Május óta (3.) - NFC East

2016. július 20., 00:44

Tavaly közröhej tárgya volt a csoport, kíváncsian várjuk, hogy lesz-e változás.

Május óta (3.) - NFC East

Philadelphia Eagles

1. Hat éves, 103 millió dolláros szerződés-hosszabbítást írt alá Fletcher Cox. A decemberben 26. életévét betöltő defensive end 60 millió dolláros garantált tartalomnak örülhetett, ennyit előtte kizárólag irányítóknak osztottak ki. Kevésbé nagy volumenű hír, hogy Mat Tobinnak is adtak egy 2 éves szerződést, aki máskülönben RFA-tenderes szerződéssel játszott volna.

2. Lezárult Nelson Agholor rendőrségi ügye. A júniusban nemi erőszakkal megvádolt elkapó ellen nem találtak terhelő bizonyítékot, így valószínűleg eltiltást sem fog kapni és gőzerővel küzdhet az edzőtáborban a 2. számú receiver helyéért.

3. Nem indult még el Carson Wentz beépítése. Doug Pederson vezetőedző szerint ha holnap indulna az idény, inaktív lenne az 1/2-es, Bradford és Daniel mögött.

4. Tavasszal Leodis McKelvin volt a csapat top cornerbackje, aki Jim Schwartz keze alatt futotta karrierje legjobb szezonját korábban. A nagy ígéretnek tartott Eric Rowe-t egyelőre (?) Nolan Carroll és Ron Brooks is megelőzi a rangsorban, sőt Jalen Mills újoncként többet gyakorolhatott az első csapattal, mint Rowe.

 

Dallas Cowboys

1. Megosztott a vezetőség Rolando McClain ügyében. A 10 meccses eltiltással büntetett MLB élvezi Jerry Jones bizalmát, a hírek szerint azonban a döntéshozók nagyobbik fele elküldené az ellentmondásos védőt, hogy a fizetését más kontraktokra használják fel. A felfüggesztés alatt Hitchens, Gachkar vagy akár Nzeocha is beugorhat McClain posztjára.

2. McClain mellett két DE, Randy Gregory és Demarcus Lawrence is eltiltással kezdik az idényt, de ők csak négy meccsessel. Greg Hardy-t nem igazolják vissza, így Ryan Russell örökölheti meg a játékidőt.

3. Maliek Collins eltörte a lábát az önkéntes edzések alatt, így az idei draft 67. választottja az edzőtábor elejét biztosan kihagyja. Durván 10-12 hét pihenőt jósoltak a defensive tackle számára. Kapcsolódó hír, hogy a veteránok közül Orlando Scandrick bevetésre kész lesz kapunyitáskor, Gavin Escobar viszont nagy esélyes a PUP listára.

4. A secondary minden pontján feltűnő Byron Jones ezen a nyáron teljesen a safety posztra koncentrálva készül.

Washington Redskins

1. Nem kapott új szerződést Kirk Cousins, így a francise tag értéknek megfelelő cirka 20 millió dollárt teheti zsebre 2016-ban. Egy újabb jó évvel azonban jövőre bankot robbanthat a quarterback, és akár a liga legdrágább játékosává is tehetik.

2. Lábsérülés miatt nem edzett tavasszal Perry Riley, és mivel 5.05 millió dolláros bérrel alkalmazzák, könnyen lehet, hogy az 53-as kerethírdetéskor feláldozzák, ha Will Compton és Mason Foster hasonló produktumra lesz képes.

3. Jordan Reed sérülékenysége nem apad. A nem régiben 46 millió dollárral megtámogatott tight endnek a bokája fájdult meg, így a tavaszi edzések nagy részében pályán kívül volt. Hosszú távon nem lesz hatása, de nyugtalanító eset.

4. Az újoncok közül Josh Doctson már tud sprintelni, de nem siettetik, Kendall Fuller ugyanakkor favorit, hogy nickel corner legyen Norman és Breeland között. Will Blackmon már a safety-kkel edzett, csatlakozva DeAngelo Hallhoz.

 

New York Giants

1. Ha komolyan lehet venni a nyilatkozatokat, több mélységi passzjátékra számíthatunk 2016-ban, azok után, hogy tavaly Eli Manning csak 10%-ban indított el 20 yardnál hosszabbra labdát. Ha így lesz, akkor abból Beckham, Harris és Sterling Shepard is profitálhat, a sebességük alapján.

2. Három évre magukhoz láncolták Brad Wing puntert. Az ausztrál játékos egyik statisztikai mutatóban sem volt elit, ennek ellére 6 millió dollár fölött kereshet.

3. Eli Apple váltásban Rodgers-Cromartie-val a szélen gyakorolt, nincs szó róla, hogy a pálya közepére vezényeljék. A pálya másik oldalán Janoris Jenkins helye beton biztos. Egy másik újonc DB, Darian Thompson viszont már most favorit a kezdő free safety helyére.

4. A nagy alma az egyik legvalószínűbb landolási célpontja Eugene Monroe-nak. A szokatlan időpontban kivágott O-Tackle elférne a rosteren, hiszen a februárban kitett Will Beatty pótlása nem sikerült egyik próbálkozónak sem.