Miami Dolphins - New England Patriots

Írta: Wester — 2016. január 3., 14:50

Miami Dolphins - New England Patriots
2016. január 3., 19:00 (Sun Life Stadium, Miami Gardens)

Miami Dolphins

- Mi történt a múlt héten: Kevés pontos meccsen 18-12-re kikaptak az Indianapolis Colts-tól, így 5-10-es mérleggel várhatják utolsó meccsüket.

- Hiányzók: Jelani Jenkins (LB) és Mike Pouncey (C) játéka eléggé valószínűtlen és kérdéses még Jamil Douglas (OG), Ja'Wuan James (T), Rishard Matthews (WR), Kenny Stills (WR) és Earl Mitchell (DT) szereplése is.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Brandon Marshall-lal nem bírt a múlt héten a Patriots védelme és DeVante Parker hasonló felépítésű elkapó, így az ő adottságait ki lehet majd használni, ahogy a Jets tette Marshall-lal. Justin Coleman sérülésével az eddig is vékony CB-sor tovább gyengült a hazafiaknál így érdemes lesz megfigyelni, mennyire tudják majd ezt kihasználni a delfinek.

 

New England Patriots

- Mi történt a múlt héten: Egy megkérdőjelezhető döntésnek és a védelem betlijének köszönhetően hosszabításban 26-20-ra kikaptak a rivális New York Jets-től.

- Hiányzók: Justin Coleman (CB), Julian Edelman (WR), Sebastian Vollmer (OT), Jonathan Freeny (LB), Dont'a Hightower (LB) és Chandler Jones (DE) már biztos nem játszanak. Kérdéses rajtuk kívül Rob Ninkovich (DE), Sealver Siliga (DT), Danny Amendola (WR), Josh Kline (OG), Scott Chandler (TE), Pat Chung (S), Devin McCourty (S), Brandon LaFell (WR) és LaAdrian Waddle (T) játéka is.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Gronkowski lesz még mindig a fő célpont, az ő levédekezése lesz a kulcs a Dolphins számára. Steven Jackson kevés labdacipelést kapott a múlt héten, de Iosefa PS-be küldésével megnőhet az ő szerepe is. Keshawn Martin volt a múlt héten az egyik legmegbízhatóbb elkapója Brady-nek, meglátjuk folytatódik-e ezen a meccsen is a jó szériája.

Érdekességek:
- Jarvis Landry egyike annak a 4 játékosnak az NFL történetében, aki egy szezon alatt elkapott 100+ passzt és mellette visszahordott TD-ra egy puntot és egy kickoffot is.
- Legutóbbi 11 mérkőzésükből 9-et a Patriots nyert, viszont a Sun Life-ban játszott két legutolsó meccsüket a Dolphins nyerte.
- Ha a meccs után is vezeti Brady a ligát passzolt yardok és TD-k tekintetében, akkor ő lesz az első, aki erre 38 évesen képes volt.


Legutóbbi találkozójuk:
A nyolcadik héten a Patriots győzedelmeskedett 36-7-re, többek között Brady 356 yardjának és 4 TD-jának köszönhetően.


Mi történhet most?
Nehéz motivációt találni a delfinek számára, talán csak az lehet, hogy borsot törjenek a csoportrivális orra alá. Kérdés, hogy mennyi játékosát pihenteti majd Belichick, hiszen bár az AFC első helye még nincs biztosítva de Chandler Jones nem játszatásával biztosan tudjuk, hogy lesznek pihenők a kezdők között. A Miami számára a győzelem kulcsa a futójáték beindítása lehet Lamar Miller-rel és Jay Ajayi-val, hiszen a múlt héten ez az aspektusa a támadójáték szinte nem létezett a Dolphins számára. A másik oldalon nagy kérdés, hogy melyik elkapói játszanak Brady-nek, mert a múlt heti felállással nem lesz könnyű dolga az irányítónak, bár a Dolphins védelme jelenleg nem közelíti meg a Jets-ét.