MNF beharangozó - 10.hét

Írta: Höri — 2014. november 10., 20:12

Egy nagy ikon újra a szemünk elé kerül.

MNF beharangozó - 10.hét

Philadelphia Eagles - Carolina Panthers

2014.11.11 02:30 Lincoln Financial Field, Philadelphia, PA (tv: Sport 2)

 

Komoly kihívás előtt áll az Eagles ellenféltől függetlenül. Pótolniuk kell irányírójukat, és a védelem kapitányát is, mert különben le fognak szakadni a tegnap ismét nyerni tudó Dallas Cowboys mögül. A hazai pályán komoly győzelmi sorozatot építgető Kelly-legénység útjába a 3-5-1-es mérlegű Panthers kerül ma, akik ellen egyértelműen esélyesnek számítanak, de túl sok kísérletezésre ellenük sincs lehetőség.

Nick Foles-t végül nem kellett megműteni, szóval 6 hét múlva visszavárják, addig pedig a 2 évig partvonalon túlra kerülő Mark Sanchezzel próbálkoznak tartani a szintet. Az ex-Jet elég sokat játszott a Texans elleni diadal során is, 15/22, 202 yard, 2 TD és 2 INT volt a mérlege, aminél sokkal jobbat nem is várt tőle senki. A nagy kérdés, hogy a Foles-ra jellemző hullámzás mennyire lesz szélsőséges Sancheznél. A philadelphiai drukkerek konstans célpontja mégiscsak top5-ös passzjátékot alakított ki, és mindannyian emlékszünk néhány ihletett napjára. Marad-e a megszokott gameplan Sanchezzel, vagy nagyobb szerepet kaphatnak LeSean McCoyék? Ezt egyelőre csak Chip Kelly tudja, aki előzetesen elég egyértelmű volt a Sanchezbe fektetett bizalmat illetően. Ha azt vesszük, hogy az előző 5 meccsen 7 touchdown és 8 interceptiont került Foles neve mellé, akkor nem kell olyan magas lécet átugrani. Sanchez mérlege kezdőként 37-31 és 77 TD mellett 72 interceptiont dobott, tipikusan olyan számok ezek, amikkel a hátralévő Foles-mentes hetet 3-3-ra minimum ki lehetne hozni, de nyilván egy NFC 1. helyre hajtó csapatnál az nem lenne sikeres etap. Sok múlik majd az előző 2 hétben 345 yardot és 4 touchdownt jegyző Jeremy Maclinen, aki végleg visszanyerte korábbi formáját, és egyételmű go-to-guy lett a szezon előrehaladtával.

A legtöbb szereléssel álló DeMeco Ryans az achillesét szakította el, ő már nem tér vissza idén a védelem közepére. Mivel Mychal Kendricks is hagyott már ki pár hetet, így nem lesz idegen a tartalékosság a belső linebackerek között. Todd Herremans-nek a bicepszét kellett megműteni, de legalább a másik guard, Evan Mathis visszatér az átmeneti-IR listáról.

A Panthers idén elfelejtett nyerni és folyamatosan nyeli a yardokat, főleg a futás során, ami nagyon nem volt rájuk jellemző. Kvázi ideális matchup lehet egy arcát kereső támadósornak, amely olyantagokkal endelkezik, amely pontokban és yardokban is a liga 4. helyén szerepel. McCoy az elmúlt 3 találkozóján 349 yardot hozott össze, ő is elkezdi megtalálni szebbik arcát.

Nem tesz jót a Carolinának a támadófal folyamatosan változó összeállítása is, de ma van esély Amini Silatolu, Trai Turner és Byron Bell játékára. A passzjátékuknál nagy ördöngőssége nem kell számítani, Kelvin Benjamin és Greg Olsen jegyez 10 TD-t a 12-ből amit a levegőben értek el. Cam Newtonnak fel kell javulni, miután a Saints elleni TNF során karrierje leggyengébb napját fogta ki 10 sikeres átadással. Rég adott már touchdown passzt, viszont 1-1 pick mindig jön, szóval mindenki benne van a párducok vergődésében újabban.

Mivel nem lehet tudni, hogy Mark Sanchezzel milyen lesz ez a Philadelphia Eagles, így mindenképp érdemes benevezni erre a meccsre. Elméletileg a Panthers helyzetbe kerülhet ha a váltás a center mögött nem megy flottul. Pihentebbek is a vendégek, szóval hiába a nagy különbség a mérlegek között, nem egyértelmű, hogy itt simán nyerni fog a Philly.