MNF beharangozó - 11/02

2015. november 2., 11:41

A hibátlan Panthers a sokat hibázó Colts ellen igyekszik folytatni a nagy szériáját.

MNF beharangozó - 11/02

Carolina Panthers – Indianapolis Colts
2015. november 3., 02:30 (Bank of America Stadium, Charlotte) - tv: sport2

Carolina Panthers

- Mi történt a múlt héten: A vasárnap esti rangadó hazai pályán sikerült felülkerekedni a Philadelphia Eagles csapatán elsősorban a remek védelemnek és a hatékony futójátéknak köszönhetően.

- Hiányzók: Nem lesz teljes a Panthers védőfala, hiszen Mario Addison és Dwan Edwards is kénytelen lesz kihagyni a találkozót. Rajtuk kívül még Ryan Kalil és Shaq Thompson rendelkezik olyan sérüléssel, aminek következtében valószínűleg nem fog tudni pályára lépni az Indianapolis ellen a hétfő esti rangadón.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Jonathan Stewart nehezen indult be a szezon elején, azonban az utóbbi két mérkőzésen már tudta hozni azt a teljesítményt, amit vártak tőle a csapat vezetői és szurkolói. A Seahawks ellen két futott touchdownja érdemel említést, míg az Eagles remek front sevenjével szemben a 120 futott yard miatt jár a kalaplengetés. A Colts védelme mindkét fentebb említett csapaténál szerényebb képességekkel rendelkezik, így elméletileg semmi nem akadályozhatja Jonathan Stewartot abban, hogy ismét egy nagy mérkőzést rakjon össze.

 

Indianapolis Colts

- Mi történt a múlt héten: Váratlan, és igen kellemetlen vereséget szenvedtek Andrew Luckék hazai pályán a New Orleans Saints ellen, amit elsősorban botrányos első félidei játékuknak köszönhettek.

- Hiányzók: Phillip Dorsett és Khaled Holmes egészen biztosan hiányozni fog a támadósorból, a védelemből Nate Irving és Winston Guy nem léphet pályára, bár utóbbi játékos szereplésére még halvány esély mutatkozik.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Andrew Luck a legutóbb napvilágot látott hírek szerint bordasérüléssel játszott a szezon elején, ez némileg magyarázza gyengébb teljesítményét. Azonban ez már a múlt, most hajnalban a maximumot kell nyújtani, ha szeretné, hogy a csapata elvegye a Carolina Panthers veretlenségét. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen remek egységgel kell farkasszemet néznie, azonban már többször is bizonyította pályafutása során, hogy kiemelkedő képességekkel rendelkezik, így ha valaki, akkor ő képes lehet egy extra teljesítményre Ron Rivera védelme ellen is.


Érdekességek:
- Ugyebár már három győzelemnél tart a szezonban a Colts, azonban ebből csak egy alkalommal állt Andrew Luck a center mögött, a másik két diadal alkalmával Matt Hasselbeck volt a kezdő QB.
- Jelenleg a Panthers rendelkezik a leghosszabb győzelmi sorozattal, ami az alapszakasz mérkőzéseket illeti, a tavalyi szezon utolsó fordulóit is figyelembe véve jelenleg 10 mérkőzés számlál a Carolina győzelmi sorozata.
- A Carolina az egyetlen csapat az NFL-ben, amelyik több alkalommal vállalkozott futójátékra, mint ahányszor megpróbált volna passzjátékkal előrehaladni. 197 futójáték mellett 192 passzjáték szerepel a csapat neve mellett. Ennek fényében nem túl nagy meglepetés, hogy jelenleg a Panthers vezeti az NFL-t a mérkőzésenkénti futott yardok tekintetében 144.7 yarddal.
- Állítólag a Saints elleni vereséget követően heves szóváltásba keveredett a Colts tulajdonosa Jim Irsay és a general manager Ryan Grigson, úgyhogy nehéz volna azt állítani, hogy minden a legnagyobb rendben zajlik az Indianapolisnál. Chuck Pagano alatt is igen forró a kispad, a szerződése lejár a szezon végén, ráadásul a csoportriválisok bármennyire is gyengécske alakulatok benyomását keltik, lassacskán gyűjtögetik a győzelmeket, így nem ártana néhány megnyugtató győzelmet begyűjtenie Andrew Luckéknak. Ha erre nem kerül sor, akkor könnyen lehet, hogy a szezon végi „csoportrangadókon” múlik majd, hogy melyik gárda ülhet fel az AFC South trónjára.


Legutóbbi találkozásuk:

Cam Newton profi pályafutása első évében, 2011-ben találkozott legutóbb a két csapat, akkor, amikor Andrew Luck még a stanfordi egyetem iskolapadját koptatta. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Carolina viszonylag könnyedén nyerni tudott az Indianapolis Colts vendégeként.


Mi történhet most?

Papíron nagyon a Panthersnek áll a mérkőzés, azonban könnyen meglepheti őket a vendégcsapat, ha nem teszik oda magukat száz százalékosan, mert Andrew Luck olyan képességű játékos, aki bármikor, bárkinek okozhat igen kellemetlen pillanatokat. Ráadásul a Carolinának ez egy úgymond „kevésbé fontos” mérkőzés, hiszen egy AFC ellenfél vár rájuk a jövő heti Packers elleni derbit megelőzően, így könnyen előfordulhat, hogy belealszanak a meccsbe Ron Rivera fiai. Ha ez nem történik meg, a védelem hozza, amit tud, a futójáték is működik, akkor jó eséllyel hetedik győzelmét is begyűjti a Cam Newton által irányított alakulat, ellenkező esetben egy, a végletekig kiélezett összecsapásra lehet számítani – amilyeneket általában játszani szokott a Carolina Panthers.