NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Stern Brady

Stern Brady
Utoljára láttuk
több mint 3 éve
Regisztrált
több mint 3 éve
Fórum hozzászólások
1

Legaktívabb fórum topikok

Topik Hozzászólások
NFL - Csapatfórumok / New England Patriots 1

Utolsó 1 fórum hozzászólás

több mint 3 éve
Stern Brady 1
Úgy néz ki, hogy lement a Free Agent piac javarésze, szerintem érdemes lehet tartani egy számvetést, hogy ki hogy értékeli az egyes játékosokat. Én összeírtam magamnak, hogy én hogy látom.

QB Cam Newton: 1 év, max. $13.6 millió (3,5 millió garantált). B+ --- Őszintén szólva, a tavalyi Newton eléggé nehéz megítélni a késői leigazolása, a normális offseason hiánya, a koronavírus-fertőzése, a szezon során ki-tudja-mennyire-komoly, játékát befolyásoló sérülése, a rendkívül gyenge Pats-es elkapósor és az időnként meglehetően borzasztó play-hívások miatt. Nem feltétlenül volt annyira "ideális" minden körülötte, hogy ténylegesen lehessen azt látni, hogy mennyi van benne. Persze simán lehet, hogy ez a tavalyi teljesítmény volt az abszolút realitás nála, és ennyit tud már csak kihozni magából. De lehet, hogy még ennél több van a tankjában, hacsak fenti néhány faktor közül néhány is a helyére kerül. Ha tényleg olyan munkamorálja, mint amit mindenki kb. 500x elmondott a tavalyi szezon interjúi során, akkor szerintem még lehet benne egy egészen jó kis kezdő teljesítmény, és ez a pénz 10-12 győzelmes alapszakaszért teljesen korrekt. Ha pedig tényleg kifulladt már, akkor pedig backupnak nem vészesen drága, hiszen a base value egy jobb backup fizetésnek felel meg. Vegyes érzéseim vannak, de az egy év az talán vállalható még az ő esetében, a szerződése nem okoz kárt jövő évre, ha tévedett volna BB vele kapcsolatban.

WR Nelson Agholor: 2 év, $22 millió (16 millió garantált). C- --- Abszolút értelmetlen, elhamarkodott túlfizetés, látva, hogy mennyire összeomlott az elkapó piac. Egészen biztos vagyok benne, hogy kb. még ezen a héten is szerződés nélkül lenne, ha mi nem ajánlunk neki szerződést. Jelenleg nem tudni, hogy voltunk-e valakivel licitháborúban, ami miatt nekünk ekkora szerződést kellett az asztalra csapnunk, de szint biztos vagyok, hogy nem. Tavaly meglepően átlag feletti éve volt, de előtt szinte semmi, szóval szerintem 1 éves kb. prove-it jellegű, de azért valamivel komolyabb szerződést (kb. 5-7 millió dollár) még el lehetett volna fogadni. De ezt a szerződést? Egy Agholor-ért? No way.

WR Kendrick Bourne: 3 év, $15 millió (5,25 millió garantált). B- --- Tavalyi Patriots-ról BB egyszer azt mondta, hogy nem egy játékoson múlott az, hogy 7-9 lett a mérleg. Nyilván sok hiányposzt volt, többek között a WR depth feltöltése is ezek közé tartozott. Bourne nem lenne rossz erre, ugyanakkor, mint majd később a TE-k nél is előjön, Bourne esetében is azt látom, hogy mi a potenciált fizettük meg, nem az eddigi karriert. Ez viszont szerintem valamivel olcsóbban is megtehettük volna, hiszen elkapkodtuk, nem volt jelentős WR piac, vélhetően nem volt más komoly licitáló partner, és talán még ma is elérhető lett volna sokkal kevesebbért. Bourne egyébként szimpatikusabb, mint Agholor, a videók alapján egy csomó elkapása volt a pálya közepén, olykor komoly traffic-ban, és szerintem azt a terület mi is hatékonyan tudnánk támadni egy jó futójáték mellett. De ez nem változtat azon, hogy szerintem ez is egy túlfizetés, bár kisebb mértékű mint Agholor esetében

