Május óta (8.) - AFC East

2016. július 25., 16:49

Eltiltás, hosszabbítás, átigazolás, sérülés. Mindezt egyben.

Május óta (8.) - AFC East

New York Jets
1. Mindenki nagy meglepetésére új szerződést kapott a DE Muhammad Wilkerson. A franchise tagen lévő játékos esetében még a szerződés előtti egy órában is arról szóltak a hírek, hogy nincs esély a megállapodásra a felek között. Wilkerson 5 éves 85 millió dolláros szerződést írt alá, amelyből 53,5 millió a garantált.
2. 1 meccses eltiltást kapott Sheldon Richardson, akit még tavaly nyáron kaptak el gyorshajtás miatt. Zsinórban második évben kezdi eltiltással a szezont a zöld-fehérek védőfalembere, amely komoly aggályokat vet fel vele szemben.
3. Még mindig nem igazolt vissza az irányító Ryan Fitzpatrick. A hírek szerint nem történt semmilyen előrelépés a felek között, a csapat még mindig ugyanazt 3 év 24 milliós ajánlatot tartja az asztalon. A TC-hez közeledve egyre inkább azt várna az ember, hogy pont kerül az ügy végére, de úgy néz ki, hogy az edzőtábornak Geno Smith-szel vág majd neki a Jets.
4. Az idei első körös draftolt LB Darron Lee valószínűleg limitált szerepben lesz majd pályán első évében, mivel egyelőre Erin Hendersonban bízik a vezetőség, mint David Harris kezdőpartnere. Érdekes tény, hogy még mindig nincs szerződése az egykori Ohio State játékosnak.


Buffalo Bills
1. 4 meccsre elmeszelték Karlos Williamst tiltott szerek használata miatt. A futó újonc évében mindössze 93 labdacipeléséből 517 yardot és 7 TD-t szerzett és kiesése komoly érvágás lehet a Buffalo támadósorának.


2. Úgy látszik nem volt szerencsés Williams nevű Bills futónak lenni ebben a hónapban, hiszen Karlos után Jonathan sem a jó magaviselet miatt került bele a hírekbe. Az 5. körös újoncot Arkansasban kapcsolták le a rendőrök ittas vezetésért. Eltiltás valószínűleg csak a következő szezonban várható, de nem ideális kezdése ez egy NFL karriernek.
3. Jelen állás szerint, mind Tyrod Taylor, mind Stephon Gilmore végigjátssza a szerződését, miután a hírek szerint bármelyiküknek is a szerződéshosszabítására elég kicsi az esély. Érdemes lesz követni a következő holtszezonban, hogy a Buffalo miként tervezi majd megtartani kezdő irányítóját és cornerbackjét.
4. Leigazolták a DE Leger Douzable-t , a LB Jamari Lattimore-t és a RB Dan ’Boom’ Herron-t, míg a sérült S Philip Thomasnak megköszönték szolgálatait. Az igazoltak közül előbbi kettő Rex Ryan volt Jets-játékos, utóbbi pedig RB-fétisét elégíti ki.
5. Sammy Watkins felépülése jól halad, az elkapó szerint az edzőtáborra tökéletes állapotban lesz. Kevésbé bíztató hírek jönnek viszont Shaq Lawson háza tájáról, eredetileg körülbelül az első 4 meccs után volt várható a visszatérése, viszont mostani hírek szerint akár a szezon felét is kihagyhatja az újonc védő.


Miami Dolphins
1. Leigazolták a Houston Texans korábbi futóját Arian Fostert. Az Achilles-sérüléséből visszatérő running back 1 éves 1,5 millió dolláros szerződést kötött, amely ösztönzőkkel 2 millió dollárra ugorhat fel. Ettől függetlenül a kezdő futó a másodéves Jay Ajayi maradt, és az egyik legfőbb oka Foster igazolásának az, hogy a 3. körös újonc, Kenyan Drake nem nyűgözte le a stábot, mint 2. számú futó.


2. Kialakulni látszik a támadófal felállása a következő szezonban, miután az edzéseken az újonc Laremy Tunsil bal oldali guardként szerepelt, az újonnan leigazolt Jermon Bushrod esetében pedig abban bíznak, hogy az edzőtáborban átveszi a jobb oldali guard kezdőpozícióját. Így várhatóan a Branden Albert - Laremy Tunsil - Mike Pouncey - Jermon Bushrod – Ja’Wuan James kezdőötössel lép majd pályára a Dolphins az első héten, amely elég nagy előrelépésnek látszik a tavalyi felálláshoz képest, ahol a guard posztokon Dallas Thomas és Billy Turner foglalt helyet.
3. A holtszezon egyik érdekes színfoltja lehet, a korábbi első körös, jelenleg eltiltott Dion Jordan helyzetének alakulása. A Dolphins-nak elkélhet egy jó pass rusher, hiszen a jelenlegi kezdőpáros a Mario Williams- Cameron Wake duó, akik papíron elég szépen mutatnak a fal két szélén, de érdemes megjegyezni, hogy előbbi munkamoráljával elég sok gond volt tavaly Buffalóban, míg utóbbi pedig Achilles-szakadásból tér vissza. Úgyhogy fél szemmel érdemes lesz figyelni Jordan-re az edzőtábor alatt, aki állítólag új ember lett és teljesen megváltozott.
4. Bár az OTA-kon kihagyott pár edzést, a TC-re 100% állapotban lesz DeVante Parker. Rajta kívül Cameron Wake felépülése is remekül halad a hírek szerint, viszont a CB Ifo Ekpre-Olomu edzőtábori szereplése térdsérülés miatt kérdéses.


New England Patriots
1. A legfontosabb hír természetesen az, hogy Tom Brady eltiltás miatt kiüli majd az első 4 meccsét a szezonnak. Miután a fellebbezését elutasították, az irányító úgy döntött nem harcol tovább az ítélet ellen. Ezzel lezárult az NFL egyik legcsúfosabb botránya, a DeflateGate, amellyel már így is jóval többet kellett foglalkoznunk, mint amennyit az egész ügy megérdemelt.


2. ACL-szakadást szenvedett és emiatt sérültlistára került az OT/TE hibrid Michael Williams, akire főleg blokkolási feladatoknál számítottak volna Belichikék. Nagy lehetőség ez a sérülés Clay Harbornak, akinek így jóval nagyobb esélye lesz megélni az 53-at.
3. Ott lesz a riói olimpián a safety Nate Ebner, aki az USA rögbiválogatott tagjaként utazik majd Brazíliába. Ebner kiemelkedő játékos volt ifjúsági szinten, akit többször is megválasztottak a nemzeti csapat MVP-jének. Az olimpia rögbi része augusztus 11-ig tart, így a hónap közepén már vissza is térhet majd a csapathoz.
4. Megvált a csapat a LS Christian Yount-tól, így szinte biztossá vált, hogy a tavalyi 5. körös Joe Cardona elérhető lesz a szezonban. Nagy esélye volt annak, hogy a szolgálat miatt kihagyja a szezont a Navy-t végző Cardona, de úgy tűnik nem ez a helyzet. Azonban érdemes megjegyezni, hogy még így is bármikor behívhatják a játékost.