiosztani az utakat, mert egy vezényszóval mindenki az adott oldalon tudja az útvonalát.
Az uptempo és no-huddle irány nekünk jó lehet, mert Carr ebben elég jó szerintem, bár Gruden ezt se igazán használta sajnos. Itt jelezném, hogy Carr számára nem lesz teljesen új ez a rendszer, mert Musgrave támadó sémájának is az E-P az alapja. Láttuk 2016-ban milyen sikeres volt ezzel Carr!
Az E-P rendszer egyik fontos mottója a „Take what the defense will give you”. Ez ugye Al Davis-nek nem tetszett anno és ma se tetszene, de a mostani kinevezés szerint Mark ilyen szempontból odébb esett a fától. Egyik héten szétfut a Pats egy csapatot, akinek rossz a run D-je, következő héten passzal vernek meg egy másik csapatot, akinek a pass D nem megy. Úgy fest mi is ebbe az irányba szeretnénk elmozdulni. Meccs közben és meccsek között is az erősségek vs gyengeségek kihasználása lesz a fókuszban várhatóan.
JMD esetében nem kell mást elemezni és más hatásokon gondolkodni, hiszen az E-P anno BB alatt meghonosító Charlie Weis mellett Ő a legfontosabb O mind a BB féle Pats-nél.
A Fairbanks-Bullough 3–4-es védelmi rendszer következik.
A F-B rendszer egy két gap-es rendszer a DL szempontjából vagyis a Bradley féle tavalyi rendszertől komolyan eltér a base csomagban a letett DL emberek mennyiségén túl is. Ezeknek a DL emberkéknek 2 gap-et kell fogniuk és emiatt sokkal kevesebb lehetőségük van csillogni. Persze mivel a mai NFL-ben az idő nagyrészében nickel felállásban dolgoznak a csapatok nem annyira markáns már a base felállások közötti különbség a védelem összképét tekintve. A Vince Wilfork-ok, a Richard Seymour-ok hiányoznak a jelenlegi keretünkről, de még a Dexter Lawrence-ek és a Leonard Williams-ek is hiányoznak, szóval itt azért lesz dolga Zieglernek.
A rendszernek a 4 LB használata ad nagy rugalmasságot base csomagban. Az „over” és „under” shiftekkel is előszeretettel operálnak DL és LB sor tekintetében is. A "bend but do not break defense" kifejezés PG óta itt nálunk káromkodásnak számít, de a F-B rendszernek amúgy sajátja.
Graham BB alól és ezáltal a F-B rendszerből indult, később ezzel a rendszerrel folytatta Brian Flores alatt DC-ként és a Giants védő koordinátoraként is ez volt az alapja annak amit csinált.
Persze a mai modern NFL-nek megfelelően az Ő rendszere már nem klasszikus 3-4-es rendszer. Egy interjúban a Giants DC-jeként válaszolta egy riporteri kérdésre, ami azt feszegette, hogy az Ő védelme most akkor 3-4 vagy 4-3, hogy Igen. Ezzel utalt arra, hogy egy multiple rendszert futtat és lehet ezt 3-4-nek, 4-3-nak meg 4-2-5-nek is hívni, de akár 3-3-5-nek is.
Szerinte a séma a játékosállománnyal szorosan összefügg és amúgy folyamatosan változik az ellenfél erősségeihez, meccs helyzetekhez igazodva, illetve ahhoz, hogy éppen „kit akarunk levenni”. Ezt is tudja mindenki, aki nézett NFL-t az elmúlt 20 évben, hogy BB mindig leveszi az ellenfél legjobb emberét és mindig arra kényszeríti az ellenfelet, hogy a második, harmadik opciójával verje meg. Ez a szellemiség átköltözik Las Vegasban ezennel szerintem.
A Giants-nál nem volt egyszerű dolga Grahamnak, mert mindig egy szenvedős offense-t kellet kisegíteni és emiatt nagyon sokat voltak fenn a pályán. 2021-ben konkrétan a 6. legtöbb időt a Giants védők töltötték fenn! A "bend but do not break defense" filozófiát jól tükrözi, hogy engedett yardok tekintetében 2021-ben például rosszabbak voltak, mint mi, de a Red Zone védekezésük fényévekre volt tőlünk. 2020-ban a NYG RZ védelme a 2. legjobb volt a ligában, míg 2021-ben a 9. legjobbak voltak. Ennek Raiders D szerintem közelébe nem volt 20 éve, de lehet inkább 40.
Nemsokára Moe Moton készít egy Patrick Grahammal foglalkozó cikket, azt majd még beteszem, mert Ő szerintem elég jókat szokott írni, meg előbb utóbb a TDL srácok is biztos elemzik majd a munkásságát vagy akár Ted Nguyen az Athletictől, de gondoltam hátha érdekes lehet az én gyűjtésem is 😀
több mint 2 éve
deyell
11 702
Patrick Graham is a Yale-en végzett#Browns TEs coach Drew Petzing has an OC interview with the #Raiders tomorrowa csávó nem semmi: Harvard, Yale.
Beki
Amadeus
choose life
több mint 2 éve
Amadeus the Young
32 914
Gus megy a Coltshoz. Remek ember, aki értelmezhető d-t épített nálunk. Örülök, hogy lett munkája. once a raider, always a raider.
több mint 2 éve
Amúgy JMD személye és edzői megítélése szempontjából is fontos indikátor lehet ez.Graham őt és Ziegler-t választotta a Daboll-Schoen páros helyett annak ellenére, h ott ismeri a játékosokat és 2 éve építi a rendszerét.
Mivel a Daboll-Schoen páros szerintem kimondottan jól fest papíron, ez egy elég jó jel nálam.
több mint 2 éve
Ő érdekes lenne, mert vélhetően hozna magával egy jó adag West coast elemet és outside zone-t is. Ami tudjuk, h fekszik a Carr-Jacobs párosnak#Browns TEs coach Drew Petzing has an OC interview with the #Raiders tomorrowa csávó nem semmi: Harvard, Yale.
Beki
Amadeus