TE Jonnu Smith: 4 év, $50 millió (31,25 millió garantált). C --- A TE nyilvánvaló hiányposzt volt, és nem is érzem bajnak, hogy ezt a piacról akartuk erősíteni. Ugyanis látva azt, hogy az elmúlt években a rookie TE-k sehol sem váltották meg a világot, mi sem jártunk túl jól a két újonc TE-vel (amúgy az egész tavalyi TE szekció nem volt túl jó, 243 (!) yarddal Cole Kmet volt a legjobb), ezért nem feltétlenül rossz az az irány, ha már NFL tapasztalattal rendelkezőket akartunk igazolni. Úgy néz ki, hogy az elmúlt években az NFL-kész tight endek felismerése és nevelése nagyon nem egyszerű feladat, egy Gronk megtalálása, egy Kelce-féle vagy egy Kittle-féle alapanyag felismerés pusztán az egyetemit teljesítmény alapján, szerintem egy jó adag mázli kérdése is (ahogy pl. egy O.J. Howard, Hockenson, stb. magasan draftolt TE-k sem hozták azt, amit TOP 15-ös draftpicktől várni lehetne). Ugyanakkor azt is kell látni, hogy kevés blue-chip NFL tight end, akiért érdemes sokat költeni, hiszen azért még egy sor más poszton is el kellenek elit játékosok. Szóval koncepció oké, a Smith is potenciálját tekintve oké - a szerződés az nagyon nem oké. Túl hosszú és túl sok, bár itt már jobban el tudom azt képzelni, hogy volt licitverseny Smith-ért, hiszen mégiscsak a piac 2. (vagy 3.) legjobb TE-jéről beszélünk. De magam részéről nem biztos, hogy beleugrottam volna ebbe a szerződésbe, ha valaki más is kínált volna hasonló értékű szerződést, én kiszálltam volna a licitháborúból. Maga a játékos simán bevállhat, szívesen nézem a játékát majd szeptemberben, de most még március van, a szerződést ismerjük, nem azt, hogy szeptembertől mit fog mutatni a pályán, és lehet az mondani rá: ez egy túlfizetés. Pláne, ha itt is beigazolódnak azok a kételkedő hangok, hogy mennyire hasznos is futójátékoknál: ha a Pats-nél is hiányosságai lesznek, és elkapásokkal nem pótolja ki a teljesítményét, és csak 500-600 yardokat hoz, akkor ez egy 3.-4. WR-hez hasonlítható teljesítmény, azért meg nem túl jó deal ekkora összeg kifizetése.

TE Hunter Henry: 3 év, $37,5 millió (25 millió garantált). C+ --- Nyilván, Henry többet bizonyított mint Smith, ezért egy fokkal jobbra lehet ezt értékelni, azonban ez is túlfizetésnek tűnik nekem, bár persze itt inkább valószínű, hogy megint csak más licitálók bekavarhattak. Nála is kérdéses, hogy mennyire elit blokkolásban is és mennyire is lesz hatékony elkapó, de a szerződés rövidsége limitálja a károkat. Meg hogy mennyire fogják elkerülni a sérülések. Talán abban lehet volna még ráció, hogy a két tavalyi újonc tight endünk mellé keresünk egy mentort, például Kyle Rudolph-ot, aki azért még a pályán is hasznos. A 2 év 14 millió, amit a Giants adott neki, szerintem nekünk is megérte volna, és lehet, hogy mellett 2 év alatt tudott volna fejlődni a Jonnu Smith (vagy Henry, tetszőlegesen behelyettesíthető) / Asisasi / Keene trió.

Emellett még ideteszem mindkét új tight endünkre vonatkozó kommentet, amellyel abszolút egyetértek:

Here's a deep dive of every single big contract ($20 million or more) given to a non-elite tight end (Travis Kelce, George Kittle) over the past four years:

Browns sign TE Austin Hooper (4 years, $44 million)
Buccaneers re-sign TE Cameron Brate (6 years, $41 million; $18 million guaranteed)
Rams re-sign TE Tyler Higbee (4 years, $36 million; $15.5 million guaranteed)
Vikings re-sign TE Kyle Rudolph (4 years, $36 million)
49ers sign TE Vance McDonald (5 years, $35 million; $16 million guaranteed)
Bears sign TE Trey Burton (4 years, $32 million)
Packers sign TE Jimmy Graham (3 years, $30 million)
Cardinals re-sign TE Jermaine Gresham (4 years, $28 million)
Lions sign TE Jesse James (4 years, $25 million; $11 million guaranteed)
Cowboys re-sign TE Blake Jarwin (3 years, $24.25 million)
Texans re-sign TE C.J. Fiedorowicz (3 years, $21.5 million; $10 million guaranteed)
Packers sign TE Martellus Bennett (3 years, $21 million)

Can you find one signing there that worked? I'll save you some time: Signing non-elite tight ends to big contracts has a 100-percent failure rate over the past four years. One hundred percent!

