MNF beharangozó - 11/09

Írta: empty taxi — 2015. november 9., 14:46

Alsóházi NFC-AFC találkozó két remek formában levő irányítóval.

MNF beharangozó - 11/09

San Diego Chargers - Chicago Bears
2015. november 10., 2:30 (Qualcomm Stadium, San Diego) - tv: sport2

San Diego Chargers

- Mi történt a múlt héten: Komoly sérülésekkel tarkított mérkőzésen végül 3-pontos, 29-26-os vereséget szenvedtek Baltimore-ban.

- Hiányzók: Keenan Allen, Branden Oliver és Tourek Williams friss vendég az IR-listán, mellettük biztosan nem játszik King Dunlap (LT, boka), Manti Te'o (ILB, boka), Denzel Perryman (ILB, bicepsz), Chris Watt (OC, váll), valószínűleg nem játszik Ladarius Green (TE, boka) és Orlando Franklin (LG, térd). Kérdéses besorolást kapott Corey Liuget (DE, lábfej), Jason Verrett (CB, ágyék), Eric Weddle (S, ágyék), Patrick Robinson (CB, agyrázkódás) és Darrel Stuckey (S, térdhajlító).

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Kiestek néhányan Philip Rivers fegyverarzenáljából, de azért az Antonio Gates - Danny Woodhead - Malcom Floyd - Steve Johnson négyessel még mindig potens passzjátékot lehet építeni. A Melvin Gordon vezette futójáték viszont nem az igazi.

Chicago Bears

- Mi történt a múlt héten: 3-mal kaptak ki otthon a Minnesotától, Blair Walsh meccsvégi mezőnygólja döntött.

- Hiányzók: Az ex-Charger Eddie Royal és a kezdőfutó Matt Forte egyaránt térdsérülés miatt hiányzik, mellettük Hroniss Grasu (C, nyak) játéka valószínűtlen. Kérdéses besorolást kapott Jermon Bushrod (OT, váll), Bryce Callahan (CB, agyrázkódás), Shea McClellin (LB, térd), Pernell McPhee (OLB, térd) és Zach Miller (TE, váll) is.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Forte hiányában elsősorban Cutler passzjátékában bízhat a medvehorda, Alshon Jeffery, Marquess Wilson és a tight end Martellus Bennett személyében meg is vannak a játszótársak. A futásokért itt is egy újonc, Jeremy Langford fog felelni, aki eddigi limitált lehetőségei alatt nem mutatott különösebb extrát.


Érdekességek:

- A két csapat egymás elleni mérlege 6-5 a Chicago javára.
- Philip Rivers jelenleg 270 TD-passzal a 13. az NFL örökranglistáján. 3 mai TD-passzal Joe Montanát, 5-tel Vinny Testaverde-t érné utol. 30 sikeres passzal pedig a franchise rekorder Dan Fouts-ot érné be a rangsor 14. helyén.
- Antonio Gates 810 elkapásnál tart eddig karrierje alatt, ha ma szerez 6-ot Shannon Sharpe-ot megelőzve ő lesz a 3. legtöbb elkapással rendelkező tight end.
- A Chargers védőfal-edzője Don Johnson hasonló munkakörben 2005-06 között a Bears stábjában dolgozott, azaz részese volt a Chicago legutóbbi Super Bowlba jutásának.
- John Fox 1992-93 között a San Diego secondary edzője volt. Mike McCoy pedig Fox stábjában dolgozott a Panthersnél és a Broncosnál is.
- Több Bears játékos is játszott a Chargersnél: Eddie Royal (2012-14), Nick Becton (2013-14), Josh Bellamy (2013 PS-tag), Mitch Unrein pedig az idei szezont is San Diegoban kezdte, a 2. játékhét után küldték el.


Legutóbbi találkozásuk:
Majdnem pontosan 4 éve, 2011. november 20-án csaptak össze utoljára, akkor Jay Cutler volt a meccs hőse, 2 passzolt és 1 futott touchdownnal vette ki a részét a 31-20-as győzelemből.


Mi történhet most?
Légi parádé, mindkét csapat elsősorban passzal tud haladni és egyik csapat sem a nyomásgenerálásról vagy az átlag feletti másodvédelméről híres ebben az idényben. Nagy kérdés, hogy a sérülésekkel tarkított Chargers hátvédsorból ki lesz játékra alkalmas, a Bears számára pedig az első számú pass rusher, Pernell McPhee játéka lenne kulcsfontosságú. Kiegyenlített mérkőzés várható, talán a hazai pálya miatt számít Vegasban 3.5 pontos favoritnak a San Diego.