MNF beharangozó - 11/16

2015. november 16., 17:33

A Cincinnati csatlakozik a 9-0-ás csapatok táborába vagy képes lesz a Houston a bravúrra?

MNF beharangozó - 11/16

Cincinnati Bengals - Houston Texans
2015. november 17., 02:30 (Paul Brown Stadium, Cincinnati)

Cincinnati Bengals

- Mi történt a múlt héten: Egy lassabb első félidei kezdés után, sima győzelmet arattak a csoport és állami rivális Cleveland Browns ellenében, 31-10-re.

- Hiányzók: Egyedül az agyrázkódásból gyógyuló RT André Smith játékára nem számíthat Marvin Lewis vezetőedző, minden további sérült, így többek között Rey Maualuga, Vontaze Burfict és Kevin Zeitler játékára is jó esély van.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: A legfontosabb kérdés, hogy ezúttal is képes lesz-e a Bengals megvédeni Andy Daltont, és távol tartani tőle a liga legjobb passz siettetőjét, JJ Wattot. A tavalyi mérkőzésen nagyon jól megoldotta az All-Pro DE semlegesítését a Cincinnati, tulajdonképpen simán nyertek is egy közepes irányítóteljesítménnyel. Ha most is hasonlóan szabad lesz a pálya a hazaiak irányítójának, valószínűleg még nagyobb károkat okoz a texasiak védekezésében mint a tavalyi évben.

Houston Texans

- Mi történt a múlt héten: Idei harmadik győzelmüket aratták a csoportellenfél Tennessee Titans ellenében, egy tulajdonképpen sima, 20-6-os meccsen.

- Hiányzók: Kareem Jackson és Jadeveon Clowney biztosan kihagyja a hétfő esti rangadót, és bár ugyan elég tetemes a sérültlista, várhatóan mindenki más vállalni tudja majd a játékot.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Bár Brian Hoyer ért már el sikereket más csapat színeiben a Bengals ellenében, mégis elsősorban arra lehet számítani, hogy a futójátékra próbál elsősorban építeni a Texans. Az lesz a siker kulcsa, hogy mennyire lesznek sikeresek a földön, hiszen ezáltal limitálhatják a fölösleges hibákat, egyúttal a Bengals magas fordulatszámon pörgő támadójátékát is az oldalvonal mellett tudják tartani. Lehetett futni a szezon során a hazaiak ellen, nem vállalkozik lehetetlen feladatra a Houston, de ehhez a támadófalnak mindenképpen össze kell kapnia magát, hiszen eddig nem sok jelét mutatták a sikeres futójátéknak.


Érdekességek:

- A Bengals egy újabb győzelemmel egy olyan sorozathoz ér, amely 47 éves klubrekordot adna át a múltnak, 9 zsinórban aratott győzelemmel.
- A 2006-os draft osztály sztárjai közül Jonathan Joseph a Cincinnati, míg Eric Winston a Houston választottja volt annak idején, ma mindketten az ellenfél kezdőcsapatát fogják erősíteni.
- Az örökmérleg 5-4, a Texans javára, Cincinnatiben két-két győzelmet aratott mindkét együttes.


Legutóbbi találkozásuk:
Tavaly november 23-án 22-13-ra nyert a Bengals Houstonban.


Mi történhet most?
Elsősorban arra lehet számítani, hogy mindkét csapat a futójátékra fog alapozni, hiszen a két védelmi front passzsiettető képessége átlagon felüli, ami rövid és gyors passzjátékot és nagy számú futást eredményezhet. A Bengals nagy előnye, hogy a támadójáték régebb óta működik együtt, és elég hatékonyan is teljesítenek, a liga második felébe tartozó Texans-hoz képest mindenképpen. Ezáltal nagy meglepetés lenne, ha győzni tudna a vendég csapat a hazai pályán szinte verhetetlen Cincinnati ellen, de Brian Hoyer tett már csodát a Browns szerelésében egy hasonló előjelekkel várt találkozón. A Bengals elsődleges célja, hogy tovább tapadjon a még mindig veretlen New Englandre és lépéselőnybe kerüljön a Denver elleni csatában. A Texans bármilyen nehézségekkel is küzd, a gyenge csoportnak köszönhetően egy győzelemmel beérné a divíziót vezető Indianapolis Colts együttesét, és bejelentkezhetne egy rájátszás helyért. A tét tehát nem kicsi egyik oldalon sem, remélhetőleg ez csak a nézőnek válik előnyére.