OT Trent Brown: 1 év, max. $11 millió (6,5 millió garantált), ár: 2022 7, körös pick vs. 2022 5. körös pick. B+ --- Nála csak a sérülésfaktor az, ami kétségessé teheti, hogy mennyire is tudja majd segíteni a csapatot. Ha ezt elkerüli, akkor nagyon jó áron szereztünk egy kezdő falembert, bár a szerződés maximális összege egy kicsit soknak tűnhet egy évre, ez ront valamennyit az összképen. De ha onnan nézzük, hogy 14 millióról kellett vele lealkudni, akkor azért ez egy korrekt teljesítmény.

C David Andrews: 4 év, $19 millió (6,5 millió garantált). A+ --- Nem is kérdés, hogy játékos teljesítmény / ár / szerződéshossz hármas faktor együttes értékelése alapján az egyik legjobb szerződés az idei szabadügynök piacon bármely posztot nézve. Plusz nálam személyes kedvenc Andrews, így nagyon örülök, hogy visszajött a fal közepére.

C/iOL Ted Karras: 1 év, $3 millió (3 millió garantált). A --- Igaz, hogy csak egy évre, de nagyon jó áron szereztünk egy abszolút megbízható backupot belső támadófalember posztra, aki Andrews nélkül biztos kezdő lett volna. Ha sérülés lenne ezeken a posztokon, akkor még azt Karras-szal egész jó eséllyel gond nélkül átvészelhetjük.

EDGE/OLB Matt Judon: 4 év, $54,5 millió (32 millió garantált). B --- A Def. igazolásokat nyilván úgy érdemes nézni, mint egy-egy darabját egy hatalmas kirakósnak. BB-ék nyilván a saját rendszerben gondolkoztak, és azt nézték, hogy milyen képességre is van szükség, hogy összeálljon az általuk elképzelt védelem. Vagyis nem önmagában arra figyeltek, hogy az adott poszton ki a legjobb játékos, hanem a Pats védelmét tekintve ki rendelkezik azzal a "skill-settel", amely szükséges ahhoz, hogy egy jó Def legyen idén. Judon esetében úgy látom, hogy ő valószínűlege nem egy konstans playmaker lesz, hanem aki egy jól összerakott védelembe tud hozni jónéhány nyomásgenerálást, mert folyamatosan meg tudunk teremteni neki azokat a szituációkat, ahol kijönnek a képességei. Ebből a szempontból, ha BB-ék tényleg tudják majd használni, akkor szerintem a játékos abszolút rendben lesz. Azonban a szerződés az, ami egy kicsit szerintem sokallom, bár a garantált tartalma egy kicsit talán soknak tűnik, bár elfogadom, hogy ez most a realitás a piacon az EDGE/OLB szerződések esetében.

DE Deatrich Wise Jr: 4 év, $22 millió (10 millió garantált). B --- Wise eddigi karrierje alapján egy átlag feletti szituációs pass rusher-nek tűnik, ugyanakkor nem nagyon látni benne azt, hogy megfelelő hatékonyságú lenne a futás ellen. Viszont ismeri a rendszert, és szerintem jó hatásfokkal lehet átmozgatni más posztra vagy szerepkörre játékszituációtól függően. Így hát nem nagyon lehet lepontozni ezt a szerződést, szerintem rendben van.

DT Davon Godchaux: 2 év, $15 millió (9 millió garantált). B --- Számomra ez az a típusú szerződés, amelyen az látható, hogy a Patriots jobban akart egy játékost, mint a játékos a csapatot. Szerintem Godchaux és az ügynöke úgy voltak vele, hogy bemondtak egy piaci át + x millió dolláros szerződést a Patsnek, azzal, hogy ha ezt megadja a Pats, akkor egye fene, akár ott is játszana. És a Pats megadta. Nyilván tavaly botrányos volt a futás elleni védekezésünk és azért nem árt a védőfal közepébe a futás ellen hatékony fegyver az early down-okra, szóval nincs ezzel gond. Ha BB-ék szerint ő a legjobb megszerezhető képesség arra a posztra, akkor legyen, bár az ár egy kicsit túlzottnak tűnik. A 2 éves szerződés úgy sem okoz semmilyen kárt hosszú távon, ha mégsem válna be, ez mindenképp pozitívuma a szerződésnek.

