Kompenzációs draftjogok 2014

Írta: Höri — 2014. március 25., 03:20

Végleges a májusi börze sorrendje

A szokásos, éves tulajdonosi találkozón kiosztották a 32 extra draftjogot, amit a csapatok a tavalyi szabadügynök-piacon elvesztett játékosaik után kapnak. A pickek a 3-7. kör utolsó választásainak felelnek meg. A pontos leosztás így néz ki:

 

3. kör: Steelers, Packers, Ravens, 49ers

4. kör: Lions, Ravens, Texans, Lions, Jets, Ravens, Falcons, Patriots

5. kör: Steelers, Giants, Ravens, Packers

6. kör: Jets, Jets, Texans, Bengals, Jets, Rams, Steelers

7. kör: Cowboys, Rams, Rams, Cowboys, Bengals, Falcons, Cowboys, Falcons, Texans.

 

A draftjogokat elcserélni nem lehet.

A legjobban a Steelers járt, akik Mike Wallace jelentős miami szerződésének köszönhetően gazdagodtak egy top100-as játékossal, csak úgy mint Greg Jennings, Dashon Goldson és Paul Kruger elvesztése után a Green Bay, Baltimore, San Francisco trió.

A legtöbb izgalomra a Ravens és a Jets drukkerek számíthatnak, nekik 4-4 új draftjog ütötte a markukat, összesen pedig 13 gárda került fel a negatívan zárók közé.

Az is eldőlt, hogy a nagy médianyilvánosságnak örvendő utolsó választott, vagyis Mr.Irrelevant idén Houstonba költözik majd, pont mint a draft 1. választottja. 2012-ben ugyanez történt, akkor az Indianapolis mindkét alkalommal irányítót szerzett magának.

Az NFL draft első napját magyar idő szerint május 9-én, éjjel 2 órás kezdettel bonyolítják majd, amiről a Bowl.hu idén is élő adásban számol be.

Az idei piacon elszenvedett veszteségekért értelemszerűen a 2015-ös drafton lehet majd extra jogokat szerezni, de csak a lejáró szerződésű játékosok alapján.