MNF beharangozó - 12/21

Írta: Löfli — 2015. december 21., 14:32

Az év utolsó előtti hétfő esti rangadóján valószínűleg nem a védelmek fognak dominálni.

MNF beharangozó - 12/21

New Orleans Saints – Detroit Lions
2015. december 22., 02:30 (Mercedes-Benz Superdome, New Orleans) - tv: sport2

New Orleans Saints

- Mi történt a múlt héten: A Tampa Bay otthonában nyertek 24-17-re Brees 300 passzolt yardjának köszönhetően.

- Hiányzók: Marcus Murphy RB/KR, és Damian Swann CB IR-re került a héten, de egyébként mindenki egészséges.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Bárkire, Brees ugyanis előszeretettel osztja szét a labdáit az elkapói között. Cooks, Watson, Snead, Ingram, és Coltston is 40 elkapás fölött jár idén.

 

Detroit Lions

- Mi történt a múlt héten: Nem tudták megállítani Gurleyt, 21-14-es vereséggel távoztak St. Louisból.

- Hiányzók: Calvin Johnson és Eric Ebron is kérdéses besorolást kapott a támadósorból, a védelemből pedig Haloti Ngata kapott ilyen jelzőt, de valószínűleg mindhárman bevethetőek lesznek.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Szintén bárkire, mivel a Saints védelem ellen csak az nem szerez 30 pontot, aki nem akar. Igaz, múlt héten Jameis Winstonéknak nem sikerült, de a Megatron – Golden Tate – Ebron trió könnyedén szétszedheti a hazaiak gyenge másodvédelmét.

Érdekességek:
- 22 alkalommal találkoztak az alapszakaszban, 11-10-1-re a Saints vezet.
- Az első mérkőzésük 1968-ban egy 20-20-as döntetlen lett.
- Az utolsó öt találkozójukból négyet a Saints nyert, beleértve a 2012-es wild card meccset is.
- Lance Moore karrierje első nyolc évében a New Orleans Saints színeiben játszott, most a Lions csapatát erősíti.


Legutóbbi találkozásuk:
Tavaly a hetedik fordulóban a Saints 23-10-re vezetett 5 perccel a vége előtt, de Stafford két TD passzának köszönhetően 24-23-ra nyert a Lions.


Mi történhet most?

A kemény védelmek szerelmesei nyugodtan átaludhatják ezt a találkozót, akármekkora lehet az over/under, Brees és Stafford (valamint a két védelem) garancia arra, hogy shootoutba forduljon a találkozó. A Detroit ugyan csak a 16. legtöbb yardot szerezte a levegőben, de Jarius Byrdék 13 meccs alatt 8-szor is 300 yardnál többet engedtek az ellenfél irányítójának. Rob Ryan menesztése óta ugyan javult valamelyest ez az egység, azóta viszont a futást nem bírták 115 yard alatt tartani, ráadásul Abdullah és Bell négy hete folyamatosan 100 yard felett zár. A vendégeknél az utóbbi pár héten javulni látszott a másodvonal, a Rams ellen viszont 200 yardot nyeltek a földön. Mivel már egyik csapat sem juthat rájátszásba, igazi tétje nincs a találkozónak, de a támadófoci kedvelőinek nem szabad kihagyni ezt a mérkőzést, és pár fantasy rájátszás meccs kimenetele is múlhat a két irányító játékán.