Minnesota Vikings - New York Giants

2015. december 27., 17:15

Minnesota Vikings - New York Giants
2015. december 28. 02:30 (TCF Bank Stadium, Minneapolis) - tv: sport2

Minnesota Vikings

- Mi történt a múlt héten: A Vikings 38-17-es győzelmet aratott a Chicago Bears csapata felett. Teddy Bridgewater négy touchdownt passzolt, amiből kettőt az újonc Stefon Diggs húzott le.

- Hiányzók: Kisebb sérülések vannak, de Josh Robinson, Adrian Peterson, Rhett Ellison, Harrison Smith, Anthony Barr, Linval Joseph, Everson Griffen, Sharrif Floyd, Charles Johnson és Jerick McKinnon is valószínű besorolást kapott.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: A Bridgewater-Peterson-Diggs trió valós veszélyt jelent bármely védelemre, és ez ma sem lesz másképp.

 

New York Giants

- Mi történt a múlt héten: Majdnem sikerült megviccelni a veretlen Carolina Pantherst, azonban egy utolsó másodperces Graham Gano mezőnygóllal Newtonék bizonyultak jobbnak.

- Hiányzók: Devon Kennard, Markus Kuhn, Cooper Taylor és James Morris nem bevethető. Dwayne Harris kérdéses, Orleans Darkwa, George Selvie és Ereck Flowers valószínű, hogy játszik. Odell Beckham egymeccses eltiltását tölti.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Beckham hiányában Rueben Randle, Will Tye és a visszatérő Hakeem Nicks kaphat nagyobb szerepet.

 


Érdekességek:
- Eli Manningnek sorozatban 181 kezdő meccse van, ez a leghosszabb sorozat jelenleg a ligában.
- A Giants már nem juthat rájátszásba.
- Ha győz a Vikings, bejut a playoffba.
- Teddy Bridgewater előző 10 hazai meccséből 8-at megnyert.
- Az NFC újonc elkapói közül Stefon Diggsnek van a legtöbb elkapott yardja (693).


Legutóbbi találkozásuk: 2013. október 22-én a Giants nyert 23-7-re, egyébként az előző négy mérkőzésükből kettőt a Minnesota, kettőt a New York nyert.


Mi történhet most?
Vegasban hatpontos favorit a Vikings. Beckham hiánya rányomhatja a bélyegét a Giants támadójátékára, de őket már nem motiválja a playoff sem. Ellenben a Vikings egy jó futójátékra alapozott biztos passzjátékkal könnyen felülkerekedhet. Hazai pályán, minden esélye megvan a minnesotaiaknak, hogy a rájátszásba jussanak, Peterson, Bridgewater, McKinnon, Diggs, de akár MyCole Pruitt is jó napot foghat ki.


Hozzászólások

több mint 8 éve
A legutóbbi meccs nem releváns. 😊 Az volt Josh Freeman egyszer volt hol, nem volt meccse Vikings kezdő irányítóként. :/