DL Henry Anderson: 2 év, max. $7 millió (3 millió garantált). B+ --- Nem tudom, hogy a két DL szerződésnek vajon lesz-e a hatása arra, hogy végül nem fogjuk visszahozni Lawrence Guy-t, de az Anderson szerződés miatt gyaníthatóan ez lesz a helyzet. Nekem úgy tűnik, hogy nagyjából hasonlókat szeretne viszont látni a pályán Anderson-tól, amit Guy betöltött az előző szezonban, csak egy olcsóbb összegért, mint amennyit Guy kérne. Futás ellen valószínűleg ő is hatékony lesz, nyilván BB jobban szeretné fogni a futást idén, és ehhez pedig Anderson valószínűleg szintén megfelelő lehet.

DL Montravius Adams: 1 év, max. $2,5 millió (nincs garantált). C --- Ennyiért egy próbát megérhet, hiszen az egyetemi évek alatt állítólag nagyon jó volt, de eddig nem nagyon tudta az NFL-ben ezen képességeit megmutatni. Valószínűleg a rookie-kal fog harcolni, hogy megcsípjen egy helyet a végső rosteren, és annyi előnnyel fog indulni, hogy van 4 év NFL tapasztalata.

LB Kyle Van Noy: 2 év, max. $13,2 millió (6 millió garantált). A+ --- Welcome Back. Én nagyon örülök, hogy visszatért, úgy a játékának, mind annak, hogy szerintem nagyszerű mentora lesz Uche-nak és Jennings-nek, akikben szintén megvan minden ahhoz, hogy hosszú évekre hasznos tagjai legyenek a Pats védelmének. Igaz, el is fog venni előlük snapeket, de szerintem Uche-ban levő spiritusz biztos, hogy utat tör magának, és fog ő kapni nem kevés értékes játékpercet. Van Noy, meg hát Van Noy, ismeri a rendszert, ott lesz mellett Hightower, szóval szerintem ez rendben lesz.

LB Raekwon McMillan: 1 év, max. $? millió (? millió garantált). B --- Az egyetemen is inkább a futás ellen volt hatékony, passz játékok során egy kicsit elveszettebb, és úgy néz ki, hogy ez a kettőség az NFL-ben is megmaradt nála. Nyilván Bentley fognak harcolni az egyik roster spot-ért, és szerintem nem indul rossz esélyekkel, hiszen azért számottevő NFL tapasztalata van. Meglátjuk majd még, hogy az edzőtábor alatt milyen hírek érkeznek róla, de szerintem lehet, hogy megcsíp egy roster helyet Bentley-vel szemben. A szerződés részletei nem ismertek, de tavaly 1,1 milliót keresett a Raiders-ben, szóval talán 2-2,5 millió körüli szerződést kaphatott maximum.

S Jalen Mills: 4 év, max. $24 millió (9 millió garantált). B --- Chung visszavonulása nélkül azt mondtam volna Mills leigazolására, hogy abszolút luxus és felesleges, hiszen (a Pats Def.-jét tekintve) potenciálisan 5 kezdő kaliberű safety sok lett volna a rosterre. Most, hogy Chung visszavonult, így már nyilván más a kép és a négy jó safety azért elfér a csapatban. Pláne úgy, hogy valószínűleg Mills jól mozgatható a Def. sakktábláján, jónéhány formációban a pályán lehet hagyni, szóval hasznos is lehet az ő igazolása.

CB Justin Bethel: 3 év, max. $6 millió (2,75 millió garantált). B --- Hasznos játékos volt spec. teambe, jelentős tapasztalta is van NFL szinten, kell a stabilitás.

DB Cody Davis: 2 év, max. $4,3millió (2,1 millió garantált). B --- Ugyancsak a spec. team stabiliását tarthattuk szem előtt a visszaigazolásával, nekem személy szerint tetszik, meg hát, tizenx éves Pats-es szurkolás alatt abszolút hozzászoktam már a spec. team only játékosokhoz.

