MNF beharangozó - 10. hét

2016. november 14., 16:21

A 10. hét zárómérkőzésén a passzjátéké lehet a főszerep, amennyiben a két főműsoridős sztár QB is így gondolja.

MNF beharangozó - 10. hét

New York Giants – Cincinnati Bengals
november 15. 02:30, MetLife Stadium (East Rutherford, New Jersey) – TV: Sport2

New York Giants

 • Mi történt a múlt héten: Az Eagles korai hibáit kihasználva, egy izgalmas meccsen végig vezetve sikerült sorozatban harmadik győzelmüket megszerezni, ezzel 5-3-as mérleggel a második helyen állnak csoportjukban - igaz, a mögöttük lévő csapatok szintén ennyi győzelemmel rendelkeznek.
 • Hiányzók: Justin Pugh (LG, térd) biztosan nem léphet pályára, de Victor Cruz (WR, boka) játékára is kicsi az esély, lévén egész héten nem edzhetett. Kerry Wynn (DE, agyrázkódás), Jonathan Casillas (LB, vádli) és Andrew Adams (S, váll) kérdéses besorolásuk ellenére is valószínűleg játszani fognak – valamennyire limitált szerepben.
 • Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: A liga legrosszabb futójátékával „büszkélkedhetnek” a Nagy Almában, már ha a meccsenként megtett yardokat (68.3) vesszük alapul. Ezen változtathat Paul Perkins, hisz az újonc futó egyre több lehetőséget kap, amit rendszerint ígéretes futásokkal hálál meg. Rashad Jennings mögött/mellett ezen a mérkőzésen pedig minden eddiginél több labdára számíthat, a Bengals front-seven ellen pedig eddig lehetett futni, így minden adott ahhoz, hogy még feljebb küzdje magát a depth charton.
 • Legfontosabb párharc: Eli Manning hiába kétszeres Super Bowl MVP, nehezen nevezhetjük konzisztens játékosnak, ezúttal is benne van, hogy 3 TD-t dob, akárcsak az, hogy 3 interceptiont. Mindenesetre bíztató előjel, hogy a Bengals 0-3-1 az idei meccsein, ahol az ellenfél legalább 250 yardot tesz meg a levegőben, ez még Victor Cruz hiányában sem tűnik teljesíthetetlen feladatnak. Így az ő játéka a Bengals secondary ellen lehet a mérkőzés egyik kulcspontja.

Cincinnati Bengals

 • Mi történt a múlt héten: Pihenőhetük volt, előtte Londonban játszottak 27-27-es döntetlent a Washington Redskins ellen.
 • Hiányzók: Rey Maualuga (LB, szárkapocscsont) az egyetlen biztos hiányzó, rajta kívül Michael Johnson (DE, vádli) és Vontaze Burfict (LB, comb) küzd kisebb sérüléssel, de mindenki mással együtt ők is bevethetőek lesznek.
 • Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: AJ Green 112 yardot átlagol meccsenként, nyerniük azonban eddig csak akkor sikerült, ha TD-t is szerez a kiváló elkapó, így az ő kikapcsolása lehet a legnagyobb feladata a Giants védelmének. Janoris Jenkins talán a legjobb nagynevű igazolása volt a holtszezonban a hazaiaknak, így Landon Collins és Dominique Rodgers-Cromartie segítségével Green játékát is minimalizálhatják.
 • Legfontosabb párharc: Andy Daltont 25 alkalommal sackelték idén, ez a játéknap elején a harmadik legtöbb volt a ligában és mivel főműsoridőben egyébként is gyengébben szerepel, kulcsfontosságú lesz, hogy miként tudja megvédeni a támadófala. Olivier Vernon és Jason Pierre-Paul már kisebb sérüléssel sincs a maródiak listáján így a dollármilliókból megerősített Giants DL teljes erejével üldözheti Daltont.

Érdekességek:

 • A Giants egy Ring of Honor beiktató ceremónia jegyében Tom Coughlint, Ernie Accorsit és Justin Tuckot köszönti a félidőben.
 • Kilenc eddigi mérkőzésük után 6-3-ra vezet a Bengals, az összes eddigi találkozójukon a hazai csapat nyert.
 • A fogadóirodáknál folyamatosan változott a hendikep a két csapat között, hol az egyik, hol a másik számított esélyesebbnek 1-2 ponttal, a legtöbb helyen jelenleg egy ponttal a Bengals a favorit.

Legutóbbi találkozásuk:

Szinte napra pontosan négy évvel ezelőtt 31-13-ra nyert a Super Bowl címvédő ellen a Bengals, Andy Dalton négy különböző elkapónak is TD-t passzolt, míg Manning 0-2-es TD-INT mutatóval megpecsételte a Giants sorsát. A Bengals ezzel a győzelemmel magára talált és rájátszásba menetelt, míg a Giants már csak három győzelmet tudott összeszedni és lemaradt az utószezonról.

Mi történhet most?

Ha csupán a két támadósor kvalitásait és idei teljesítményüket vesszük figyelembe, két Top 10-es passzjáték találkozik, szinte borítékolható a sok pont. Azt azonban a rutinos NFL nézők már jól tudják, hogy a prime-time meccseken egyik csapat (és irányító) sem szerepel fényesen, így az a szcenárió sem elképzelhetetlen, hogy a védelmek domináljanak. Hazai oldalon, ha sikerül kikapcsolni AJ Greent akkor már „csak” Tyler Eifert lehet veszélyes, a Pro-Bowler összekötőt eddig sérülések hátráltatták, de a pihenőhét után már tényleg 100%-os állapotban kell lennie. Jonathan Casillast sérüléssel küszködik így a linebacker sorból legfeljebb Keenan Robinson őrizheti őt, de óriási safety segítségre ő sem számíthat, hisz Landon Collinséknak nem a coverage az erőssége. A vendégek egy esetleges győzelemmel ismét .500-as mérleget érnének el és visszavennék a csoportmásodik helyet, fél meccs hátránnyal a Ravens mögött, amire nagy szükségük is lenne, mivel rendkívül szoros az AFC északi csoportja. A Giantsnek viszont a Cowboys üldözése mellett a wild-card is elérhető célnak tűnik, de mivel szinte az összes rivális nyerni tudott, nagy nyomás került rájuk is.