A Bowl.hu fórum folytatja működését.

Kezdődik a magyar bajnokság!

Írta: Höri — 2018. március 16., 18:55

Ezen a hétvégén az alsó két osztály rajtol el, a kiemelt liga pedig jövő héten.

Kezdődik a magyar bajnokság!

A magyar amerikai-foci bajnokság újra itt van, hogy az NFL holtszezonban is néznivalót biztosítson a sportág kedvelőinek. A kiemelt liga rekordszámú csapattal indul és a TV-közvetítések is megszaporodnak a tavalyi debütáns év után. Most viszont egyelőre a divízió1-es és 2-es mezőnyre koncentrálunk, hiszen a nagyok csak jövő héten indulnak majd be.

 

POWERADE DIVÍZIÓ1

A tavalyi szegényes, 5 csapatos másodosztály helyett idén 7 gárda nevezett a HFL előszobájába. A címvédő Fehérvár Enthroners feljutott a topligába, míg az ezüstérmes Budapest Eagles felkérésre indul egy szinttel feljeb, miután az egriek nem kaptak licenszt.

A 2018-as mezőnyben megtalálható tehát a tavalyiak közül a harmadik helyen végző Miskolc Renegades, a Budapest Cowbells 2. számú csapata és a Gladiators, akiknek tavaly nagyon nem jött ki a lépés, idén viszont újult erővel csak erre az osztályra koncentrálnak. Visszatérő résztvevőnek számít egy év div2 után a Budapest Titans, akik két import falemberrel erősítettek és a Szekszárd Bad Bones, akik immár a Dunaújváros Gorillaz fiókcsapataként neveztek be és négy játékost hoztak idegenlégiósnak. A Szombathely Crushers első alkalommal szerepel ilyen magasságban, miután a tavalyi div2-ben páratlan védelmet raktak össze és a topfavorit Nyíregyháza is megszenvedett ellenük a döntőben. A mezőnyt némi meglepetésre a TD Store Eagles 2 teszi teljessé. A fővárosiak tavaly a harmadosztályban sem tudtak bejutni a playoffba, de a nagyobb kihívás miatt ifjoncaikkal most ide neveztek. Ez is mutatja, hogy a 2. számú csapatok lényegében mindenütt a rutinszerzésről is szólnak.

 

TD STORE DIVÍZIÓ2

A divízó2-ben szűkült a mezőny, a tavalyi 12 helyett már csak 9 klub gondolta úgy, hogy az alsó osztályban a helyük. A címvédő Nyíregyháza Tigers élt opciós jogával és visszatért az élvonalba, négyen osztályt léptek eggyel feljebb, az Újpest Bulldogs pedig idén nem indított felnőtt csapatot. Új résztvevő hazánk focitérképén a Dunakeszi Rangers, akik a lilák számos játékosát befogadták történetük első bajnoki idényében. A Tigers-szel fordított utat járt be az Eger Heroes, akiknek a junior idényben nem sikerült csapatot szervezni, így elvesztették jogukat a kiemelt ligában való szereplésre. A hősök rögtön két osztályt léptek lefelé, immár amerikaiak nélkül, de így is a liga egyik favoritjának számítanak a múltjuk miatt. A Miskolc Steelers 2. csapata most nevezett először, de az utánpótlás-bajnokságok sikerei után elérkezettnek látták az időt, hogy a felnőttek között is rutint szerezzenek tehetségeik. Hasonló indíttatásból nevezett be a Budapest Wolves 2, bár náluk több olyan arc is fel fog tűnni, akik a csapat alapításakor is jelen voltak. A Wolves 2 fiataljai közül tavaly az osztrák bajnokságban többen is szereztek már némi rutint. A legnagyobb rutint minden bizonnyal idén is az Újbuda Rebels Oldboys keretében számlálhatjuk össze. A tavalyi elődöntő után idén is reálisnak tűnik a playoffba jutás. A visszatérő szereplők között feltörekvő és nagymúltú vidéki műhelyek is jelen vannak. Egy rájátszás-mentes év után szeretne visszatérni a trónkövetelők közé a Dabas Sparks, miközben a Boda Troopers-nek ez már a harmadik idénye lesz és nagyon érik az első győzelmük a baranyaiaknak. Több mint 10 éve van jelen már Magyarországon a nagy terveket szövögető Tatabánya Mustangs és Jászberény Wolverines, ahol most amerikai vezetőedzővel erősítettek a Michigan State kötelékéből, miután az import játékosokat kitiltotta a liga ebből az osztályból.

 

A Március 17-18-as hétvége programja:

A Crushers - Cowbells 2 meccsről live stream is lesz.

 

A HFL-ről jövő héten!