K Nick Folk: 1 év, max. $1,625 millió (1,225 millió garantált). A- --- Habár Aguayo is ott van a rosteren (Rohrwasser-t kivágtuk), de nyilván szerintem csak sérülés vagy látványos formahanyatlás esetén nem Folk lesz a kezdő kicker jövőre. Ha pedig hozza a tavalyi formáját, akkor szerintem ez abszolút jutányos szerződés nálam.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 3 éve
Stern Brady 1
Úgy néz ki, hogy lement a Free Agent piac javarésze, szerintem érdemes lehet tartani egy számvetést, hogy ki hogy értékeli az egyes játékosokat. Én összeírtam magamnak, hogy én hogy látom.

QB Cam Newton: 1 év, max. $13.6 millió (3,5 millió garantált). B+ --- Őszintén szólva, a tavalyi Newton eléggé nehéz megítélni a késői leigazolása, a normális offseason hiánya, a koronavírus-fertőzése, a szezon során ki-tudja-mennyire-komoly, játékát befolyásoló sérülése, a rendkívül gyenge Pats-es elkapósor és az időnként meglehetően borzasztó play-hívások miatt. Nem feltétlenül volt annyira "ideális" minden körülötte, hogy ténylegesen lehessen azt látni, hogy mennyi van benne. Persze simán lehet, hogy ez a tavalyi teljesítmény volt az abszolút realitás nála, és ennyit tud már csak kihozni magából. De lehet, hogy még ennél több van a tankjában, hacsak fenti néhány faktor közül néhány is a helyére kerül. Ha tényleg olyan munkamorálja, mint amit mindenki kb. 500x elmondott a tavalyi szezon interjúi során, akkor szerintem még lehet benne egy egészen jó kis kezdő teljesítmény, és ez a pénz 10-12 győzelmes alapszakaszért teljesen korrekt. Ha pedig tényleg kifulladt már, akkor pedig backupnak nem vészesen drága, hiszen a base value egy jobb backup fizetésnek felel meg. Vegyes érzéseim vannak, de az egy év az talán vállalható még az ő esetében, a szerződése nem okoz kárt jövő évre, ha tévedett volna BB vele kapcsolatban.

WR Nelson Agholor: 2 év, $22 millió (16 millió garantált). C- --- Abszolút értelmetlen, elhamarkodott túlfizetés, látva, hogy mennyire összeomlott az elkapó piac. Egészen biztos vagyok benne, hogy kb. még ezen a héten is szerződés nélkül lenne, ha mi nem ajánlunk neki szerződést. Jelenleg nem tudni, hogy voltunk-e valakivel licitháborúban, ami miatt nekünk ekkora szerződést kellett az asztalra csapnunk, de szint biztos vagyok, hogy nem. Tavaly meglepően átlag feletti éve volt, de előtt szinte semmi, szóval szerintem 1 éves kb. prove-it jellegű, de azért valamivel komolyabb szerződést (kb. 5-7 millió dollár) még el lehetett volna fogadni. De ezt a szerződést? Egy Agholor-ért? No way.

WR Kendrick Bourne: 3 év, $15 millió (5,25 millió garantált). B- --- Tavalyi Patriots-ról BB egyszer azt mondta, hogy nem egy játékoson múlott az, hogy 7-9 lett a mérleg. Nyilván sok hiányposzt volt, többek között a WR depth feltöltése is ezek közé tartozott. Bourne nem lenne rossz erre, ugyanakkor, mint majd később a TE-k nél is előjön, Bourne esetében is azt látom, hogy mi a potenciált fizettük meg, nem az eddigi karriert. Ez viszont szerintem valamivel olcsóbban is megtehettük volna, hiszen elkapkodtuk, nem volt jelentős WR piac, vélhetően nem volt más komoly licitáló partner, és talán még ma is elérhető lett volna sokkal kevesebbért. Bourne egyébként szimpatikusabb, mint Agholor, a videók alapján egy csomó elkapása volt a pálya közepén, olykor komoly traffic-ban, és szerintem azt a terület mi is hatékonyan tudnánk támadni egy jó futójáték mellett. De ez nem változtat azon, hogy szerintem ez is egy túlfizetés, bár kisebb mértékű mint Agholor esetében

