Meghallgatás után, eredmény nélkül

Április 6-án sor került a játékosok és az NFL közötti bírósági csata első állomására a minnesotai St. Paulban. A téma a lockout megszüntetése volt.

Susan R. Nelson bírónő előtt hosszú időn át tartott a meghallgatás, összesen több mint 4 órán át beszélt a két oldal képviselete. Nelson elsősorban az NFL álláspontjával kapcsolatban vetett fel kérdéseket, már rögtön első monológjában kijelentette, hogy a játékosok beadványát eléggé erősnek tartja. David Boies, az NFL sztárügyvédje több mint két és fél órán át "beszélgetett" a bírónővel, és 64 kérdésére válaszolt, míg a játékosok két ügyben (a Brady vs. NFL és az Eller vs. NFL per együttesen került megvitatásra) csak 14 kérdést kaptak, és másfél órán át prezentáltak.

Nelson azzal a bejelentéssel zárta a meghallgatást, hogy feltehetőleg pár hétre szüksége van ahhoz, hogy végiggondolja az elhangzottakat, és döntést hozzon. Egyúttal kérte a feleket arra, hogy a köztes időben próbáljanak a szövetségi bíróság felügyelete mellett egyeztetni. Így a lockout továbbra is érvényben marad, de megszüntetésére jelenleg nagyobb esélyt adhatunk, hiszen a bírónő érezhetően inkább a játékosok felé hajlott.

Az április 6-ai eseményekről itt olvashatnak bővebben látogatóink, és külső blogunk továbbra is igyekszik a legfrissebb lockouttal, CBA-val, illetve gazdasági kérdésekkel kapcsolatos információkkal szolgálni.

Gaál Sándor (gsn)