TE Jonnu Smith: 4 év, $50 millió (31,25 millió garantált). C --- A TE nyilvánvaló hiányposzt volt, és nem is érzem bajnak, hogy ezt a piacról akartuk erősíteni. Ugyanis látva azt, hogy az elmúlt években a rookie TE-k sehol sem váltották meg a világot, mi sem jártunk túl jól a két újonc TE-vel (amúgy az egész tavalyi TE szekció nem volt túl jó, 243 (!) yarddal Cole Kmet volt a legjobb), ezért nem feltétlenül rossz az az irány, ha már NFL tapasztalattal rendelkezőket akartunk igazolni. Úgy néz ki, hogy az elmúlt években az NFL-kész tight endek felismerése és nevelése nagyon nem egyszerű feladat, egy Gronk megtalálása, egy Kelce-féle vagy egy Kittle-féle alapanyag felismerés pusztán az egyetemit teljesítmény alapján, szerintem egy jó adag mázli kérdése is (ahogy pl. egy O.J. Howard, Hockenson, stb. magasan draftolt TE-k sem hozták azt, amit TOP 15-ös draftpicktől várni lehetne). Ugyanakkor azt is kell látni, hogy kevés blue-chip NFL tight end, akiért érdemes sokat költeni, hiszen azért még egy sor más poszton is el kellenek elit játékosok. Szóval koncepció oké, a Smith is potenciálját tekintve oké - a szerződés az nagyon nem oké. Túl hosszú és túl sok, bár itt már jobban el tudom azt képzelni, hogy volt licitverseny Smith-ért, hiszen mégiscsak a piac 2. (vagy 3.) legjobb TE-jéről beszélünk. De magam részéről nem biztos, hogy beleugrottam volna ebbe a szerződésbe, ha valaki más is kínált volna hasonló értékű szerződést, én kiszálltam volna a licitháborúból. Maga a játékos simán bevállhat, szívesen nézem a játékát majd szeptemberben, de most még március van, a szerződést ismerjük, nem azt, hogy szeptembertől mit fog mutatni a pályán, és lehet az mondani rá: ez egy túlfizetés. Pláne, ha itt is beigazolódnak azok a kételkedő hangok, hogy mennyire hasznos is futójátékoknál: ha a Pats-nél is hiányosságai lesznek, és elkapásokkal nem pótolja ki a teljesítményét, és csak 500-600 yardokat hoz, akkor ez egy 3.-4. WR-hez hasonlítható teljesítmény, azért meg nem túl jó deal ekkora összeg kifizetése.

TE Hunter Henry: 3 év, $37,5 millió (25 millió garantált). C+ --- Nyilván, Henry többet bizonyított mint Smith, ezért egy fokkal jobbra lehet ezt értékelni, azonban ez is túlfizetésnek tűnik nekem, bár persze itt inkább valószínű, hogy megint csak más licitálók bekavarhattak. Nála is kérdéses, hogy mennyire elit blokkolásban is és mennyire is lesz hatékony elkapó, de a szerződés rövidsége limitálja a károkat. Meg hogy mennyire fogják elkerülni a sérülések. Talán abban lehet volna még ráció, hogy a két tavalyi újonc tight endünk mellé keresünk egy mentort, például Kyle Rudolph-ot, aki azért még a pályán is hasznos. A 2 év 14 millió, amit a Giants adott neki, szerintem nekünk is megérte volna, és lehet, hogy mellett 2 év alatt tudott volna fejlődni a Jonnu Smith (vagy Henry, tetszőlegesen behelyettesíthető) / Asisasi / Keene trió.

Emellett még ideteszem mindkét új tight endünkre vonatkozó kommentet, amellyel abszolút egyetértek:

Here's a deep dive of every single big contract ($20 million or more) given to a non-elite tight end (Travis Kelce, George Kittle) over the past four years:

Browns sign TE Austin Hooper (4 years, $44 million)
Buccaneers re-sign TE Cameron Brate (6 years, $41 million; $18 million guaranteed)
Rams re-sign TE Tyler Higbee (4 years, $36 million; $15.5 million guaranteed)
Vikings re-sign TE Kyle Rudolph (4 years, $36 million)
49ers sign TE Vance McDonald (5 years, $35 million; $16 million guaranteed)
Bears sign TE Trey Burton (4 years, $32 million)
Packers sign TE Jimmy Graham (3 years, $30 million)
Cardinals re-sign TE Jermaine Gresham (4 years, $28 million)
Lions sign TE Jesse James (4 years, $25 million; $11 million guaranteed)
Cowboys re-sign TE Blake Jarwin (3 years, $24.25 million)
Texans re-sign TE C.J. Fiedorowicz (3 years, $21.5 million; $10 million guaranteed)
Packers sign TE Martellus Bennett (3 years, $21 million)

Can you find one signing there that worked? I'll save you some time: Signing non-elite tight ends to big contracts has a 100-percent failure rate over the past four years. One hundred percent!

OT Trent Brown: 1 év, max. $11 millió (6,5 millió garantált), ár: 2022 7, körös pick vs. 2022 5. körös pick. B+ --- Nála csak a sérülésfaktor az, ami kétségessé teheti, hogy mennyire is tudja majd segíteni a csapatot. Ha ezt elkerüli, akkor nagyon jó áron szereztünk egy kezdő falembert, bár a szerződés maximális összege egy kicsit soknak tűnhet egy évre, ez ront valamennyit az összképen. De ha onnan nézzük, hogy 14 millióról kellett vele lealkudni, akkor azért ez egy korrekt teljesítmény.

C David Andrews: 4 év, $19 millió (6,5 millió garantált). A+ --- Nem is kérdés, hogy játékos teljesítmény / ár / szerződéshossz hármas faktor együttes értékelése alapján az egyik legjobb szerződés az idei szabadügynök piacon bármely posztot nézve. Plusz nálam személyes kedvenc Andrews, így nagyon örülök, hogy visszajött a fal közepére.

C/iOL Ted Karras: 1 év, $3 millió (3 millió garantált). A --- Igaz, hogy csak egy évre, de nagyon jó áron szereztünk egy abszolút megbízható backupot belső támadófalember posztra, aki Andrews nélkül biztos kezdő lett volna. Ha sérülés lenne ezeken a posztokon, akkor még azt Karras-szal egész jó eséllyel gond nélkül átvészelhetjük.

EDGE/OLB Matt Judon: 4 év, $54,5 millió (32 millió garantált). B --- A Def. igazolásokat nyilván úgy érdemes nézni, mint egy-egy darabját egy hatalmas kirakósnak. BB-ék nyilván a saját rendszerben gondolkoztak, és azt nézték, hogy milyen képességre is van szükség, hogy összeálljon az általuk elképzelt védelem. Vagyis nem önmagában arra figyeltek, hogy az adott poszton ki a legjobb játékos, hanem a Pats védelmét tekintve ki rendelkezik azzal a "skill-settel", amely szükséges ahhoz, hogy egy jó Def legyen idén. Judon esetében úgy látom, hogy ő valószínűlege nem egy konstans playmaker lesz, hanem aki egy jól összerakott védelembe tud hozni jónéhány nyomásgenerálást, mert folyamatosan meg tudunk teremteni neki azokat a szituációkat, ahol kijönnek a képességei. Ebből a szempontból, ha BB-ék tényleg tudják majd használni, akkor szerintem a játékos abszolút rendben lesz. Azonban a szerződés az, ami egy kicsit szerintem sokallom, bár a garantált tartalma egy kicsit talán soknak tűnik, bár elfogadom, hogy ez most a realitás a piacon az EDGE/OLB szerződések esetében.

DE Deatrich Wise Jr: 4 év, $22 millió (10 millió garantált). B --- Wise eddigi karrierje alapján egy átlag feletti szituációs pass rusher-nek tűnik, ugyanakkor nem nagyon látni benne azt, hogy megfelelő hatékonyságú lenne a futás ellen. Viszont ismeri a rendszert, és szerintem jó hatásfokkal lehet átmozgatni más posztra vagy szerepkörre játékszituációtól függően. Így hát nem nagyon lehet lepontozni ezt a szerződést, szerintem rendben van.

DT Davon Godchaux: 2 év, $15 millió (9 millió garantált). B --- Számomra ez az a típusú szerződés, amelyen az látható, hogy a Patriots jobban akart egy játékost, mint a játékos a csapatot. Szerintem Godchaux és az ügynöke úgy voltak vele, hogy bemondtak egy piaci át + x millió dolláros szerződést a Patsnek, azzal, hogy ha ezt megadja a Pats, akkor egye fene, akár ott is játszana. És a Pats megadta. Nyilván tavaly botrányos volt a futás elleni védekezésünk és azért nem árt a védőfal közepébe a futás ellen hatékony fegyver az early down-okra, szóval nincs ezzel gond. Ha BB-ék szerint ő a legjobb megszerezhető képesség arra a posztra, akkor legyen, bár az ár egy kicsit túlzottnak tűnik. A 2 éves szerződés úgy sem okoz semmilyen kárt hosszú távon, ha mégsem válna be, ez mindenképp pozitívuma a szerződésnek.

DL Henry Anderson: 2 év, max. $7 millió (3 millió garantált). B+ --- Nem tudom, hogy a két DL szerződésnek vajon lesz-e a hatása arra, hogy végül nem fogjuk visszahozni Lawrence Guy-t, de az Anderson szerződés miatt gyaníthatóan ez lesz a helyzet. Nekem úgy tűnik, hogy nagyjából hasonlókat szeretne viszont látni a pályán Anderson-tól, amit Guy betöltött az előző szezonban, csak egy olcsóbb összegért, mint amennyit Guy kérne. Futás ellen valószínűleg ő is hatékony lesz, nyilván BB jobban szeretné fogni a futást idén, és ehhez pedig Anderson valószínűleg szintén megfelelő lehet.

DL Montravius Adams: 1 év, max. $2,5 millió (nincs garantált). C --- Ennyiért egy próbát megérhet, hiszen az egyetemi évek alatt állítólag nagyon jó volt, de eddig nem nagyon tudta az NFL-ben ezen képességeit megmutatni. Valószínűleg a rookie-kal fog harcolni, hogy megcsípjen egy helyet a végső rosteren, és annyi előnnyel fog indulni, hogy van 4 év NFL tapasztalata.

LB Kyle Van Noy: 2 év, max. $13,2 millió (6 millió garantált). A+ --- Welcome Back. Én nagyon örülök, hogy visszatért, úgy a játékának, mind annak, hogy szerintem nagyszerű mentora lesz Uche-nak és Jennings-nek, akikben szintén megvan minden ahhoz, hogy hosszú évekre hasznos tagjai legyenek a Pats védelmének. Igaz, el is fog venni előlük snapeket, de szerintem Uche-ban levő spiritusz biztos, hogy utat tör magának, és fog ő kapni nem kevés értékes játékpercet. Van Noy, meg hát Van Noy, ismeri a rendszert, ott lesz mellett Hightower, szóval szerintem ez rendben lesz.

LB Raekwon McMillan: 1 év, max. $? millió (? millió garantált). B --- Az egyetemen is inkább a futás ellen volt hatékony, passz játékok során egy kicsit elveszettebb, és úgy néz ki, hogy ez a kettőség az NFL-ben is megmaradt nála. Nyilván Bentley fognak harcolni az egyik roster spot-ért, és szerintem nem indul rossz esélyekkel, hiszen azért számottevő NFL tapasztalata van. Meglátjuk majd még, hogy az edzőtábor alatt milyen hírek érkeznek róla, de szerintem lehet, hogy megcsíp egy roster helyet Bentley-vel szemben. A szerződés részletei nem ismertek, de tavaly 1,1 milliót keresett a Raiders-ben, szóval talán 2-2,5 millió körüli szerződést kaphatott maximum.

S Jalen Mills: 4 év, max. $24 millió (9 millió garantált). B --- Chung visszavonulása nélkül azt mondtam volna Mills leigazolására, hogy abszolút luxus és felesleges, hiszen (a Pats Def.-jét tekintve) potenciálisan 5 kezdő kaliberű safety sok lett volna a rosterre. Most, hogy Chung visszavonult, így már nyilván más a kép és a négy jó safety azért elfér a csapatban. Pláne úgy, hogy valószínűleg Mills jól mozgatható a Def. sakktábláján, jónéhány formációban a pályán lehet hagyni, szóval hasznos is lehet az ő igazolása.

CB Justin Bethel: 3 év, max. $6 millió (2,75 millió garantált). B --- Hasznos játékos volt spec. teambe, jelentős tapasztalta is van NFL szinten, kell a stabilitás.

DB Cody Davis: 2 év, max. $4,3millió (2,1 millió garantált). B --- Ugyancsak a spec. team stabiliását tarthattuk szem előtt a visszaigazolásával, nekem személy szerint tetszik, meg hát, tizenx éves Pats-es szurkolás alatt abszolút hozzászoktam már a spec. team only játékosokhoz.

K Nick Folk: 1 év, max. $1,625 millió (1,225 millió garantált). A- --- Habár Aguayo is ott van a rosteren (Rohrwasser-t kivágtuk), de nyilván szerintem csak sérülés vagy látványos formahanyatlás esetén nem Folk lesz a kezdő kicker jövőre. Ha pedig hozza a tavalyi formáját, akkor szerintem ez abszolút jutányos szerződés nálam.